ב (3) יש משהו עצוב כזה.
קצת בודד. פעם שוחחתי איתו, עם שלוש. הוא סיפר לי על כל העצב בחייו. איך תמיד הוא היה השונה, היוצא דופן. סיפר לי על בחורה אחת, שהוא הכיר באוניברסיטה. הם למדו ביחד בקורס מבוא לסטטיסטיקה ללא סטטיסטיקאים. היא נראתה בחורה רגילה לגמרי, תווי פנים פשוטים, שיער כהה, עיניים חומות. שאר המספרים לא הרגישו בה, הם תמיד כירכרו סביב הבחורה האדמונית הגבוהה. אבל הוא דווקא אהב שהיא היתה רגילה. אולי כי הפכים תמיד נמשכים. היו לה שדיים לבנים, גדושים. הוא לא בטוח שהם היו שדיים גדולים, אבל תמיד נדמה כאילו הם גודשים את החולצה וגולשים מעבר למחשוף. היא תמיד לבשה מחשופים עגולים, עמוקים. והוא יכול היה לראות את מלאות שדיה, ואת נקודת החן הקטנטנה, איפה שמתחילה גבעת השד הימני להתהוות. הוא פינטז על נקודת החן הזו. תמיד הוא ישב שורה אחת לפניה, מצד ימין, כך יכול היה לבהות באין מפריע בצווארה המהפנט ולחלום איך היא תגיש לו את גופה, תתקמר לאחור, וכל הלבן הצחור הזה יהיה לפניו, והוא יוכל להגליש את שפתיו מעצם הבריח של צווארה אל נקודת החן. יום אחד, באמצע השיעור, הוא ראה את מספר שתיים, החבר הכי טוב שלו, המספר שקטן ממנו, המספר שאיתו הוא גדל מגיל שנה, מגניב לה פתק קטן. היא פתחה את הפתק וחייכה והינהנה בראשה, כתבה משהו על הפתק, והחזירה לו. בצהריים כל המספרים ישבו לאכול צהריים בקפיטריה של רחל (היו שם יופי של טוסטים), ואז היא ומספר שתיים קמו, הוא קם איתם, ושלושתם התיישבו בשולחן ליד. מספר שתיים הסתכל עליו. גם היא. והוא הרגיש, הרגיש בדיוק מה הם חושבים. עוד פעם השלוש הזה. תמיד גלגל שלישי מיותר. את יודעת איך זה כואב, הוא אמר לי, דמעות בעיניו. תמיד תמיד להיות זה שמיותר, זה שמפריע להתנהלות התקינה של הרומן? מאז, אני משתדלת לא להוסיף אותו לשווא. ובקשר למה שכתבת. אני לא רואה בפרידה כלי נשק במלחמה בין המינים. כשמישהו משתמש בפרידה ככלי נשק, הוא רק רוצה להכאיב ולנקום. ואני חושבת שזה עצוב ומיותר ולא בהכרח מביא לתוצאות טובות יותר. פרידה היא מפלטתם של אלו שלא יכולים לתקן את הקשר בדרכים תקינות יותר ומכאיבות פחות. מצד שני, אני בהחלט בעד סופש גן עדן של סקס מטורף כתת סעיף ל (4).