מול פלנדרס
New member
אהבה במלחמה
המלחמה הצמיחה כמה מהאהבות הגדולות ביותר בספרות. אהבה במלחמה כרוכה בדרך כלל בפרידה בין האוהבים, ומה יכול להיות רומנטי יותר מציפייה לפגישה המחודשת? אז אילו ספרי אהבה במלחמה אתם מכירים? הנה כמה דוגמאות שנזכרתי בהן, וכולם מומלצים בעיני: מלחמת האזרחים בארה"ב:
"חלף עם הרוח" של מרגרט מיטשל- על אהבתה הנכזבת של סקרלט אוהרה לאשלי ועל אהבתו הנכזבת של רט בטלר לסקרלט, על רקע הקשיים והמראות הנוראים מהמלחמה בדרום. אני זוכרת שתיאורי המלחמה, בעיקר על מצב העורף, היו מאוד משכנעים וקשים, וכך גם סיפור ההתמודדות של הדמויות. הסיפור על האבה עצמה הוא חביב, קצת מופרך, אבל חביב. הספר הוסרט לסרט המפורסם ב-1939, עם ויויאן לי וקלארק גייבל.
"בחזרה אל קולד מאונטן" של צ'רלס פרייזר- מעין סיפור אודיסיאה של אינמאן שחוזר כעריק מצבא הדרום לאהובתו אידה בקולד מאונטן. גם כאן תיאורי המלחמה, גם מהחזית וגם מהעורף, הם מרשימים. גם סיפור האהבה הצליח לרגש אותי. המבנה של הספר הוא סיפור של אירוע שעוקב אירוע ואין כל כך רצף עלילתי. לכן הספר מייגע לפעמים, אבל עדיין מומלץ. הספר הוסרט לא מזמן לסרט מצוין עם ניקול קידמן מלחמת העולם הראשונה:
"הקץ לנשק"- המינגווי. סיפור אהבתו של נהג אמבולנס אמריקאי בשירות הצבא האיטלקי לאחות אנגלייה. הסיפור מבוסס על מקרה אמיתי בחייו של המינגווי. מאוד מעניין להשוות ל "אהבה במלחמה" של ג'יימס נייג'ל, שהוא ספר עיוני ביוגרפי על תקופה זו בחייו של המינגווי. מעניין לראות אילו נקודות הוא דווקא בחר לשנות, ולראות מהם פחות או יותר הגבולות בין מציאות לדמיון בסיפור. מלחמת העולם השנייה:
"המנדולינה של קפטן קורלי"- על אהבתם של קפטן קורלי, קצין בצבא האיטלקי, לפלאגיה תושבת האי היווני קפלוניה, בזמן השתלטות האיטלקים על האי. יש בספר המון פרקים על ההיסטוריה של יוון במלחמה, ההיסטוריה של האי עצמו ורב הזמן בצורה מרתקת ולא יבשה. הספר הוסרט לסרט עם פנלופה קרוז וניקולאס קייג'. אישית אהבתי את הסרט, בעיקר בגלל הנופים מהאי קפלוניה עצמו שדי הסתקרנתי לראות. אבל העלילה עצמה בסרט היא הרבה יותר קיטשית מהספר, וגם הסוף די שונה. אישית, עדיין נהניתי כי בעוונותי אין לי בעיה עם סרטי אהבה קיטשיים, למרות שהסרט לחלוטין לא נאמן לרוח הספר.
המלחמה הצמיחה כמה מהאהבות הגדולות ביותר בספרות. אהבה במלחמה כרוכה בדרך כלל בפרידה בין האוהבים, ומה יכול להיות רומנטי יותר מציפייה לפגישה המחודשת? אז אילו ספרי אהבה במלחמה אתם מכירים? הנה כמה דוגמאות שנזכרתי בהן, וכולם מומלצים בעיני: מלחמת האזרחים בארה"ב: