אהבה בבעיה

OFERRY

New member
אהבה בבעיה

היי, אני פה בגלל אחותי... אספר את סיפורה, ואבקש את עזרתכם/עצותיכם... היא בת 28 בקרוב. ילדה יפה ותמימה שלא נגסה בעולם מכל הכיוונים, ובעיקר נכוותה מאהבות שבהן נתנה את כולה לכאלה שלא הגיע להם. בשנה האחרונה היא מצאה אהבה גדולה בדמות גבר שסיים פרק א' ארוך ומרוקן, שהפלוס היחיד שיצא ממנו זה ילד מקסים. לקח לו קצת זמן להודיע לה שהוא בהליכי גירושים (שייסתיימו ממש בקרוב)- בתחילת הכרותם הם נהיו לידידים טובים, וכשהחלו רגשות לעלות ביניהם הוא סיפר לה את סיפורו. היא חשה מרומה ובמשך תקופה ארוכה לא דיברה איתו. לאחר תחנונים רבים, אינספור זרי פרחים :) ומאמצים רבים מצידו הסכימה לשוחח איתו. הוא הסביר שהשקר נועד לשמור אותה לצידו (סיבה שלכשעצמה לא מספקת) אך לא אכנס לעובי הקורה, שכן לא חשוב אם הוא "בסדר" או לא, השורה התחתונה היא שהיא או האמינה או סלחה ובכך בחרה להיות איתו. הוא לא גר עם אשתו בנפרד מאז שנפתחו הליכי הגירושים, ומחששות אחותי שנתנה יד לפירוק משפחה, לקח אותה איתו אל עורך דינו שהראה לה את מסמכי פתיחת התיק מתאריך שקדם רבות לימי הכרותם הראשונים. לאחר המבוא אגיע לשורש הבעיה- הורינו. לכאורה ועד היום, אנשים פתוחים, נוחים, מודרניים ועם תפיסות נאורות, אולם לאור "עברו" של אהובה של אחותי, אינם מוכנים לקבלו. טוענים ששיקר לה, שבגד באישתו, שגרר את אחותי לתת יד בזה, שאחותי לא פסולה ופגומה שהיא צריכה לקחת "חבילה" ועוד סיבות פרימטיביות וקשות לקליטה אחרות... אחותי קרועה בין אהבתה העזה לבחור שמהווה בשבילה הכול והפך את חייה לנפלאים (לדבריה), שטוען שהיא המלאך המושיע שלו בעולם, לבין אהבתה הגדולה להורינו והרצון להשביע את רצונם. לאחר תקופה ארוכה בה נאלצה לספוג את עלבונותיהם ועייפה מניסונות לדבר אל ליבם שלפחות יכירו אותו ורק אז יביעו דעתם על הקשר הזה, חדלה מלבקר בביתם, והיא הרוסה וזה קורע לי את הלב. כל הניסיונות שלי לדבר עם הוריי בנושא נדחים על הסף עוד בתחילת ניסיוני לשוחח על הנושא. מה עושים?

תגובה

קשר צריך להתבסס על רצון שותפיו ולא על רצון גורמים חיצוניים. אם בגד באשתו בשבילה, אולי לא כדאי שתהיה חברתו ובודאי לא שתנשא לו. אולי עדיף שיהיו ידידים, אם בכלל. את ההורים לא צריך לשתף בקשר, אבל חשוב לשמור אתם קשר טוב בכך שתהיה טובה אליהם, תשוחח אתם הרבה ותתן להם אהבה.

OFERRY

New member
וואו. טוב אני אגיב על הדברים

קודם כל, הוא לא בגד באשתו עם אחותי. אם המצב היה כך, אחותי לא הייתה איתו, גם משום שלא הייתה נותנת יד לדבר וגם משום ש"פעם בוגד תמיד בוגד". האהבה שלו לאשתו נגמרה מזמן, וגם ההליכים התחילו עןד לפני שהכיר את אחותי. ללא קשר לסיפורה של אחותי אני מאמינה גדולה באהבה ובכוחה, לפעמים היא נקטעת גם לאנשים נשואים ומבחינתי כשאהבה נגמרת צריך לקום וללכת, ואם באה אחת חדשה מה טוב! זה הדלק של חיינו. לגבי ההורים. זה מעבר ללשתף אותם, אנחנו משפחה קרובה מאוד, כולם יודעים מה קורה בחיים של כולם. היא טובה אליהם, מאוד, אבל כרגע הן אטומים ומנוכרים אליה וזאת הבעיה הגדולה בסיפור.

תגובה

בהחלט לא בסדר שלא גלה לה שהוא בהליכים, ובכלל שהיה אתה בקשר זוגי כשהוא עוד נשוי ולא לגמרי גרוש. כדאי שהיא תנזוף בו על כך ותעיר לו. אם ההורים מנוכרים אליה, חבל. חשוב שבכל-זאת היא תשתדל לשמור אתם בקשר טוב ותהיה טובה ונחמדה אליהם. כמובן, אם הם תוקפים אותה, שתחזיר. בשלב מסוים ימשיכו לאהוב אותה, כי הורים טובים אף-פעם לא עוזבים.

OFERRY

New member
אני לא מסכימה

לפעמים הליכי הגירושים אורכים זמן רב, אני לא חושבת שאדם בהליכים צריך להיות ב"עונש" אם מוצא אהבה עליו לממש אותה. תודה בכל זאת

בודאי שזכותנו

אבל בסופו של דבר כולנו שואפים לצדוק. אף אדם לא רוצה להאמין בשקר או בטעות. לדעתי מבחינה מוסרית אסור לבגוד באשה שנמצאים אתה בהליכים, ואם היא תעלב מזה זה יהיה על מצפוננו.

gracie

New member
ממש לא!

אהבה לא מחכה! והאישה שהוא אוהב לא צריכה להיות בעונש בגלל שחס וחלילה אשתו (לא לאורך זמן...) תיעלב!

אהבה לא מחכה../images/Emo35.gif

בלי קשר לדיון הזה שלכם פה, אם האהבה לא תחכה,איזה מן אהבה זו? לא מדובר על לחכות 10 שנים...

galgal21

New member
אולי הוא יתחתן עם אחותך

ויום אחד לאחר כמה שנים יחליט שאהבתו לאחותך נגמרה מזמן, אז הוא יעזוב אותה וישאיר אותה עם לב שבור (יתכן שאהבתה אילו עדיין תשאר). חוץ מזה נראה לי שגרושין זהו תהליך קשה רגשית וקשה כלכלית לשני הצדדים כך שלאחותך יהיה מאד לא טוב במצב כזה.

מוזר לי מאוד לשמוע את דבריך..

גם אם יש בני זוג שמתחתנים בפעם הראשונה , אין ערבות לכך שהנישואים ישארו לנצח !!! זה בכלל לא קשור לנושא, אפשר שיתחתנו וישארו ביחד ואפשר שלא , כמו כל זוג אחר . לפי מה קבעת שהוא יתגרש ממנה??? למה להיות פסימי??

OFERRY

New member
באותה מידה

היא יכולה להכיר גבר רווק, מרושש, שיעזוב אותה אחרי כמה שנים...

לא יעזור לך ולא להוריך כלום

היא תשאר איתו ותתחתן איתו למרות כל מה שתגידו או העיצות שניתן לך , זה משהו שלא תבינו בחיים ולא תצליחו למנוע . חבל על המאמץ למצוא דרך לשבור את זה רק לקבל את זה יהיה קל יותר .

OFERRY

New member
איך הגעת לזה שאני רוצה למנוע?

איך הצלחת להבין את דבריי באופן מעוות? תקשיב, אני לא רוצה שהיא תעזוב אותו, או להפריד בינהם. אני רוצה שהיא תהיה איתו ושתהיה מאושרת, ואני גם רוצה שההורים שלי יבינו ויקבלו את זה, אני רוצה שהבית יהיה רגוע ומבין. אף אחד לא דיבר על "לשבור" את זה כדבריך. תתרכז , תקרא שוב את ההודעה הראשונה שלי ואולי תבין את מהות הפניה שלי ואולי גם תענה בהתאם.

goldigirl

New member
עם מי היא הולכת לחיות בעצם?

עם ההורים או עם בחיר ליבה? וגרוש עם ילד הוא לא בן אדם? פרוד? אז מה? היא לא פירקה משפחה זה האישיו,היא התאהבה והמשפחה פשוט צריכה לקבל את הבחירה,ואם טוב לה אז טוב לכם לכולכם,והיא ממש לא צריכה שתרעו לה ותוסיפו עצב על ליבה,פשוט תשמחו בשמחתה.

OFERRY

New member
אכשהו התעוותה דרכי

אני מעוניינת שהיא תשאר עם אהובה. אין לי שום בעיה שהוא גרוש, פרוד, עם ילד, עם עשרה, או שהוא גרוש בפעם העשירית! וזה שהם צריכים לקבל את בחירתה אני יודעת בעצמי. אבל הם לא, ולהם מפריע ואני רוצה את עצתכם איך לעזור לה בעניין! לבוא ולהגיד את הדברים היפים זה מחמם את הלב, תודה. אבל זה לא פרקטי. אני צריכה עצות לגישור, לא לספר לי שגירושין לא פוסלים אדם, אני יודעת זאת בעצמי. תודה אני שמחה בשמחתה, מתרגשת איתה ושם בשבילה. אני אחותה

פלטרון

New member
יש בעיה בגישה שלך..

שמתי לב כבר בהודעה הראשונה, ושוב כאן- יש לך בעיה קטנה בגישה. את לא אובייקטיבית. הציטוט- " אין לי שום בעיה שהוא גרוש, פרוד, עם ילד, עם עשרה, או שהוא גרוש בפעם העשירית!" "..ועוד סיבות פרימטיביות וקשות לקליטה אחרות" את בהחלט מפגינה דיעה- אהבה גוברת על הכל. ומי שמאמין אחרת הוא פרימיטיבי. תחשבי שנייה על מה שאת אומרת- נניח ובאמת היו לו 10 ילדים.. נניח ובאמת הוא היה גרוש 10 פעמים.. זה באמת לא משנה? עצם זה שאת מסוגלת להקצין כל-כך רחוק ועדיין לא לשנות דיעה, מראה שמלכתחילה את לא אובייקטיבית. וזו כנראה הסיבה שאת לא מצליחה לראות את האמת החלקית בדבריהם של הורייך. זה לא אומר שהם צודקים. אני מדגיש- זאת הסיבה שיש פער כה גדול ביניכם. לא הסיבה שהם צודקים / טועים. בנקודה הזו לא נגעתי.

OFERRY

New member
פלטרון היקר (אני מכירה אותך כבר...)

הניסיון שלך ושל עוד מישהי פה לשים אותי בנק' מסויימת על סקלת הדעות כלפי אנשים גרושים לא מובנת לי. כאילו מן התעקשות שכזאת. אני מפגינה דיעה, בהחלט, כמו על כל נושא בעולם הזה. והדרך שלי להפגין את חוסר החשיבות לסטטוס הזה הוא להקצינו ולהראות עדיין את הבעד. וברור שאני לא אובייקטיבית, אני לוקחת צד בסיפור והוא הצד של אחותי... האמת של הוריי מוערכת מאוד, הם צודקים, בעיניהם. כמו שאני לא מעוניינת שישנו את הנכון בעיני אחותי אינני מעוניינת שהיא תשנה את הנכון בעיניהם. הרצון הוא לכיבוד. כיבוד ההחלטה באשר היא. ו

למעלה