אהבה או אובססיה

אריה 88

New member
אהבה או אובססיה

שלום לכולם.
הכרתי לפני תקופה תיירת, שכבר לא נמצאת בארץ.
היינו ביחד תקופה של כחצי שנה מדהימה, ולאחר מכן החלטנו על פרידה.
סיפור זה התרחש לפני כשנה וחצי, ואני מוצא את עצמי מחוייב לטוס אליה ולבדוק אם יכול להתפתח משהו.
קצת רקע: היא בחורה צעירה ממני ב 6 שנים[ אני בן 30 ] וכרגע אנחנו לא בקשר משום סוג.
עכשיו השאלה לפורום זה היא: האם טיסה שכזאת יכולה להצטייר כמהלך רומנטי? או כצעד אובססיבי? [ אין לי עבר כאדם כזה ].
אם יש לכם שאלה נוספת מוזמנים לשאול אשמח לענות על כל פרט.

marioForever

New member
זה מאוד מאוד תלוי :)

אם עדיין יש רגש שם, אם אין.. אם היא המשיכה בחיים שלה, אם היא לא המשיכה..
תראה שנה וחצי זה המון זמן :) יכול להיות שהיא פשוט המשיכה בחיים שלה...
אם זה יכול להצטייר כמהלך רומנטי ?
כן זה יכול להצטייר כמהלך מאוד רומנטי... ... כלומר זה הכל תלוי אם יש משהו שם.. אם יש שם עדיין רגש זה יהיה הדבר הכי רומנטי בעולם
ואם אין.. אז.. הי לפחוט ניסית..
תראה אני חושברוב הסיכויים שהיא המשיכה הלאה
אבל אני יודע שאם לא תנסה תתחרט על זה כל החיים שלך...
מבטיח לך את זה...

אריה 88

New member
אני התאהבתי בפורום הזה

איזה כיף לפגוש אנשים כמוכם...מריו היקר, אמרת פה מילים יפות, ונגעת בסוגייה קשה בצורה יפה ופשוטה.
הכל באמת תלוי מה יש שם וזה באמת מה שאני רוצה לדעת...
אני אכתוב פה שיר שכתבתי לפני ארבע שנים, וזה מצחיק אותי הדיוק על המצב הזה.

"אני חושב, אולי מחר אטייל, זה נראה קל
אני אומר, אולי מחר אני אראה, מה יש שם
אני הולך, חוצה עולם ומקווה, לראות אותך אני רוצה
לראות אותך מחייכת, שוב...

את ששבית את נפשי, אני רוצה לצאת לחופשי
אני צועק ומקלל את הירח ומקווה שהוא שומע...

בחלום ידי אותך מלטפות ועיני בך מביטות
רואה אותך לידי, יודע שאת שלי
ומהחלום לא ארצה להתעורר שוב. "

sani48

New member
תן עוד קצת רקע עם אתה יכול

אתה אומר שהיתה לכם תקופה מדהימה של חצי שנה ואחרי זה החלטתם על פרידה,למה בעצם ניפרדתם?לגבי השאלה שלך,זה לא משנה בעיני אם זה רומנטי או לא,משנה אם זה יש לזה טעם,אתה אומר שאין לכם שום קשר כרגע,אז למה שלא תנסה ליצור איתה קשר לפני?תשאל לשלומה,תנסה לבדוק אם יש לה מישהו בחיים כרגע,שלא תטוס עד אליה,וסתם תתאכזב,דרך אגב אפשר לשאול,על איזה מדינה מדובר?

אריה 88

New member
תגובה

אני אתן תגובה נקודתית.
היא מארה"ב.
נפרדנו מכיוון שאני הייתי באמצע תואר והיא הייתה חייבת לחזור הביתה :[ [נפרדנו רק אחרי חודשיים שהיא הייתה בחו"ל] אני יזמתי כי הרגשתי שלא טוב לה.
כל שאר הנקודות בעייתיות במקצת ואם תרצה /י לדעת אני אכתוב לך בפרטי :]

אבא גאה

New member
בלי הפרטים האלה

אתה לא יכול באמת לקבל עיצות כאן מאנשים.

אתה חייב לוודא איתה שזה מה שהיא רוצה.
אם אתה מגיע בהפתעה זה בעיני הרבה יותר אובסיסיבי מרומנטי.

בכל מקרה זה מחווה רומנטית

השאלה אם אובססיבית או רומנטית תלויה בקשר שיש בניכם עכשיו.
אני לא הייתי נוסע אליה לפני שמברר איתה איפה היא בחייה,
אם יש לה בן זוג, האם יש בעיניה סיכוי לקשר איתך.
לנסוע תמיד אפשר, הייתי מברר קודם.
אם היתה אומרת לי "שיש על מה לדבר" הייתי נוסע במקומך ובטוח שהיא וגם אתה תראו בזה מחווה רומנטית יוצאת דופן.
אם המצב שונה, זה הופך להפגנת אובססיביות שתעשה לה רע ומה שיותר חשוב תעשה לך רע.
לפני הכל, הייתי מברר עם עצמי מה המניעים האמיתיים שלי לנסיעה ואם אותה אני רוצה או שיש בזה ניסיון לחזור למשהו יפה על מנת להסתלק קצת ממצוקות של כעת.
נועז

היי:)

דבר ראשון זה לפי שנה וחצי השאלה היית בקר איתה יודע מה קורה איתה? אולי כבר התחתנה עם מישהו, או במערכת יחסים.
ותבוא לשם בלי לדעת שום רקע:)
זה רומנטי זה טוב אבל זה חתיכת טיזה אולי בשביל סתם.
אם באמת חושב שהיא שווה את זה תעשה זאת אבל מציעה לתת רקע לפני שמגיע)

אריה 88

New member
פילוסוף יקר

זה מה שמטריד אותי, איך אני עושה את זה, מבלי להעיק...הפתרון שלי הוא לשבת במקום מסוים ולכתוב, ככה בערך שבוע או שבועיים כמובן תוך כדי עדכון שאני שם בשעות האלו והאלו...אם היא תבוא מה טוב...אם לא, אז נגמר הסיפור אין יותר מה לעשות...

אני רואה את זה כמשחק שחמט, המשחק הכי טוב שהיה לי בחיים שנקטע באמצע...יש לי עוד מהלך, שהוא הטיסה...מה יקרה תלוי במהלך שהיא תעשה, בכל מקרה הסוף יהיה טוב...אלא אם כן לא יכניסו אותי לארה"ב שזה ממש גרוע :]

תשובה

אל תגיד לה יותר מדי במפורש את רגשותיך. אמור לה בטבעיות הרבה מלים יפות כמו מחמאות. אל תדבר אתה יותר מדי על דברים אישיים, בעיקר לא שלה. השתדל לבדוק בכל זמן באיזה מין מצב-רוח ומצב רגשי היא, ולפי זה החלט כמה להיות אתה באותו רגע. אל תשחק, היה רציני וכן אתה ותן לה אהבה וחיבה.

כוכב Venus

New member
היי אריה

היי אריה,

מציעה לך לפרט עם עצמך מדוע הכמיהה שלך לפגוש שוב את חברתך לשעבר נוצרה דווקא עכשיו. האם יש רקע כלשהו? זיכרון? היזכרות? בדידות? הצפת רגשות? מסקנה שהיא ה"אחת"? איך "מצאת עצמך מחויב לטוס אליה" ומדוע?

זו לא נראית לי אובססיה. מתארת לעצמי שאובססיות הייתה מביאה אותך אליה כבר לפני הרבה זמן, וספק אם היית חוזר. זה לא עניין של הטרדה. ייתכן והאובססיה שאתה מרגיש היא מאחר ואתה מרגיש כרגע צורך חזק ונואש לראות אותה ולנסות להחיות את הקשר שלכם.

זה אמנם נשמע מאד רומנטי, אבל עם זאת, כדאי לנקוט גם גישה מציאותית ולנסות ליצור איתה קשר. אני מבינה אם אתה מבקש בעצם להפתיע אותה, אבל אולי כדאי לברר רגע לפני הזמנת הכרטיס האם היא בכלל בארץ? האם לא עברה דירה? האם לא הכירה בחור אחר? האם היא לא בעצמה בטיול בעולם?

האם יש לה פייסבוק? או חברים משותפים שלכם דרכם אתה יכול לברר עוד קצת פרטים עליה? סליחה על הפסימיות שלי ועל הפרקטיות ועל כך שאני הורסת את הרומנטיקה... אני פשוט חושבת שמאד תתאכזב אם תעשה את כל המאמץ וההשקעה והיא בסוף לא תהיה שם....

חג שמח,

ונוס

zeshe shoel

New member
אני אומר תיסע בלי לברר כלום... תפתיע...

מקסימום אם היא המשיכה ו/או לא מעוניינת הרווחת טיול ותנצל את הנסיעה לטיול מהנה... :)

אריה 88

New member
תגובות

לונוס.
את נגעת פה באמת בחשש הכי גדול, אם היא לא תיהיה שם, כלומר תיהיה במדינה אחרת או משהו...האמת שכל שאר הסיבות לא מפחידות אותי, האם יש לה מישהו וכדומה...
אני ממש לא מתכוון להגיע עליה הביתה כי לפי דעתי זו הטרדה.
כאשר אני אגיע אני מתכנן לבחור מקום יפה ולחכות שהיא תגיע [ כמובן שאני אעדכן אותה מה יהיה המיקום :] ]

למוטי מחוף מציצים... לדבר בטלפון ולפזר הבטחות באי מייל כל אחד יכול. המעשה של להגיע לשם אמור להראות את הרצינות והנכונות לפתח משהו...אני אוסיף שמה שרוב החברה אומרים פה, הוא גם לי נראה נכון...כלומר שהיא כנראה כבר המשיכה הלאה, זה מה שאני רוצה לראות ולדעת, ואני ממש לא מפחד מהתשובה, לא משנה מה יקרה אני אצא מרוצה :]

אבא גאה

New member
לא מדובר על לפזר הבטחות

שתבוא.

מדובר על ליצור קשר ראשוני "היי, מה נישמע, מה קורה בחיים שלך"?

אם היא תתרגש ותגיד "ואוו איך משמח אותי לשמוע אותך"
אז תגיע בטיסה וזו תחשב לך מחווה רומנטית.

אריה 88

New member
zeshe

לצערי אני ממש לא מעוניין לטייל שם...יש לי רק מטרה אחת של לסגור סיפור לכאן או לכאן...אבל אני אוהב את הגישה שלך :]
[ אני מאמין שהמצב הרגשי שלי באותם רגעים לא יהיה אפשרי לבלות :]

למעלה