אהבה או אובססיה?

ירדן 41

New member
אהבה או אובססיה?

מהו המרשם, לצאת מהמבוך ולהרגיש קצת יותר טוב ובשליטה עצמית? אני בת 43, גרושה שנה וחצי, אמא לשני בנים קטנים, ועובדת כמובן. כשהייתי פרודה התאהבתי בבחור שנפגשתי איתו, צעיר ממני ב-8 שנים, גרוש עם ילד. זה התחיל כפלירט, ובכ"ז אני לא מצליחה עד היום להפסיק לחשוב עליו ולרצות שהקשר ייתחדש בצורה כלשהי, אני לא מצפה ממנו לזוגיות, אני מסתפקת גם בפירורים, וזו הבעייה.....כי אני פוגעת בעצמי ומציקה לו. אני מרגישה כאילו שיש פה אובססיה שלי אליו, קשר כפייתי? יחסי עבד שליט? (שלא במיטה...) מה קורה לי? למה אני לא עוזבת וממשיכה הלאה. הכרתי אותו לפני שנתיים, הקשר הסתיים לאחר כחצי שנה. לא רצופה. אילולא הייתי רואה וקוראת עליו כל הזמן באינטרנט, אולי הייתי מצליחה לשכוח אותו, אבל לא כך הדבר. אני כל יום נכנסת לאתרים שאני יודעת שהוא אולי כתב שם, או שכתבו עליו, או שהעלו תמונה שלו, רק לראות איך הוא נראה כיום. ואיך הוא כותב היום. לפעמים הוא מחזיר אותי למסנג'ר ולפעמים מוחק, לפעמים מתכננים להיפגש, וזה לא יוצא לפועל, ואז זה שוב נגמר, עובר זמן, ושוב זה מתחיל, תמיד ביוזמתי כמובן. וזה מתנתק כמובן ביוזמתו. אני מרגישה שאיבדתי את הכבוד העצמי שלי בפניו. כאילו פשוט אין. לעומת זאת עם כל אחד אחר, אין סיכוי לרמיסת הכבוד העצמי שלי. אני מרגישה משועבדת למצב הזה. כבולה. וחסרת אונים. הסיבה שהוא לא מעוניין בקשר היא שאני עשיתי הרבה טעויות איתו, יותר מידיי נדנודים, יותר מידיי פלישה (כלומר כתיבה) למייל שלו, למסנג'ר שלו, (לבית שלו לפעמים, בעבר כיום לא, אין לי אומץ). שיחה לא מספיק סובלנית במסנג'ר. (זה היה מרגיז אותי שהוא נכנס ולא עונה לי, נותן לי לכתוב סתם ולא מגיב, זה היה מטריף אותי ומרגיז....וגרם לי לכתוב תגובות רגשניות אליו, וזה ממש לא מה שהוא היה צריך על הראש ממני). אני מרגישה כמו ילדה קטנה בתולה שקשורה לגבר הראשון שלה ולא מסוגלת להתנתק ממנו, ורוצה לקשור אותו אליה. זו הרגשה מטופשת ומזופתת. אני גם רוצה להתנתק ממנו, אבל אני גם רוצה אותו. אני רוצה להיות יותר בשליטה על עצמי, ולא להוזיל דמעות לפעמים כמו ילדה קטנה שאין לה חיים, (ויש לי ילדים ועבודה, ובית ואחריות...) (אולי זה לא מספיק, אני יודעת, אבל "הוא" יותר מידיי ממלא את שאר החללים שלי בראש ובחיי). אז מה עליי לעשות? איך אצליח קצת להרגיש יותר טוב עם עצמי? קצת להיות יותר בשליטה? קצת להרפות ולאפשר לו לא להיות בקשר, הרי זו זכותו, וזה ברור לי, ואני לא יכולה לאלצו. (אבל אני בכ"ז מאלצת) הרציונל כמעט ולא קיים פה.... אני ממש לא יודעת מה תוכלו להשיב לי. מצפה לכם . תודה מראש

תגובה

אם את חשה שאת מחבבת ורוצה אותו, השתדלי להיות יותר עדינה אתו. אל תעיקי עליו, התחשבי ברגשותיו וברצונו בכל זמן וצרי קשר רק כשזה טוב לשניכם. אולי אז ירצה יותר להיות בקשר. אם תחליטי שאין לך רצון ממשי בו וזה סתם שגעון, תוכלי בקלות להמנע מזה ע"י התרכזות בדברים החשובים לך בחיים ובדברים שאת אוהבת לעשות.

אם אינו רוצה אותך

אז אינו אוהב אותך. אם לא תצליחי לשכנעו, זכרי שהכי חשוב להמשיך לאהוב את עצמך. עסקי הרבה בדברים שאת אוהבת, ואז תאהבי יותר את עצמך ואת חייך ואולי תהיי פחות תלויה באהבת אחרים. אם הוא חשוב לך, השתדלי לשכנעו לאהוב אותך בכך שתהיי טובה ונחמדה אליו ותתחשבי במצבו הרגשי וברצונו.

לדעתי זו לא אובססיה

את פשוט לא נותנת לראש שלך להרגע מהמחשבות עליו, ובעצם לפי מה שאני מבינה כאן זה שלא ממש בא לך להתגבר עליו. את צריכה קודם כל להודות בזה בעצמך, שאת מתה עליו ואפילו קצת אוהבת את זה שהוא ככה "משחק" בך, כי זה בעצם מה שגורם לך לרצות אותו יותר. הגבר הזה, לא ראוי לאהבתך. עליך למחוק אותו סופית מחייך. מסנג'ר, אי מייל, וכמובן גם את מס' הטלפון שלו, את לא צריכה אותו. את צריכה להוכיח לעצמך שאת מספיק חזקה בשביל להתקדם הלאה ולצאת עם בחורים חדשים. מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם.

זאת כן אובססיה

כשאת רודפת אחרי מישהו שאת יודעת שאין לך סיכוי איתו, טוחנת כל יום תמונות ודברים שקשורים אליו, והכי חשוב - תוך כדי שזה מזיק לך ומפריע לו ואת מודעת לזה, תוך כדי שאת מרגישה שאת רומסת לעצמך את הכבוד אז כן, יש כאן משהו לא בסדר. במיוחד בגלל שאת לא איזו תיכוניסטית שעוקבת בהפסקה אחרי האהוב ילדות שלה. ומה זה לעזאזל פלישה לבית שלו? אני מקווה שזה לא כמו שזה נשמע. ממליצה לך להיפגש עם איש מקצוע כדי לרדת לשורש העניין, למה את מרגישה ככה ומתנהגת ככה, מאיפה זה נובע ואיך לשבור את המעגל ולשנות את זה. ובינתיים תעשי את הדברים הכי קטנים כמו למחוק את ההיסטוריה מהמחשב, למחוק אותו מהמסנג'ר ואת כל האימיילים והטלפונים שלו מכל מקום, כל פעם שבא לך להתקשר אליו או לבדוק משהו לגביו פשוט תתקשרי לחברה או תצאי מהבית להליכה רגלית או מה שלא יהיה. אבל למען השם, שימי לזה סוף. את צודקת שיש לך ילדים ואחריות, גם אחריות להיות מאושרת בשבילם וגם לא לתת להם דוגמה כזאת שגויה לאיך לנהל מערכת יחסים, את צריכה להראות להם שאת אישה חזקה שבוחרת רק בגברים שרוצים אותה ועושים לה טוב ולא סמרטוט שלא מסוגל להתגבר על איזה בחור שהיה לה און-אוף איתו לפני שנה וחצי. תאמיני לי שכשיהיו לך מתבגרים במצב הזה יהיה לך הרבה יותר קשה להסביר להם איך להתגבר על אהבה ראשונה כשאת לא מצליחה לעשות את זה אחרי שנים של ניסיון ונישואים מאחוריך. באמת, טפלי בעצמך ותעשי עבודה רצינית על הנפש שלך כי חבל באמת על כל הזמן שאת מבזבזת

ירדן 41

New member
כוכבה,

מילים כדורבנות, את ללא ספק צודקת בכל מילה. פעם באמת עשיתי את זה, מחקתי הכל הכל, ושוב לאט לאט נוצר הקשר מחדש (דרכי כמובן) בקשר לילדיי, הם אינם יודעם דבר וחצי דבר, וגם לא יידעו. "אחריות להיות מאושרת בשבילם" -.... אני ממש לא רואה את האור בקצה המנהרה, בנושא אושר מזוגיות בכל אופן.

Reddit

New member
מה זה חשוב מהי ההגדרה המדויקת

אהבה או אובססיה. את יודעת מה, לעיתים אהבה זה אובססיה ואובססיה זה אהבה. את רוצה בקירבתו - משמע שאת אוהבת אותו. את מנדנדת לו אף על פי שאת מקבלת דחיות - משמע שזה גם אובססיה. תשמעי, זה מאד לא בריא המצב הזה בלשון המעטה שהכנסת את עצמך. אני בטוחה שבעבר ידעת להרפות בקשרים כושלים, מה שונה עכשיו? מה קרה? את יודעת שזה הכל עניין של שליטה והחלטה, איך את חיה את החיים שלך. תשאלי את עצמך, מה גורם לך לרצות לפגוע בעצמך בצורה שכזאת, יתכן שאת מרגישה בתת מודע שלא מגיע לך או שלא תזכי למשהו טוב יותר בחיים? אני מעלה כאן השערות.. אבל .. את יודעת, כדי להיות מאושר, צריך להתרכז בעצמך ולהגדיר מטרות שתוכלי להשיג. אם אחת מהן היא אהבה, למה לחפש אותה אצל אדם שלא מעוניין? אם לא מעוניין, אז לא הוא לא מתאים. פשוט כך. אני בטוחה שיש הרבה מכסים אחרים שיכולים להתאים .. ברגע שתחליטי, שאת מרפה מלרדוף אחרי טחנות רוח, ושאת משיגה את השליטה חזרה לידך, עם הזמן אחרי שתרפי ותשכחי אותו ותביני שטוב שחתכת וויתרת, רק אז, תוכלי למצוא אהבה חדשה, רק אחרי שתרפי מהקשר הלא בריא הזה.. גם אני פעם נאבקתי בטחנות רוח וכיום מבינה כמה שגיתי ואיך בזבזתי לעצמי את הזמן. אולי כי אני עקשנית מדי, ומתקשה לוותר. אך אם אני הבנתי ששגיתי וכיום אני שונה.. בטוחה שברגע שתחליטי - גם את תהיי שם.. שיהיה בהצלחה! ותזכרי.. אף אחד לא שווה את זה שתכאבי בשבילו. ואם זה מה שהוא נותן לך - אז לא צריך! תחיי בשביל עצמך דבר ראשון..

ירדן 41

New member
../images/Emo7.gif Rebbit

דברייך מעלים דמעה בעיניי, והמשפט הזה במיוחד: "מה גורם לך לרצות לפגוע בעצמך בצורה שכזאת, יתכן שאת מרגישה בתת מודע שלא מגיע לך או שלא תזכי למשהו טוב יותר בחיים? " אז כן, אני מרגישה כך, אני מרגישה שלא אזכה למשהו טוב איי פעם, כלומר אהבה יפה וזוגיות פורחת. אולי חיי הנישואין הלא נעימים שהיו לי, 12 שנה. מאוד מאוד רמסו לי את הנפש. לא זכיתי לאהבה רבה, מתוך חולשה של בן הזוג. התחזקתי בתחום מקצועי, אבל לאהבה לא זכיתי אצלו. מעבר לכך, שעמום ומחסור בריגושים, גורמים לי להצמד לקשר הלא בריא הזה עם הבחור הזה. אני ממש לא יודעת מה יהיה כעת. הישיבה כל היום מול המחשב, (בשל העבודה) לא מקלה עליי את ההתנתקות ממנו, אתרים שהוא כותב שם, לחכות למייל, לחכות במסנג'ר. לחפש תמונה שלו. (האמת שגם בגלל שהעבודה שלי נעשתה קצת משעממת לאחרונה עם המון זמן מת, גם היא משפיעה עליי. אם הייתי עסוקה יותר בעבודה, הראש היה מתמלא בדברים אחרים ולא בו. זה אולי כבר לשיחה עם הבוס...... (בקשר למה שכתבתי קודם, "פלישה"... בעבר הייתי "קופצת" אליו לביקור בלא שהוזמנתי, לכך התכוונתי. אבל זה קרה רק בחצי שנה הראשונה. וזהו). אני מרגישה ממש מטופשת. עשיתי המון דברים מטופשים איתו, ולא פלא שהוא לא רוצה אותי. לא מתאים לי. אבל בכ"ז כך קרה. פשוט הרסתי לעצמי איתו במו ידיי.

Reddit

New member
היי..

מצטערת מאד.. לא התכוונתי שדבריי יעלו דמעה.. תיארתי לעצמי שזהו המצב.. אחרת למה שתמשיכי להזין את הכאב. אבל את רואה כשאני כותבת את הדברים האלו גם אם הם חדים, הם כדי "לנער" אותך מהמצב הזה ואם את כבר מודעת לזה שזה מתוך בחירה - בחירה של לסבול, אז אולי הגיע הזמן להתחיל מחדש, לאסוף את עצמך מחדש, להניח להסטוריה. מה שהיה היה, אם זה נישואין כושלים, אם זה קשרים לא מוצלחים. אני מודעת היטב לזה שהעבר משפיע בצורה ישירה על ההווה שלנו, ועל ציפיותינו מהעתיד. העבר הוא גורם מכריע בעיצוב האישיות שלנו.. אבל היי.. אני פה כדי להגיד לך, שהכל אפשר לשנות. באמת שהכל עניין של רצון. כשתרצי - ותגיעי לידי החלטה, זה יקרה. את מדברת על שעמום וחוסר ריגושים.. ובכן, מדוע? את יוצרת לעצמך את החיים בהם את חיה.. אם זה חוסר זמן לצאת לפתח תחומי עניין חדשים, תפני זמן בשביל עצמך! מגיע לך! זה לא עניין של גיל, הכל בראש את יודעת... אני רואה אנשים אפילו בגילאי 60 פלוס שיודעים לעשות חיים. תתחילי לפעול בשביל עצמך, ואז את תזכי לאהבה גדולה ומגיע לך מגיע לכולם. מצטערת אבל אני לא מוכנה להסכים עם זה שלך זה לא מגיע כפי שמשתמע .. פשוט לא. תהיי חזקה.. ותתחילי לשנות. היום זה תאריך מצוין לכך..

מאוד מאוד ממליצה לך ללכת לטיפול

כל מה שאת מתארת, לשבת כל היום ולפשפש בדברים שקשורים אליו, זה לא בריא. לחשוב שלא מגיע לך ושלא תזכי לאהבה לעולם, זה לא בריא. הקשר עם הבחור שלך מת מזמן, מזמן, ואפילו אם הוא יעשה לך טובה ויעשה אותך פה ושם זה לא יהיה אף פעם קשר טוב. ואת באמת לא תצליחי למצוא אהבה ואושר כל עוד את לא אוהבת את עצמך, רודפת אחרי מי שלא רוצה אותך ומתפשרת על כל דבר שרק יהיה בשביל הפנטזיה. את צריכה לטפל בעצמך ורק אז תוכלי לפגוש את הבחור הנכון ולפתח איתו קשר בריא. כמו שאמרת עשית המון מעשים מטופשים איתו וכולם נובעים מהערך העצמי הנמוך שלך ומהתלותיות, אם היית מרגישה טוב ובאה לזוגיות ממקום טוב הדברים האלה לא היו קורים. ואם תמשיכי לעשות אותו דבר תקבלי את אותה תוצאה שוב ושוב. עברת נישואים קשים אבל בעלך לשעבר וגם הבחור הזה הם לא שני האנשים היחידים בעולם ובטח לא סוג האנשים היחיד שיש בעולם, זה אף פעם לא מאוחר מדי אבל אם לא תשברי את המעגל תמצאי את עצמך שוב ושוב באותו סיפור. את ילדה גדולה, פשוט תפסיקי לוותר לעצמך ולעשות לעצמך הנחות והקלות, תפסיקי לתרץ שמשעמם לך ויש לך זמן פנוי, כל פעם שאת מרגישה צורך לראות משהו לגביו תכריחי את עצמך בכוח לעשות משהו אחר, אל תשקעי בזה כי זה קל ואת רגילה לזה, זה שמשעמם במול המחשב זה לא תירוץ, את יכולה להיכנס למליון פורומים ולפתח שיחות עם מליון אנשים אחרים במקום להסתובב רק איתו. ואם את חושבת שהילדים לא יודעים כלום... ילדים יודעים יותר ממה שאת יודעת. לכל הפחות הם רואים את אמא לבד ועצובה וכשיגיעו לגיל שיבקשו ממך עיצות, מה תגידי להם?

oferyosi

New member
למה להסתפק בפירורים???

תתעוררי !!! תני לעצמך כאפה - ותחזרי למציאות
מה את סמרטוט???? אל תתני לעצמך להיות כזו. קחי מרחק - ותני לו לראות אם מתאים לו (לא בטוח בכלל אבל אולי זה כן יתאים לו) ככה את רק עושה צחוק מעצמך- וגורמת לו רק להתרחק מה זה להסתפק בפירורים??? - את צריכה בפנים לדעת ולהרגיש אני שווה!!!! שאמא שלו תסתפק בפירורים
לא את.

ירדן 41

New member
../images/Emo9.gif דווקא פירורים טעימים יצאו לך......חחחח,

של עוגת גבינה? אוהבת... האמת, שהוא חידש את הקשר שוב, דיברנו במסנג'ר, (לא עמוקות...לצערי) אבל אני שם, וזה עושה לי טוב, ואני רגועה, ואני מקווה לא לטעות, לא להפריע ולא להטריד. בינתיים אני "ילדה טובה" ומתאימה את עצמי אליו ולשגעונות שלו. יש בזה משהו מן הפירורים שאתה מציין, אבל כרגע בשבילי, זה כמעט כל עולמי, אחרי הבית והילדים כמובן..... אני מקווה לטוב, למודת לקח ונסיון, יוצאת למערכה כמעט אחרונה בקרב......חחח....מאמאמייה......

למעלה