אדמור

barr1969

New member
אדמור

בהתחשב במוגבלויות שלך, ואחרי שקראתי בשרשור אחר את הקריאה הזו: טובת הפורום לטווח הקצר שיהיה כאן שקט וגר כאן צבי עם כבש ואף ארנב יגיע וכו' וכו', נזכרתי בארנב החמוד שמתחיל להפציע יותר ויותר על המדפים שלנו, אותו לא תוכל לאכול. באותה הזדמנות סיפורו של בריצ'ס. ניאות גלוי: אני אוכלת בשר. אולי יש סתירה בין העובדה שאני לא צמחונית, לכך שאני נגד ביתורם של בעלי חיים לטעמי מחקר. משום מה נראה לי שהריגת בעל חיים בצורה המהירה ביותר, כדי להשתמש בבשרו לאכילה, לא דומה לניסויים והתעללויות בו לצרכי קוסמטיקה או מחקר.

דסדס

New member
אני הפוך ממך

אני צמחונית (שכן אוכלת דגים) כבר משהו כמו 9 שנים.... אבל אני בהחלט מצדיקה ניסויים בבעלי חיים. מאוד מאוד תלוי ניסויים לצורך מה, וקוסמטיקה ושמפו לא בדיוק עונים לדרישות בעיני שמצדיקות ניסויים... אבל לצורכי מחקר סרטן או מחקר אחר שחשבו לטובת המין האנושי (לא שאני כזה מתה על המין הזה) אני בהחלט מבינה ומצדיקה כל עוד הוא נעשה תחת פיקוח ובתנאים הגונים. כמובן שאני בעד לצמצם מחקרים מהסוג הזה למינימום ומה שאפשר לעשות בלעדייהם צריך לעשות, אבל יש מקומות שבהחלט דורשים ניסויים.

דסדס

New member
מסכימה עם סוניק

אם תעמיד אותך ובעל חיים, כשאתה בידיים חשופות ובלי כל הטכנולוגיה (החוכמה) הרבה מאוד בעלי חיים יהיו יותר חזקים ממך.

אילו הייתי

לדעתי ברור שהאידאל זה לא להרוג ולאכול בעלי חיים משום שהם בדיוק כמונו סוג של אורנגיזם. הייתי תקופה ונשברתי.. זה קשה מדי.

ephi79

New member
לדעתי זה טיעון מנצח (למרות שאף צמחוני לא יקבל

אותו), מצד אחד טענת הצמחונים היא שמותר האדם מן הבהמה אין ולכן אין לנו זכות להרוג אותם, אבל מצד שני עצם זה שמישהו נמנע לאכול בעלי חיים מסיבות מוסריות ("אין לנו זכות") מבטא בדיוק את מותר האדם.

נראה לי שיש כשל לוגי אפשרי בדבריך

אתה כותב שטענת הצמחונים היא שמותר האדם מן הבהמה אין ולכן אין לנו זכות להרוג אותם. ובכך אתה מרחיב את טענת הצמחונים (סטייל "ולא תגעו בו"). למטרת הצמחונים די בטענה מצומצמת כי לא די בהבדל האדם מהבהמה כדי להתיר לו להורגה. צמצום זה של טענת הצמחונים שומט את יסוד טיעונך. על החתום, קרניבור

לא טיעון

לאריה אין ``מותר`` או ``אסור``. כשיהיה לו מודעת עצמית יהיה אפשר לבוא בטענות. כמו כן יש גם טענה של הצמחונים שגוף האדם והלסתות שלו אינם מיועדות מטבעם לאכילת מוצרים מהחי. לטבע אין חוקי מוסר, הטבע הוא טבעי והאדם הוא זה שבא וגודר לעצמו את גבולות המוסר שלו. מותר האדם מהבהמה. אין תחליף להיגיון פשוט. כל ילד שיראה איך שוחטים פרה ירגיש קניבל לאכול אותה.

Sonic hedgehog

New member
ובתוך הודעתך כבר ענית על שאלתך

עם לבעל חיים אין מודעות עצמית ואינו מודע לקיומו אין זה חסר מוסריות להפסיק את קיומו. בנוגע לטענה שהעלית, גוף האדם בהחלט בנוי לאכילת מזון מהחי, שינייו מתאימות לתבנית של אוכל כל, לא שמת לב שיש לך ניבים? אלו קיימים רק באוכלי בשר. הגוף שלך גם לא יכול לספק את כל הערכים התזונתיים ללא בשר (אם נתעלם מתוספי מזון מלאכותיים שקיימים כיום ושהספיגה שלהם בגוף לא ברורה). ויטמין מסויים מיוצר בקיבותהם של מעלי גירה ע"י תסיסה חיידקית, בגוף שלך התסיסה מתרחשת במעי הגס ולכן הוא כולו מופרש בצואה, כך שעפ"י הטבע יש לך שני דרכים לחיות חיים בריאים או לאכול בשר או לאכול את צואתך, שבעצם משאיר אותך רק עם ברירה אחת -אכילת בשר מכיוון שאכילת צואה אינה בריאה מסיבות אחרות.

Sonic hedgehog

New member
אני גם אוכלת וגם עושה ניסויים בבע"ח

אבל מבין השניים אני חושבת שהניסויים חשובים יותר. הריגת בע"ח בשביל שאני יוכל להינות מארוחה טעימה נראית לי נחוצה פחות יחסית להרגיתו על מנת להציל חיים או אפילו רק לצבור ידע.

נראה לי

שהויכוח כאן הוא על ניסויים בבעלי חיים לא על מנת להציל חיים או לפיתוח תרופות אלא לשם בחינת מוצרי קוסמטיקה וכו'.

עלק מצילות חיים

בסופו של דבר לכל התרופות יש תופעות לוואי מה שמצריך תרופה נוספת כדי לתקן את הבעיה החדשה שנוצרה. לדעתי רק תזונה ושינוי בהרגלי החיים הם הדבר שיכול באמת לתקן בעיות, וכשאני אומר תזונה אני לא מתכוון דוקא לבליסת עלים ירוקים לתיאבון, אלא כל אחד ומה שמתאים לו, יש שבליסת עלים מתאים לגופם ויש להיפך שדוקא אכילת בשר או דגנים מתאים להם.

למעלה