את יודעת שהסרט הזה מאוד מגמתי, נכון?
רב הניסויים בבע"ח חיים מבוצעים בבע"ח כגון בחיות מודל סטנדרטיות הכוללות בעיקר שמרים, דגי זברה,זבובים, עכברים וחולדות, ויצור נוגדנים מתבצעים בד"כ בנוסף גם בעיזים וארנבות (כולל הזרקת פפטיד או חלבון ו3 פעמים של לקיחת דם - אכזרי, אני יודעת, לאנשים אף פעם לא נותנים זריקות או בדיקות דם). ניסויים בקופים נעשים רק לאיטים רחוקות במחקרים נירולוגים שונים ואז הם מפוקחים בקפדנות ע"י מספר גדול מאוד של גופים כאשר אלו גם בדקו את נחיצות המחקר ואת העובדה שאי אפשר לעשותו בדרך אחרת. אני מעולם לא עבדתי אם קופים, אבל אפילו בעבודתי עם עכברים היו כללים נוקשים מאוד לגבי צפיפות בע"ח חיים, חומרי הרדמה ופרצדורות. הידעת שבד"כ כשלוקחים מנת דם מעכבר צריך לתת לו חומר הרדמה. שניתוחים בעכברים כוללים רמות מדוייקות של משככי כאבים, שיש פיקוח לגבי נתינתם כל כמה שעות ושהעכברים נמצאים בפיקוח וטירינרי צמוד ומקבלים טיפול עקבי לבעיות כגון דלקות עור ששכיכות בעכברים מבוגרים או בעיות בצמיחת השיניים. כל זאת כשמדובר בבע"ח שאנשים רבים הורגים דרך קבע בביתם בצורות שונות ומכאיבות רק בגלל שהם רואים בו מטרד ובטבע מת במספרים גדולים מאוד אם בגלל אלימות בינם לבין עצמם הגבלת מזון וכו' . כך שהסרט בהחלט לא מציג את מצב הדברים, מה שאני יכולה לשער הוא שנלקחו קטעי סרטים ישנים , העבירו אותם עיבוד וצורף מלל התואם את האינטרסים של עושי הסרט. אני יכולה גם לשער שהוא נעשה גם ע"י ארגון כמו PTA שהמעורבות שלהם לזכויות בע"ח כוללת גם טרור במובן הסטנדרטי של המילה.