אדמור

Sonic hedgehog

New member
היה מצויין בהודעה המקורית קוסמטיקה או מחקר

האו מסמן להבנתי קטגוריה נוספת כך שהבנתי שהמילה מחקר מתייחסת למחקר רפואי.

הראו אתמול בחדשות

הניסויים כוללים קשירת עפעפיים, וטיפטוף מהחומר לעיני הבעל חיים, רישום יומי על השפעת החומר בעינים. הטיפטוף הוא יומיומי עד שהחיה מגיעה לעיוורון. הנסויים לא כוללים חפיפת פרווה בשמפו, 'צטערת.

barr1969

New member
מישהו הציץ בסרטון?

אגב, למרות הקושי- גדאי לראות עד הסוף.

Sonic hedgehog

New member
את יודעת שהסרט הזה מאוד מגמתי, נכון?

רב הניסויים בבע"ח חיים מבוצעים בבע"ח כגון בחיות מודל סטנדרטיות הכוללות בעיקר שמרים, דגי זברה,זבובים, עכברים וחולדות, ויצור נוגדנים מתבצעים בד"כ בנוסף גם בעיזים וארנבות (כולל הזרקת פפטיד או חלבון ו3 פעמים של לקיחת דם - אכזרי, אני יודעת, לאנשים אף פעם לא נותנים זריקות או בדיקות דם). ניסויים בקופים נעשים רק לאיטים רחוקות במחקרים נירולוגים שונים ואז הם מפוקחים בקפדנות ע"י מספר גדול מאוד של גופים כאשר אלו גם בדקו את נחיצות המחקר ואת העובדה שאי אפשר לעשותו בדרך אחרת. אני מעולם לא עבדתי אם קופים, אבל אפילו בעבודתי עם עכברים היו כללים נוקשים מאוד לגבי צפיפות בע"ח חיים, חומרי הרדמה ופרצדורות. הידעת שבד"כ כשלוקחים מנת דם מעכבר צריך לתת לו חומר הרדמה. שניתוחים בעכברים כוללים רמות מדוייקות של משככי כאבים, שיש פיקוח לגבי נתינתם כל כמה שעות ושהעכברים נמצאים בפיקוח וטירינרי צמוד ומקבלים טיפול עקבי לבעיות כגון דלקות עור ששכיכות בעכברים מבוגרים או בעיות בצמיחת השיניים. כל זאת כשמדובר בבע"ח שאנשים רבים הורגים דרך קבע בביתם בצורות שונות ומכאיבות רק בגלל שהם רואים בו מטרד ובטבע מת במספרים גדולים מאוד אם בגלל אלימות בינם לבין עצמם הגבלת מזון וכו' . כך שהסרט בהחלט לא מציג את מצב הדברים, מה שאני יכולה לשער הוא שנלקחו קטעי סרטים ישנים , העבירו אותם עיבוד וצורף מלל התואם את האינטרסים של עושי הסרט. אני יכולה גם לשער שהוא נעשה גם ע"י ארגון כמו PTA שהמעורבות שלהם לזכויות בע"ח כוללת גם טרור במובן הסטנדרטי של המילה.

uri80

New member
כן, עד הסוף. סרט מגמתי שנערך ע"י טרוריסטים.

כן, טרוריסטים, בלי הגזמה. כאלה שפוגעים ברופאים שעורכים ניסויים בבע"ח. את יודעת מה אכזרי בעיני? בני אדם שסובלים. מעדיף שניסויים יערכו על בע"ח ולא על בני אדם בתנאי אמת. ניסויים לקוסמטיקה? לא. ניסויים למחקר רפואי? בודאי שכן. אז כן, בודאי שלא כל ניסוי צריך להיות מאושר וצריך להקפיד על תנאים שימנעו כאב מיותר אבל להפסיק ניסויים לחלוטין? מצטער, בריצ'ס הוא קוף. אעדיף את טובתו של תינוק אנושי על פניו בכל זמן ועת.

barr1969

New member
סרט מגמתי.

אבל אם הם צריכים להתחבא במרתפים, כנראה שיש להם מה להסתיר. וסימון הארנב הוא על מוצרי הגייניה וקוסמטיקה, לא על קופסת תרופות.

uri80

New member
הם לא מתחבאים במרתפים.

למעשה באוניברסיטאות יש בניינים שלמים עם מעבדות מסודרות. מאיפה זה הגיע? לגבי קוסמטיקה והיגיינה, אין לי ויכוח איתך. לגבי מחקר, תרופות ורפואה - יש ניסויים רבים שהם קריטיים.

barr1969

New member
מדברת על אלו המחתרתיות

מניחה שזו של קליפורניה היא לא המצאה.

uri80

New member
מאותה סיבה שחתול עדיף על תולעת. חכם יותר.

אם אתה מעדיף אחרת, אשריך.

לעכבר אין גזים!

אפרופו ניסויים בבע"ח. הידעתם שלעכברים אין גזים? יש לכם עכבר בבית? פשוט השאירו צלוחית עם קולה. העכבר ישתה (קולה, סוכר, מתוק), הגזים ימלאו את גופו, ובאיזשהוא שלב הוא פשוט יתפוצץ.

למעלה