אדמונטון

גלייזר

New member
אדמונטון

שלום רב לכולם !
שאלות רבות לי אליכם , אלו הגרים בקנדה או שיש להם מידע רלוונטי כל שהוא שיכול להיות לי לעזר .

ובכן , אני גר בשנה וחצי האחרונים במנוטריאול , שהיא עיר נהדרת לטעמי . מכל ההיבטים שלה . ולאחרונה קיבלתי הצעת עבודה באדמונטון ,אלברטה .
אינני יודע דבר על העיר ואופן הוויתה . כמובן שקראתי מאמרים וכתבות שונות בנושא ברשת . אך , הייתי מאוד שמח לדעת , ולקבל מעט מידע מכם .
על אופי העיר , ועל צורת המחייה , כלומר עלות מחייה , חיי קהילה ( יהודית) , חורף.... כמובן , ואיזורים נעימים למחייה בעיר .

אשמח לכל תגובה בנושא
:)

הייתי באדמונטון חורף אחד

יכול להיות שזה בגלל שבאתי מוונקובר, יכול להיות שזה בגלל שאני בנאדם נורמאלי יחסית למי שגר שם - החורף בלתי נסבל. פשוט אין לי מילה אחרת. בלתי נסבל. לא ראוי למגורי אדם. נורא. איום. זוועה. הסופה הנוראית שכולם מדברים עליה במונטריאול כחוויה של פעם בחיים - זה חורף סטנדרטי באדמונטון.
&nbsp
יש שם שרידים לקהילה יהודית, אותי זה לא כ"כ מעניין אז אני לא אגיד יותר מדי בנושא, אבל אל תצפה לחנויות יהודיות או מוצרים מישראל אפילו ל-10% ממה שיש לך במונטריאול, אם זה חשוב לך.

גלייזר

New member
תודה !

היי חווה ,
תודה על התגובה , האם יש שם חיי תרבות ?, האם העלות מחייה שם סבירה ( כמובן שזה יחסי לגובהה ההכנסה ) . האם את יודעת להמליץ או לחוות את דעתך על איזור מגורים אידאלי לזוג בתחילת שנות השלושים שלהם , בסביבה דומה ?

תודה :)

גם אם יש שם חיי תרבות

אני הייתי בחורף. ביאס אותי לרדת לקנות חלב, אז ללכת לחפש חיי תרבות?
יש להניח שיש שם חיי תרבות. במו עיני ראיתי שיש שם ספריה עירונית, אז אולי יש גם דברים אחרים.
&nbsp
יש שם פאבים. גם את זה ראיתי. פאבים ומסעדות של רשתות כגון הוטרס וכאלה. העיר הזו היא ללא עיר. זה פרבר ענק שיצא משליטה. אין שם באמת מרכז עירוני. הכל זה בפלאזות בשולי הערים וככה זה גם נראה.
&nbsp
אה. וגם יש שם את הקניון הגדול ביותר בחצי הכדור הצפוני. אז אם אתה מחשיב את זה כחיי תרבות - יש בשפע. קניון עם 5 סטארבקסים, שלא תצטרך לטרוח עד הצד השני.
&nbsp
אבל מרקם עירוני כמו במונטריאול - אין. השווקים הקטנים שמתחבאים מאחורי הבית - שכח מזה. הכל זה רשתות של סבוואי, ליקר סטור ומקדונלדס אחד אחרי השני. עיר מגעילה במלוא מובן המילה.

PuffDragon

New member
אני לא חושב שיש משהו שאפילו מתקרב למרקם העירוני של מונטריאל,

העיר הכי חיה בקנדה.

פורטי40

New member
אכן. אחרי שנים של מגורים במונטריאול נאלצתי לעבור לטורונטו

בהתחלה היה קשה, אבל אחרי שנים רבות בטורונטו היא השתפרה, ועכשיו יש גם בה קוסמופוליטיות, חשיפה לתרבויות שונות, עם Joie de vivre
אבל מונטריאול נשארת עדיין האהובה ביותר.

readytojump

New member
right, Montreal... especially in wintertime lol.

it is all a very subjective judging but
nothing compares to Vancouver, if you ever receive an offer here - don't think twice

TrigATUSA

New member
באדמונטן גרים המוני אנשים

ורבים מהקולגות שלי וכולם נראים אנשים נורמליים ושמחים בחלקם
&nbsp
רוב הערים בקנדה הן מין פרבר מתפרס, ככה שבכל מקרה רוב הסיכויים שתמצא את עצמך בשלב כל שהוא מקום כזה. קונים אוטו וומדים להינות מסקי בחורף ורכיבה בקיץ
&nbsp
אני שייך לקבוצת האנשים שחושבים שאם יש עבודה טובה, זה שווה ללבוש כובע צמר בחורף
האופק המקצועי באלברטה רחב מאוד, יש הרבה ייתרונות בלגור במערב הצומח ולא במזרח המתנוון
אבל כמובן שיש אנשים שיישבעו לך שהכי עדיף לגור בדיר חזירים ולעבוד בסטרבקס כל עוד זה בוונקובר

פורטי40

New member
אני רואה את "יער" העגורנים כאן ותוהה אם המקום מתנוון

אבל כאן לא לגמרי מזרח.

גלייזר

New member
תודה על התגובות

ובכן , אני מבין את מה שאתה אומר , ובאיזה שהוא מקום גם חושב באותה דרך לגבי העבודה והמקום .
מכיוון שהתמקמתי במונטריאול , ודי התרגלתי (או בדרכי להתרגל) לאורח חים פה, אז אני דיי סקרן לדעת מהו אורח החיים שם .
כנראה שבסוף מתרגלים להכול ... :) הכול עניין של רצון ....

RubyAvin

New member
אדמונטון מקום נהדר באם יש לך שם מקום עבודה

אכן החורף לא קל אך המקום והסביבה נהדרים לטעמי. נשמח למסור מידע נוסף ולקשר עם ישראלים נוספים כאן

גלייזר

New member
רובי זה מאוד נחמד מצדך :)

תודה רבה !!! זה מאוד נעים לקבל תמיכה ונכונות לעזרה :)

TrigATUSA

New member
צמיחה קרובה ל 0%

קצב גידול המשכורות אפילו לא משיג את האינפלצה.

פורטי40

New member
הטבלה ההיא מראה נתונים עבור כל קנדה

בלי חלוקה לאיזורים.
אולי התכוונת לטבלה אחרת באתר של סטטסקן?

פורטי40

New member
תודה,אכן מעניין. אני שואל את עצמי

מי כל המשקיעים שבונים מגדלי 70 קומות ברחבי העיר, ומי קונה את הדירות והמשרדים והמלונות האלה. אולי אלו משקיעי חוץ.
שמתי לב שדירוג האשראי של אג"ח של ממשלת אונטריו הוא AAlow
לעומת אלברטה : AAA
ו BC, שהאג"ח שלה : AAh

TrigATUSA

New member
משקיעים בנדל"ן זה לא בהכרח מה שמפתח את הכלכלה

ואכן יש הרבה השקעות זרות בקדנה

למעלה