"אדמה משוגעת"

"תסמונת סרט האיכות" ../images/Emo141.gif

גם הצילום בגרעיניות (גרנולריות) נמוכה שירת את אותה מטרה, לדעתי. אני לא שולל שימוש בהומור להפגת הדיכאון, אבל כשההומור הוא גס, נוצרת בי תחושה של חוסר קוהרנטיות. שלא יובן אחרת, אני מת על ההומור הגס של לואי דה פינס, בני היל ורואן אטקינסון, אבל אני חושב שלסרט הזה הוא לא התאים.

D o r o t h y

New member
ראיתי אתמול

לדעתי סרט עשוי היטב ובהחלט מהסרטים הטובים שעושים בארץ בשנים האחרונות. לא הרגשתי שהקטעים המבדחים מיותרים. לי הם עזרו להתמודד עם הקטעים הקשים. לא הרגשתי שהסרט "בא חשבון" עם הממסד הקיבוצי אלא מספר סיפור אישי על רקע החיים בקיבוץ כמו שהם (עפ"י הסטריאוטיפ או עפ"י חווית הכותבים). לטעמי סרח לא רע ובהחלט ראוי לצפיה. בעניין סרטים זרים - אני אוהבת סרטים קטנים שמספרים סיפור של איש אחד, או על משהו קטן. ראיתי סרטים טובים כאלו סיניים יפניים, שוודיים, איראניים וגם ישראלים. לא קובעת לגבי סרט עפ"י היוצר, או עפ"י המדינה בה נעשה.

shellyland

New member
נורא קשה לי לראות סרטים זרים.

אני מוכרחה שהם יהיו בשפה ובמנטליות שאני מכירה (היינו: ספרדים, צרפתים, איטלקים או דרום אמריקאים). נדיר שאני אוהבת סרטים בשפות שאני לא מבינה.

איזיקו

New member
ראיתי אתמול את הסרט.

לגבי הקטעים המבדחים, אני די מסכים עם דורותי ועם lily flower. ההומור חשוב להתמודדות, התמודדות עם החיים בכלל, ולנו כצופים בסרט בפרט. לפי הכתוביות בסוף הסרט, הוא צולם בחולדה, שדה אליהו ודורות. אני מקווה שזכרוני אינו מטעני. סילחו לי אם כן. שם הסרט באנגלית יותר מוצלח, צודק. אבל בעברית אדמה (אמא) משוגעת, יותר חזק מ"בוץ מתוק". שמעת את מקהלת העפרוני בסוף הסרט? נשארתי באולם עד לתו האחרון של השיר, מרותק לשירה, לאווירה של השיר. נפלא. אני מתבייש לומר שלא כל כך זיהיתי את השיר שהם שרו. מישהו? לסיכום, סרט מומלץ לצפיה. דורותי כתבה שהסרט לא רע ואתה כותב שהוא נחמד. לדעתי הסרט טוב מאוד.

איזיקו

New member
נראה שאתה צודק.

הקרדיט בכתוביות למקהלת העפרוני היטעה אותי. תודה.

dafi69

New member
נכון. המקהלה הקאמרית תל-אביב

בניצוחו של מיכאל שני. היה לי הכבוד והעונג להשתתף בהקלטת השיר בקונצרט הבכורה ליצירה "אדמה" של עודד זהבי ב-2002, יצירה שכללה עיבודים לשירים ישראליים "קלאסיים". היה בסוף הסרט קרדיט למקהלה שלנו אבל גם מקהלת העפרוני נזכרת, לא ברור למה, לא זכור לי שהיה שיר מקהלה נוסף בפסקול. כתבתי על חוויותי מ"אדמה משוגעת" בבלוג שלי בתפוז. דפי דרוקר המקהלה הקאמרית תל-אביב

ס ק א ל י

New member
מצטרפת לדעתו של איזיקו

[שהצטרף לכמה לפניו...] לא הייתי מגדירה את הסרט כסרט "נחמד", או "מתחלק טוב בגרון". נראה לי יותר סרט שאתה יוצא ממנו וצריך לעבד אותו, להתמודד עם דברים שהסרט נגע בהם אצלך. יותר לפחות מהרבה סרטים ישראליים אחרים שראיתי.

לעבד, בוודאי ../images/Emo141.gif

סרט שאין מה לעבד אותו, אין גם בשביל מה לפתוח עליו שרשור.

ler

New member
אם מעניין אתכם - ראיון עם יוצר הסרט

ועוד תגובות. זה אולי קצת שיח פנימי של קיבוצניקים בעבר ובהוה אבל השיחה עם דרור שאול מעניינת אם כי לא מחליפה את החוויה האישית.

למעלה