"אדמה משוגעת"

"אדמה משוגעת" ../images/Emo141.gif

טוב, זו לא בדיוק המלצה, יותר הזמנה לדיון. סרט נחמד, מתחלק טוב בגרון. נושא קשה (אמא מתמוטטת נפשית), סביבת התרחשות שכולם אוהבים להציץ אליה ולפנטז על מה שקורה בה (קיבוץ), עיצוב מאד מושקע. אבל יש לי תחושה שהקטעים המבדחים (יותר או פחות) ששובצו בין הקטעים ה"קשים" מקלקלים את חווית הצפיה, גורמים לסרט כולו להיראות כמו סרט של אורי זוהר, סרט שיכל להגיד משהו משמעותי אם לא היה מתאמץ כל כך למצוא חן ולבדר. לשם השוואה, "חולה אהבה משיכון ג'" טיפל בנושא דומה הרבה יותר טוב. מישהו ראה ? מישהו יודע אם זה צולם בקיבוץ כלשהו, או שהכל נבנה באולפן ? מישהו יודע מדוע באנגלית קוראים לזה Sweet mud (שם מוצלח בהרבה, לדעתי) ?

אלי ו.

New member
קראתי ביקורת מאוד אוהדת

ששכנעה אותי לא לצפות בסרט. מהביקורת הבנתי שהסרט הוא "חיסול חשבונות" של יוצר הסרט עם הקיבוץ. אני מעדיף לא להכנס לריבים אישיים שאינם שייכים לי.

זו ביקורת שטחית ../images/Emo141.gif

כמו הביקורת שלפיה "מדורת השבט" הוא חיסול חשבונות של יוסף סידר עם החברה הדתית לאומית, וכמו הביקורת שלפיה "שחור" הוא חיסול חשבונות עם החברה המסורתית-מזרחית בפריפריה. הסרט מתרחש בקיבוץ בשנות השבעים, הוא מראה צדדים יותר ופחות סימפטיים במיקרוקוסמוס הזה, אבל הנושא אינו הקיבוץ. זה סרט על אימהות, זה סרט על התבגרות, זה סרט על התמוטטות עצבים. מעניין להשוות אותו עם "אשה תחת ההשפעה" של קאסאווטאס. לא שאני חושב שהסרט הזה הוא MUST, אבל אם כבר לא לצפות בו, שיהיה מהסיבות הנכונות

טופז2

New member
ראיתי כתבה במוצ"ש

בה היה קטע קשה מהסרט. זה האיר ו"מספיק" על נקודה אחת אך משמעותית כ"כ בחיי הקיבוץ, מדויק יותר - על תוצאותיה על האנשים שגדלו בשיטה הזאת בהמשך = התקופה שבה היתה מקובלת לינה משותפת. בראיון עם במאי הסרט הוא בגלוי לב חריף דיבר על זה. הסרט הזה נשמע לי מאד לא קל וחושף אמיתות כואבות. צריך לרצותת לראות אותו.

D o r o t h y

New member
בדיוק התלבטתי אם ללכת לקולנוע היום

רק לפני דקות קראתי קצת על הסרט הזה. כנראה שאלך.

נץ666

New member
אין סיכוי שאלך לצפות בסרט כי:

אני ממש סנוב כשזה מגיע לתוצרת קולנועית המקומית, ועדיין הקולנוע הישראלי פרובנציאלי ולא מעניין, וגם הנושא נשמע לי כבד , ואני הולך לקולנוע להתבדר, מין אדם כזה אני. אמנות מורכבת, מסובכת, רב מימדית אני מחפש בספרות, בתיאטרון, בציור ולא בקולנוע ובטלוויזיה.

נץ666

New member
אני פרובנסאלי

ציפיתי לתגובה הזו, זה לא כלכך משנה לי. אני חייב, אם בכלל, הסברים ונימוקים רק לעצמי.

אתה הולך לקולנוע להתבדר ... ../images/Emo141.gif

אבל מגיע לרווחת נפש מפליני ואלמודובר ? אתמהה. כלומר, אתמהה אילו תשובות אתה נותן לעצמך בקשר לזה.

נץ666

New member
אינני יכול שלא לפרוץ בצחוק על

תמיהתך, האם כבודו רוצה לדבר אתי באופן פרטי על תמיהתו? אתמהה

eliUSA

New member
כמה סרטים זרים טובים ראית לאחרונה?

אני דווקא נהנה מסרטים ישראלים עם כל חוסר השלמות שבהם

בפעם הקודמת שהמלצת

הלכתי ונהניתי עכשיו אני מנסה להבין אם אתה אומר שכדאי ללכת אם אתה שואל עליו, לא נוכל להשתתף בדיון בלי לצפות בו. דרך אגב, בדיוק כרגע ערכתי חיפוש לשרשורים שהיו כאן על אביבה אהובתי, כדי לקשר להודעה של משבר אמון, ושמתי לב שכשאתה דיברת עליו לראשונה לא היו כמעט תגובות של תוכן. כנראה הרוב עדיין לא צפה בו, ובפעם השנייה כשתם ונשלם העלה אותו שוב לדיון הוא קיבל תגובות של תוכן. אז גם אם לא תהיינה כאן תגובות לדיון - חכה בסבלנות.

סבלנות היא שמי האמצעי ../images/Emo13.gif

מה שאני אומר הוא ללכת עם ציפיות מינוריות, או לחכות שזה יגיע לטלביזיה. תודה על תמיכתך.

אני אלך

על אף ההסתייגויות עוררת(ם) בי עניין בסרט. אתה יודע מה הבעיה בדיונים בפורום על סרטים? אם לא ראית, אתה רוצה מצד אחד לקבל מושג אם כדאי לראות - אז אתה קורא, אבל מצד שני אתה לא רוצה שיהרסו לך את הסרט, אז אתה לא רוצה לקרוא. טוב שכאן מעטים צפו בסרט, אז עוד אין מי שיקלקל
(והבעיה היא גם הפוכה - מי שכותב רוצה לשתף ולהביע את דעתו, אבל לא רוצה לקלקל למי שלא צפה)

ונשאלת השאלה, מה הורס סרט ../images/Emo141.gif

או ספר. לטעמי, כל עוד לא גילו לי את תהפוכות העלילה (וודאי לא את הסיום), לא הרסו לי את הסרט. אני מפעיל כלל דומה כשאני כותב על סרטים או ספרים.

Lily Flower

New member
אני דווקא אהבתי את "הקטעים המבדחים"

הבדיחות היו טובות, ונחוצות ביותר בהתחשב בכך שרוב הסרט מדכא לגמרי. אני מאוד נהניתי. מה שהיה מעצבן קצת היה "תסמונת סרט האיכות" שהסרט סבל ממנה - המון דיאלוגים לאקוניים ונוגים בלי יותר מדי קשר בין המשפטים, שמסתיימים בכמה שניות שתיקה שלאחריהן קאט פתאומי (לרוב לסצינה של עץ שיטה בודד באמצע גשם סימבולי, או משהו
). בסך הכל, סרט טוב.

למעלה