אדם שוב זכאי

rigoletto111

New member
שמח מאד מאד בשביל אדם שוב

"אדם שוב נעצר סתם - שוב נעצר אדם סתם!" זו בעיקר היתה חגיגה של התקשורת הצהובה והמציצנית, עטופה במעטה דקיק וחסר משמעות של "מאבק בהטרדות" ובבריוני משטרה ששמחים להציג "הישגים נכבדים במאבק בפשיעה"

שבתאי

New member
מעצבן כל כך...

מתנהל עכשיו דיון בכנסת סביב הסוגייה מתי מותר לפרסם. חברי הכנסת בעצמם, כל אחד בתורו, סבלו מהיד הקלה על הדק הפרסום, שמעתי את הטיעונים לכאן ולכאן ואין לי דעה מגובשת בעניין. מה שמעצבן אותי ואפילו מרתיח אותי הוא: שכשאדם שוב נעצר, לא היה אדם במדינה שלא שמע על זה, אי אפשר היה לפספס את זה, ועכשיו כשהוא שוחרר - זה כבר לא מעניין אף אחד. ומה איתו? אין לו לב? זה כל כך מכוער! אני לא יודע מה יהיה בסוף בעניינו של החוק, אבל בא לי שאם לא יאסרו לפרסם, לפחות שיתנו את הפרסום בפרסום: כלומר שיחייבו את ערוצי התקשורת "לספור את הדקות" ולהחזיר לו בדקות שידור, דיברתם על כך שהוא נעצר, דברו עכשיו על כך שהוא שוחרר, החזירו לו את חובו, זה מגיע לו. הרי גם אחרי שיחזירו לו את חובו תמיד יהיה מי שיגיד "אין עשן בלא אש" ותמיד תהיינה המחשבות, "אולי שיחררו אותו רק בגלל שלא היו מספיק ראיות וכו', כך שנקי לגמרי, הוא לעולם לא יצא מהסיפור הזה. זה מרתיח את דמי העניין הזה שככה הורסים חיים של בן אדם מרתיח מאוד!

ולא רק זה

הכתב, בסוף הכתבה, כמו שאומרים מילתא אחריתא, סוף דבר, אין המלאכה נקראת אלא על שם גומרה, אומר: עדיין היו כאן 3 תלונות של 3 נשים שלא נמצאה בהם אשמה. כלומר עדיין הנושא צריך להבדק, מן רמז קל ל- "אולי עוד תשמעו מאתנו בנושא הזה". כאילו שהעובדה שלא נמצאה אשמה, וחוות דעת של פרקליטים לא מספיקה. העיתונאי יודע יותר. זה לא נכון שכלב נובח לא נושך.

אבזץ

New member
פשוט מקומם.

מקומם של דיונים כאלה - סכסוכים אישיים - אינו שייך להטרדה מינית. בחורה שמגיעה לבית של זר בארבע בבוקר ושותה איתו חשיש ומעשנת איתו אלכוהול, ולא מדובר בבת שנתיים. נו באמת... אז הוא נגע לה בציצים... לא אומר שזה בסדר, אבל כל הטררם מוגזם. ולא שזהו המקרה המדובר. כפי שהבנתי הסיפור דנן הזוי הרבה יותר. היא רצתה שינשק אותה בציצים ולא בפה. או משהו בסגנון זה. תעשו לי טובה. עוד נגיע לבית המשפט עם תביעות על עקיפה בתור בסופרמרקט, כהטרדה מינית? הפכו את היחסים בין המינים למטורללים ולסדין אדום. והאנסים האמיתיים מסתובבים חופשי ובורחים מן הכלא... עכשיו כולם יקפצו עלי... ומראש אודיע, אין לי כח להכנס לפולמוס סביב העניין. אני לא נגד ולא בעד. רק נראה לי שתיאוריית "הכל שפיט" והכל כדאי שיישפט היא תוצר של תרבות אנשים חטאים, ברבריים, שאיבדו כל מוסר אנושי בסיסי וכבוד הדדי. וזה נכון לכל עם ישראל, אנשים, נשים, טף ואבזץ..

R a c h e

New member
ומה שמרגיז אותי, מעבר לעובדה שהאמנתי באדם שוב

ושלא היה לי ספק בחפותו זאת העובדה שמניסיוני נשים כאלה פוגעות בכל אחת (ואחד) מאיתנו שירצה אי פעם להתלונן. כשאני התלוננתי בעבר על הטרדה מינית חיפשו איזה קשרים אחרים יש ביני לבין המטריד ואיזה רווח יכול להיות לי בתלונה הזאת. מאחלת לאדם שוב שיתאושש מהר מהפרשה הזאת ושנמשיך לראות אותו יוצר.

אכן מבטאים קֹשְטְ

והביטוי המקורי - קושט אמרי אמת (משלי כב כא)

סלסרו

New member
תראי איזה graceful winner אני:

בתהילים ס, ו: נָתַתָּה לִּירֵאֶיךָ נֵּס לְהִתְנוֹסֵס מִפְּנֵי קֹשֶׁט סֶלָה.

בן הרב

New member
אמן

זה רק מזכיר לי לרעה את השירשור שהיה כאן על קצב ןמשמח אותי שיש עוד אנשים שרואים דברים בצורה שפויה יישר כח http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=52152&blogcode=6888832

L i k o

New member
חוצפה שבכלל פתחו בחקירה פלילית על שטויות כאלה

שלא לדבר על זה שעצרו אותו. המשטרה רצתה קצת כותרות קלה על סלב. נגמרו הפושעים האמיתיים כנראה - אין יותר רוצחים, אנסים ושודדים אמיתיים. כנראה ימות המשיח הגיעו.

נכון, אבל......

אני מרשה לעצמי ללבוש לרגע את גלימת פרקליט השטן. אין ספק ששאלת פרסום שמותיהם של אנשי ציבור החשודים בעבירות שונות (בייחוד אלו הקשורות למין) מורכבת ביותר, ואין לה תשובה חד-משמעית. מצד אחד - העובדה שמערכת המשפט מתפקדת בצורה כל כך איטית יוצרת מצב, בו אם לא יפורסם שמו של החשוד עלולות לעבור שנים רבות, בהן ירחף מעל ראשו חשד כבד מבלי שהציבור ידע על כך. מצב כזה יהיה בעייתי במיוחד במקרה של נבחר ציבור, אך גם כל דמות ציבורית אחרת - מסלב ועד עיתונאי - צריכים להכיר בעובדה שחייהם הפרטיים מזמן הפכו לנחלת הכלל, ולכן אין מקום להסתרת המידע עד למתן פסק הדין. מנגד - כפי שידעו כולם לציין, השחרת הפנים מתפשטת כאש בשדה קוצים בעוד ניקוי שמו של האדם ממלא בעיקר שרשורים בפורומים, ולכן נותן הפרסום כוח לא הגיוני בידי המתלוננות ומאפשר מצבים של סחיטה מצידן. הטענה שלי כלפי הפורום במקרה הנוכחי היא ההתגייסות המוחלטת שלו לטובת אדם שוב. פעמים רבות הועלתה כאן הטענה כנגד הציבור החרדי, על כך שבכל מקרה בו מואשם חרדי בפשע כלשהו מתגייסת כל הקהילה לצידו, והם בוחרים להאמין בחפותו בכל מחיר. הבעיה היא, שההתנהגות שנצפתה בפורום אינה שונה מזו שלהם. יתכן שכמה מן הכותבים בפורום מכירים את אדם שוב באופן אישי, והדיעה שהביעו הייתה מושתתת על היכרות זו, אך מרבים שוכני הפורום הביעו את דעתם על סמך העובדה שהוא יוצא בשאלה ו"אחד משלנו" ולכן בחרו להאמין בחפותו. אין ספק שבימים הראשונים שלאחר פרסום שתי הפרשיות - ההאשמות כנגד קצב ושוב נשמעו נכונות במידה שווה, ורק הזמן לימד אותנו מהי האמת בכל מקרה, אך העובדה שאדם יצא זכאי לגמרי לשמחתי וקצב הורשע אינה מהווה הסבר מספיק לכך שקצב "הורשע" מראש על ידי רוב הכותבים בעוד שוב "זוכה" כמעט פה-אחד. כמובן שגם אני שמח מאד על זיכויו של אדם שוב ומצטער על השחרת הפנים שנגרמה לו, אך ההתגייסות הבלתי פרופורציונלית של הפורום חרתה לי מעט. נ.ב. שאלה קטנה למבינים (נתי - ככל הנראה)- מהן דרגות הזיכוי האפשריות מאשמה ומה המשמעות שלהן (חוסר ראיות, חוסר אשמה וכדומה).

uri80

New member
התרשמותי דווקא שונה משלך.

לא ראיתי התגייסות מוחלטת בשום מקום לפני התבררות הפרשה. כן ראיתי הטלת ספק בריאה באשמתו של אדם עד שלא תתברר אשמתו או חפותו. בעיני -כך צריך לנהוג. אדם חף מפשע עד שלא תתברר אשמתו. לאחר זיכויו והבהרה שאיננו אשם - מה לא נורמלי בלשמוח בשמחתו של אדם מצד רבים המכירים אותו? טבעי בעיני.

L i k o

New member
זה לא קשור - יש היום איזשהו ליקוי מאורות

אנשים שכחו ש"אנס" זה מי שאורב לילדות שחוזרות מבית הספר, מפתה אותן בחדר המדרגות עם סוכריה, ואז תופס אותן, וגורר למרתף שם אונס באכזריות ותוך הפעלת כוח ברוטלי. מה לעשות שמי שמכיר אשה בגילו בצ'ט, מזמין אותה בארבע בלילה לביתו, מעשן יחד איתה חשיש, ואז מנסה לגעת בציצי מתחת לחולצה כשהיא מרשה רק מעל לחולצה - זה אולי פויה ודוחה, אבל לקרוא לזה "חשד לאונס" זה מוגזם לכל הדעות. לכל מי שעיניו בראשו (לשמחתי בפורום יש רבים כאלה) היה ברור שאותו מר שוב אינו שייך לסוג הראשון, אלא לכל היותר לזה השני. ועל כך קמה הצעקה פה.

מתלבט13

New member
הרחבת המושג אונס

הענישה החמורה על אונס והטאבו החברתי נגדו, מבוססים על ההנחה שאונס הוא דבר מאד גרוע שפוגע בבחורה באופן חריג. התנ"ך משווה אונס לרצח, והענישה הפלילית גם היא נותנת עונשים של שנים ארוכות על אונס. הפסיקה של בג"ץ לפיה אונס כולל אדם שלא חדל באמצע החדירה כאשר הבחורה שינתה את דעתה, ממחישה את האבסורד. אני חושב שאם באמצע זיון הבחורה רוצה שתצא עליך לצאת. אני גם חושב שצריך להיות בן אדם בהמון מובנים. אבל לזה התכוין המחוקק כאשר קבע עונשים כבדים על אונס? אלו דברים של התנהגות אנושית שאינם צריכים להתברר בית המשפט. אלה גם דברים שאי אפשר להגדיר ולטפל בהם באופן טכני. לא הכל מוגדר ולא הכל באחריות הגננת ששמה בית המשפט.

למעלה