נכון, אבל......
אני מרשה לעצמי ללבוש לרגע את גלימת פרקליט השטן. אין ספק ששאלת פרסום שמותיהם של אנשי ציבור החשודים בעבירות שונות (בייחוד אלו הקשורות למין) מורכבת ביותר, ואין לה תשובה חד-משמעית. מצד אחד - העובדה שמערכת המשפט מתפקדת בצורה כל כך איטית יוצרת מצב, בו אם לא יפורסם שמו של החשוד עלולות לעבור שנים רבות, בהן ירחף מעל ראשו חשד כבד מבלי שהציבור ידע על כך. מצב כזה יהיה בעייתי במיוחד במקרה של נבחר ציבור, אך גם כל דמות ציבורית אחרת - מסלב ועד עיתונאי - צריכים להכיר בעובדה שחייהם הפרטיים מזמן הפכו לנחלת הכלל, ולכן אין מקום להסתרת המידע עד למתן פסק הדין. מנגד - כפי שידעו כולם לציין, השחרת הפנים מתפשטת כאש בשדה קוצים בעוד ניקוי שמו של האדם ממלא בעיקר שרשורים בפורומים, ולכן נותן הפרסום כוח לא הגיוני בידי המתלוננות ומאפשר מצבים של סחיטה מצידן. הטענה שלי כלפי הפורום במקרה הנוכחי היא ההתגייסות המוחלטת שלו לטובת אדם שוב. פעמים רבות הועלתה כאן הטענה כנגד הציבור החרדי, על כך שבכל מקרה בו מואשם חרדי בפשע כלשהו מתגייסת כל הקהילה לצידו, והם בוחרים להאמין בחפותו בכל מחיר. הבעיה היא, שההתנהגות שנצפתה בפורום אינה שונה מזו שלהם. יתכן שכמה מן הכותבים בפורום מכירים את אדם שוב באופן אישי, והדיעה שהביעו הייתה מושתתת על היכרות זו, אך מרבים שוכני הפורום הביעו את דעתם על סמך העובדה שהוא יוצא בשאלה ו"אחד משלנו" ולכן בחרו להאמין בחפותו. אין ספק שבימים הראשונים שלאחר פרסום שתי הפרשיות - ההאשמות כנגד קצב ושוב נשמעו נכונות במידה שווה, ורק הזמן לימד אותנו מהי האמת בכל מקרה, אך העובדה שאדם יצא זכאי לגמרי לשמחתי וקצב הורשע אינה מהווה הסבר מספיק לכך שקצב "הורשע" מראש על ידי רוב הכותבים בעוד שוב "זוכה" כמעט פה-אחד. כמובן שגם אני שמח מאד על זיכויו של אדם שוב ומצטער על השחרת הפנים שנגרמה לו, אך ההתגייסות הבלתי פרופורציונלית של הפורום חרתה לי מעט. נ.ב. שאלה קטנה למבינים (נתי - ככל הנראה)- מהן דרגות הזיכוי האפשריות מאשמה ומה המשמעות שלהן (חוסר ראיות, חוסר אשמה וכדומה).