אדם רע

EdisonGirl

New member
אתה מציג א-ו-ל-י חצי אמת, ו...

חצי אמת שקול כשקר! אתה מעוות את המציאות...

תיזהרי!

הוא יקלל אותך בכל מני ציטטות מרגיזות

ל נ צ ח

New member
ממנו הזהרי,הוא מהם שלא מבינים הנקרא

מסוג מסלפי האמת מחטיאי אדם בדבר. מסוג זה של אנשים תזהרי לנפשך, מהם הפוצי-מוצי יפי-הנפש ""הנאורים"" את ילדתי צריחה מאוד מאוד להזהר. כמוני, חיסון נגדם לא קיבלת עדיין. בברכה, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
האולי שלך לעומת הבוודאי שלי.

ספר ישעיה פרק נ (י) מי בכם ירא יהוה שמע בקול עבדו אשר הלך חשכים ואין נגה לו יבטח בשם יהוה וישען באלהיו: (יא) הן כלכם קדחי אש מאזרי זיקות לכו באור אשכם ובזיקות בערתם מידי היתה זאת לכם למעצבה תשכבון: ואלה * דברי אלוהים * ופרשנות חכמי ישראל * רש"י ישעיה פרק נ פסוק יא (יא) הן כולכם - שאינכם שומעים בקול נביאיו. קודחי אש - עברתו עליכם. מאזרי זיקות - מחזיקי זיקות הן גצין וגחלי אש הנזרקין בקלע ויש לו דוגמא בל' ארמי זיקוקין דנור כך וכך זיקתא פסיק לן. לכן באור אשכם - לפי דרככם תלקו. מידי - תהא גמולכם זאת לכם: מלבי"ם על ישעיה פרק נ פסוק יא - חלק באור הענין (יא) הן אתם כלכם - שאתם רוצים להדליק אור לחפש אחר דברי הנביא ואחר שאין לכם שמנים ופתילות טובים להאיר לכן אתם קדחים אש - ע"י עצים יבשים וקוצים כסוחים שתפיחו ניצוצות אש בהם ומאזרים - ומסבבים את האש בזיקות - וניצוצות עד שההפסד שתקבלו מן הניצוצות והזיקות, רב מן התועלת. (ר"ל שאין לכם מופתים אמתיים לבחון בם דברי הנביא רק מופתים מתעים והקדמות כוזבות אשר דומים כזיקים שאינם מאירים רק משחירים פני המפיח בם): לכו באור אשכם - זה הקטן ובזיקות אשר בערתם - לכו וחקרו והתפלספו בשכליכם הקצר מהשיג אור האמת, אבל בכל זאת מידי היתה זאת לכם למעצבה תשכבון - ר"ל בכל זאת אני נותן לכם הבטחה מידי כי הגם שהדלקתם אור לא תשכבו בטח, * כמו האיש ירא ה' * , רק תשכבו בעוצב, כי תגששו כעור קיר הספקות, ולא תמצאו מרגוע לנפשכם: ------------------- * ------------------- * ______________ * ל נ צ ח * ______________ *

אתה בכלל אל תגיב לי..

וכן השאלה הזאת חסרה כל משמעות מבחינה לוגית בגלל הערפול של המושג "רע".

ל נ צ ח

New member
הרע ביותר

הרע ביותר טרם הגיע, כל זמן שאפשר עוד לומר: "זה הרע ביותר"

argoBlock

New member
אם בהגדרה טובה התכוונת...

הגדרה שמצביעה על משהו שקיים... אז ברור שאם תקבלו את ההגדרה הזו ל"איש רע" אז תגיעו למסקנה שיש אנשים רעים. מצד שני, אם יתנו לך הגדרה של משהו שלא קיים אז תוכל להגיד שזו הגדרה לא טובה (למשל כי היא סותרת משהו שאנחנו יודעים על העולם - אחרת לא נדע שהוא לא קיים).

erezsh

New member
אז ככה...

אין דבר כזה אדם רע, אלא אדם רע עבורך. עבור אותו אדם, כמובן שהוא טוב מאוד. אפשר לומר, באופן קצת פחות סובייקטיבי - אדם רע עבור החברה, או אדם שרע עבור רוב בני-האדם האחרים. ישנן הרבה הגדרות, והן לא קבועות. הגדרה מעניינת שאני אוהב לכזה אדם היא: "אדם ההורס שלא על-מנת ליצור".

argoBlock

New member
אז ככה ככה

אין דבר כזה "אין דבר כזה", אלא "אין דבר כזה עבורך"

erezsh

New member
מבדר

אבל דמגוגי. ומנותק מהמציאות. לא כל מה שנשמע יפה, בהכרח נכון.

argoBlock

New member
לא כל מה שנשמע יפה נכון עבורך

מבדר- התכוונתי לבדר. דמגוגי- למה? כי כשמחקים מבנה של משפט באופן סרקסטי ורומזים בטון סארקסטי לקהל דמיוני שברור שזה לא נכון זה דמגוגי? בכל מקרה, אם אתה רוצה משהו שלא מנותק מהמציאות (ולכן יהיה פחות מדויק ויותר קומונסנסי): יש דברים שגורמים סבל לאנשים (לכולם, לא רק עבורך או עבורי), מקובל לקרוא להם דברים רעים. יש אנשים שעושים אותם (ובמודע) ומקובל לקרוא להם אנשים רעים. אם יש להם כוונות רעות לגבי כולם, והם גורמים סבל לכולם, אז הם רעים עבור כולם (אולי אפילו הם מסכימים עם כך שהם רעים). נ.ב. לגבי עבורך... יש אנשים שחושבים שלכל אחד מותר לחשוב מה שבא לו, ויש אנשים שלא. זה בסדר כי לכל אחד מותר לחשוב מה שבא לו. רלטיביזם זה דבר יחסי, יש נקודות מבט שמהן הכל נראה יחסי או תלוי נקודת מבט, ויש נקודות מבט שלא.

erezsh

New member
זה כבר הומור מקרטע

כל אחד גורם סבל לאחרים. יש כאלו שמחפשים לעשות נזק בכוונה. אתה יכול לקרוא להם רעים. מבחינתי הם פשוט מטומטמים. אבל אדם שאתה תקרא לו רע, יכול להיקרא ע"י מישהו אחר כטוב. קשה למצוא אדם שכולם מסכימים שהוא רע. אפילו על היטלר, הגרמנים חשבו מחשבות טובות. כל הניסיונות שלך להישמע חכם ע"י אמירת משפטים שלא מקושרים אחד לשני לא ממש מרשימים. אותי לפחות. אתה גם סותר את עצמך. נכון, לא כל מה שנשמע יפה נכון עבורי. וגם לא כל מה שנשמע יפה עבורך נכון עבורך, אלא אם כן אתה מגדיר נכון כמשהו שבאותו רגע בא לך שיהיה נכון. זו הגדרה גרועה, אבל אם בזו אתה חפץ, לא אעצור בעדך. אתה מוזמן לענות תשובה עניינית ולא מתחכמת (אלא אם כן זה יהיה מספיק מצחיק).

argoBlock

New member
ידידי

1. כל אחד גורם סבל לאחרים, אבל לא כל אחד מתכוון לעשות זאת. יש דברים שכשמתכוונים לעשות אותם המשמעות שלהם משתנה לגמרי (למשל כל אחד מטעה אנשים אחרים אך לא כל אחד הוא נוכל).
2. לא ניסיתי להישמע חכם ע"י אמירת משפטים לא מקושרים אחד לשני (אני משער שהתכוונת לשני המשפטים האחרונים שמביעים התנגדות לרלטיביזם, והם פשוט שתי דוגמאות). ניסיתי להישמע חכם ע"י אמירת משפטים חכמים שההגיון שלהם חצוב בסלע קשה, וצר לי אם לא הצלחתי להרשים אותך, כי חשוב לי שכולם יתרשמו ויחשבו שאני חכם :). 3. לגבי בקשתך האחרונה, אני לא יודע איך להישמע מספיק מצחיק ולהרשים אנשים בזמן שאני מנסה להרשים אותם ע"י זה שאני מנסה להישמע חכם. :)

ל נ צ ח

New member
כי לא תהיה אחרית לרע נר רשעים ידעך

אז ככה... תועבת יהוה דרך רשע ומרדף צדקה יאהב: *משלי טו* (ז) שִׂפְתֵי חֲכָמִים יְזָרוּ דָעַת וְלֵב כְּסִילִים לֹא כֵן: (ח) זֶבַח רְשָׁעִים תּוֹעֲבַת יְהֹוָה וּתְפִלַּת יְשָׁרִים רְצוֹנוֹ: (ט) תּוֹעֲבַת יְהֹוָה דֶּרֶךְ רָשָׁע וּמְרַדֵּף צְדָקָה יֶאֱהָב: (י) מוּסָר רָע לְעֹזֵב אֹרַח שׂוֹנֵא תוֹכַחַת יָמוּת: *משלי כד* (כ) כִּי לֹא תִהְיֶה אַחֲרִית לָרָע נֵר רְשָׁעִים יִדְעָךְ

למעלה