אדם רע

כן..

Josh F

New member
רע הוא יחסי, תפיסתו כרע היא מוחלטת

אדם רע הוא מי שתופס את חומרת מעשיו אחרת הוא סתם אדם טיפש שגורם רע ולא אדם רע. אדם שתופס עצמו כרע לאחרים ו/או לסביבה, בהנחה שלא ירצה שכל האחרים ינהגו כלפיו ברע, יעדיף שכל האחרים לא יהיו דומים לו

Lu Tze

New member
אני לא רוצה לזלזל,

אבל נראה לי שאתה מבסס בנאדם "רע" על נבלים מעולם הקומיקס.

Josh F

New member
כל עוד הרוע מבוסס על משהו

הוא מוגדר באופן מוחלט. תפיסת הרע משתנה בעיני אנשים שונים ולכן אפשר לומר שהרע הוא יחסי. אבל כשאדם תופס את הדברים שהוא עושה כרעים זהו רוע. ברגע שהאדם הגדיר מהו רע וזה מה שהוא, יוצא שהוא רע לפי תפיסתו, לכן זהו רוע מוחלט ולא יחסי. הגדרת מהו רע לפי הנאצים היה יהודי מכוער שרוצה להשתלט על העולם לעשוק בני אדם תוך התעלמות מסבלם וכל זוועות עלילות הדם. לנאצים היתה הגדרה של מהו רע הם הבינו מה הם עושים לא היה אכפת להם כי לא היה מי שיבקר אותם הם לא היו עלולים להיענש על מעשיהם כי כולם היו כמוהם... אם כולם זה כל הנאצים. האם הם היו רוצים שכל הגזעים בעולם ינהגו כך? הם לא היו רוצים שכל האנשים בעולם יחלו בשיגעון גזעניות וישמידו אותם

Lu Tze

New member
אז לשיטתך,

אדם יכול לאנוס, לרצוח ולגנוב, אבל אסור לו לומר שהוא היה רוצה שכולם היו כמוהו? יופי. לדעתך ניטשה היה האדם המרושע ביותר עלי אדמות.

רון סי

New member
לא נכון

יש הרבה אנשים שרוצים להיות יחודיים, כמו אמנים למשל, או מנהיגים, או סתם אנשים, והם אינם רעים.

IP yuval

New member
אתה באמת חושב כך?

קודם כל, תגדיר מה זה דמיון. אולי אני לא מבין את הכוונה שלך.

argoBlock

New member
לנצח

שאלה לי אליך, כשאתה מביא פסוק זה אומר שאתה צודק? והערה: הפסוק, אפילו אם נקבל שהוא נכון לא מוכיח שיש אנשים רעים. איך אתה יודע שיש אנשים שבאמת שמחים לעשות רע. ואם יש כאלה, לא כתוב שם שזה אומר שהם רעים, אלא שהם שמחים לעשות רע (אולי בגלל שהם חושבים שהדבר הרע הזה שהם עושים הוא דבר טוב, ואולי בגלל שהם חושבים שטוב לעשות רע).

ל נ צ ח

New member
כאשר תדע את האלוהים תבין

לא רק מהפסוק הזה שהשמחים לעשות רע אנשים רעים-הם ודין אש-אוכלת בגיהנם להם. * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ימטר על רשעים פחים אש וגפרית

*תהילים יא* (ה) יְהֹוָה צַדִּיק יִבְחָן וְרָשָׁע וְאֹהֵב חָמָס שָׂנְאָה נַפְשׁוֹ: (ו) יַמְטֵר עַל רְשָׁעִים פַּחִים אֵשׁ וְגָפְרִית וְרוּחַ זִלְעָפוֹת מְנָת כּוֹסָם: (ז) כִּי צַדִּיק יְהֹוָה צְדָקוֹת אָהֵב יָשָׁר יֶחֱזוּ פָנֵימוֹ: *ט* (יח) יָשׁוּבוּ רְשָׁעִים לִשְׁאוֹלָה כָּל גּוֹיִם שְׁכֵחֵי אֱלֹהִים *לז* (י) וְעוֹד מְעַט וְאֵין רָשָׁע וְהִתְבּוֹנַנְתָּ עַל מְקוֹמוֹ וְאֵינֶנּוּ *משלי ד * (יט) דֶּרֶךְ רְשָׁעִים כָּאֲפֵלָה לֹא יָדְעוּ בַּמֶּה יִכָּשֵׁלוּ *יב* (ה) מַחְשְׁבוֹת צַדִּיקִים מִשְׁפָּט תַּחְבֻּלוֹת רְשָׁעִים מִרְמָה: (ו) דִּבְרֵי רְשָׁעִים אֱרָב דָּם וּפִי יְשָׁרִים יַצִּילֵם: (ז) הָפוֹךְ רְשָׁעִים וְאֵינָם וּבֵית צַדִּיקִים יַעֲמֹד *יד* (יא) בֵּית רְשָׁעִים יִשָּׁמֵד וְאֹהֶל יְשָׁרִים יַפְרִיחַ ~ * ~ נ.ב: אלה רק 9 מ 103 תוצאות רשעים ו 1 מ 110 תוצאות רשע. **************************

EdisonGirl

New member
אתה מציג את הדת בצורה לא מדוייקת!

הדת מלמדת אדם כיצד לחיות, כיצד לחזור למוטב אם אינו בדרך הנכונה. מספר פעמים שיצא לי לקרוא בהודעותיך שאתה "מחלק" גזרי דין (לגהינום..). זה לא כך! הדת לא מורכבת רק משכר ועונש. בכלל, יש סיבות רבות לכך שיש שכר ועונש... זה נושא מורכב! אינני אומרת שאינך מבין אותו, אלא שלא מומלץ שתרשה לעצמך לזרוק משפטים שעלולים לעוות את המציאות. לזאת אני חותרת. ערב טוב.

למעלה