אדם רע

Mapisto

New member
אם אני לא טועה

דארקט הגדיר אדם טוב זה אדם שפועל לפי נורמות כלל הציבור. לדעתי יש דברים בהיסטוריה שעשו טוב לאדם אבל לא היו בנורמה (גרפיטי זו קצת דוגמא צולעת , אבל היו בהיסטוריה זרמים של אומנות שהוחרמה). לדעתי אדם רע זה אדם שיעשה משהו נגד הזרם בצורה שהוא יעשה לאחרים מה שהוא לא רוצה שיקרה לעצמו באופן כללי (יוצאים מן הכלל המזוכיסטים או אנשים בלי אנושיות עם נורמות שאינם נורמות הכלל) אבל הוא עושה את זה במחשבה שבשינוי יש תועלתנות אישית, בין אם זה לספק יצר (כמו וואנזליזם) או בין אם זה שינוי עולמי (כמו הפאשיסטים ושות')

argoBlock

New member
מה זה הכלל?

כלל האנשים בכפר, ביבשת (עד לפני כמה מאות שנים אנשים לא ידעו על כלל שנמצא ביבשות אחרות), בעולם (אולי יש אנשים מחוץ לכדור, או לא אנשים). יתר על כן, לכל קבוצה, יש תפיסה לגבי מי נחשב חלק מהכלל (אצל נאו-נאצים לבנים למשל יהודים ושחורים הם לא חלק מהכלל הזה).

Mapisto

New member
תשאל את דאקרט

אבל לדעתי הכוונה היא לאיזה מסגרת מדינית וכלל כולל את כל בני האדם.

argoBlock

New member
יש לי עוד שאלה קשורה

למה לשאול רק "מה זה בן-אדם רע?" אפשר לשאול גם "מה זה בן-אדם טוב?" וגם זה מעניין.

F o o B a r

New member
רוע הוא בעיני המתבונן

יכול להיות שאדם יעשה דברים לא מוסריים בעיניך בעוד שבעיני אחרים אלה דברים בסדר לחלוטין. ואם כבר אני רוצה לפתוח דיון נוסף שקשור לנושא. מבחינת התפתחות האדם. מדוע לדרך המחשבה שלנו התווסף "מצפון" וערכים אתיים שלרבים מאיתנו יש? איזו תועלת אבולוציונית יש לערכים אלו שטבועים בנו כאילו מלידה? יכול להיות שאלו ערכים נרכשים ולא נולדים איתם?

וואלה אחי

לפי דעתי זה אדם שיוצא שכתוצאה ממעשיו הוא יודע שהוא יפגע בסביבתו אם זה פיסית או נפשית אדם משוגע מה שנקרא עושה זאת כי הוא דפוק בשכל לא מודע למכשיו אך אדם שמודע למעכשיו ויודע טוב מאוד שהוא סתם דופק את האחרים הוא ללא ספק אדם בזוי

למעלה