אדון או גברת?

דנדוש10

New member
אדון או גברת?

בנות יקרות, רציתי לישאול האם בסקירה המוקדמת ( סוף ש.13 ) ניתן לזהות בברור את מין העובר, כלומר אם הרופאה אמרה שזו בת האם יש סיכוי כל שהוא שזה ישתנה? האם קרה אצלכם שטעו? אשמח לשמוע מניסיונכן!

אצל חברה שלי טעו

בסקירה ראו בת והפלא ופלא נולד בן

ענתש

New member
לרוב לא טועים בסקירה ואם טועים

זה רע מאד מאד. מין העובר הוא חלק מהסקירה כמו כל מערכת אחרת בגוף העובר. לא בודקים רק את איבר המין אלא את כל מערכת המין (מה שאפשר לראות ממנה... אצל זכר רואים אשכים, אצל נקבה רחם). רופא שטועה במין העובר זה לא קוריוז משעשע, במה עוד הוא טעה ? היתכן ופיספס בעיה במערכת אחרת ? כל טעות כזו שמתגלה בהמשך ההריון מצריכה בירור מעמיק - מדוע ואיך זה קרה ומה מין העובר באמת (כדי לוודא שלא היה עיוות במערכת המין שגרמה לזיהוי לא נכון). זה ממש לא קוריוז משעשע. שבוע 13 הוא קצת מוקדם מדיי לסקירת מערכות וחשוב, בעיקר בסקירה מוקדמת, לבחור ברופא טוב ויסודי המומחה לבצע סקירה כזו.

אם ככה את אומרת

אז עצוב לי לדעת שיש רופאים כאלו לא מקצועיים. ועכשיו זה אפילו מפחיד אותי כי כבר אי אפשר לדעת על מי לסמוך. הייתי בטוחה שטעויות כאלו קורות כל הזמן אבל אם את אומרת שהוא ממש צריך לבחון כל איבר אז זו טעות איומה וממש לא חשבתי על זה.

encyclopedia

New member
בשבוע 13 הרופא אמר לי שיש לי בן

ואז בשבוע 20 ושוב בשבוע 36 אמרו לי שזה בת. אני עכשיו בשבוע 38 אז אני לא בטוחה מה יש לי.

ענתש

New member
לא רציני, היות ואת בשבוע 38

זה כבר לא משנה בעצם... תכף תגלי בעצמך. אבל חשוב לי להדגיש שאם זה קורה למישהי אחרת - דחוף ללכת לבדוק אצל מומחה (במיוחד אם מדובר באיהתאמות בין מי שפיר לסקירה) כדי לוודא שלא מדובר במום מבני במערכת המין שגורם לרופאים לא לזהות היטב מה יש שם.

down under1

New member
שבוע 13 זה מוקדם

כדי להגיד בוודאות אם זה בן או בת ולפעמים גם התנוחה מטעה. סיקרה שניה הרבה יותר מתאימה ומדוייקת. אצלי לא טעו אבל אף רופא לא הסכים לענות על השאלה עד שבוע 19. דרף אגב יש לנו בן.

אז כנראה שהרופאים שאני הולכת אליהם

הם עם חושי על. רופא אחד בשקיפות עורפית אמר לנו שזו בת וצדק!- שבוע 12 (ופה אני מסכימה שהוא תותח כי זה מוקדם למדי). רופא שני בסקירה המוקדמת אמר שזו בת וצדק!- שבוע 15

ענתש

New member
לפני שבוע 14 לא רואים בוודאות

כי לפני כן לבנים ובנות יש אותו דבר = צ'ופצ'יק. הצ'ופצ'יק עוד לא החליט אם הוא פין או דגדגן אבל אם תופסים את העובר בתנוחה טובה אפשר לנחש לפי הנטיה של הצופצ'יק לעומת עמוד השדרה - נטיה למעלה זה יהיה פין כנראה ולמטה זה יהיה דגדגן. אבל זה עדיין ניחוש. אל תשכחי שלרופא יש 50% סיכוי להיות צודק.

../images/Emo8.gif בגלל זה הראשון תותח במיוחד

הוא אומר שזה לא 100% אבל עובדה שפעמיים הוא צדק. ואני מסכימה איתך לחלוטין לגבי הספק ברופא שבשבוע 15 לא רואה את המין. אני גם בעד ללכת לבדיקות אצל רופא אחר פעם אחת לפחות. אצלי השקיפות וסקירה ראשונה היתה אצל 2 רופאים שונים. לסקירה המאוחרת כנראה אלך לרופא הקבוע שלי.

ענתש

New member
בדיוק בגלל זה בישראל רופאים

רציניים מהשורה הראשונה עושים סקירות מוקדמות בשבועות 15-17 ולא קודם. כהגדרה (בארץ) סקירה מוקדמת עוברת על מערכות הגוף של העובר ומוודאה את התקינות שלהם ולאחריה לא יכולים להופיע אצל העובר מומים מבניים באיברים יותר שכן האיברים סיימו להתפתח מבחינה מבנית וכל מה שנותר להם זה לגדול. מומים שמגלים בסקירה מאוחרת הם מומים של גודל, לא של מבנה.

g a n i

New member
בגדול את צודקת, אבל עדיין

יש מומים לבביים ומוחיים שיתפתחו רק בטרימסטר ה-3, עם זאת הם באמת מאוד נדירים. לגבי אשכים, הם בערך בגודל של קשריות לימפה בשלב הזה, וגבוה בחלל הבטן. אני לא בטוחה שברזולוציה היום הם ניתנים להדגמה. בסקירה עם ליאור ראיתם? כי אם יש מישהו שיראה, זה דר' ברונשטיין
שק אשכים, שפתיים, דגדגן ופין רואים בקלות, רחם שחלות ואשכים - קשה יותר) ד"א,
בזכות פועלך רב השנים (
) היינו אצלו השבוע והוא באמת משהו! (אמנם אמר שהיא לא בתולה - אבא שלה כמעט שלח אותה הביתה באוטובוס
-אבל הודה שהרזולוציה לא מספיק טובה)

S e x y N i n e

New member
הטעויות הנפוצות עליהן שמעת

קורות בשקיפות עורפית ולא בסקירת מערכות. לי למשל טעו בשקיפות העורפית אבל הוא מלכתחילה ציין וסייג שמוקדם לדעת ויתכן שהוא טועה.

ענתש

New member
צודקת ומתקנת...

מומים בלב ובמוח דווקא נראים יותר אחרי שבוע 24 כי הם התפתחותיים בהריון. וברונשטיין באמת משהו. אצל ליאור ראה אשכים, אצל נגה ראה רחם וגם קרום בתולין (אמר לאבא שלה שזה יעבור לה בגיל 15, בעלי כמעט נחנק). ומזל טוב, לא ידעתי
אז זה בן ?

ענתש

New member
אז זו בת התכוונתי לשאול כמובן...

התבלבלתי עםפ התשובה שלי והתשובה שלך. אמצע הלילה.

למעלה