אדולף היטלר

Feanor75

New member
אדולף היטלר

אני מוצא שיש כמה דברים שמעניינים אותי בקשר אליו שאני לא יודע, בפורום הזה יש אנשים עם הרבה ידע אולי יוכלו לענות
-האם הוא האמין באלוהים או רק השתמש במושג הזה לצורך רטוריקה או כדי לקנות את לב שומעיו?
-האם אי פעם הוא רצח יהודי במו ידיו, או בכלל הרג אדם?
קראתי באינטרנט מעט חומר מתורגם לעברית מתוך הספר שלו מיי-קמפף, ראיתי השפעות חזקות של ניטשה, אבל לפחות מה שראיתי זאת סתם שנאה והתוכן לא עולה לרמה גבוהה. יש קטע שהוא טוען שמטרת הציונות היא להקים מרכז שבו היהודים יוכלו לנהל את כל הרמאות והטפילות על העולם כולו. זה רעיון מטומטם, אבל האנטישמים שתמיד טוענים כלפי היהודים שהם טפילים על המדינות שבהן הם חיים, הם חייבים לתרץ איכשהו את הרצון של היהודים למדינה משלהם כי הרצון הזה לא מסתדר טוב עם התאוריות שלהם.
מעניין אם הוא באמת האמין בדברים האלה. אדם כזה אי אפשר לרחם עליו בכלל, ההתאבדות שלו הצילה אותו מעונש על מעשיו, אבל לפי חוקי הקארמה הוא ישלם עליהם עד לאחרון, כשמידת הסבל שלו תשתווה למידת הסבל שגרם, וזו מחשבה מעודדת. מי יודע...

Astroo

New member
לגבי השאלה השניה שלך

היטלר נלחם במלחמת העולם הראשונה ואפילו קיבל עיטור גבורה. מן הסתם, יצא לו להרוג חיילי אוייב.

lEchoesl

New member
לפי מה שאני יודעת, בעיקר מאמרי היסטוריה אודות

היטלר, היטלר לא היה אתאיסט אלא אדם מאמין. הוא טען שאלוהים ובנו ישו, שלחו אותו "לנקות" את העולם ולתקן אותו - לחולל סדר ע"י השמדת הלא ראויים (הומואים ונכים למשל) ובוגדנים (היהודים שלטענתו בגדו באלוהים ולכן זו הייתה עוד סיבה לחיסול היהודים כעם).

Feanor75

New member
נראה שהוא האמין

פעם נטיתי לחשוב שהוא אתיאיסט, שרק אתיאיסט מסוגל לעשות דברים כאלה מתוך הנחה שהוא לא ישלם על זה בהמשך. אולי זה הגיוני אם כן מה ששמעתי שבהיטלר היה דמון גדול מאוד.
הוא כנראה היה שרוי במצב תמידי של סבל שאותו הוא יכל לשכך קצת רק כשגרם סבל לאחרים. רואים בתמונות שלו שתמיד רע לו

lEchoesl

New member
לא ממש הבנתי את ההיגיון שלך

מדברך משתמע שכול הרוצחים, האנסים למיניהם ונצלנים (נפשיים או חומריים) הם אתאיסטים? אחרת הם מעולם לא היו מבצעים את המעשים המנובלים שלהם וזאת בעיקר מחשש מיום הדין או מעונש אפשרי מלמעלה. אז תרשה לי לא להסכים איתך. לדעתי זו הכללה שגויה למדי מה גם היא כלל לא מוכיחה את עצמה במציאות.

לגבי העניין של הסבל אני גם לא בטוחה. ללא ספק מדובר באדם זוועתי של ממש, אך מצד שני אם הוא היה סדיסט גרידא, הוא לא היה מחסל קבוצות מוגדרות, אלא היה מסתפק בחיסול אנשים באופן כללי. לדעתי הוא היה פטריוט פרפקציוניסטי וזה מה שהניע אותו, להגיע לשלמות שאותה הוא תיאר בנאומיו וספרו. הוא היה מאוד נחוש ואכזרי. אך זו דעתי כמובן.

Feanor75

New member
כמובן שזאת רק הכללה

גם כתבתי שכך חשבתי בעבר. אתיאיסטים הם לא אנשים פחות טובים מאחרים אבל יש אצלם הרבה בעיות נפשיות.
הנקודה החשובה היא שהיטלר היה מונע ע"י שנאה קודם כל, גם אם בתחפושת של פטריוטיות, כך זה אצל טרוריסטים ערבים וקיצוניים מכל הסוגים. בהרבה מקרים כמו אצל שמאלנים ופמיניסטיות נלהבים מדובר בעצם בשנאה עצמית שמנותבת החוצה, רואים שהם אנשים מסוכסכים עם עצמם ושלא יכול להיות להם טוב אז הם מזינים את עצמם בשנאה, שזה כוח שיכול להזין את הנפש כמו אהבה

lEchoesl

New member
לא מסכימה כלל עם הנאמר

לגבי היטלר אתה צודק, אך לגבי שאר המוזכרים אתה טועה מה גם ההכללה שלך גורפת ואינה במקום.

אתאיסטים הם חולי נפש? האומנם? את מי הם שונאים? את מר כבודו - האלוהים? אז לדעתך פסילת ישות (שאינה מוכחת אגב) נובעת בהכרח משנאה? באותה המידה אני יכולה לטעון שאנשים מאמינים הם חולי נפש, מכיוון שהם מבדים לעצמם חבר דמיוני כול-יכול אז יתכן שהם סובלים מסכיזופרניה בעצם? פרט לכך, בשביל לשנוא מישהו צריך ראשית להוכיח את קיומי, לפיכך כך או כך אתאיסטים לא יכולים לשנוא את אלוהים.

אני חולקת על דעתך גם לגבי השמאלנים ופמיניסטיות. לדעתי, אינך מבדיל בין המושגים "שנאה" ו- "חוסר הסכמה" או שבעצם קל יותר לא להבדיל בין שני המושגים הללו. חוסר הסכמה אינה נובעת משנאה (ברוב המקרים), אלא מרצף סיבות למשל: חוסר היגיון, אידאולוגיה שדוגלת בחוסר ניצול, שלום, שיוויון זכויות וכיצוא באלה.

הבאת משפטים כלליים מדי שלדעתי שגויים ובטח שלא מוכיחים דבר. אם אתה כבר מביא "דוגמאות" לפרטים/קבוצות בחברה אשר לדעתך מסוכסכים עם עצמם, תדאג להביא גם הוכחות ראויות שיחזקו את דברך. לכן, אשאל אותך ברשותך:
1. במה מתבטא הסכסוך העצמי של אתאיסט/ית, פמניסטית, ושמאלן/ית?
2. את מי הם שונאים ואיך השנאה מתבטאת?
3. לכול בעיה נפשית יש שם - אם אתה מתעקש כול עך להגיד קבוצה מסוימת כלוקה בבעיות נפשיות, תדאג להציג את שם הבעיה.

Feanor75

New member
ילדונת

את מסיקה מהדברים שלי הרבה דברים שאני בכלל לא טוען. אבל למרות חוסר ההסכמה את כותבת בכבוד ולכן את ראויה לכבוד בחזרה.
הגישה שלך היא מטריאליסטית מובהקת, כלומר החשיבה שאין כלום חוץ מחומר. הדרישה להוכחות אינה לגיטימית כשמדובר במה שנמצא בינתיים מחוץ לתפיסת חמשת החושים שלנו, למרות שאפשר להגיע לשם אפילו בחיים האלה כשמפתחים מודעות גבוהה. הדרישה להוכחות מצד מי שאינו מסוגל דומה לטענה של עיוור שאין סביבו דבר מכיוון שהוא לא רואה.
גם הדרישה לכנות כל דבר בשם זאת גישה מדעית ולא טובה, גם בגלל שהמילה מצמצמת את המהות של הדבר וגם כי המדע מתאר תופעות בצורה מעוותת מכיוון שהוא בוחן סימפטומים במקום גורמים ובמקום מהות. בדיוק כמו הרפואה הקונבנציונאלית, אני יכול להביא הרבה מאוד דוגמאות לזה.
לא אמרתי שאתיאיסטים הם חולי נפש אלא רק שיש אצלם יותר בעיות נפשיות מאצל מאמינים. הם לא שונאים את אלוהים הם רק לא מאמינים בקיומו.

לשאלותייך- השנאה של שמאלנים ופמיניסטיות מתבטאת בחוסר שלום פנימי וחוסר שקט שהם מקרינים החוצה. זה נכון לגבי כל אדם שמונע ע"י שנאה ולא ע"י רצון אמיתי לתקן מציאות, וזה כולל אפילו אנשים שהמאבק שלהם צודק אבל המניע שלהם לא טוב, כמו חלק מאנשי הימין. יש הרבה שמאלנים שלא מודעים לכך, אבל הפחד הכי גדול שלהם הוא שיהיה שלום, מכיוון שזה ייטול מהם את מושא השנאה שלהם ויאלץ אותם להתעמת עם הריקנות והשנאה שבתוכם. אותו דבר לגבי הפמיניסטיות.
אתיאיסטים הם לא בקטגוריה הזאת. האמונה שלהם בכך שאין שום דבר מעבר לעולם הפיסי ולא ניתן למנוע את מות התודעה, זאת מחשבה מדכאת מאוד. אם בעצם כן יש את כל זה והם בטעות חושבים שאין ז"א שהם סובלים לשווא מליקוי נפשי שלא אמור להיות. זה כשלעצמו הגביר אצלי את האמונה אבל כמובן שהיו גורמים חשובים יותר.

dori78

New member
ילדון

אני אתחיל מלצטט אותך, כדי שלא תגיד שמסלפים את דבריך:
"בהרבה מקרים כמו אצל שמאלנים ופמיניסטיות נלהבים מדובר בעצם בשנאה עצמית שמנותבת החוצה, רואים שהם אנשים מסוכסכים עם עצמם ושלא יכול להיות להם טוב אז הם מזינים את עצמם בשנאה".

ראשית, אתה מבלבל בין אידיאולוגיה לבין אנשים.
הפמיניזם כשלעצמו הוא לא דבר רע, קריאה לשוויון זכויות של נשים וערבים זה לא דבר רע.
סליחה, תיקון: זה יכול להיות רע אם זה גורע בעיניך מכבודך ומעמדך.

אתה שופך פה הררי מלל שמטרתם אחת: לשכנע אותנו שנשים הן יצורים נחותים שלא זכאים להשמיע את קולן ודעותיהן, שיש אלוהים כל יכול ואם מישהו חושב אחרת, הוא פשוט לא מבין ושאם אנחנו לא מבינים משהו או חושבים שאתה מדבר שטויות - זה כי אתה ברמת מודעות גבוהה יותר מכולנו. אני ממש מצטערת לבשר לך, יש פה כמה אנשים אינטליגנטיים שזה לא עובד עליהם. נשים וגברים כאחד.

והעובדה שקראת לגולשת שהגבת לה "ילדונת" - מגעילה בפני עצמה.
בפעם הבאה שייצא לך לדבר עם השחורים בהארלם, אני מציעה לך להתחיל כל משפט במילה "boy". מעניין מה יהיו התוצאות.

TaL53

New member
אינך מבין מהו פמיניזם ועדיין אתה שופט אותו

פמיניזם הוא לא מקשה אחת, יש הרבה מאוד סוגים ואסכולות של פמיניזם. רובן לא שונאות אף אחד אלא שואפות לשנותא ת המצב הקיים של הדרת נשים ואפלייתן. תתפלא לשמוע שיש פמיניזם שמעביר ביקורת על פמיניסטיות אחרות (הפמיניזם הסוציאליסטי למשל).

אותו דבר לגבי שמאלנים,אתאיסטים וכל מי שהחלטת שהוא "חולה נפש מונע משנאה" (בהסתמך כמובן על..?!).

Feanor75

New member
ודאי שאני מבין מהו פמיניזם

כי אני חי במדינה שכנראה נפגעה ממנו הכי קשה. פמיניזם באופן כללי פועל לתיקון אפליה שיש לכאורה לרעת נשים, על הרקע הזה הוא נולד, אבל בפועל במדינות המערב הגברים הם שמופלים לרעה, ופמיניזם במדינות האלה זה בעיקר שנאה לכל מה שהוא חזק, יפה וטוב, מצד מי שאין לו התכונות האלה ורוצה לשלול אותן ממי שכן יש לו. שמאלנות זה פחות או יותר אותו דבר, ואני מתכוון כאן לאלה שהזכרתי מקודם שמונעים ע"י שנאה.

TaL53

New member
אתה ממשיך לטעות

בנושאים שאתה לא מכיר ואשר לגביהם אתה מונע משנאה ועלבונות אישיים.

אני ממליץ לך לקרוא קצת חומר על נושא הפמיניזם וה"שמאלנות".

dori78

New member
רגע,

אם אני אישה חזקה, יפה וטובה ששונאת גבר חלש, מכוער רשע וטיפש - אני לא פמיניסטית?

Feanor75

New member
אם את פמיניסטית את בודאי לא אישה חזקה

נשים חזקות אמיתיות אדישות ונגעלות מפמיניזם כי האיכות שלהן מדברת בעד עצמה והן לא מחפשות תירוצים

TaL53

New member
אז אשה שמשלימה עם ה"עובדה"

שהיא "נחותה" מגבר וצריכה להסכים עם שליטתו עליה היא אשה "חזקה"?!

מעניין...

Feanor75

New member
אתה לוקח חוק טבע ומציג אותו באור שלילי

המושג "נחות" הוא לא נעים. אישה היא "נחותה" מגבר כמו שילד נחות מאישה.
אני יכול לשאול אותך הפוך, למה אתה חושב שנשים שוות לגברים? איזו מין מחשבה מוזרה זאת? כשהכל מראה אחרת. הן יכולות לבוא בטענות לאלוהים או לטבע. שטפו להן את המוח על שוויון שלא קיים באמת, עובדה שגברים הם אלה שיוצרים כמעט הכל, שום דבר לא מונע מאישה לנגן, להלחין או לכתוב סיפור ובכל זאת יש פער עצום בין המינים.
ממה שאני מבין זה הכל בהתאם לרמת ההתפתחות של הנשמה, אחרי כמה גילגולים, אם היא משלימה את ההתפתחות שלה כאישה, בחיים הבאים כבר יכולה להיוולד כגבר. הפמיניסטיות רק מעכבות את ההתפתחות שלהן. יש נשים מאוד מפותחות, ז"א מפותחות גם יותר מרוב הגברים, ורואים שהן חיות בהרמוניה עם היקום ולא מנסות לקפוץ קדימה, אישה כזאת היא אף פעם לא פמיניסטית. הגבר צריך לעבור דרך ארוכה וקשה יותר.

Berethor

New member
מה הטעם להתווכח על איזה מין יותר טוב?

כאשר צריך את שני המינים במלא, איזה התפתחות צריכה לעבור האישה מזה השטויות האלה, זה כמו להגיד שהאוטופיה שלך היא מקום שיש בו רק גברים, נו באמת. שלא תבין לא נכון אני בהחלט חושב שמהרבה בחינות גברים טובים יותר, במיוחד בכל הקשור לכוח פיזי וכוח נפשי, ובתחביבים, אבל לגבר הסטראוטיפי יש הרבה חסרונות ביחס לאישה, רק גבר שיש בו שילוב של כוח, אינטליגנציה ויופי הוא דוגמה חיובית לגבר, ולא כל מיני פוצים מכוערים וסוטים. חוץ מזה יש נשים טובות יש נשים רעות, יש גברים טובים יש גברים רעים, זה לא קשור רק למין. יש גם סתירה בחשיבה שאישה שמתנהגת בצורה גברית או דורשת זכויות שוות זה משהו רע, כי אתה לא יכול לטעון שמצד אחד גבריות זה דבר טוב ומצד אחד זה רע אם נשים מתנהגות באופן גברי זה רע, כי זה לא נכון, זה טוב. מה שכן כמובן שיש לזה גם חסרונות מסוימים א' אם הן לוקחות את זה רחוק מדי וזה גורם להן לריב עם גברים יותר, וב' כי האישה הלא פמיניסטית יש לה יותר מוכנות לעשות מלאכות נשיות מסורתיות, וזה לא שאישה חייבת לעשות את זה, אבל ברור שלגברים שלרוב לא מתחברים לדברים האלה כמו עבודות בית או טיפול בילדים, יותר נוח אם אישה יודעת לעשות אותם מהשוואה לאחת שלא כי היא "יותר מדי" כמו גבר בנושא הזה. אבל בדברים אחרים שדברים משותפים תורמים להתאמה ולא יוצרים מצב שאף אחד לא רוצה לעשות משהו שצריך, אז אין בעיה.

למעלה