אדולף היטלר

TaL53

New member
איזה חוק טבע?!

חוק טבע של הומו סאפיאנס? מאיפה לך שהאדם בבסיסו חיה פטריאכלית? יש גם חברות מטריאכליות. לטענתך הן לא טבעיות?

אולי חוק טבע של בעלי חיים? אבל כל מין יש לו יחסים ייחודיים בין המינים. יש כאלה ויש כאלה. יש מיני קופים בעלי חברה שיוויונית שכל הבעיות שם נפתרות עי סקס. לטענתך יש פה משהו מנוגד לטבע? אפילו יחסים הומוסקסואלים קיימים אצל דולפינים למשל.

מה שאתה חושב שזה חוקי טבע הם הבנייה חברתית. לפי אןתה הבנייה "טבעי" שהגבר יפה וחזק יותר, רק אתה לא עוצר לשאול את עצמך על סמך מה זה מבוסס, רק חוזר על המוסכמות אליהן גדלת.

יש הבדלים פיזיולוגים בין נשים לגברים. הבעיה היא עם השימוש החברתי שעושים בהם. זה שלגבר יש יותר שרירים ושערות אומר שאישה לא יכולה להיות מנכלית?! עצור לשנייה ותחשוב האם באמת נשים הן מוגבלות כפי שאתה טוען או שבעצם מדובר בהדרה מכוונת ובאפליה.

בהצלחה.

Berethor

New member

Berethor

New member
אפליה של גברים זה דבר שבהחלט קיים

המטרה המקורית של הפמיניזם זה באמת שנשים יקבלו זכויות שוות, אבל הרגע שהמטרות האלה פחות או יותר הושגו, הפמיניסטיות הקיצוניות ממשיכות לטעון שצריך לתת להן יותר ויותר אז בסופו של דבר הן רוצות לאפלות את הגברים ושרק להן יהיה טוב, הן כמו האמזונות המיתולוגיות למעשה רוצות לשעבד את הגברים. אפילו גבר טוב הן יהפכו לרע בעיניהן, ואפילו עם גבר שמעדיף ביחס שוויוני לשני המינים פחות או יותר הן יריבו איתו, כי זה לא מספיק טוב מבחינתן, רק מישהו שמוכן להיות סמרטוט שלהן הוא מספיק טוב מבחינתן. בכל אופן לא כל הפמיניסטיות הן קיצוניות, יש גם כאלה שבאמת מתייחסות לגברים באופן שוויוני ולא שונאות גברים. הקיצוניות הן עלו שמוציאות שם רע לכל הפמיניסטיות, אז אני לא מתפלא אם זה הרושם שקבלת. יש גם נושא אירוני והוא הדמיון בין גברים שהם שוביניסטים קיצוניים לבין הפמיניסטיות קיצוניות, יש להם סך הכל דעות דומות, רק שאחד שוביניסטי לנשים והשני שוביניסטי לגברים.

Feanor75

New member
הי

יש לך עוד הרבה מה ללמוד לפני שתגיד שאני כותב שטויות
אישה שמתנהגת בגבריות זה רע מכל הבחינות. אפילו אישה מפותחת לא תנהג ככה אלא בנשיות, רכה ועדינה שזה תכונות טובות מאוד ונשיות. אבל תהיינה לה גם תכונות של דימוי עצמי גבוה, ביטחון וכו', שזה טוב אצל שני המינים במידה שווה. אפילו גבר רגיש ומפותח אסור שיהיה רך ועדין מדי, הוא צריך להיות גם חזק בסופו של דבר. זה היופי במינים שהם משלימים זה את זה, כי אנחנו עדיין חיים בעולם יחסית נמוך שבו זקוקים להזנה חיצונית. הבנתי שברמות הגבוהות של ישויות ללא גוף כבר בכלל אין הבדלים של מין.

TaL53

New member
תשאל את עצמך למה שאשה תתנהג בגבריות

למה תכונות מתחלקות לטובות או רעות בהתאם לזהות המינית? למה עולה הטענה שאישה לא יכולה לנהל מדינה כי היא רגשנית? או שאולי החברה מבנה אצל הנשים את ההתנהגות ה"רצויה" הזאת?

lEchoesl

New member
זה לא נוראי שאנחנו לא מסכמים. הרבה יותר נוראי

כאשר אין דיאלוג בין הצדדים. הרי זו הזדמנות להיחשף שוב ושוב לדעות שונות. אומנם יתכן ולא נסכים גם בהמשך, אך לפחות נחשפנו לעמדות אחרות וניסינו לנהל "משא ומתן" מכובד ככול הניתן.

ועכשיו לנושא:
1. לגבי מדע: תרשה לי לא להסכים עם הדעה שמדע "מוגבל" ו- "מעוות" - מדע דווקא כן בוחן גורמים. בעצם הוא אינו היה יכול להתפתח ולמצוא פתרונות למספר לא מעט של בעיות, אלמלא היה בוחן גורמים לעומקם. לגבי המהות גם לא אסכים, מכיוון שאין לשכוח שמדע אינו רק ביולוגיה, פיזיקה וכימיה אלא גם פסיכולוגיה (שחוקר בין היתר את מהות הדברים).
2. לגבי אתאיזם: ברשותך אצטט אותך -
"האמונה שלהם בכך שאין שום דבר מעבר לעולם הפיסי ולא ניתן למנוע את מות התודעה, זאת מחשבה מדכאת מאוד."
ובכן, אני חושבת שכול אחד יחליט בשביל עצמו מה מדכא אותו. אותי למשל, מדכאת הרבה יותר המחשבה שמישהו, נקרא לו ארכי-ישות או בעצם אלוהים, קבע מראש את סדר החיים שלי - את ההצלחות והכישלונות שלי, מפלג את עולמנו לשלוש דתות ומבלבל בכוונה את האנושות (ע"י סתירת רצון אלוהי, מה מותר ומה אסור, שמבטא בכול דת באופן שונה) ויותר מכול מדכאת אותי המחשבה שאותה הישות הורגת אנשים חפים מפשע (ממש עונש קולקטיבי...) בשביל להעביר מוסר השכל שלעיתים קרובות נתפס כאבסורד מוחלט ותו לא.

"אם בעצם כן יש את כל זה והם בטעות חושבים שאין ז"א שהם סובלים לשווא מליקוי נפשי שלא אמור להיות."
באותה המידה ניתן להגיד שאם בעצם אין שום ארכי-ישות (אלוהים) והמאמינים בטעות חושבים שהיא אכן קיימת, ז"א שהם סובלים מהלוצינציות וגם מפרנויה שמישהו, אי שם מלמעלה, משקיף עליהם ומסמן בפנקס "ברוך הבא לגן העדן?" פלוסים ומינוסים לצד שמם

(ד"א עדיין לא הבנתי על איזה ליקוי נפשי אתה מדבר).
3. לגבי פמניזם: כפי שציין זאת יפה TaL53, יש לא מעט אסכולות של פמניזם. אתה (ועוד כמה אנשים בקהילה מלבדך) לעומת זאת, מתעקש "לתת במה" לפמניזם הקיצוני ולגרוף אל תוכו כול אישה אשר נלחמת למען זכויותיה. ברור ששום דבר קיצוני אינו טוב ובדר"כ אינו יעיל (לפחות זו דעתי), אך המטרה היחידה של הפמניזם הלא קיצוני הוא להגיע למשא ומתן עם הצד הגברי וכמובן להשיג זכויות שוות. למשל, לולא הפמניזם נשים אינן היו יכולות להשפיע על המצב הפוליטי במדינה מכיוון שאחד ההישגים המרשמים בעיניי של תנועה זו הוא, קבלת זכות הצבעה זהה לזו של הגברים. יש עוד מספר לא מעט של דוגמאות חיוביות הקשורות בפמניזם. בנוסף, לדעתי, אין עשן בלי אש - הכוונה היא שלכול תנועה יש סיבה וישנם גורמים אשר הביאו תנועה זו להתגבש ולהתקומם נגד חוסר צדק.

אני מבקשת סליחה מראש על כך שאני נדחפת לשיחה שהתנהלה בינך לבין dori78, אך ברשותך אצטט אותך -
"אם את פמיניסטית את בודאי לא אישה חזקה נשים חזקות אמיתיות אדישות ונגעלות מפמיניזם כי האיכות שלהן מדברת בעד עצמה והן לא מחפשות תירוצים." חוזק אינו מתבטא, לדעתי, בשתיקת אישה וספיגת עלבונות שלא בצדק מהגבר (שאינו ממציא תירוצים? האומנם?). להעז לשנות את פני המצב תמיד הרבה יותר קשה מה גם הדבר דורש מוטיבציה ונחישות של ממש. המסקנה המתבקשת היא, שקל הרבה יותר לשתוק ולהתעלם.

גברים הרבה יותר מאיימים מנשים ויש לא מעט צרות מהם לצערי הרב.
למשל, אנסים, פדופילים וסדיסטים הם ברוב רובם גברים. על כמה נשים המנצלות מינית, באופן משפיל ומכאיב במיוחד, גברים שמעת? על כמה נשים המתעללות פיזית בגברים שמעת? ובכן, יתכן ששמעת פעם או שתיים, אך לא מעבר. אני חלילה וחס לא מנסה להגיד שכול הגברים כאלו, ממש לא - זו לא הייתה המטרה שלי. ניסיתי להדגיש את החשיבות של הפמניזם שבין היתר נלחם למען אותן הנשים האומללות שעברו ניצול גופני ונפשי. אולי הצלחת להבין שגם אני משתייכת לזרם הפמניסטי, אך איני משתייכת לזרם הקיצוני שבו איני רואה כול תועלת. הדעה הרווחת לגבי אישה פמניסטית היא שהיא אינה מבשלת, אינה מולידות ילדים ואינה מכבדת את הגבר הנמצא לצידה. ברשותך, אשמח אם נשאיר דעה זו בגדר הסטיגמה. אני בעד שיהיה דיאלוג בין גבר ואישה ושתהיה הבנה בסיסית בין שניים - שהגבר לא יחליט בעבורנו מה טוב ומה רע, אלא יתייעץ עימי בין היתר ("בעבורנו" היא מילה ברבים עם שמת לב ויחיד לא אמור לקבוע בשביל הרבים, אלא אם כן מדובר בדיקטטורה).

אך שוב, זו בסה"כ דעתי האישית

Feanor75

New member
חמודה

לא רק הפמיניזם הקיצוני רע בעיניי אלא כל הפמיניזם, אני גם לא מסכים איתך שהמצב היה כל כך רע שחייב את השינויים האלה. מלמדים את זה בבית ספר אבל זו לא בהכרח האמת. בתרבויות פמיניסטיות כמו ישראל יש היום פחות הרמוניה בין המינים מאשר בעבר, כי הפמיניזם מתעלם מטבע האדם.
זה עניין יותר מורכב, אנחנו מדברים פה על בני אדם כאילו כולם שווים ובעצם יש הבדלים עצומים בין אנשים. אדם זה משהו בין חיה למלאך, לאדם ממוצע יש תכונות חייתיות וגם תכונות מלאכיות. יש אנשים שמאוד קרובים לחיה בהתנהגות שלהם ויש כאלה שכבר קרובים למלאך. אצל רוב היונקים בטבע יש היררכיה ושליטה של הזכר על הנקבה, ההזדווגויות אצלם זה חצי אונס. נקבה לא תיתן לזכר לא דומיננטי להתקרב אליה והוא בד"כ גם לא ינסה (ההסבר המדעי הוא שככה היא דואגת לבחור גנים חזקים וטובים לצאצאיה). בני אדם עדיין מחזיקים בלא מעט מדפוסי ההתנהגות האלה, כי הם לא מספיק מפותחים, הם קרועים בין היצירים הפיסיים החיתיים שלהם לבין הרמות הגבוהות יותר- הנפש והנשמה, לכן עדיין יש הרבה בגידות, רצון של גברים לריבוי נקבות וסגידה עיוורת של נקבות לגברים שהן מזהות כחזקים ומצליחים. גברים ונשים שלא מספיק מפותחים רוחנית צריכים לציית לחוקי הטבע, או לחוקי דת כדי לשמור אותם על מסלול תקין. גבר ואישה מפותחים שמחוברים לנשמה, החשיבה והרצונות שלהם כבר שונים מאוד מאלה של החיות. יש ביניהם הרמוניה והם לא זקוקים לשום שליטה והיררכיה, הם כבר מעל לטבע ולא זקוקים לחוקים ולדת. הם עושים אהבה בעוד שחיות ואנשים לא מפותחים עושים סקס. זה שני דברים שונים לגמרי. עדיין אחוז גבוה מאוד של נשים מכל השכבות החברתיות מצהירות שהן רוצות שהגבר יזיין אותן, ולא יאהב אותן. נאלצתי להשתמש בשפה בוטה אבל הביטוי הזה קולע מאוד למטרה. שמתי לב שאפשר ללמוד המון על רמת ההתפתחות של אדם לפי האופן שבו הוא רואה יחסים זוגיים.

לגבי אמונה ואתיאיזם- הדת היא ממש לא החלופה הרצויה לאתיאיזם, היא גם כבר לא רלוונטית לאדם שעלה לרמת אינדיבידואל. התפישה שאליה התייחסת כאילו הכל נקבע מראש ואין לך שום בחירה נקראת דטרמיניזם והיא בכלל לא משתמעת מאמונה, להיפך היא מיוחסת למציאות פיסית טהורה. לפי הידע העתיק יש חשיבות עליונה לחופש הבחירה של האדם, אפילו לישויות גבוהות ביותר בהיררכיה אסור להתערב במקום הזה.

לגבי קיפוח לכאורה של נשים, את כתבת את מה שכולם מכירים אבל בפועל המציאות היא אחרת וגברים נפגעים יותר מהמציאות והחוקים המודרניים, רק שאסור לדבר על זה בתקשורת כי היא נשלטת בידי פמיניסטיות. את יכולה לדמיין לעצמך כותרת כזאת: "האפליה נמשכת- עדיין גברים מאיישים 99% אחוז מהעבודות השחורות והלא רצויות- בניין, פינוי אשפה, הובלה.." או "בשנת 2013 עדיין 100% מחללי צה"ל, נכים וחטופים הם גברים."
חשבת על זה פעם?
ויש עוד אינספור דוגמאות לאפליה אבל אסור לדבר. בלא מעט פורומים מנהלות פמיניסטיות מחקו ביד גסה דברים שכתבתי בנושאים האלה, אותן נשים שמדברות על דמוקרטיה וחופש ביטוי.

lEchoesl

New member
המצב לא היה כול כך גרוע? האומנם?

אז מבחינתך זה הוגן וצודק שנשים היו נטולות (ובחלק מהמדינות בעולם עדיין נטולות) זכות הצבעה? זה בסדר מבחינתך שגבר מכה את אישתו מכיוון שמבחינתו מדובר בחיית אילוף ובמשרתת שחייבת להשמע לו ורק לו? זה בסדר מבחינתך שגבר אונס אישה (ד"א הדבר נפוץ בקרב משפחות מוסלמיות ולא רק...)? זה בסדר מבחינתך שגבר מתגרה באישה ו- "זורק" לעברה מילים סקסיסטיות ושוביניסטיות? (זו תופעה מאוד לא נעימה ולמרות הגיל הלא משמעותי שלי יחסית, חוויתי לא פעם תופעה זו על בשרי. אני חייבת להודות שתופעה זו מאוד לא נעימה ומאוד מעליבה. מדובר על גברים בוגרים ולא במתבגרים אשר מרשים לעצמם לזלזל ולהעליב נשים הן נפשית והן פיזית. משהו לא בסדר כאן, אך זה בסדר מבחינתך?) אני מצטערת, אך מדובר בדעה מאוד פרימיטיבית שאני אישית מעולם לא אסכים עימה. המציאות שאתה מתאר מעוותת מבחינתי ולא פרופורציונאלית. אותן העבודות השחורות שדאגת לציין הינן עבודות פיזיות (עבודות בניין, פינוי אשפה, הובלה וכיוצא באלה), הן דורשות כוח פיזי ולכן ראוי שיבצעו אותן גברים מכיוון שבאופן טבעי הם יותר חזקים פיזית מנשים (אני מקווה שאתה לא מצפה שנשים ירימו את פחי האשפה הכבדים...). נשים גם מבצעות עבודות שחורות למשל, ניקיון, בייביסיטר, חדרניות וכדומה. הסיבה לכך שהחיילים הפצועים והחטופים הם גברים היא, שרוב הנשים לא משרתות ביחידות קרביות שהסיכוי להיפצע בהן גבוהה מן הסתם מעבודות ג'וב. זו המציאות ולא מדובר באפליה. לא רק שהמצב היה גרוע, הוא עדיין גרוע במובנים רבים הקשורים בהשתלטות הגבר על האישה והשפלתה מעצם העובדה (שכמובן אינה עובדה, אלא דעה אגואיסטית למדי) שאישה נחותה מהגבר.

מהדת דווקא כן משתמע שהארכי-ישות קובעת את המציאות, מתערבת במסלול החיים ויודעת מראש את הצעדים של האנושות והפרטים המשתייכים אליה. בהסתמך על כך קיימות תפילות (שחלקן מכוונות למטרת שכנוע הארכי-ישות לסלוח/להעניק/להושיע וכדומה), המשפטים הנדושים "בעזרת השם", "אם ירצה האל", "אלוהים שולח מכשולים (מסוימים לאדם מסוים) בידיעה מראש שהאדם מסוגל להתגבר עליהם" וכיוצא באלה. ההשקפה הדטרמיניסטית פשוט מפרשת את הרעיון הזה לעומקו (בהיבט הדתי כמובן).

עם הפסקה העוסקת ביצרים חייתים ויצרים נפשיים ("זה עניין יותר מורכב... לפי האופן שבו הוא רואה יחסים זוגיים") אני בהחלט מסכימה, הסברת יפה את הנקודה הלא פחות חשובה הזו.

Feanor75

New member
מי אמר לך

שבאמת היה כל כך רע לנשים פעם? דיברת עם האנשים האלה או הסתובבת ביניהם? לא כדאי להאמין אוטומטית למה שמספרים בבית ספר ובטלוויזיה, שם הרבה דברים מוצגים בצורה מגמתית ומעוותת. סעי למשל להודו לכפרים (לא לערים שלשם חדרה תעשיה ותרבות מקולקלת) ותראי שיש שם אווירה טובה בין אנשים, יש כבוד, גם לנשים, הגברים דואגים להן והן לא מוטרדות בעניינים מיותרים. הרבה מהן לא רוצות שום פמיניזם, רוצות שגבר יהיה גבר ואישה תהיה אישה. כנראה היו פעם גם תופעות כמו שתארת אבל אני חושב שבהיקף הרבה יותר מינורי ממה שמקובל לחשוב, ובוודאי לא בהיקף של ניצול ושיעבוד של הגברים כיום במדינות המערב- תופעה שכמו שאמרתי היא רחבת היקף מאוד אבל מושתקת לחלוטין בתקשורת ובחינוך ולכן גם בשיח הציבורי.
נשים לא יכולות לטעון לשוויון זכויות וכשזה מגיע לשוויון חובות פתאום לסגת ולומר- אבל אנחנו יותר חלשות. ואם ככה אז עדיף לא ללכת כנגד חוקי הטבע אם לא מצליחים להתעלות מעליהם. אני לא חושב שאת מושחתת, נראה לי שאת רוצה לחיות בחברה צודקת. בניגוד לפמיניסטיות הרגילות שמלאות בשנאה, אטימות וטימטום איתך אפשר לדבר. חבל שאת מושפעת מההסתה שלהן.
זה שאת מרגישה חוסר כבוד מצד גברים זה כי כל התרבות הידרדרה עם הפמיניזם והחסרונות המודרניים האחרים. גברים מתנהגים בחוסר כבוד כי אין להם כבוד. גבר אמיתי מכבד נשים כי יש לו כבוד לתת. אפילו התרבויות שאת מחשיבה כפרימיטיביות מסתבר שדווקא הייתה להן הבנה עמוקה, הגנו בקנאות על הנשים שלהן כי ידעו שאישה היא פגיעה ועדיף שלא תהיה משוחררת מינית כי זה פוגע בה ברמות שהיא לא מבינה. אישה מפותחת כבר לא זקוקה לחוקים כי יש לה תחושות שמנחות אותה, אבל כמו שאמרנו עדיין מדובר באחוז קטן של אנשים ונשים, הרוב הם פשוט אנשים חלשים שעדיף לרסן אותם אחרת הם מיד פונים לרע וליצרים. פמיניסטיות הן הדוגמא הכי טובה לזה.

הדת מביאה לאנשים רק חלקי אמת, מכיוון שלאנשים של פעם קשה לתפוס מה זה אלוהים אז הוא מוצג כבעל תכונות אנושיות, וגם כי הרבה נציגי דתות רצו להשליט פחד על מאמינים כדי לקנות שליטה בהם. לעומת זאת תורת הנסתר (שהיא כבר לא נסתרת יותר) מביאה את הדברים כמו שהם.
במה את מאמינה אם כן? למה את שואפת ואיך את רוצה שהעתיד שלך יראה?

lEchoesl

New member
מכיוון שחוסר אלטרנטיבה מעולם לא הניבה

פירות אכילים ומעולם לא תניב. אותן הנשים אשר נכלאו בחוסר ברירה בתנאים עוינים למדי (בארצות כגון: תימן, אפגניסטן, הודו וכדומה) אינן מכירות מציאות אחרת. הן גדלות בתוך רשת אידאולוגית נצלנית מלכתחילה אשר הומצאה ע"י גברים המתגוררים באותן פינות העולם. הן מוכנות לסבול בשקט את העלבונות המופנים אל כתובתן ואת נצלנות הגברים. כפי שאינך יודע הכיצד מתקיימים חיים מחוץ לכדה"א, אם בכלל, כך גם הן לא מודעות למציאות אחרת מכיוון שלא נחשפו אליה. לפיכך, לדעתי, הדוגמה של הכפרים בהודו הינה דוגמה גרועה למדי. המצב שונה כאשר האלטרנטיבה נגלית לעין או שלכול הפחות ישנה דה-ריאליזציה (דבר שלא יתכן בסקטורים סגורים). ישנם מספיק מאמרים וסרטים דוקומנטרייםהעוסקים בנושא הזה. למשל, לא מזמן צפיתי בתוכנית בערוץ BBC אודות נשים מוסלמיות אשר עזבו את ארץ מולדתן, התנתקו ממשפחתן ונסעו לקבל השכלה גבוהה בבריטניה ובארצות אירופה אחרות. רוב רובן מספרות שישנו הבדל משמעותי בין החיים לפני לבין החיים אחרי - הן התוודעו לעולם אחר וליחס שונה מצד הגברים אשר הופנה לעברן. רוב רובן מעידות על כך שעברו סבל גדול וסברו שחשבו שזה ייעודן בעולם - לסבול ולהישמע לכול קפריזה של הגבר. כאשר מצאו עצמן לבדן (ניתוק מהמשפחה משחק תפקיד חשוב. לולא עובדה זו סביר להניח שעדיין היו נמצאות תחת חסותם של המשפחה בכלל והגברים בפרט - דבר שהיה מונע מהן להיחשף באופן מספק המסגול לגרום לדה-ריאליזציה) בארץ בה קיים ספקטרום רחב של אלטרנטיבות, צלחו לעבור שינוי תודעתי והרוב לא רוצות לחזור לחיים שהכירו לפני.

ברשותך אצטט אותך: "נשים לא יכולות לטעון לשוויון זכויות וכשזה מגיע לשוויון חובות פתאום לסגת ולומר- אבל אנחנו יותר חלשות. ואם ככה אז עדיף לא ללכת כנגד חוקי הטבע אם לא מצליחים להתעלות מעליהם."
שוב אתה פונה לקצה הקיצוני של הפמניזם. ישנו הבדל בין חוקי הטבע וחוקי המוסר האנושי - חוקי הטבע אינם מעידים על כך שנשים הן פרמטיביות, אלא על כך שאישה (ממוצעת) חלשה פיזית מהגבר (הממוצע) ורגישה ממנו במובן הרגשי. אני, בניגוד לפמניזם הקיצוני, לא סוברת שנשים חזקות מהגבר במובנים שהוזכרו לעיל, אך אני בהחלט סוברת שהן הגבר והן האישה הם אנשים שניהם ועפ"י חוקי המוסר אין לתפוס פרט כעילאי יותר בשל זהותו המגדרית (ברשותך אצטט אותך שוב: "אבל כמו שאמרנו עדיין מדובר באחוז קטן של אנשים ונשים" שים לב להפרדה אשר ביצעת בין האנשים לבין הנשים, כאילו שאלו האחרונות אינן נכללות תחת הכותרת "אנשים"). המסקנה המתבקשת היא שנשים יכולות וחייבות לדרוש לשוויון זכויות מכיוון שחוקי הטבע וחוקי המוסר אינם חופפים (הזכות להצבעה, הזכות לחופש המצפון, הזכות לחופש הביטוי ויתר הזכויות והחירויות אינם נוגעים כלל לחוקי הטבע). אני לא חושבת שהושפעתי מההסתה של הפמניסטיות, יש לי דעות משל עצמי והתרשמויות אישיות. פמניזם ושמאלנות פוליטית אינם דברים רעים כלל, הם הכרחיים להתפתחות חברה צודקת והוגנת ובעיקר להתפתחותה האפקטיבית של התודעה האנושית.

לגבי הדת אין לי מה עוד להוסיף בעניין. אני חושבת שהצגתי את עמדתי הברורה בנושא הזה , לכן אין צורך לחזור על המילים בשנית.

לגבי השאלות שלך:
1. במה את מאמינה אם כן?
אני לא מאמינה בדבר - אני דוגלת בפסיכולוגיה, בחינוך ובגנים. בהסתמך על כול אלה ניתן לחזות את ה- "תוצר", את הפרט. אני מסתמכת על חירות הפרט ועל כך שהוא זה המעצב את חייו (לפעמים במודע ולפעמים בחוסר מודע, לפעמים באופן בלעדי ולפעמים עקב השפעת ה- Society).
2. למה את שואפת?
במובן האישי - לקבל השכלה גבוהה ועמידות כלכלית. כמו כן, אני שואפת למצות את עצמי כאדם לא אפאתי ולנסות להתנדב כמה שיותר ככול שהזמן מאפשר.
במובן העולמי - אני שואפת לחיות בחברה צודקת בה יהיה מקום מרכזי לחירות הפרט, לחיות בחברה אשר לא כופה על הפרט אידאולוגיות אשר לא שייכות לו (אלא לקבוצת אנשים או לממשלה), לחיות בחברה בה המוסר וחירות הפרט מתעלים על חוקי הדת, לחיות בחברה בה אישה שווה בזכויותיה לגבר, לחיות בחברה שבה המערכת המשפטית צודקת ולא מושחתת. במילים אחרות אני שואפת לחיות בחברה בה הפרט רשאי לעצב את חייו לפי תפיסתו האישית (כול עוד הוא לא פוגע בפרטים אחרים כמובן). אני יודעת שהיום זה נשמע כאוטופיה מוחלטת, אך אני בטוחה שהרוב בר-יישום.
3. איך את רוצה שהעתיד שלך יראה?
בעתיד הלא קרוב אני בהחלט רוצה להקים משפחה עם פרטנר מתאים שתואם את התפיסה העולמית שלי. פרטנר אשר ישמש לי לחבר אמיתי ולא סתם יהיה אבא של ילדנו המשותפים שעתידים להיוולד בעתיד. חשוב בעבורי שיתקיים בינינו דיאלוג הדדי בכול הקשור להחלטות הנוגעות לשנינו ולמשפחה כולה. אני לא רוצה שהוא יהיה הסמכות הרודנית במשפחה - אני נגד פטריארכיה בדיוק באותה המידה שאני נגד מטריארכיה. אני לא נגד עבודות בית, אך אני נגד הרעיון שיהפכו אותי לעקרת בית. אני מצפה ששנינו יחד נשליט אווירה משפחתית ככול הניתן.

Feanor75

New member
הי

אני לא מכיר אותך מספיק אבל נהנה לקרוא את דברייך כי את נשמעת אידיאליסטית אמיתית עם חוש לצדק. ובכל זאת אני רואה שאת עדיין מתעלמת מהדקויות, כמו הרבה צעירים.
כתבות האלה כמו שהזכרת של הBBC זו בדיוק הדרך לעוות מציאות, לקחת מקרה פרטי ולהראות כאילו שהוא מייצג. בדיוק כמו שאותו BBC צבוע ומושחת מציג את חיילי צה"ל בשטחים, כשחייל אחד לעשרת-אלפים פוגע בפלשתיני ומצלמים את זה, ומתעלמים מההסתה השקרים והאלימות הברברית של הצד השני. זו בדיוק הסיבה שכתבתי לך לבקר בעצמך במקומות האלה שם תראי מציאות אחרת. הנשים האלה אולי שייכות לאחוז הקטן בחברה שלהן שמקדים את זמנו ולכן לא מתאים לה. מי שצופה בכתבה הזאת יטעה לחשוב שמדובר בכל הנשים. אהבתי את הדוגמא שלך של חיים מחוץ לכדה"א אבל זה יותר מורכב. הרבה פעמים מי שנמצא בפנים אינו בשל להיות בחוץ ואם יצא זה רק יזיק לו. זה כמו משפחה שתקיים אורח חיים טבעי ובריא ואז יתחילו להיכנס למכולת כל מיני ממתקים מזיקים (מאותו מערב שאת דוגלת בו), הילדים יקנאו בכל חבריהם שאוכלים ממתקים ורק עליהם ההורים אוסרים כי הם מודעים להשלכות, ניתן לצפות שהילדים יאשימו את הוריהם בדיוק באותן טענות שאת העלית- "יש עולם חדש בחוץ, מתקדם, אתם סוגרים אותנו" אבל עכשיו אנחנו כבר יודעים שההורים הם אלה שנהגו נכון. עם נשים זה לא שונה בהרבה, כל עוד לא מדובר באותו אחוז של נשים עם מודעות גבוהה שבאמת יודע מה טוב לו.
אני משער שרוב הנשים הערביות עדיין רואות בגברים מערביים אנשים חלשים ולא גבריים. חלק בהן אולי כמה לגבר שייתן להן חופש ויותר כבוד, בעוד שהחלק הדומיננטי זקוק לגברים שיש סביבן, בדיוק כפי שילד זקוק להגנה של אמו וזקוק לגבולות שהיא מציבה לו לפעמים כשצריך. יצא לי להיכנס לבית של ערבים ונהניתי מהאווירה שהייתה שם, הגבר היה ראש משפחה מובהק, האישה אולי עקרת בית טיפוסית. הרגשתי כמה הוא אוהב את אשתו וילדיו וכמה הם אוהבים אותו. היו שם כבוד והרמוניה, כי הם הלכו עם הטבע ובהתאם לרמת ההתפתחות שלהם. אפילו שזה לא מייצג את המודל שאליו אני שואף, ראיתי שזה עדיף בעשרות מונים על בית ישראלי ממוצע שם אין כבוד, יש מאבקי שליטה (ברוב המקרים האישה שולטת) ואווירה לא טובה.
אישית, האישה שהייתי רוצה לצידי היא אישה מפותחת מבחינה תודעתית. היה שורר בינינו אמון מלא, כבוד והרמוניה, בלי שליטה של שום צד, בשונה מאותו בית ערבי שהבאתי כדוגמא. אני עדיין מאמין שאישה יכולה להגיע לרמה הזאת אבל רוב הנשים לצערי עדיין מאוד רחוקות משם, וגם רוב הגברים.

חיים לצד אנשים לא מפותחים פוגעים מאוד במפותחים. זו הסיבה להרבה מהטענות שהושמעו בפורום הזה נגד התרבות המזרחית והערבית. אם את מאמינה בדמוקרטיה ושוויון זכויות בין כל בני האדם אז את מחזקת את המצב ההרסני והלא צודק הזה. חוץ מזה נראה שיש לך אמון במערכת הקיימת אני לא חושב שאת מודעת למבנה שלה ואת מי היא באמת משרתת- את בעלי ההון בלבד, בעוד שלך הם מייעדים שיעבוד.חוץ מזה הקידמה והטכנולוגיה כרוכות בניצול של בני העולם השלישי, אז אם את תומכת במבנה הזה זאת אומרת שאת תומכת בניצול והשחתה של הסביבה ושיעבוד למערכת. אין דרך אמצע.

כשכתבתי "אנשים ונשים" התכוונתי כמובן לגברים ונשים.

על נושאים אחרים, אשלח לך מסר.

Berethor

New member
הוא לא הבין שהאיום האמיתי על המערב זה מוסלמים

ולא יהודים, היום בעזרת מלחמות, טרור והשתלטות פיזית על ידי הגירה המוסלמים מאיימים להכחיד את האירופאים ולהשתלט על המדינות שלהם, יהודים מעולם לא הוו איום דמוגרפי כל כך רציני עבור גרמנים או אירופאים, הם כמעט תמיד היו ממש מעט, בניגוד לזה מוסלמים יש מלא באירופה מאז שנתנו להם להיכנס לפני כמה עשורים. אתה טועה אם אתה חושב שהוא היה מונע רק משנאה, אל תשכח שהוא עשה הרבה בריתות עם מדינות שונות, הצד של מדינות הציר זה היה לא רק גרמניה, חוץ מזה עבור בני עמו הוא היה פטריוט, אומנם הוא היה נורא אכזרי עבור אלו שהוא ראה כאויבים, אבל היו לו סיבות לכך. גם בקיצונים המוסלמים אתה מזלזל לשב, אומנם יש שם שנאה אבל זאת ממש לא הפואנטה, כי סך הכל המטרה שלהם היא להשתלט על כמה שיותר מדינות(ישראל בין הראשונות) ואז על כל העולם, בעזרת שלל דרכים והטרור הוא רק אחד מהם, והאמת שזה הולך להם לא רע, לא דווקא בגלל הכישורים הגדולים שלהם אלא יותר בגלל שהמערב לא נלחם בהם מספיק ברצינות, יותר מדיי "יפי נפש" ושמאלנים יש שם.

Feanor75

New member
טוב

לגבי המוסלמים אני מסכים בהחלט ואני כבר מזמן חושב ככה, בדיוק כמו שכתבת. בתור דת הם מחויבים לג'יהאד והם ישמחו בדרך לעשות שואה שנייה לעם היהודי השנוא עליהם. אבל אני מנסה לבחון את הדברים מההיבט הרוחני והעמוק יותר שלהם, אני נעזר בידע שצברתי מעצמי ובידע של שטיינר כמו שאני מבין אותו.
היטלר באמת לא הבין שהמוסלמים הם האיום האמיתי, אבל גם אם היה מבין זה לא היה משנה לו, כי שוב, הוא היה מונע ע"י שנאת יהודים. היהודים לא רק שלא איימו על שום חברה שהם חיו בתוכה, אלא שהם קידמו אותה, אני מאמין לדיעה שזאת הייתה בעצם מטרת גלות היהודים מצד מי שמנהל למעלה את העניינים. כל מקום שהם הגיעו אליו שגשג. אמנם אני חושב שהתעשייה הזיקה לעולם אבל זה שייך לדיון אחר.
בתגובה האחרת כתבת שהמוסלמים הם דוגמא לאכזריות של אנשים שכן מאמינים, וגם זה נכון. הכוח השטני הרוחני הוא הכוח הלוציפרי, בניגוד לכוח השטני החומרני ההארימני שמחריב את העולם בתעשייה ובחשיבה החומרנית מדי, הכוח שמיוצג כיום הכי חזק בארה"ב וישראל אולי בעוד מקומות כמו יפן אני לא יודע. זה שני שטנים שנלחמים זה בזה.
אגב הכינוי שלך זכור לי מלפני כמה שנים מפורום מסוים, שם ניהלו פמיניסטיות מושחתות (כמו בהרבה פורומים בתפוז) ואתה שירתת אותן. אני רואה שבינתיים הדעות שלך השתנו, נראה לי שעשית התקדמות גדולה ואתה הרבה יותר חזק עכשיו.

TaL53

New member
בזמנו של היטלר

האיסלם היה בשפל ורוב המוסלמים בעולם נשלטו ע"י אירופה, מספר המסולמים באירופה עצמה (ללא הבלקן כמובן) היה אפס.

התורה הנאצית ראתה באיסלם כ"דת של גברים" והייתה מין רומניזציה של עולם המזרח, גם כתוצאה של קשרי הגרמנים עם המזרח התיכון במהלך מלחה"ע ה-1. אבל זה היה יותר מכוון כדי לזכות באהדת המוסלמים ולגרום להם להתמרד נגד הבריטים. אבל מצד שני הם נהגו בצורת כבדהו וחשדהו ורדפו גרמנים שהתאסלמו.

beatman

Member
בנוסף לא נשכח את ברית היטלר ואל חוסייני

http://he.wikipedia.org/wiki/אמין_א...9C.D7.9D_.D7.94.D7.A9.D7.A0.D7.99.D7.99.D7.94

"אחד התנאים שלנו לשיתוף פעולה צבאי בין הערבים לבין גרמניה היה מתן יד חופשית לחיסול היהודים בפלשתינה ובמדינות ערב אחרות. באיגרת ששלחתי לאדולף היטלר תבעתי הצהרה מפורשת מצד גרמניה ואיטליה כי הן מכירות בזכותן של המדינות הערביות לפתור את בעיית המיעוטים היהודים בצורה ההולמת את השאיפות הגזעיות והלאומיות שלהן, ובהתאם לשיטות המדעיות בהן נקטו גרמניה ואיטליה כלפי היהודים שלהן. בהצהרה שנתן ביולי 1946 דיטר ויסליצני, עוזרו הקרוב של אדולף אייכמן, הוא התייחס למעורבתו של אל-חוסייני בתהליך השמדת היהודים: "לדעתי מילא המופתי, הנמצא מאז 1941 בברלין, את התפקיד המכריע בהחלטות הממשלה הגרמנית להשמיד את יהודי אירופה. בכל פגישותיו עם היטלר, ריבנטרופ והימלר, חזר והציע את השמדת היהודים. הוא ראה בכך פתרון נוח לבעיית א"י. בשידוריו ברדיו ברלין, הוא עלה אפילו עלינו בהתקפותיו האנטישמיות".

ספר שקראתי מזמן על האידאולוגיה הנאצית

לא מצאתי על כך מידע באינטרנט. בכל מקרה: האידאולוגיה הנאצית הייתה, בלשון המעטה, דו פרצופית.
היטלר, אמנם אכן חתם על הסכם עם חאג' אמין אל חוסייני, המופתי הפלסטיני, על השמדת היהודים גם בפלשתינה (ארץ ישראל) מאחר שהנאצים רצו להשמיד את היהודים בכל העולם- לא רק באירופה, אלא גם בפלשתינה ואף להגיע לאמריקה.
למופתי אל חוסייני ולהיטלר היה אוייב משותף שהם היו היהודים- אבל היטלר לא העריך במידה רבה את הערבים- מאחר שהערבים, בדיוק כמו היהודים, גם הם משתייכים לגזע השמי- ועל כן הנאצים ראו בערבים כצאצאי הקופים.

Berethor

New member
סביר להניח שהוא לא אהב אותם במיוחד

פשוט באותה תקופה הם כנראה לא הוו כזה איום על ארצו ועל אירופה כלל כמו היום, אז אולי הם פחות הפריעו לו כל עוד הם נשארו בארצותהם ולא השתלטו על חלקים גדולים בגרמניה וארצות אירופאיות אחרות כמו היום. יהודים מעולם לא הגיעו למספרים כאלה באירופה כמו המוסלמים, יש עשרות או מאות מליונים מהם. היום הם איום דמוגרפי רציני על העמים האירופאים, יש 53 מליון מהם שם, פשוט נוראי. יותר מסוכן מכל פעילות טרור אן מלחמה שהם יכולים להוציא, זה השתלטות והשמדה של המערב מבפנים.

http://he.wikipedia.org/wiki/הגירת_מוסלמים_למערב_אירופה

כן כנראה שהיטלר חבר לערבים כי הם לא היו כזה איום ענק באותה תקופה וגם משום בגלל יחסים רעים עם ארצות הברית ועוד כמה מדינות מערביות, נכון היהודים נחשבו לאויב משותף בעניהם כנראה אם כי כיום זה המוסלמים הם אלו שאויב משותף למערב ולישראל. התוכנית המקורית של היטלר הייתה לגרש תיהודים ולא להרוג אותם, אולי בהשפעת הערבים או מכורח הנסיבות הוא החליט על הפיתרון הסופי. חוץ מזה לחוסייני ולערבים ככלל לא היה אינטרס שישלחו את היהודים למזרח התיכון, אז היה להם אינטרס לעודד את היטלר להרוג אותם ביחד עם הערבים(משהו שהם עושים עד עצם היום הזה בניגוד למדינות הציר לשעבר). אולי אם לא ההשפעה הערבית אז להיטלר היה לא אכפת בכלל אם יהודים היו מהגרים לישראל כי סך הכל זה היה עוזר לו עם התוכנית המקורית שלו.

למעלה