אוקיי, הרחבה
מבחינתי (ואם נציג הקרפדות סובר אחרת, אשמח אם הוא יאמר זאת) היצירה הראשונה היא מה שמייצגת את ההרכב הזה וגם את האלבום כולו. אין ספק שהפולק שולט כאן לאורך כל הדרך הרבה יותר מהרוק, ואני לא חושב שמדובר באלבום רוק מתקדם לכל הדעות - אין כאן סממנים בולטים של פרוג-רוק (מלבד אלו שב Queen Of Hearts, כלומר) - אבל (וזה יהיה די חריג לומר את זה) הקטע הראשון הוא די מספיק בשביל להמליץ על האלבום כולו לחובבי פרוג. כמו שעמית אומר, זה קהל היעד. אבל לשווק את האלבום כולו כפרוג - זוהי אכן הטעיה ואכן לא פייר. אגב, דברים כאלו קורים כל הזמן. הרי אף להקה לא יצרה אלבום שניתן לכנותו רוק מתקדם מההתחלה עד הסוף - גם ג'נסיס באלבום המפתח שלהם בפאזת הרוק המתקדם (Selling England) הכניסו את הקטע השני והקטע הרביעי לאלבום, שהם יותר קרובי לבלדות רוק ושירי פופ קלילים מאשר לפרוג-רוק. אז מה, סלינג אינגלנד לא מתאים לדיון בפורומי הפרוג ברשת? וודאי שהוא כן! וזוהי דוגמא קיצונית, של להקה שנמצאת בשיא הקונצנזוס מבחינת אוהדי פרוג-רוק. יש דוגמאות הרבה יותר שנויות במחלוקת, כמו למשל האלבום האחרון של קרימזון, או יותר מכך - SaBB של אותה הלהקה, שמלבד היצירה הסוגרת, רובו לא ממש מתקדם (לגבי קטע הנושא, אני לא חושב שאילתור אוונגרד לייב הוא בהכרח רוק מתקדם; ככה אני רואה את הקטע הזה) וזה, אגב, מתאים מאוד למקרה של מר. טואד (קטע אחד של עשר דקות וגו'). (בכל מקרה, מה זה חשוב? אתה לא חושב שמדובר בפרוג-רוק - ואני מסכים איתך, פחות או יותר, ואתה חושב שזו הטעייה כלפי הצרכנים לשווק את האלבום כרוק מתקדם - אוקיי, אתה צודק גם כאן. את הכעסים כבר הוצאת, אז מה זה משנה כבר, ההגדרות הללו. הרי כולם יודעים איפה עומד כל אחד בוויכוח הזה.)