אג'נדה חדשה למרץ

אג'נדה חדשה למרץ

למען הגילוי הנאות, אני לא תומך של מרץ ודיעותיה. יחד עם זאת אני סבור שתומכי מרץ הם אנשים איכותיים (אם כי נאיביים) ולכן אני מציע פה משיו שאני מציע גם למפלגת העבודה ולשינוי. ועכשיו לענין: לדעתי, כל פתרון עם הפלסטינים שישאיר בגבולות מדינת ישראל מליון ערבים יהיה פתרון זמני. זה רק עניין של זמן עד אשר אותם מליון (שמתרבים בקצב מהיר הרבה יותר מהיהודים) יהפכו לגורם משמעותי ואז תפתח מלחמה חדשה, הפעם פנימית. מאחר ואני מתנגד לטרנספר, אני מציע שבמסגרת הסכם שלום עם הפלסטינים, שטחים שמיושבים בצפיפות על ידי ערבים פלסטינים (המשולש, ודי ערה, נצרת) יועברו למדינה הפלסטינית שתקום. בתמורה, ריכוזי התנחלויות ואיזורים בעלי חשיבות איסטרטגית (עמק הירדן,גבעות לטרון) יסופחו לישראל. העיקרון הוא החלפת שטחים זהים בגודלם. לערבים שישארו בשטח ישראל יןצע עידוד כספי להגר לפלסטין ולותר על אזרחותם. כמובן שלתושבי ההתנחלויות שבפלסטין יוצע תמריץ דומה לעבור לשטח ישראל (למרות שנראה שאף אחד מהם לא ירצה להשאר שם) אני מציע למרץ לאמץ את התוכנית הזו בסיסמא "גדר גבוהה עושה שכנות טובה" מה דעתכם?

ricardo18

New member
עיקר הרעיון מעניין. אך צריך לבדוק

העניין שיש לתושבי המשולש לעבור לשלטון פלשתיני. אולי תהייה כאן התנגדות ממשית לתכנית.

ricardo18

New member
האג'נדה אגב, לא כל כך חדשה.

זו המהות של התכנית "שתי מדינות לשני עמים" - שכוללת בחובה חילופי שטחים.

aravum leyarden

New member
מה עם הנגב ,הגליל לוד ורמלה וחיפה??

מה ,הם לא יתרבו ? מה הם לא יביאו נשים ממדינות ערב? רק טרנספר יציל אותנו !!

בר בי רב

New member
ב-49' מישהו שאל אותם?

כשעבדאללה מסר לישראל את השטח הכבוש של וואדי ערה מישהו שאל אותם. לפי כל הפרמטרים, דין ואדי ערה כדין ג'נין.

מענין

כאשר ערבים מתנגדים לתוכנית - זו בעיה כאשר יהודים מתנגדים -הם פושעים שכל ענינם לחרחר מלחמה מענין כיצד העמדה שלך תמיד משתנה בהתאם לזסהות נוקט העמדה...

iceviper

New member
ואגב חידושים

אני מקווה שישיבת ש"ס באופוזיציה תתרום להשלת התיחמונים,הקימבונים ושאר ההסתאבות שהיו מנת חלקה בשנים האחרונות,וכך תחזיר אותה למסלול הראשון שלה:מפלגה חברתית. כך גם עם מרצ: רק בשנים האחרונות מרצ החלה להשיל מעצמה את התווית האליטיסטית ולהציג סדר יום חברתי ועשייה מבורכת בתחום. אולי הישיבה באופוזיציה תעזור לה לגבש יותר את דימויה המתחדש,ומי יודע.אולי בסופו של דבר ההבדל היחיד בין ש"ס ומרצ יהיה היחס לדת ומדינה.מותר לקוות.

aravum leyarden

New member
למה שישארו ערבים בישראל

למה שישארו ערבים בישראל ולא ישארו יהודים ביהודה ?

מטרניך

New member
כניראה לא יהיה מנוס מהסדר כזה אם

נרצה למנוע מצב של אירידנטה מתמדת של המיעוט הערבי ההולך וגדל ביחס למדינה היהודית. וזאת בייחוד נוכח המצב הידוע שאין לנו עסק עם מיעוט הרואה במדינת ישראל הציונית את מדינתו ואת עצמו כחלק ממנה (כמו, למשל, האיטלקים או הצרפתים בשווייץ), אלא רואה את עצמו בעימות היסטורי איתה ולמעשה מבקש לבטל את קיומה (מה שמשתקף בהתנהגותו בבחירות כשהוא בוחר בעיקר במפלגות אנטי ישראליות הנאמנות לאוייב).

בר בי רב

New member
לו הייתי מאמין שבגבולות 49' אנו

יכולים להגן על עצמנו (ואיני מאמין בכך) אז הייתי תומך בהסדר של חילופי אוכלוסין בין המתנחלים לערביי ישראל - המתנחלים יעברו ליישובים הערביים החלכאים והערבים להתנחלויות המפוארות, יחסית. כל פתרון אחר של טיפול בערביי ישראל במקביל להקמת מדינה אש"פית אינו יעיל - היישוב הערבים רציף מהגליל העליון ועד הנגב - כל עוד השדרה הזו לא תטופל - אין תוחלת ליישוב היהודי בארץ-ישראל.

yeshgvul

New member
הכה את המומחה

אולי יזכיר לנו המומחה בעד מי הצביעו במשך שנים ערביי ישראל ואיזה ייצוג ושיתוף במדינה הם קיבלו? אתה בונה על כך שצעירי הפורום לא מכירים את מפלגות הלווין של מפא"י בראשות נכבדים ממונים מטעם השלטון, עם שמות כמו "מפלגת הבדואים לפיתוח ושלום" ? שלום , שלום, אבל מה יצא מכל זה? איזה שר ערבי היה בממשלת גולדה? כבודו מוזמן להרהר מדוע בעבר הצביעו ערביי ישראל בהמוניהם למפלגות הלווין או למפלגות הציוניות וכיום לא.

בר בי רב

New member
מק"י ורק"ח הן מפלגות ציוניות?

ערביי ישראל בעשורים הראשונים היו פרימיטיבים ואנאלפבתים ולכן הצביעו בקלפי למפלגה הכי שונאת ישראל שיכלו למצוא. עם הזמן צמחו משכילים מתוכם שהקימו מפלגות שונאות ישראל רשמיות. רובם החרימו את הבחירות ורוב המצביעים תמכו במפלגות שונאות ישראל - מיעוטם הקטן נפל למלכודת המפלגות הערביות הציוניות. מעמד ג'אבר מועאדי היה גדול פי אלף מזה של נואאף מסאלחה (שגם הוא ציוני)

מטרניך

New member
המפלגות הערביות של מפא"י היו פי אלף

יותר טובות הן עבור הערבים והן עבור המדינה מאשר מפלגות הלוויין של הבעת' הסורי, החזבאללה הלבנוני והרש"פ. גם מפא"י היהודית היתה יותר טובה למדינה מאשר 'כהנא חי' למשל, שבשבילי הוא המקבילה היהודית לבל"ד. אולי תצביע על איזשהו הישג של טיבי ובשארה עבור המצביעים שלהם? ואשר לקומוניסטים - הרי אנחנו יודעים מה הם יודעים לישות. אבל אפילו הם, שהיו ביניהם גם אנשים חיוביים (אמיל חביבי, למשל), משקלם ירד לטובת הגזענים הערבים והאיסלאמיסטים.

yeshgvul

New member
התחמקת מהעיקר

והוא אי שיתופם של ערביי ישראל בשלטון ובחיים הציבוריים גם כשלא היו השעירים לעזאזלטיבי ובשארה

מטרניך

New member
ממשלת שרון היתה הראשונה שהיה בה

שר ערבי (הגם שהוא היה ממפלגת העבודה). למה מרצ לא שלחה שר/ה ערבי/ה לממשלת ברק? הח"כית הערביה שלהם (לשעבר) לא היתה מספיק טובה כמו יוסי שריד, למשל? עקרונית אתה צודק. יש מקום לשיתופם בעתיד של הערבים בשלטון (אך לא הטיבים והבשארות, אלא ערבים הנאמנים למדינה הזאת). אגב, כמה חברי פרלמנט ערבים/מוסלמים/טורקים/אפריקאים שחורים וכמה שרים אתה מכיר במדינות האהובות עליך - בלגיה, צרפת, גרמניה, הסקנדינוויות למיניהן. תצטרך לגרד עם כל ציפורניך ולא תמצא. בצרפת ובגרמניה שלך אסור לאישה מוסלמית העובדת בשרות הציבורי להופיע לעבודה כשמטפחת לראשה - אפלייה שלא תתואר בישראל האפרטהיידית. אפילו תלמידות עם מטפחות מסולקות מבית הספר. אתה הרי מומחה גדול לאמנסטי, תשאל אותם.

בר בי רב

New member
אתה מתעלם מהעיקר

יש מקום לשיתוף ציונים מכל חלקי האוכלוסייה בשלטון, אך כיוון שהערבים נעדרים ציונות, יש מקום להכניס ציונות אל הציבור הערבי ולא אנטי-ציונות לממשל הישראלי. מובן שאלו דיבורים בעלמא, ובפועל המשחק הקואליציוני הקר הוא הקובע, והוא שיכניס בסופו של דבר ערבים אנטי-ציוניום לשלטון, בגלל הדמוגרפיה.

בואו נהיה ריאלים

אין שום תקדים בעולם לשילוב של מיעוט בסדר גודל כזה בשלטון, במיוחד כשחלק גדול מהאוכלוסיה הזו מזדהה עם אויבי המדינה. בלי קשר לבדיקה האם הערבים כפרטים הם "בסדר" או "לא בסדר" זה ברור שבפני ערבי יחסמו באופן מוחלט הרבה מאד תפקידים בשלטון ואף בתעשיה בגלל החשש לבגידה במדינה. הרעיון שדוקא אצלנו בישראל, תחת המצב הקיים, נצליח לשלב מיעוט של 20% בשלטון ולהמנע מקיפוח הוא מאד יומרני. לפיכך הדרך היחידה לפתרון המצב הוא לתת לערבים לחיות במדינה ערבית והיהודים במדינה יהודית. ברור שבמדינה הפלסטינית הערבים הישראלים לא יקופחו. הפרדה בין העמים היא הדרך הנכונה. כפי שהצעתי, חילופי שטחים ועידוד ערבים ישראלים בשטח מדינת ישראל (אחרי החלוקה) לעבור לפלסטין שם יחיו ללא רגשות קיפוח כלשהם.

yeshgvul

New member
על מה מסתמכת קביעתך ? מעניין

אמרת שאין שום תקדים. רוצה לפרט ? כי לי דוקא יש דוגמאות.

yeshgvul

New member
ואם התושבים לא רוצים?

איך תכריח אזרחים ישראלים שגרים בנצרת להפוך לאזרחי מדינה אחרת? הרי את המנחלים אתה מחזיר לישראל. מה היה קורה אילו הית מכריח אותם , בלי חלופות, להישאר ולהפוך לאזרחים פלסטינים? עוד בעיה: איך ייראו שתי המדינות הללו? לא יהיה להן רצף טריטוריאלי

למעלה