אגזוזים

bulb

New member
אם אני אוריד 4 ק"ג בדיאטה יחשבו שאני איזה

אנורקטי (כן, אני יודע שזה עושה לך את זה). הטוב ביותר שהצלחתי זה חרבון בריא של איזה קילו - שאל אותי כיצד. מסחטת כסף? אני בטוח שאתה מקליד על מחשב 286 משומש עם קו 14,400 כי חבל לבזבז כסף על מחשב מודרני (תאמין לי - סתם סוחטים אותך בחנויות המחשבים. 512kb זכרון זה הכי טוב). נראה לך שהחלפתי את הדוד בגלל המשקל? המשקל זה הבונוס. הסאונד עושה לי את זה יותר. כן, אני יודע - בפטיפון של סבא שלך במהירות 45, עם אמא שלך מתופפת על סיר סולתם בן 1500 שנים שמצאו בחפירות מגידו, יש סאונד יותר טוב. ועל איזה סיכון בדיוק אתה מדבר? האופנוע מכוון עם PCII. הסיכון היחיד הוא שאיזו זקנה תחטוף התקף לב מהסאונד, או לאיזו נערה (לא קטינה, בדקתי ת"ז) יצלצל הפעמון (פתוח!). האופנועים מגיעים חנוקים כדבעי בגלל תקנות זיהום מפגרות (כן, אני יודע - סבתא שלך מעשנת סיגרים קובניים שמזהמים יותר מאוטובוס הסעות בן 40 שנה). זה משפיע על התנהגות האופנוע וזה מורגש היטב. לא צריך להיות רוסי, איטלקי, או מי שזה לא יהיה בשביל להבחין בהבדל. אתה כל כך רחוק מהבנה, שכדאי שתתפוס טרמפ לכיוון כי תתעיף אם תלך ברגל.

אין שום קשר, אבל ש-ו-ם ק-ש-ר,

בין מדידת "קומפרסיה הפוכה" לבין התאמת אגזוז או "הזרימה של הגזים" או השוואת לחצים. זו מדידה סטטית לגמרי (כאשר הבוכנה בנמ"ע והשסתומים סגורים), לבוכנה אחת בכל פעם, שיכולה לעזור רק באיתור דליפות במנוע, בעוד ההתאמה של האגזוז צריכה להתקיים בתחום רחב של סל"דים, והיא אף פעם לא יכולה להיות אידאלית בכל תחום הסל"ד (זו גם, אגב, אחת המוטיבציות בהחלפת אגזוז - שיפור תגובת המנוע בתחום סל"ד אחר מזה שעשה המפעל, עם כל האילוצים והתקנים שהוא צריך לעמוד בהם). אין שום משמעות להתאמת מערכת הפליטה למנוע בסל"ד 0. כמו שגם אין שום קשר בין מערכת הפליטה ליחס הדחיסה של המנוע (שטות נוספת שכתבת אי שם בתחילת השרשור). אני בטוח שגם בארגנטינה אין קשר בין הדברים. כמו כן, התאמת אגזוז לא עושים על ידי "השוואת לחצים", ואין משמעות ל"רמה של השוואת לחצים", והאגזוזים החליפיים (חוץ מ"דויטש") לא מתוכננים ולא מיוצרים בארץ, כך שממילא ההתאמה או אי ההתאמה שלהם נעשית בחו"ל, איפה שיש "אנשי מקצוע שיודעים למדוד קומפרסיה הפוכה ברמה" ו"להתאים את מערכת הפליטה למנוע ברמה". גילוי נאות: הח.מ. לא החליף את מערכת הפליטה המקורית באופנוע שלו.

Tao9

New member
פאטת?

שיפור ה-Full System זו הדרך הטובה ביותר להורדת משקל (הרמת פעם מערכת פליטה שלמה מקורית, ואחרייה אחת משופרת? וואו אתה לא מדמיין את ההבדל...) והעלאת הכ"ס. אז כן, זה יוצר יותר רעש, או יותר נכון מבצע פחות פעולה של השטקה, אבל זה תוצר לוואי של הפרי פלואו ותאמין לי שאם הייתה מערכת כזו שקטה, הרבה רוכבים היו משתמשים בה. אז בבקשה, בבקשה אל תשווה מערכת פליטה משודרגת לסט לדים. תודה. ד"א, אתה מודע לכך ש"האגזוזים השקטים" הם תוצר לוואי של תקנות זיהום האויר, והם למעשה מסרסים את המנוע... זה לא היה אמור להיות ככה, לפחות לא באופנועי הספורט.

lazybones

New member
הורדת משקל?

הורדת משקל? למה אתה רוכב ברמות הכי גבוהות? אם היתה מערכת שקטה אף אחד לא היה קונה. תאמין לי. זה הכל בשביל שופוני.

villain

New member
מבין אותך אבל...

ברור שרוב המשפרים עושים זאת בשביל הכיף שיש להם משופר, הם הרי לא באמת מנצלים את השיפורים, אף אחד לא מתחרה בארץ במסלול. גם מי שרוכב כסח לא מתחרה, אין משמעות לשיפור של עוד אלפית שנייה, מה גם שאם רוכב ישראלי רוצה לשפר "זמן הקפה" , יעשה טוב יותר אם ישפר טכניקה ולא מערכת פליטה אבל אתה מפספס את הפואנטה. כשהיית ילד זה היה נחמד שהיה לך שעון שיכול להגיע ל 300 מטר עומק, גם אם לא צללת בכלל.

lazybones

New member
כן אבל..

השעון שלי לא העיר מתים ולא הבהיל זקנים. השעון שלי לא זיהם את האוויר. והשעון שלי היה ל 50 מטר. הספיק לי. אני רואה שאתה מסכים איתי שבכללי מערכת פליטה משופרת זה למתלהבים ודאווינרים.

villain

New member
גם למתלהבים ודאווינרים,

וגם לכאלו שזה הכיף הפרטי שלהם ללא קשר לאם הסביבה רואה או לא. ד"א להתלהב זה אחלה, רק זקנים (בנפשם) כבר לא מתלהבים מכלום... המוסכניק שלי אתמול שאל אותי מתי אני מחליף את מערכת הפלטה באופנוע למשהו יותר פתוח, ואני לא חושב שאני לא אחליף, אני אוהב את הסאונד המקורי. ד"א החלפתי אתמול צמיגים שמתי מישלין Pilot Power

lazybones

New member
צמיגים זה משהו שבאמת משפר

אם כבר לשפר אז צמיגים... אגב, בקרוב אני מחליף צמיגים ל CB500 שלי. כרגע יש לי מישלין פיילוט אקטיב. להשאר איתם?

villain

New member
לא היו לי אבל קראתי באתר של מישלין

הבנתי שיש דגם חדש לפיילוט אקטיב עם שיפור באחיזה ללא פגיע באורך החיים של הצמיג אם אתה רוצה צמיגים יותר דביקים אז לך על Pilot Road 2ct יתנו לך יותר. תקרא על הצמיגים באתר של מישלין, יש שם טקסט פר צמיג + גרף פר צמיג עם התיחסות לחמישה פרמטרים: אחיזה ביבש אחיזה ברטוב היגויי עמידות (אורך חיים) מחיר http://two-wheels.michelin.com/2w/front/affich.jsp?codeRubrique=2092004103637&lang=EN תגובה מהירה, אין לינק..

מיצו

New member
באותה מידה שכל אופנוע ספורט מעל 750 סמ"ק

הוא לכאלה שיש להם בולבול קטן. בשביל מה צריך כזה במדינה ללא מסלול? ואגב, זה גם נכון לגבי כל נהג רכב שקונה רכב עם מנוע מעל 1600. בשביל מה צריך? ----------זהירות!!!!! הערה סקסיסטית מכוערת!!!!!---------- אהה, זה גם נכון לגבי כל אחד שיוצא עם, חבר של, התחתן עם בחורה עם ציצים כמו שצריך ופרצוף וגוף יפה. בשביל מה צריך? כולה צריכה לעשות כלים ולשכב על הגב, לא? ----------סוף הערה סקסיסטית מכוערת---------- מה עם האסאדו? יש מצב לקבל ממך משהו כמו שצריך?

lazybones

New member
יאללה אסדו!!!1

מתאין לי. מתי? אבל בירה חובה. ובלי מכות, אני סתם נהנה מהתשומי. אין לי קרבון אז אני מפצה.

סייפיי

New member
יש לי קרבון באורך 6.3 מטר, זה אומר שאני מפצה?

(בונה בימים אלו קייאק זוגי מקרבון)

Tao9

New member
ואוו מה הייתי נותן בשביל השאריות שלך

זה כל כך יקר היריעות קרבון האלה...

למעלה