אגזוזים

אלונזו10

New member
אגזוזים

שלום לכולם אני חדש בתחום האופנועים ומנסה ללמוד. אני רוצה לקנות יוסאנג GT250R ורציתי להבין את מושגי ושמות האגזוזים ומה היתרונות לעומת הרגילים ואם אפשר גם מחירים פחות או יותר אגזוז דויטש? אגזוז קסנון? אגזוז אקרופוביץ ? אגזוז לחץ? אגזוז קרבון פתוח ? תודה אלון

Moo Moo

New member
אז ככה ../images/Emo6.gif

דויטש = קופסאות שימורים מחוברות עם ניטים. קסנון = חברה שאיני מכיר או שאתה מתבלבל עם נורות קסנון? אקרפוביץ = אחת החברות המובילות לאגזוזים משופרים. (ויש עוד הרבה כמו יושימורה, לאו-וינצ'י, FMF) אגזוז לחץ = רק במנועי 2 פעימות (לא מה שיש במכוניות ובRRים זה פתוח לא לחץ). קרבון = חומר קל ויקר. אז לסיכום אגזוז לחץ זה למנועי 2 פעימות, אגזוז פתוח או FREE FLOW זה לארבע פעימות. אגזוז פתוח יתן לך רעש מנוע יפה יותר (אם אתה אוהב רעש), קצת יותר כח מנוע, ויקצץ במשקל האופנוע. לא יודע ספציפית לגבי היוסאנג אבל אני מאמין שזה מתחיל בערך מ2000-3000 שקל רק למשתיק (החלק העבה בסוף), ויכול להגיע לכפול מזה עם הסעפת (החיבור מהמנוע למשתיק)

Tao9

New member
טוב נו, הכל בשביל לברוח לרגע מהעבודה

תיראה, בגדול כמו שפרה פרה אמר, אגזוזי לחץ זה רק למנועי 2 פעימות מכיוון שלסעפת הפליטה שם יש תפקיד שונה מסעפת הפליטה במנועי 4 פעימות. האופנוע המדובר הינו 4 פעימתי ולכן אתה צריך מערכת פליטה פתוחה - Free Flow. המחירים יכולים להתחיל ב500 ש"ח למשתיק (הקופסא הזו בסוף צנרת הפליטה) שחוץ מרעש לא יעשה כלום, ויכול לעבור את העשירייה למערכת פליטה מלאה (Full System) מבית טוב, (כדוגמת אקרפוביץ' לR חדש למשל) שמפחיתה משקל ומעלה הספק. לגבי הקרבון- רוב החברות מעניקות לך את האפשרות לבחור בין משתיק קרבון לכזה ממתכת אחרת באותה מערכת הפליטה, כמובן שהקרבון יותר יקר בד"כ. בגדול, כשמחליפים ל Full System משודרג, מומלץ להחליף (לשפר) עוד כמה דברים על הדרך כמו קיט קרבורטורים או מפות הצתה חדשות לאופנועים מוזרקים ופילטר "פתוח". אלו הדברים הבסיסיים ביותר בד"כ שמתחילים איתם את מקצה השיפורים. המלצה- קודם כל תקנה את האופנוע, תלמד אותו קצת, תעשה קורס לרכיבה מתקדמת, ורק אז תתחיל לשפר.
הכי חשוב- לרכב ממוגן כראוי.
תהנה
אה, וכל העסק הזה של שיפורים ברמה הוא מאוד יקר... רק שתדע

lazybones

New member
אין יותר פאטת...

מערס על אופנוע או קטנוע עם אגזוז רועש. זה בדיוק ההבדל בין אופנוען אמיתי לבין מי שקונה אופנוע רק בשביל שייראו אותו ובמקרה הזה ישמעו אותו. השיפור בכ"ס לכאן או לכאן אם בכלל על חשבון אמינות ורעש בלתי נסבל. מי שמתקין מערכת פליטה חליפית משנה את יחסי הדחיסה של המנוע. רעיון רע בעיני. ובפרק הבא, כיצד מתקינים לדים סגולים.

lazybones

New member
תחשוב ככה

יושבים המהנדסים של הונדה למשל שיש להם הרבה נסיון ידע וטכנולוגיה ומתכננים מנוע. שינוי במערכת הפליטה יוצר שינוי באופן או יותר נכון בכח שבו הגזים "נמשכים החוצה" מהמנוע. אתה חושב שמשה אופניק ממוסך "דוד ובניו" מבין יותר ממהנדס של הונדה? מערכת הפליטה...תקרא כאן על קצה המזלג: http://he.wikipedia.org/wiki/מערכת_הפליטה אולי הוא ייתן לך עוד 7 כ"ס...אם בכלל, השאלה היא על חשבון מה באים כוחות הסוס האלה? על חשבון מומנט בסל"ד נמוך? על חשבון אמינות ואורך חיים? רעש מוגבר? היום זה לא חשוב לך, כי אתה צעיר, בגיל 40 כשתהיה חרש תחשוב אחרת. בקיצור, סתם פוזה ואוונטה. יש לי שם למשפרי אגזוז...:) אגזוזן.

Tomer Slaney

New member
כמה דברים

ראשית המהנדסים של הונדה צריכים לתכנן תחת מגבלות כמו עמידה בתקנים של איכות סביבה, פליטת גזים ולעיתים רעש, על חשבון ביצועי מנוע. המתכננים של הונדה צריכים לתכנן גם אופנוע שמחירו יתכנס למשהו תחרותי, שימוש בתרכובות יקרות על מערכות הפליטה לא תמיד מתיישב טוב עם העקרון הזה. והפרשי המשקל משמעותיים. חברי פורום מדברים פה על מערכות מאד מתוחכמות, שישבו מהנדסים לא פחות טובים מאלה של הונדה. לאף אחד מה לא קוראים משה אופניק . החבר'ה ביושימורה לא עשו את הסטאז' אצל דוד ובניו.

lazybones

New member
שלום לך ולנטינו רוסי!

אני מבין שאתה כזה רוכב טוב שלא מצאת אף אופנוע שיש לו מספיק כח או שהוא לא מספיק קל כי אתה מגיע למגבלות שלו לפני שאתה מגיע למגבלות שלך...? אתה רוצה לומר לי שליושימורה יש יותר ידע במנועים של הונדה מלמהנדסים בהונדה? אתה רוצה לומר לי שהשקעה של כמה אלפי שקלים בשביל עוד איזה סוסון או שניים בסל"ד גבוה על חשבון גמישות, הרבה הרבה יותר רעש, נזק אקולוגי ופגיעה באמינות באמת שווה את זה? למה? כי אתה מקצוען או כי אתה מחפש תשומי? לפי דעתי מי שעוד לא קנה אופנוע וכבר מחפש לשפר את האגזוז לא מבין מהחיים שלו. מתאים לישראלי הצ'חצ'ח הממוצע להשקיע באגזוז קרבון, להוריד 5 ק"ג מהאופנוע, וואו, ואז לנסוע עם הכרס שלו אל השקיעה. תספרו לעצמכם סיפורים עד מחר, שום אגזוז לא יעשה אתכם רוכבים יותר טובים. הכל פוזהההההההההההההההההההההההההההההההההההה.

Tomer Slaney

New member
שלום גם לך

אני מבין שאתה כזה רוכב טוב שלא מצאת אף אופנוע שיש לו מספיק כח או שהוא לא מספיק קל כי אתה מגיע למגבלות שלו לפני שאתה מגיע למגבלות שלך...? --מאז שגנבו לי את האופנוע המגבלות שלי כוללות סיבוב מהיר של הראש אחרי כל אופנוע שעובר מולי... אתה רוצה לומר לי שליושימורה יש יותר ידע במנועים של הונדה מלמהנדסים בהונדה? --במערכות פליטה כן, והם לא מתחשבים במגבלות של עלות/איכות סביבה אתה רוצה לומר לי שהשקעה של כמה אלפי שקלים בשביל עוד איזה סוסון או שניים בסל"ד גבוה על חשבון גמישות, הרבה הרבה יותר רעש, נזק אקולוגי ופגיעה באמינות באמת שווה את זה? --למי שרוצה עוד איזה סוסון כנראה שכן, אחרת חברות ה After Market לא היו משגשגות למה? כי אתה מקצוען או כי אתה מחפש תשומי? -- תשומי. חד משמעית. לפי דעתי מי שעוד לא קנה אופנוע וכבר מחפש לשפר את האגזוז לא מבין מהחיים שלו. --זכותך לדעתך, זכותי לא להסכים איתה, אבל אולי נחכה שמישהו שעוד לא קנה אופנוע וכבר מחפש לשפר לו את האגזוז יגיב על ההבנה שלו מהחיים שלו. ההבננה שלך מהחיים שלו כנראה לא טובה בהרבה. מתאים לישראלי הצ'חצ'ח הממוצע להשקיע באגזוז קרבון, להוריד 5 ק"ג מהאופנוע, וואו, ואז לנסוע עם הכרס שלו אל השקיעה. --נכון. רק שהנסיעה מערבה במדינה שלנו נוטים להיות קצרים, אז בכל מקרה עדיף לבצע אותה במהירות נמוכה שלא דורשת שיפורי מנוע תספרו לעצמכם סיפורים עד מחר, שום אגזוז לא יעשה אתכם רוכבים יותר טובים. --אף אחד לא טוען שזה עושה אותו רוכב טוב יותר הכל פוזהההההההההההההההההההההההההההההההההההה. --כן, כמעט.

פרסאוס

New member
אוחחחח אתה זיין שכל ושגלן אינטלקט....

תקשיב ג'ינג'י. הטענה שלך מגוחכת. זה כמו לשאול: האם לDELL יש פחות ידע בזכרונות מOCZ? האם לדוקאטי פחות ידע בבלמים מברמבו? האם והאם והאם... קשקשן. חברה מוציאה מוצר לשוק. נקודה. עניין החברה - הוא תמיד שיקולי רווח. למעט אולי מ 1098S אני לא מכיר שום דגם שמגיע שכולו משופר. למעשה, בכל תחום, החברה משאירה מקומות לשיפורים. לא משנה אם זה רכב, מחשב (עם אפשרות הרחבה ל), דירה (עם אפשרות למעלית, לחדר נוסף, לבנייה על הגג), מגבר (עם הכנה ל) וכו. הרעיון הוא תמיד שאתה קונה מוצר בסיס. רמת הבסיס יכולה להיות מפשוטה מאוד כמו לאדה ועד מפוארת כמו מרצדס. גם למרצדס ב 2 מש"ח אפשר להוסיף. תוספות מקוריות וגם כאלו שלא. ככה זה עובד. מי שמרוצה מהבסיס - שיבושם לו. מי שלא - סיפור אחר. עכשיו לבוא ולומר שזה לא יעשה רוכב טוב יותר - זה די סביר. אבל יש את עניין האסתטיקה, הגודל וגם הרעש. לא תמיד מדובר על ווליום אלא על שינוי צליל. גם אם ראית דירה שמוצאת חן בעינייך וקנית אותה רב הסיכויים שתצבע, תשבור, תשפץ ותקנה ריהוט. אז 2 כ"ס באופנוע של 150+ זה באמת לא מה שיעשה את ההבדל בכבישי הארץ. אבל אולי שינויים מוספים כן. אז למה בנאדם רוצה לשפר זו שאלה אחת. אבל לבוא ולהגיד שהאופנוע מגיע מושלם? פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לי היה יוסאנג GT250R. הצמיגים שלו זוועה. נוראים. אם הם היו עשויים מקרמיקה לא יכלה להיות להם אחיזה גרועה יותר. אז החלפתי. לא כדי לעשות יותר רעש. או לסוע מהר יותר. אז אני לא יכול להיות בטוח שהמהנדסים של אבון יודעים יותר מהמהנדסים של יוסאנג, אבל אני כן יכול להיות בטוח שביוסאנג רצו לקמץ. ועל השיפור אין ויכוח.

Ad H

New member
לייזי, אחרי שקראתי את כל השרשור הזה,

אני עדיין לא מבין למה אתה מתווכח עם אנשים שמבינים יותר ממך בתחום מערכות הפליטה, על כל השפעותיה הנלוות על חיי המנוע. וזה, באמת, בלי לפגוע בידע שלך, שאני מאמין לך שיש לך, במידה כזו או אחרת. בלי ציניות. מה שהכי מפריע לי בכל השרשור הזה הוא מידת ההקצנה שאתה גיע אליה; אתה מתקשה לחבר מספר דברים שביחד הופכים לפאקטור מאוד פשוט נגד התיאוריה שלך. 1. אגזוזים משופרים כשמם כן הם, משפרים את התתנהגות האופנוע. 2. מערכת פליטה חליפית איכותית והמותקנת כמו שצריך, לא בהכרח תפגע בחיי המנוע. כאן מתחיל ונגמר הקייס שלך בנוגע לפגיעה במנוע. מומלץ לא להתווכח עם עובדות. בנוגע למעללים החברתיים (הזקנה שחטפה התקף לב, אמאלה). יש כאלה שאוהבים את הצליל. למה? ככה. תן להם לחיות בשלום עם הפול סיסטמים. נכון, זה יהפוך את סבתא חיה למתה, אם עצם הידיעה שאתה אופנוען עוד לא עשתה את זה. מי שפותח פול גז באמצע שכונת מגורים באחד בלילה עם טרמניוני, באמת מסכים איתך, לא לעניין. בנוסף, אמרו לך גם לפניי, אתה לא צריך להיות רוסי כדי להנות מהשיפרוים של האופנוע, גם בדרך למכולת אפשר להנות מהצליל של האופנוע ובישורת הכי קטנטנה לקבל תאוצה עוד יותר טובה. מה גם, שיש לי הרגשה שיש כאן כמה בפורום מספר אנשים שעשו דברים פסיכית למדיי, אפילו עוד יותר מ"רק" אגזוז, לאופנועים שלהם. כן כן, גם כאן בארץ הקודש. יש איזה אחד שאפילו הוריד את ההגבלה האלקטרונית למהירות הסופית מההיאבוסה שלו. מעניין, נכון? אם כך, המלצה - אל תקבע לאנשים שאיך שהם רוכבים מושפע/לא מושפע ממה שהם עושים לכלים שלהם, אתה לא בודק איפה ואיך הם רוכבים, נכון? גילוי נאות: על האופנוע שלי מותקן אגזוז לחץ LAZER, ועוד אחד עם סעפת מתאימה במיוחד לזה. אממה - היא הותקנה ע"י אחד מהבעלים הקודמים של האופנוע, ואם הייתי תופס אותו, הייתי מועך את ביציו למצב צבירה מיצי, ומכריח אותו לשתות את זה. אני לא אוהב אגזוזים פתוחים, אבל נותן לכאלה שיש להם לחיות עם זה בשלום. תעשה כמוני, יחסוך לך מלחמות, לא?

villain

New member
גם אם תשתדל הרבה ,תתאמץ

תעבור לבת-ים ותצא עם בחורה שעונה לשם סיגי או מורטל, לא תצליח להיות ערס... יש אנשים שאין להם את זה

Ad H

New member
../images/Emo6.gif יצאתי עם מישהי מרמת אליהו בראשל"צ

בת-ים זה כנסיית המולד ביחס למה שהולך שם.
ואני עם הפה הגדול שלי, פעם אחת אמרתי משהו לא במקום, איכשהו נודע למשפחה שלה - ושלושת האחים הגדולים שלה עוד רגע רדפו אחריי עם מאצ'טות, בחיי, מפחיד באמת, והחמודה מנסה להרגיע אותם ולא מצליחה...
החצי האשכנזי במשפחה שלי ניצח
. ואתה, אתה מה זה נקניק...פעמיים אתה אומר לי שאתה מצטרף לטיול ופעמיים מבריז.
ליום שבת הקרוב, אני מגייס אנשים למשהו טוב.

villain

New member
../images/Emo6.gif איזה סיפור, צריך להקים גן חיות

מיוחד ליצורים כאלו ... והטיולים, פעם ראשונה לא התעוררתי באסה פעם שנייה: 1. שמתי שעון מעורר ליד המיטה, + זוג אטמים שלא אשכח 2. האופנע צוחצח ביום שישי 3. חתכתי מהפאב בשישי ב- 24:30 ז"א 00:30 כדי לא להיות עייף (הרגשתי כמו בבית אבות
הולכים לישון מוקדם) אבל התעוררתי עם -
חום... יום שבת בבוקר ב 06:00 אני בהרצליה בטריאתלון (התנדבתי) אתה רוצה לבוא? אם להתנדב אז לאירוע עממי.

Ad H

New member
מחר - ../images/Emo61.gif

הגיע סופ"ש, והיצר האופנועני הקדמון מתחיל לדגדג.....
בינוני ומעלה.
יוצא טיול גדול דרך קבוצת אופנועני ישראל בפייסבוק, חלוקה לשני מקצים - מהיר ואיטי, כשנקודות המפגש משותפות עבור שני המקצים. כשיהיה שרשור טיולים הולם (יאללה חג'בי, תפסיק לגרבץ ולדקדק, לעבודה
) אעלה יותר פרטים.

villain

New member
על טעויות משלמים

דווקא השבוע החלטתי להתנדב... צלם תמונות ותעלה אותן פה בפורום כדי שאקנא
עם המזל שלי בשבוע הבא בשבת ירד גשם

Ad H

New member
למה את הטיול הבא../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifתראה כבר מעכשיו

מה אתה מפסיד

למעלה