אני חושש שאתה טועה
(אם כי דודי שמש שעברו הסבה לדודי פליטה אכן לא יתאימו למה שהיצרן מתכוון, אבל אנחנו מקווים שלא מדובר בכאלה דודים). לא מעט טכנולוגיה, צ'יפים, פאוור קומנדרים ומפות הצתה שונות פותחו בדיוק למטרה זו. וכן, במערכות הממוחשבות של האופנועים היותר חדשים (מן הסתם גם לא בדגמים הזולים מאוד) המערכות מתוכננות כדי לזהות שינויים כאלה ואחרים, ויצרני האגזוזים האיכותיים עובדים ככה שהמערכות שלהם יספקו שיפור בביצועים ולא רק בסאונד. במקרים בהם יש צורך, יצרן מערכת פליטה איכותי גם יכוון אותך להתקנה נכונה + השינויים הנדרשים. אם אתה חושב ש- After Market של שיפורי מנוע הוא לערסים בלבד אני ממליץ לך להסתובב קצת במדינות "מתוקנות". אם אתה מאמין ששיפורים שכאלה רק דופקים את הכוונה המקורית של היצרן, אתה אולי צודק בזה שהשיפור, אם נעשה טוב, מוציא מהמנוע הרבה יותר ממה שהתכוון היצרן. אתה מוזמן לפגוש בעלים מאוד נחמד של ZX-12 שאוכל לארוחת בוקר כל אופנוע "סטנדרטי", כולל שלי, אבל את הכסף שהוא שם על השיפורים אצלו אדם אחר היה שם למקדמה עבור הבית החדש שהוא רוצה לקנות. רק נקודה אחת צריך להוסיף, והיא שאם השיפור נעשה בצורה לא נכונה ו/או הרכיב שהוחלף הוא לא איכותי, זה עלול, ובמקרים רבים יגרום בפועל לנזק למנוע (בטווח קצר או בטווח ארוך). בנוסף, ישנם שיפורים כאלה שמחייבים גם חיזוק של רכיבים אחרים על מנת שיעמדו בעומסים.