קצת קשה לשתוק... ../images/Emo67.gif
אני קורא כאן את ההודעות, שחלקן ראויות להיות מוגדרות בתור הודעות שיטנה כנגד המכללה ומוסדות אחרים בתחומה (ע"ע אגודת הסטודנטים). במטותא ולפני הכל, אני אפריד את הקמפוס התל-אביבי על חתוליו מהדיון, כיוון שאני לא מכיר אותו. מה שאני כן מכיר הוא הקמפוס הראשלצ"י ובעיקר את בית הספר למנהל עסקים. מאחוריי הכרות עם מספר מוסדות אקדמיים אחרים בארץ, כך שיש לי פרספקטיבה שמאפשרת להשוות, אפשר לומר. אני חייב לומר, שההודעות המלבבות שקראתי מאוד מקוממות. ההשתלחות חסרת הרסן באגודה ובמכללה צבועות בצבעים זוהרים של תרבות "מגיע לי!" ו"לא עושים בשבילי כלום". אז ראשית, רבותיי, מי קבע שמגיע לכם? מישהו הבטיח לכם משהו ולא קיים? להזכירכם, הבחירה שלכם במכללה היתה חופשית והיה לכם את כל הזמן שבעולם לבחון את בחירתכם. אפילו במהלך הלימודים. אם אתייחס לרגע לאגודה, שמושכת אש קטלנית באופן טבעי, אין טיפה של הערכה כלפי מה שכן נעשה? בכנות, האגודה עושה גם דברים יפים, כמו ארגון המרתונים במחירים סמליים להפליא (נמוך יותר משיעור פרטי), האתר של BTEST, חניה בזול, הקמת ספריית ההשאלה, ארגון יום הסטודנט ובכלל מדיניות דלת פתוחה. מישהו בכלל בדק מה נעשה באגודות שונות? אני תוהה, אם מישהו בעל ביקורת (בונה), ניסה להציגה למישהו באגודה וטרקו לו את הדלת בפרצוף? אם מישהו סבור שצריך לעשות דברים אחרת, הוא חשב לרוץ לאגודה ולהשקיע מזמנו לטובת חבריו? אני חושב שהכי קל זה לרבוץ מול המחשב (או על הדשא) וליילל שלא עושים שום דבר בשבילך ושהכל, איך אמר פה מישהו, "ח-ר-א". אני באופן אישי רואה בהטחת אשמות, במיוחד ללא נימוק או בסיס, חוצפה גמורה. גם טרוניות רבות עם "נימוק" שפורסמו כאן, לא "תופסות מים" כשחושבים עליהן בהגיון. כמו למשל, מישהי התקוממה שהיא מאחרת בהחזרת ספר (לראשונה מזה שנתיים) ואז קונסים אותה. גברת, זהו החוק. תארי לך שאת היית בצד השני - הזמנת את הספר לפני מבחן ואז מישהי אחרת היתה מאחרת בהחזרה (פעם ראשונה בשלוש שנים, אפילו) ודופקת לך את ההכנה למבחן. איך היית מרגישה? באנאלוגיה לתחום אחר, אם את בד"כ נוהגת בחוק, פעם אחת נהגת במהירות הכפולה מהמותר ונתפסת - אז? לא מגיע לך עונש? נו באמת... ועכשיו בנימה קצת יותר אישית. לפני שכל המתלהמים מתחילים לקרוא לי נציג סמוי של האגודה או דיקן בתחפושת, הסירו דאגה מלבכם. אני לא משם. אני בסה"כ תלמיד, פשוט, כמו כל אחד מכם. אולי אולי קצת יותר שפוי. על מנת להרגיע סופית אומר שגם לי יש ביקורת והצעות לשיפור. אם מישהו בכל זאת רוצה להגיב, אשמח אם ינקוט בטון ראוי, ענייני ורציני. לילה טוב.