אגודת "אפרת"

augustus

New member
המפלגה של אמיר

עוד לא יודעת מה מצפה לה. באיזו מועמדת היא הולכת לזכות

לפי ההערכה שלי ...

נראה לי שאני יודע מה המפלגה של אמיר. נראה לי שכמו שבפריימריס לקראת הכנסת הזו לא הצליחו להכניס אשה למקום ריאלי ברשימה - כך לא יצליחו להכניס לקראת הכנסת הבאה, למרות שיש נשים מצויינות באותה מפלגה. (מה גם שמספר המקומות הריאליים של אותה מפלגה הולך ומצטמק).

ואני תוהה שוב ושוב

מה עושות אותן נשים מצויינות במפלגה של אמיר ומדוע הן לא במפלגה אחרת שגם תכבד את מצויינותן קצת יותר. מישהו צריך להאיר את עיניהן פעם שזה לא גשם....

אמיר.

New member
השיקלול הפמינסטי....

עם כל הכבוד למעמד האישה - זה לא חזות הכל. יש אולי מפלגות שמכבדות נשים אבל לא את דעתן או השקפתן הרוחנית. ובכלל, הפמיניזים הדתי דוגל (ככה נראה לי) במהלכים איטיים, בטוחים ויציבים מאשר בהצהרות בומבסטיות ומעשים פרובוקטיביים.

אמיר.

New member
קצת אמונה... ../images/Emo13.gif

בסוף נצליח. גם בתחום הכמות וגם בתחום האיכות. ובא לציון גואל וגם לציונה.

tookmy

New member
שלא לדבר על כך שחתונה במדינה

אחרת לא תימנע ממך להזדקק לשירותיה האדיבים של הרבנות אם חלילה תרצי להתגרש...

ציפי ג

New member
אפרת למיטב זכרוני

מנוהלת על ידי גבר שלנוכח בעיות פוריות נאלץ לאמץ ילדים. אבל אולי אני טועה. וסתם, כאחת שטובלת במקווה, לפחות אחת לחודש, אני חייבת לציין, שמספר החלוניות, הלא כלות שטובלות, הוא בהחלט לא מבוטל. או שמא תגידי מיד שכל אשה הטובלת במקווה היא דתית, גם אם היא נוסעת בשבת? או שמא תגידי מיד שהן בעצם עושות מעשה קונספירציה לפגוע בציבור החילוני בארץ שהן חלק ממנו, ולכן טובלות במקווה? או שמא תכירי בכך שיש מספיק אנשים שאינם מקפידים על מירב המצוות , אבל בוחרים בחלק אחר, לקיים אותו?

אני חושבת שזה יפה מאד

שהן מוצאות דרך להתחבר לדת באופן שמתאים להן. אני לא רואה בזה קונספירציה. הן עושות בדיוק מה שאני נלחמת לעשות - חיות את חייהן כפי שהן רואות לנכון, לפי אמונתן ולא לפי מה שמכתיב להם צד אחד או אחר.

אפרת מנוהלת ע"י גבר

פנאט, דתי, שהואשם בהאשמות שונות (רשמיות) - אחפש חומר לגביו אולם דומני שהיה קשר אמוני למרבית האשמותיו.

אמיר.

New member
גבר, דתי, רופא.

מהי ההגדרה ל´פנאט´ ומי אחראי על חלוקת התואר ?

אמיר.

New member
ערכה שמחולקת ברבנות

לא קיבלתי שום ערכה. רימו אותי ? באיזו רבנות מדובר ? מי נתן את החומר ?

סאטיר #3

New member
פני כמעט שני עשורים חלקו

מין פלנלית כזו, שהצחיקה אותנו עד דמעות, כיוון שהזכירה לי את הפלנלית שהשתמנו בה בצבא - מטרתה- אני מסמיק עכשיו, לבדוק את "תום המחזור" או משהו. חוברת על ערכי המשפחה לפי היהדות. זו ערכה או מארג? איזו רבנות לא אכתוב, כיוון שאין ברצוני לאחצן את עצמי.

מלי.

New member
ערכת נישואין

ערכה זו ניתנת לנשים (לכן סביר שלא קיבלת) ולגבי המיקום, ברבנות קרית אונו. איני יודעת אם זו מדיניות גורפת של כלל הרבנויות המקומיות בארץ או יוזמה פרטית של הרבנות בקרית אונו.

לא מכירה ../images/Emo13.gif

רק זוכרת שכשהיינו בנות 20 (לפני 20 שנה) נישאה חברה שלי אחרי 3 שנות חיים משותפים עם בנזוגה והרבנית גם הדריכה אותה בהלכות "גבר באישה", גם נתנה לה חוברת הדרכה מודפסת ומפורטת וגם פלנלית למיקווה. אז הסתלבטנו על זה לא מעט, היום זה היה מעציב אותי...

אמיר.

New member
כשאני אומר ´לא קיבלתי´...

זה כולל (מובן מאילו) את רעיתי... ולא, גם היא לא קיבלה... בטח יזמה פרטית.... (מענין מי בשלטון ברבנות שם)

מירי,

New member
יחס אחר לחילוניים...

אם איני טועה הערכות הללו מחולקות רק למי שמזוהים ע"י מדריכת הכלות כחילוניים - נדמה לי שמראש אל המדריכה הנ"ל מופנים רק זוגות חילוניים , אני דווקא כ קראתי את הספר יש בו דברים שלא לטעמי ויש שם כמה דברים די חשובים (לדעתי....) מדריכת הכלות שלי הייתה נהדרת , למרות שהעבירה לי את כל החומר הנדרש הרי שיכולתי לספר לה שאני כבר חיה עם בן הזוג שלי כמה שנים - ושאני לא מתכננת לשמור כשרות (להפריד כלים וכד..) היא בכלל לא ניסתה להניא אותי ולשכנע אותי שוב כמה חשוב ללכת למקווה....

אמיר.

New member
אכן, יש ´פרוטקיציה´ למי שבקי.

אבל בשביל זה קמו צהר ובנין שלם. ובהקשר הפמינסטי - פורום קולך.

ציפי ג

New member
הגם שצדקה צריכה להיות בסתר

אחרוג, ואצהיר כאן, שגם אני מתורמיה של אגודת אפרת.

אם יש לך גם מילה איתם

אשמח אם תעבירי להם את מה שאמרתי. אני לא מתנגדת למה שהאגודה עושה, כי לפי מיטב הבנתי - ותקנו אותי אם אני טועה - מדובר בהסברה ותמיכה כלכלית, לא שום דבר יותר אגרסיבי, אבל אני מצפה מהם להיות יותר ענינים בעלונים שלהם.

אמיר.

New member
אני שאלתי.

האמת - העלונים שלהם באמת לא כל כך מצאו חן בעיני (אני לא הייתי זקוק, ב"ה, לשכנוע שלהם). שאלתי (לא גורם רשמי). אמרו לי שמטעמי תקציב הם פונים לחתך הכי בעיתי בתחום (וממה שהבנתי הם בעיקר מתכוונים למקרים של מצוקה כלכלית או מצוקה נפשית זמנית) וזה מה שמדבר אליהם. יכול להיות שחברות הפורום אינן שייכות לחתך הזה.

למעלה