אגודת "אפרת"

קביעת מין העובר

התיאוריה שהוזכרה כאן גורסת כי לאחר האורגזמה הנשית הנרתיק נעשה חומצי, וזה משפיע לטובה על הסיכויים לזרעים זכריים להגיע לביצית. שיטה דומה מציעה לאישה דיאטה מיוחדת על מנת להשפיע על החומציות בנרתיק. יש עוד שיטות, כמו חישוב ימי הביוץ וכו´. השיטות נובעות מכך שאורך החיים של זרעים נקביים ארוך יותר (המין החזק, כמובן!) והם עמידים יותר לאורך זמן. בכל מקרה, כל השיטות משפיעות כמובן לפניהעיבור ולא בזמן העיבור, כמו שחשבו חז"ל... וההשפעה היא על הסיכויים ולא קביעה מוחלטת.

סאטיר #3

New member
ידיעתך לוקה בחסר

או שאינך קורא עיתונות חילונית. אבל לפני כמה שנים נערך תחקיר מגובה היטב, המצביע על קשר אידיאולוגי עמוק בין הטרוריסטים הנוצריים (אלה שמפוצצים מרפאות בהן נערכות הפלות) לבין הגישה של אפרת. כמובן, לא טענתי לרגע, שאפרת מפוצצים משהו. כידוע לך היטב, לא צריך להתאמץ כדי לגלות קשרים ובני קשרים בין תנועות בעלות אידיאולוגיה קיצונית.

אמיר.

New member
נו באמת....

זה שבמקרה יש מישהו בעולם שיש לו יעה קצת דומה - לא יוצר קשר אידאולוגי...

סאטיר #3

New member
אולי- אבל כיוון שאני מדבר על תיעוד

אינך יכול לפטור זאת בהנפת יד מזלזלת.

דרך אגב, בעיני הפונדמנטליסטים

הנוצרים גם דעת ההלכה היהודית (ואפילו אגודות כמו אפרת) הם מוקצים מחמת מיאוס. הפונדמנטליסטים הנוצרים מתנגדים להפלה מכל סיבה שהיא כולל סכנה לחיי האם או העובר או לבריאות האם. בעוד שבהלכה הפלה מטעמים אלו היא מותרת.

nirdagan

New member
הענין הוא שכמעט כל תומכי פרו-לייף

הם אינם טרוריסטים. לפי הטיעון שלך כל מי שדוגל במדינה פלסטינית עצמאית הוא גם טרוריסט, כי יש טרוריסטים שדוגלים בזה.

four seasons

New member
סוגיית ההפלות כמו סוגיית

הגלולה הן מאושיות הפימיניזים ושיחרור האישה, אחד הדברים המדאיגים בעיני היא שלאחרונה נראה כי זרמים פמינסטיים נוטים להקל ואפילו לתמוך בשינוי דעה שני סוגיות אלה הן מעמודי התווך של הפימינזים וויתור עליהם הוא כמו חזרה למטבח מרצון, סליחה על המילטניטיות (גם לי זה קורא אוגוסטוס)

four seasons

New member
גם פה בפורום וגם

נשים שאני מכיר אותן כפמיניסטיות מוצהרות שינו דעתם ביחס להפלות, זה קצת מטריד אותי שהדור הצעיר לא מתייחס למעבקים שהיו עד לפני כמה עשורים במיוחד שהפנטמנטלזים תופס תאוצה בעולם, נשים וגברים משכילים וחופשיים הם הסיכוי היחיד לחופש והתחושה היא מתסכלת, אולי זה יראה לך מוזר אבל זה מטריד גברים פגיעה במעמד האישה היא פגיעה אישית עבורי, אם את לא מרגישה משוחררת זה חוזר אלי ונסיגה שלך היא נסיגה שלי, כך שהמעבק של האישה הוא המעבק שלי

Boojie

New member
סליחה, אבל התפיסה שלך לא ברורה לי.

למעשה, אתה טוען שאשה פמיניסטית, מעצם היותה פמיניסטית, לא יכולה להאמין שהריגת עובר היא רצח. למה בדיוק? אני לא מאמינה שעובר הוא אדם במלוא מובן המילה. יש נשים שכן מאמינות בזה. האם דעתן פחות לגיטימית? ואיך בדיוק הדעה הזו עושה אותן ללא-פמיניסטיות? הפלה לפי בחירה היא בסדר מבחינה מוסרית רק כל עוד אתה לא רואה את העובר כאדם בעל זכות לחיים. עבור אנשים שכן רואים את העובר כאדם בעל זכות לחיים, אפילו זכותה של האשה להיפטר מה"מעמסה המעיקה" של ההריון בגופה אינה עומדת לפני זכותו של אותו אדם קטן לחיים. אני בהחלט יכולה להבין את השקפתם בנושא, ובהחלט לא חושבת שיש לה איזשהו קשר לשאלת הפמיניזם.

four seasons

New member
חופש הוא זכות

לבחור או לא כפיה היא חד צדדית, פמיניזים הוא שיוויון זכויות, זכות הפלה לדעתי הוא אחד מיסודות הפמיניזים, כמו הזכות על הגוף, המחשבה, מאבק נגד הפלה לדעתי הוא מאבק נגד זכותה של האישה להחליט עבור עצמה, כל מה שאני רוצה לומר שהגבר קיבל את הזכות של האישה נותר שהמימסד הדתי יוותר גם, לו אני אישה הייתי מתקומם, גם כגבר אני מתקומם

אמיר.

New member
סליחה, אבל זה תלוי בהנחת יסוד.

אם אתה תופס את העובר בישות שיש לה זכות קיום בפני עצמה, אזי כמו שאין לאישה זכות על הפסקת חייו של צאצאה שנולד, לא תהיה לה זכות להפסיק את חייו של צאצאה שטרם נולד. זכותה של האישה שלא להכנס להריון. ברגע שהיא בהריון, יש לה אחראיות מסוימת. וזכותה של האישה שלא להכנס להריון (כמו גם זכותו של הגבר שלא להכניס מישהי להריון) הוא בראש ובראשונה על ידי המנעות מיחסי מין. כל שאר השיטות יש בהן בעיה. האם גבר שלא רוצה להכניס אישה להריון יכול לכפות על בת זוגו ליטול גלולות (שיש להן כידוע תופעות לואי מסוכנות) ? כל אמצעי מניעה חייב לבוא בהסכמה (ואני כרגע לא מתיחס לסוגיה בהיבט הדתי שלה). האמצעי היחיד שאינו דורש הסכמה הדדית הוא אי קיום יחסים. ובשורה התחתונה אני מסכים עם בוג´י - זו לא סוגיה פמינסטית.

wasaby

New member
אני לא רואה בעיה מוסרית בגלולות

לכשעצמן. יש בעיה עם אי נטילת גלולות והצהרה על נטילתן אבל פה הבעיה היא בשקר ולא בגלולה. יש בעיה בכפיה של גלולות אבל זאת בעיה של כפיה ולא של גלולות. בניגוד לקונדום שמשפיע על הנאת שני בני הזוג, הגלולה משפיעה על האישה הנוטלת אותה בלבד. כפי שהיא אינה צריכה את הסכמת בן זוגה למין לקחת אקמול היא אינה זקוקה להסכמתו לקחת גלולה. (כמובן שרצוי מאוד שיחסי מין יתקיימו על רקע של פתיחות וכנות בין בני הזוג כך שאם יש לגבר בעיה לשכב עם אישה הנוטלת גלולות הוא יהיה מיודע על כך).

nirdagan

New member
שיויון זכויות והפלות

אין שום קשר בין שיויון זכויות לנשים מול גברים ובין הפלות. אם אני דוגל בשיויון זכויות בין גברים ונשים המסקנות שאני יכול להגיע אליהן בענין הפלות הוא שלגברים יש אותה הזכות להפיל כמו לנשים. או שלשניהם מותר או שלשניהם אסור. כמו כן אפשר להגיע למסקנה שיש לאבא ולאמא הפוטנציאליים חלקים שוים בהחלטה אם להפיל. הבלבלול הנפוץ נובע מהעובדה שרק נשים יכולות להרות, אז פתאום ענין ההפלות הופך לענין של זכויות האישה. כל מי שחושב על הנושא ברצינות רואה שמדובר בשאלה היסודית אם לעובר יש זכויות, ואם כן אלו. העובר אגב יכול להיות בן או בת, ובכל מקרה יש לו שני הורים אחד גבר והשניה אישה. ניר

טל קר

New member
יש וחצי קשר.

הכוונה בשוויון זה שוויון הזדמנויות ושוויון ערך. להגיד שלגברים יש את אותה זכות להפיל כמו לנשים דומה לאימרה חסרת המשמעות שלגברים יש זכות להיות בהריון כמו לנשים... זו סוגיה פמיניסטית כי מדובר בגוף האישה. כמו שהגלולה זו סוגיה פמיניסטית כי מדובר בגוף האישה, כך גם כשמדובר בהפלות. כך שזה לא בלבול נפוץ שנובע מהעבודה שרק נשים יכולות להרות, אלא סוגיה עקרונית שנובעת מהעובדה שרק נשים יכולות להרות. ושיווי המשקל בין זכויות העובר אם בנמצא ומהן, לזכויות האישה ומהן, נובע מקשר ישיר למעמד האישה. בכל אופן, לא הבנתי את הכוונה שלך בהורים, כי אני מכירה עוד קומבינציות חוץ מגבר-אישה להורות. כמו משפחה חד הורית או משפחה חד מינית.

א-פרופו הפלות מול אמצעי מניעה

סיפרה לי אורחת (ישראלית) מחו"ל השבוע שהיא ובעלה לא יולידו יותר ילדים כי הם עשו מעשה...הוא עבר עיקור. ראשית התפעלתי (שינוי מרענן - ברוב המכריע של המשפחות נופל העול על סיכוניו הבריאותיים על האישה). אחר כך שאלתי איך הוא הסכים. מסתבר שבהתחלה הוא לא. רק שהיה לו ברור שלא יהיה סקס בבית ללא אמצעי מניעה טרמינלי והיא - אחרי שנשאה על גופה שלושה הריונות, שלוש לידות, שלוש תקופות הנקה, שנים של גלולות לפני ובין לבין - לא תהייה זו שתחיל את זה על גופה. אז הוא עשה את זה. מסתבר שכשמעמידים גבר מול אותו מצב של העדר אלטרנטיבות שאנחנו מועמדות מולו בעניין אמצעי המניעה - יש פתרון. ובא לציון גואל.

aaa123

Member
ניר דגן אמר שבכל מקרה לעובר יש

שני הורים,ואכן בכל מקרה לעובר יש שני הורים ביולוגים(גבר ואישה) שאחראים להיווצרותו. זה גם המצב במשפחה חד הורית או במשפחה חד מינית.

טל קר

New member
אבל אחד מהם יכול להיות תורם

אנונימי מבנק הזרע. למה שלו תהיה החלטה בנושא של הילד העתידי?

העובדה הפיזיולוגית היא שהעובר גדל

בתוך גוף האשה. לתת לגבר את זכות הווטו על החלטת האשה להפיל, היא לגזול מהאשה את זכותה על גופה. העובר הוא בעל זכויות כעובר, אל תשאלו אותי מהן, ואף אחד עדיין לא הצליח להוכיח או לאשש את קיומו של עובר כאדם. לדברים שלעיל אין קשר לדעותי האישיות. סוגיית תשלום מזונות של גבר בתינוק שנולד לו, אם או בלי רצונו וידיעתו, אין לה כל קשר עם הנושא הנ"ל. תינוק חי וקיים אינו שווה, הגיונית, מעשית, רגשית וחוקית, לעובר שעדיין לא נולד. יגיע היום, ונראה לי שאינו רחוק, בו יוכלו אנשים - גברים או נשים - לגדל עוברים בתוך רחם מלאכותי, מחוץ לגוף האשה. אז ישודרגו הויכוחים האלה לשאלה המרכזית האמיתית: למי יש או אין זכות על קיום חיי העובר.

למעלה