אגד

מצב
הנושא נעול.
על טעם ועל ריח...

מרצדס O305 עם מרכב גרמני כמובן.
רובם המכריע היה בעיר הכותל ובעיר הכרמל. זהו בעיניי האוטובוס היפה ביותר שהיה אי פעם בארץ. האוטו הזה מאוד דומה ל- M.A.N SL 200 שהיה בדן באותן שנים עם מרכב גרמני. השבוע קיבלתי מדני הגדול תמונה של חנוכת האוטובוס הראשון מדגם זה בירושלים. האוטובוס העירוני הראשון של מרצדס הגיע ארצה ביום 09.05.1973 ונכנס לשרות נסיוני בקו 15 בירושלים ביום 13.05.1973. המרצדס היה כמובן מדגם O305 עם מרכב גרמני כמובן ומספרו היה 666-226. היו לו פנסי ערפל קידמיים (שאח"כ הוסרו) וסמל מרצדס בחזית (שאח"כ הוסר בגלל יוצאי השואה). יחד איתו הגיע אחיו התאום: 666-227 וגם הוא הופעל בקו 15 בירושלים. ביום שהם הגיעו הייתי בן 10. הוריי לקחו אותי בערב למוסך "המקשר" בקרית-משה, בירושלים. ראיתי את ה- 666-226 וכמעט התעלפתי מרוב תענוג !!! לעולם לא אשכח את הרגע בו ראיתי את הדגם הזה לראשונה.
על טעם ועל ריח...
אני לא אוהב את האוטובוס הזה. הכי יפה בעיני, מאלו שהיו בשרות תח"ץ, הוא הטייגר של אגד תיור מסוף שנות ה-60 תחילת ה-70, זה עם המזגן מעל החלון האחורי. אגב, אתה דור שני של "משוגעי" תח"ץ (שוב, משוגע כמטאפורה, גם אני משוגע על רכבות. אבל אני דור ראשון לשגעון) ? כי כתבת מס' פעמים שבתור ילד קטן הוריך לקחו אותך למקומות כאלו (תחנת החאן, מוסך אגד וכדומה).

aas111

New member
זה התכוונת

על טעם ועל ריח...
אני לא אוהב את האוטובוס הזה. הכי יפה בעיני, מאלו שהיו בשרות תח"ץ, הוא הטייגר של אגד תיור מסוף שנות ה-60 תחילת ה-70, זה עם המזגן מעל החלון האחורי. אגב, אתה דור שני של "משוגעי" תח"ץ (שוב, משוגע כמטאפורה, גם אני משוגע על רכבות. אבל אני דור ראשון לשגעון) ? כי כתבת מס' פעמים שבתור ילד קטן הוריך לקחו אותך למקומות כאלו (תחנת החאן, מוסך אגד וכדומה).
זה התכוונת
שבתמונה

ליילנד

New member
וואי, איזה לוקסוס היה האוטובוס הזה

זה התכוונת
שבתמונה
וואי, איזה לוקסוס היה האוטובוס הזה
אפילו עם המשענות את הכסאות היה ניתן להזיז והמזגן, סוף סוף מזגן. אגב, המרצדס 0305 שהוזכרו כאן. כתבתם שהם ביו בעיקר בחיפה וירושלים, עלה בדעתי שהסיבה היא שהם היו טובים במיוחד מבחינה מכנית והתאימו לשתי הערים ההרריות הללו. האמנם זה כך

כן. אכן כך: סבתי ז"ל גרה ברחוב

על טעם ועל ריח...
בן-יהודה 152 בתל-אביב. בנין זה מרוחק כדקה וחצי ממוסך ארלוזורוב של דן. היא היתה חובבת אוטובוסים אמיתית ואף ניהלה רישומים במחברת עבה הנמצאת עימי כיום. אבא שלי ז"ל היה משוגע על רכבות ואוטובוסים. כשהייתי ילד היו לי הרבה מעללי רכבת ואוטובוסים אך אציין גם לטובה את שרטוטי הטייגרים שאבי ז"ל היה מצייר לי כל ערב. וכל פעם היה מתרכז על דגם אחר. גם שוסונים היינו מציירים ובתור ילד ציירתי המון שוסונים על קירות חדר המדרגות וכל השכנים רצו לאכול אותי חי !
הכינוי באגד לאוטובוס שאתה אוהב הינו "גמל" ! אני לא אהבתי את הדגם הזה אך הוא מרבה להופיע על לא מעט גלויות של "פלפוט" ואחרות.

זה האוטו שלי: ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif:

בן-יהודה 152 בתל-אביב. בנין זה מרוחק כדקה וחצי ממוסך ארלוזורוב של דן. היא היתה חובבת אוטובוסים אמיתית ואף ניהלה רישומים במחברת עבה הנמצאת עימי כיום. אבא שלי ז"ל היה משוגע על רכבות ואוטובוסים. כשהייתי ילד היו לי הרבה מעללי רכבת ואוטובוסים אך אציין גם לטובה את שרטוטי הטייגרים שאבי ז"ל היה מצייר לי כל ערב. וכל פעם היה מתרכז על דגם אחר. גם שוסונים היינו מציירים ובתור ילד ציירתי המון שוסונים על קירות חדר המדרגות וכל השכנים רצו לאכול אותי חי !
הכינוי באגד לאוטובוס שאתה אוהב הינו "גמל" ! אני לא אהבתי את הדגם הזה אך הוא מרבה להופיע על לא מעט גלויות של "פלפוט" ואחרות.
זה האוטו שלי:
:

לא מסכים ! ה- O305 יפה יותר וטוב יו

אחי, ה-SL200 יפה יותר!!!

הכרטיסנית הגרמנית SL200 של דן זהו האוטובוס היפה ביותר ששם-גלגליו על אדמת ארצנו. ללא ספק בכלל.
יותר.
האס.אל 200 מבוסס על ה- 0305 !!! שקדם לו וקיים עוד מ- 1971.

טוארג

New member
נו..? אז...? אז החברה מ-MAN לקחו,

יותר.
האס.אל 200 מבוסס על ה- 0305 !!! שקדם לו וקיים עוד מ- 1971.
שיפרו, יפייפו, ויצרו את מר עולם בקטגורית האוטובוסים! ה-SL200 חתיך מכולם.... וברשותכם אני אצרף תמונה של ה-באק שלו, עם הלהקה האהובה עליי... בבית על הקיר תלוי לי פוסטר נדיר של התמונה הזו, בגובה 2 מטר וברוחב 1.80. קניתי אותו בנחלת בנימין לפני שש או שבע שנים.

קיים דגם זהה של מרצדס 0305 !!!

שיפרו, יפייפו, ויצרו את מר עולם בקטגורית האוטובוסים! ה-SL200 חתיך מכולם.... וברשותכם אני אצרף תמונה של ה-באק שלו, עם הלהקה האהובה עליי... בבית על הקיר תלוי לי פוסטר נדיר של התמונה הזו, בגובה 2 מטר וברוחב 1.80. קניתי אותו בנחלת בנימין לפני שש או שבע שנים.
קיים דגם זהה של מרצדס 0305 !!!

aas111

New member
היה ירוק??

אולי בהזדמנות

תמצא את התמונה של המרצדס הדו מפרקי הירוק שהיה בנסיון באגד שנדמה לי שהיה 0305 והוא היה באמת יפהפה. ביטה שיין. דנקה שיין מראש
היה ירוק??
פעם ראשונה שאני שומע את זה תודה לך על חדשות

ליילנד

New member
../images/Emo45.gifכן היה ירוק../images/Emo66.gif

היה ירוק??
פעם ראשונה שאני שומע את זה תודה לך על חדשות
כן היה ירוק

זה היה אוטובוס מרצדס נסיוני שהסתובב בין התחנות בארץ, אני פגשתי בו ברחובות כשגרתי שם, וזה למעשה היה המפגש הראשון שלי עם מפרקית. הוא היה ממש יפה עם "פרצוף" כמו האוטובוסים שאביתר נתן כאן של ה-0395 ונדמה לי \הוא גם כזה. בסוף הוא הוחזר לגרמניה.

338-784 שמו של החבוב הזה !

כן היה ירוק

זה היה אוטובוס מרצדס נסיוני שהסתובב בין התחנות בארץ, אני פגשתי בו ברחובות כשגרתי שם, וזה למעשה היה המפגש הראשון שלי עם מפרקית. הוא היה ממש יפה עם "פרצוף" כמו האוטובוסים שאביתר נתן כאן של ה-0395 ונדמה לי \הוא גם כזה. בסוף הוא הוחזר לגרמניה.
338-784 שמו של החבוב הזה !

מצב
הנושא נעול.
למעלה