זהו אוטובוס נסיוני.אגד
היום ראיתי בתל אביב אוטובוס חדש של אגד בצבע לבן האוטובוס היה מדגם של חברת DAF מישהו יודע על מה מדובר? התמונה לא קשורה אך סתם בשביל היופי.
דאף נסיוניאגד
היום ראיתי בתל אביב אוטובוס חדש של אגד בצבע לבן האוטובוס היה מדגם של חברת DAF מישהו יודע על מה מדובר? התמונה לא קשורה אך סתם בשביל היופי.
ומה קורה איתו כרגע?דאף נסיוני
זהו אוטובוס נסיוני באגד, תוצרת חב' דאף עם מרכב שנבנה בארץ,מבחינה טכנית זה רכב די מפגר עם סרנים קשיחים ובלמי תוף(להבדיל מהמרצדסים והוולבו החדשים שהם עם מתלים נפרדים ובלמי דיסק), עובד עליו נהג קבוע בשם חכים בליווי של אנשי המח' הטכנית של אגד עד לתום הניסוי.
משאית משופרתומה קורה איתו כרגע?
איך הוא בינתיים במבחנים?
לעומתו: הסקניה העירוני מאוד מוצלחמשאית משופרת
סקנייה!!!אוי ואבוי .לא נדע עוד צערלעומתו: הסקניה העירוני מאוד מוצלח
ובאגד כבר חושבים על האפשרות לרוכשו. ברגע שיהיו חדשות עם הסיטארו, אעדכן.
הוכיח את עצמו בירושלים ובחיפה ועברסקנייה!!!אוי ואבוי .לא נדע עוד צער
אם אתה מתכוון לזההוכיח את עצמו בירושלים ובחיפה ועבר
את כל המבחנים בהצלחה מירבית למרבה הפלא. אל תיזכר לי בסקניה הישנה V8 145 ששרתה בארצנו בין השנים 1973 - 1989.
כאן הוא צולם בגבעה הצרפתית בי-םאם אתה מתכוון לזה
נסעתי עליו בדן העציוב שלו גועלי כלול פח היה דיון על זה פעם אטתה מרגיש כמו שאתה נוסע אם חתיכת צינור מרצדס ומאן וולו מעוצבים יפה ולא חיתכות מתכת ואכן רק חלון אד בצד אחרי כמו וולו של קווים אך אני מתופע על ביצועים אכן אני מאמין שגם על מחירים טובים (זול בימחסית למרצדס)
בגלל קיצוץכאן הוא צולם בגבעה הצרפתית בי-ם
בקו 4 לכיוון קטמון ומלחה. האוטו לדעתי נראה רע ולא נוח אך מבחינת האמינות, הסחיבה והיכולות הוא מצויין. כמובן שהסיטארו הרבה יותר מקצועי וטוב אבל פי 2.25 יקר !!!!
בגלל קיצוץ
אולי שיקנו למדינה סוס ועגלה זה הכי זול ונקי לא?
מה בעייה עם הכבישהאויר נקי אבל הכביש![]()
![]()
![]()
מה בעייה עם הכביש
איפשר לשים על פרסות של סוסים שואב אבק ומשם על בטן שבו שיתלו שקית היום זה לא כמו פעם איפה להמציא איזה טכנולגיה
נצל"ש : אני זוכר שבאמצע שנות ה-80כאן הוא צולם בגבעה הצרפתית בי-ם
בקו 4 לכיוון קטמון ומלחה. האוטו לדעתי נראה רע ולא נוח אך מבחינת האמינות, הסחיבה והיכולות הוא מצויין. כמובן שהסיטארו הרבה יותר מקצועי וטוב אבל פי 2.25 יקר !!!!
מרצדס O305 עם מרכב גרמני כמובן.נצל"ש : אני זוכר שבאמצע שנות ה-80
היו בעיקר בחיפה ובירושלים אוטובוסים עירוניים של אגד שלא היו בערים האחרות (לא בחדרה, לא בנתניה, הרצליה וכדומה) אבל בי-ם ובכרמל היו נפוצים מאוד. איזה אוטובוסים אלו היו ?
אבל למה במוזיאון עדיין יש סמלמרצדס O305 עם מרכב גרמני כמובן.
רובם המכריע היה בעיר הכותל ובעיר הכרמל. זהו בעיניי האוטובוס היפה ביותר שהיה אי פעם בארץ. האוטו הזה מאוד דומה ל- M.A.N SL 200 שהיה בדן באותן שנים עם מרכב גרמני. השבוע קיבלתי מדני הגדול תמונה של חנוכת האוטובוס הראשון מדגם זה בירושלים. האוטובוס העירוני הראשון של מרצדס הגיע ארצה ביום 09.05.1973 ונכנס לשרות נסיוני בקו 15 בירושלים ביום 13.05.1973. המרצדס היה כמובן מדגם O305 עם מרכב גרמני כמובן ומספרו היה 666-226. היו לו פנסי ערפל קידמיים (שאח"כ הוסרו) וסמל מרצדס בחזית (שאח"כ הוסר בגלל יוצאי השואה). יחד איתו הגיע אחיו התאום: 666-227 וגם הוא הופעל בקו 15 בירושלים. ביום שהם הגיעו הייתי בן 10. הוריי לקחו אותי בערב למוסך "המקשר" בקרית-משה, בירושלים. ראיתי את ה- 666-226 וכמעט התעלפתי מרוב תענוג !!! לעולם לא אשכח את הרגע בו ראיתי את הדגם הזה לראשונה.
זו לא שום הוכחה: שים לב: הסמל שלאבל למה במוזיאון עדיין יש סמל
בבקשה הוכחה
אהה הבנתיזו לא שום הוכחה: שים לב: הסמל של
האוטובוס במוזיאון אינו הסמל המקורי של האוטובוס הספציפי הזה ! בשנים 1973 - 1974 הורדו כל סמלי המרצדס מהאוטובוסים כדי לא להרגיז את יוצאי השואה. רק בשנת 1980 עם הגעת הדור השני של האוטובוסים מדגם זה, הוחזרו הסמלים לאוטובוסים. אגד ערך הזמנה מיוחדת בגרמניה אך למרות זאת, לא כל אוטובוס ממודל 1973 או 74 קיבל בחזרה סמל. הסמל שאתה רואה על האוטובוס הוא בכלל סמל שיוצר בשנת 1980 או 1981 והאוטובוס בצילום הינו ממודל 1974.
0305 דו פרקיאבל למה במוזיאון עדיין יש סמל
בבקשה הוכחה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.