הערב יענקלה לאן
New member
על טעם ועל ריח...
אני לא אוהב את האוטובוס הזה. הכי יפה בעיני, מאלו שהיו בשרות תח"ץ, הוא הטייגר של אגד תיור מסוף שנות ה-60 תחילת ה-70, זה עם המזגן מעל החלון האחורי. אגב, אתה דור שני של "משוגעי" תח"ץ (שוב, משוגע כמטאפורה, גם אני משוגע על רכבות. אבל אני דור ראשון לשגעון) ? כי כתבת מס' פעמים שבתור ילד קטן הוריך לקחו אותך למקומות כאלו (תחנת החאן, מוסך אגד וכדומה).
על טעם ועל ריח...מרצדס O305 עם מרכב גרמני כמובן.
רובם המכריע היה בעיר הכותל ובעיר הכרמל. זהו בעיניי האוטובוס היפה ביותר שהיה אי פעם בארץ. האוטו הזה מאוד דומה ל- M.A.N SL 200 שהיה בדן באותן שנים עם מרכב גרמני. השבוע קיבלתי מדני הגדול תמונה של חנוכת האוטובוס הראשון מדגם זה בירושלים. האוטובוס העירוני הראשון של מרצדס הגיע ארצה ביום 09.05.1973 ונכנס לשרות נסיוני בקו 15 בירושלים ביום 13.05.1973. המרצדס היה כמובן מדגם O305 עם מרכב גרמני כמובן ומספרו היה 666-226. היו לו פנסי ערפל קידמיים (שאח"כ הוסרו) וסמל מרצדס בחזית (שאח"כ הוסר בגלל יוצאי השואה). יחד איתו הגיע אחיו התאום: 666-227 וגם הוא הופעל בקו 15 בירושלים. ביום שהם הגיעו הייתי בן 10. הוריי לקחו אותי בערב למוסך "המקשר" בקרית-משה, בירושלים. ראיתי את ה- 666-226 וכמעט התעלפתי מרוב תענוג !!! לעולם לא אשכח את הרגע בו ראיתי את הדגם הזה לראשונה.
אני לא אוהב את האוטובוס הזה. הכי יפה בעיני, מאלו שהיו בשרות תח"ץ, הוא הטייגר של אגד תיור מסוף שנות ה-60 תחילת ה-70, זה עם המזגן מעל החלון האחורי. אגב, אתה דור שני של "משוגעי" תח"ץ (שוב, משוגע כמטאפורה, גם אני משוגע על רכבות. אבל אני דור ראשון לשגעון) ? כי כתבת מס' פעמים שבתור ילד קטן הוריך לקחו אותך למקומות כאלו (תחנת החאן, מוסך אגד וכדומה).