אב הרחמים

ה מוזה

New member
אב הרחמים

זה לא מכתב של כעס הכעס התפוגג לעצב כל כך עמוק כל היום התרוצצו לי שאלות פנימיות אני יודעת שהמכתב הזה יוותר ללא מענה כמו הפתק שטמנתי בביתך המקודש לפני שנים רבות היושב במרומים אב הרחמים רק אתמול בנותיך ובניך ליטפו את אבני הכותל הקדושות נשאו תפילה לאבינו ,לאביהם במרומים ילדים רכים צאן מרעתך שבא אליך הרועה למצוא מנוחה לבקש משאלה תפילות נישאו אליך אתמול בפי עוללים והורים פתקים נטמנו בסדקים הכיצד ? הייתכן שאב הרחמים לא היו בו רחמים על בניו ובנותיו הכיצד זה ששעות ספורות לאחר שבניך ובנותייך חיבקו אותך לא שמרת אותם ? לא שמרת חייהם ? אב האוהב את ילדיו אינו מעניש ומכה מכות כואבות שכאלו לו רק ריחמת על הילדים .. לו רק נתת להם חיים הן רק דקות ספורות קודם הם היו במקום הכי מקודש והיכן היתה הקדושה על הכביש ..? לפני הרבה שנים טמנתי פתקים לחשתי תפילות האמנתי שיש אב אחד בשמיים שאוהב את ילדיו איך לא פיזרת אהבה בעולם ?חסד ורחמים ? השמיים מלאים רחמים והאדמה אדומה בוכה ובוערת ואתה אב הרחמים - שותק . הם באו אליך הם מתו על קדושת השם ..קדושה אין דבר קדוש מקדושת החיים ,הייתכן שנטשת את ילדיך ? אב הרחמים הלב אינו יכול לשאת דמעת ילד , לא תפסיק את זרם הדמעות? כואב ועצוב ובמיוחד כואבת שתיקתך . תפילות במקום הקדוש ביותר נישאו אתמול והיום תפילות ינשאו בבתי העלמין הזו תשובתך לילדייך שבאו להתפלל לרחמיך ?? ואתה שותק .. ואני ילדתך כבר לא מאמינה ברחמייך וכמו ילדה נעצבת כועסת וכואבת את שתיקתך ונטישתך לא אטמון יותר פתקים , הכותל מבכה את מות הילדים אותם אבנים זכו לנגיעה של כף ידו של ילד קטן לנשיקה של ילדה , ואיפה היית אתה ? והיכן הרחמים ,אב הרחמים ?

מוזה יקרה שלי...

כשאלוקים ברא את האדם, הוא ברא איתו עם טוב ורע. והאדם הוא זה שבוחר בטוב או ברע. והם המחבלים המרצחים הנתעבים, הם אלה שבוחרים ברע. הם אלה שבוחרים לרצוח! אלוקים לא אשם. אלוקים עשה את עבודתו. הוא נתן לנו את הבחירה. הוא נתן לנו את היכולת לבחור לעשות טוב! אוהבת אותך

שיריה

New member
יקירתי,

רציתי נורא להגיד... כדי שנעריך את הטוב אבל נראה לי שעכשו זה לא תירוץ מספיק טוב... למה נברא הרע ? אני חושבת שזאת פשוט כל החוכמה, להתגבר על הרע ולעשות טוב... אחרת לא הייתה סיבה שנרד לכאן היינו פשוט נשארים בעולם שכולו טוב. אני יודעת שהבנת למה התכוונתי, סליחה שעייף לי לכתוב יותר ברור...

LadyWolf

New member
אני חושבת

שהרע נוצר בשביל שנוכל לבחור בטוב זתומרת במקום להיות "סתם" אדם טוב כשיש רע, אנחנו יכולים לבחור להיות בני אדם טובים שזה נראה לי הרבה יותר משמעותי ואמיתי חבל שכ"כ הרבה אנשים בוחרים ברע

שיריה

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo23.gif../images/Emo16.gif

" במיטתי כבר שבועות בקשתי את שאהבה נפשי ולא מצאתיו חיפשתי בין מחוזות העיר העמוסה שקרים מצאוני השומרים הסובבים בעיר היכונו, ולא מצאתי אותו אך לא ארפה ממנו עד שאביאו אל תוך עירי אל בית אימי אל חדרי אל מיטתי. " "הינך יפה רעייתי עינייך יונים ושערך כעדר העיזים שגלשו מהר גלעד..." (שיר השירים)

תגובה שאולי תכאב

אלוהים אינו נוטש את ילדיו,אומנם אין זה צודק שנהרג בפיגועים בפרט ילדים אך אני מאמינה בתיקון נשמה אנו באנו לעולם כדי לתקן מספר דברים זמננו בעולם הזה קצוב אין לדעת מתי ניפרד לשלום אל לנו לבכות ולהתייסר בדברים שאינם מובנים לנו או אינם מוצדקים אך אנו בני תמותה,לצערנו. כואב לי על הילדים שנרצחו בפיגוע אך אלוהים שומר על כולנו. משתתפת בצערם של המשפחות השכולות, יעלי.

ה מוזה

New member
לפעמים עדיף לחשוב לפני שמגיבים .

"אל לנו לבכות ולהתייסר בדברים שאינם מובנים לנו או אינם מוצדקים אך אנו בני תמותה,לצערנו." על "לא תרצח " שמעת ? לא להתייסר ?? אינם מוצדקים? אנחנו בני תמותה? אותם אנשים נטבחו נקטלו נרצחו לא כי הם בני תמותה - אלא רק כי הם יהודים . תחשבי פעם הבאה לפני שאת מעלה תגובה "באנו לעולם כדי לתקן מספר דברים זמננו בעולם הזה קצוב " ומה בדיוק תיקונו של תינוק בן 3 חודשים ??? 11 חודש?? בן 9 ?? את מקבלת רצח נתעב טבח נפשע בשלוות נפש.

תגובה

שוב לא אמרתי שזה צודק שילדים נרצחים תלמדי לקרוא בין השורות לפני שאת מתעצבנת. ורק לידיעתך גם תינוקות יש להם מה לתקן שמעת פעם על "גלגול נשמות"? אז בגלגול שעבר הם לא הספיקו לתקן ועכשיו לרוע המזל הם נאלצו תאמיני לי שאלוהים לא בוחר "לרצוח"את ילדיו אחרת למה שיביא אותם לעולם? נכון שזה כואב גם לי זה כואב אך את לא יכולה להקניט את היישות שהביאה אותך לעולם כמו שאמרת "לא תרצח" כך גם יש "כבד את אביך ואת אימך" וחוץ מהוריי יש גם את אלוהים שהביא אותי לעולם כמו כל אחד אחר! ואיך את מעיזה (אם כבר את חזקה בביטויים מהתנך)להלבין את פניי ברבים אם זכור לי טוב לא קיללתי ולא אמרתי שום דבר שהוא חוצפה אמרתי את דעתי ואם את לא מסכימה יכולת להגיד זאת במשפט כמו אני לא מסכימה אתך מאשר לפעמים עדיף לחשוב לפני שמגיבים. את לא היית רוצה שאני אגיד לך דבר כזה נכון? אז לסיכום אני לא מסכימה אתך. שיהיה לכולם יום טוב יעלי

המשך לתגובה

מה קרה מוזה אין לך מה להגיב איך את מסוגלת להגיד שאני מקבלת רצח נתעב שכזה בשלוות נפש? אל תאלצי אותי להתקומם נגדך,את כולה מנהלת הפורום את לא יכולה להגיד לי מה לחשוב,חוצפה!

ה מוזה

New member
אני אסביר

זה לא שאין לי מה להגיב לא ראיתי את מה שכתבת עד רגע זה לו היית ממתינה היית מקבלת תגובה בלי צורך באיומים שאגב אינם במקום . ולא , אני לא "כולה" מנהלת פורום אני "כולה" אדם שהגיב לך כפי שמגיב אדם לאחר פיגוע כל כך קשה מנהלי פורומים הם גם בני אדם , לא תמיד הם כותבים את מה שאחרים רוצים לשמוע אלא את שעל ליבם .תמיד כתבתי מהלב ואין לי כוונה לשנות את זה .זכותך לחשוב ולהחזיק בדעתך , זכותי להגיב . אם נפגעת מהתגובה בצורה כל שהיא אני מתנצלת - כאדם. ולהבא אם יש לך תלונות על המנהלת או על התגובות שלה אל תאיימי כאן, לשם כך יש את הנהלת הפורומים .

המשך תגובה

אני לא מאיימת על אף אחד נקטתי בעמדה כלשהי ואני יודעת גם לקבל ביקורת ותגובות אחרות. אין לי ספק שזה היה פיגוע קשה אך אני דיברתי על הרוחניות שבדבר מה לעשות אני אדם מאמין וזכותי להגיד שאם אלוהים בורא יש לו זכות גם לקחת משיקוליו הוא. אותי לימדו להסתכל על כל דבר לא רק בשלילי אלא גם בחיובי זה לא שאני מצדיקה את הפיגוע(אם תראי מה רשמתי לפני כמה ימים אז תביני)מלבד זה אני מבינה לליבם של המשפחות השכולות כי גם אני איבדתי קרובים בפיגועים ולכן אני מרגישה הזדהות וגם אז אמרתי את מה שאמרתי היום ולא הטיפו לי על כך מוסר. אם הבנת מזה שאני מאיימת אנא קבלי התנצלות מראש. כולנו בני אדם ולפעמים יש גם אי הבנות אז תפקידי לספק הסברים מקווה שהבנת יעלי

סינארי

New member
מפוכח

אולי מפוכח מידי לא מזמן דיברתי עם אישה דתיה שסיפרה לי על סבתא שלה- שלאחר השואה הפסיקה להאמין באלוהים, מהסיבה הברורה שהיא א יכלה להבין איך אפשר שישות כל יכולה תאשר ולא תיפעל בשביל למנוע את הזועות שקרו שמה. היא חיה חיים חילוניים, הילדים שלה בחלקם חזרו לדת... לא משנה לפני כמה שנים ופה הזכרון שלי קצת מתעתע בי- ניראה לי שהבן והנכד שלה- נהרגו בפיגוע. ודווקא אז לאחר ששכלה ת היקרים לה כל כך היא חזרה להאמין באלוהים. היא הבינה שלכל דבר יש סיבה ומעגל. שוב דרכי האל הנסתרות... אני אישית אף פעם לא יכולתי להאמין באלוהים. אל מלא רחמים? התנך עצמו מלא בסתירות לכך- דרכיו נסתרות מידי. אני מאמינה בדברים היפים. החכמים. ליותר מידי דברים אני מתכחשת. הכי חשוב זה האמונה. ויותר חשוב שלא תהיה אמונה עיורת. כמו שעשית פה לבדוק ולחשוב כל הזמן. אותו מחבל מתאבד- האמין באמונה עיורות בכל מה שאמרו לו- עד כדי כך שהיה מסוגל לעמוד בתוך אוטובוס- בין ילדים קטנים וללחוץ על הכפתור. אותה אמונה עיורת שרצחה לנו ראש ממשלה. ושוב אני נסחפת באסוציאציות בלי קשר. רק אל תאבדי את האמונה

shmezz

New member
מסכימה איתך במאת האחוזים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אחרי הפעם הראשונה שהבנתי את השואה עד תומה... כאילו הבנתי את זה יחסית לילדה קטנה, היתה הפעם האחרונה שהאמנתי באלוהים.. כמובן שזה אירוע לא ניתפס ואחרי המסע לפולין שהשתתפתי בו שנה שעברה אני יכולה להגיד שיש לי הרבה יותר שאלות מתשובות...אבל הבנתי מה היה שם (יחסי). מכיתה ד' בערך אני בעולם הזה בלי אלוהים וטוב לי....אני מחשיבה עצמי אתאיבטית הדוקה....ואני מאמינה בו...מאמינה שאם רק ננטוש כולנו את הדתות, את המחסומים שאנחנו ושאר העולם שמו ועדיין שמים לאדם בגלל הדת שלו, העולם יהיה טוב יותר...נחמד יותר...בלי מלחמות על שטויות כמו "מקומות קדושים" שהרגל של אמא של סבא של ישו קבורה שם... אווף...אני כל כך מייחלת לרגע הזה שהעולם יבין שחייבים לעזוב את העבר ולהתמקד ב"מה עושים מפה!" ברור שצריך לשמור על ההסטוריה והמורשת של הלאומים (מי כמוני מרחיבת היסטוריה לשעבר מבינה את זה...) אבל להתמקד בתרבות ולא בעצמות...בשבריר של חומה שהפך למסחטת כספים... להתמקד באנשים, בהווה, לראות איך שני עמים רוצחים האחד את השני בגלל חתיכת שטח מלפני 3000 שנה...ולראות כמה זה מיותר
וואו נסחפתי...קצת לא קשור אבל הוצאתי את זה.... ולסיום אני רוצה לשים פה שיר...שממש מבטא את מה שאמרתי (כתבתי) לכם עכשיו: John Lennon/Imagine Imagine there's no heaven, It's easy if you try, No hell below us, Above us only sky, Imagine all the people living for today... Imagine there's no countries, It isnt hard to do, Nothing to kill or die for, No religion too, Imagine all the people living life in peace... Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man, Imagine all the people Sharing all the world... You may say Im a dreamer, but Im not the only one, I hope some day you'll join us, And the world will live as one.

בדדי

New member
אלוהים...

זה עניין של אמונה, ומדוע טוב ורע שחור לבן והשואה- דיוניים פילוסופיים, נראה לי לפעמים שקל לנו יותר לשאול מדוע אלוהים... אבל מתי אנחנו נתחיל לקחת אחריות ולשאול את עצמנו -מה קורה סביבנו? איך אנחנו יכולים לפעול למען שינוי העתיד שלנו...היכן אנחנו טעים? מה אנחנו מפספסים? וכדומה? אם נחכה לתשובות בפילוסופיה לא נגיע לשום מקום. אין שום הצדקה בעולם לרצח של תינוק ילד איש אישה זקן וזקנה !!!!!ומי שעושה זאת הוא אדם חולה בנפשו!!!! מה שבטוח זה שאסור את האמונה והתקווה-כי עם ישראל חי וקיים!

למעלה