אומנם אני לא חייבת לחזור לזה,
אבל נזכרתי שאתמול מיהרתי, ולכן לא התייחסתי להגדרת הדתיות.
מה שהתכוונתי לומר, שאם נדבר על הדתיות שלי ושל משפחתי כדוגמה, אז מבחינת האחים שלי, בַּגיל אני באמצע, וגם בדתיות!
ואם נדבר על הילדים שלי, אז גם אצלם יש דרגות לגמרי שונות. יש בין בני משפחתי גם מה שאני קוראת "דתיים
אמיתיים"!
ואותו דבר לגבי משפחתי המורחבת ולגבי חברי הטובים והרבים. גם את הלא-דתיים אני מחלקת לדרגות שונות.
ולפי חלוקת הדרגות שלי, אני הייתי פעם דתית, סתם. דתית רגילה. לא שומרת על כל "מצוות עשה". מקיימת רק חלק מהן, אבל יותר נשמרת ונזהרת לא לעבור על מצוות "לא תעשה".
בינתיים אני מרגישה שבמשך השנים האחרונות התקלקלתי בהדרגה. כך שכיום אני קוראת לעצמי דתית (או דתייה, אם תתעקשו) לא טובה. כלומר, מזייפת קצת, ומהרהרת הרבה.
מצד שני, אני מעריכה במיוחד את חברַי הלא-דתיים, ומכרים לא-דתיים שלי, ששומרים על דברים מסויימים מתוך עומק והכרה. והם נראים בעיני דתיים הרבה יותר ממני: דתיים טובים! למשל כאלה שהולכים לבית הכנסת בחגים, כי הם יהודים טובים. ולא כמוני, שרק אם אני יודעת שאני ממש חייבת, ורק כדי לצאת ידי חובה אני הולכת לביה"כ: כי אני חייבת זאת בתוך ליבי, אבל לא רוצה. (ואז המצווה אולי יותר גדולה, כפי שאבא שלי אמר לי פעם).
די, מספיק. אני הולכת לעשות דברים חשובים יותר.
שבת שלום ולהשתמע!