אבני בזלת

aviv 36

New member
אבני בזלת

איזה אנרגיות הן מכילות, מקווה לתשובה עניינית ואוהדת

כרמית מ

New member
אביב שלום - אבני בזלת בדרך כלל אינן

נחשבות לבעלות כוחות מאגיים משל עצמן אלא נזכרות בהקשר זה כסביבה טבעית סלעית/מינרלית של אבנים אחרות. הבזלת היא למשל סביבתה הטבעית של האבן אפופיליט ממשפחת הזאוליטים, שמשמשת ככלי מרפא לבעיות לב וכלי דם, בעיקר להסדרת קצב לב. הבזלת היא גם סביבתה הטבעית ומקורה של האבן לברדוריט ממשפחת פצלות השדה. עקרונית, רק הלברדוריט הטהורה (כזאת שהצבע שלה מתחלף - ירקרק-כחלחל-צהבהב-אדמדם) נחשבת בעלת כוחות מאגיים ומשמשת להעלאת רמת מודעות וקשר מיסטי של האדם עם הטבע והיקום. במאגיה תלמית-קבלית הבזלת (או הגרניט) נחשבת כאבן המאגית של הספירה העשירית, ספירת המלכות וכן כמייצגת את האות האחרונה באלפבית - ת"ו. על פי המסורת הזאת כיוון שהבזלת היא אבן שיוצאת ממעמקי האדמה בהתפרצות הר געש, היא מייצגת את הכוח הפיזי של הטבע ואת החומרנות. שימי לב שזה מנוגד לחלוטין לאמונה הפאגאנית כי הלברדוריט קשורה דווקא לרמת מודעות ולכוח רוחני. מקווה שסייעתי.

כרמית מ

New member
דווקא כן הגיע. פשוט נסעתי (שוב)

לחו"ל ואז הייתי חולה שבוע וחצי עם שפעת (ובעוד שבועיים אני נוסעת שוב..) - כך שיש לי מלא תירוצים...
אני מבטיחה לכתוב לך בחזרה.

nepthys

New member
בעיתיות קטנה לגבי זהות האבן

בדקתי גם במילון, כדי לא לטעות. (אני מכירה אבנים בשמם הלועזי מאשר בעברי, פשוט כי אלו נפוצים יותר). "בזלת", או "בשנית" באנגלית, תהיה basalt, וגרניט (garnite) יהיה שחם. גרנט (garnet) יהיה בכלל נופך, ומצויין שזו אבן אדומה. איפה אני מתבלבלת?

כרמית מ

New member
אני זו שהתנסחתי לא טוב ../images/Emo52.gif

הייתי צריכה לומר שבמאגיה התלמית-קבלית מאמינים שגם הבזלת basalt וגם הגרניט - שחם, granite מייצגות את הספירה העשירית וכו´. אין קשר לגרנט - garnet (שזו למעשה משפחה של אבנים ממשפחת הסיליקטים, שהמפורסמת שביניהן היא אכן הנופך).

nepthys

New member
יש איזשהו ספר מייצג

לגבי תכונות של קריסטלים, במסורת הקבלה?

כרמית.

New member
אני לא ממש מומחית לקבלה

אבל לגבי המסורת הקבלית-תלמית מיסודו של אליסטייר קראולי, אפשר למצוא מידע על אבנים בספרי Thelema של קראולי וגם ב Liber Samekh (Theurgia Goetia Summa Congressus Cum Daemone Sub Figura DCCC) כשהשם הארוך בסוגריים הוא הסיווג של החוברת על פי המפתח של המסדר שבמסגרתו היא יצאה לאור. באחד הנספחים שלה בסוף יש טבלה מפורטת של אבנים והשימושים שלהן וההקבלות שלהן לכל מיני דברים.

shabaz

New member
הרהור שעלה במוחי....

איך אתם בטוחים שבאמת האבנים הן אלה שעושות אתל הריפוי, ולא הכוונה של הריפוי? זתומרת...איך אתם יודעים, שרק בגלל שאתם בטוחים שהם ירפאו, אז הם נרפאים, בלי שום קשר לאבן? זה כמו אפקט האין-בו (תרופה מדומה) שנותנים לחולה תרופה מדומה ואומרים לו שהוא על בטוח ירפא, ואז הוא לוקח את זה, ובגלל האמונה, הוא נרפא...

nepthys

New member
לי יש שאלה אחרת

האם הצבע של הקריסטל גורם לתכונות שלו לפעול, או האם התכונות שלו משפיעות על הצבע? <תזכור מהו בעצם צבע לפני שאתה עונה לי>

למעלה