אבן שאין לה הופכין

trilliane

Well-known member
מנהל
כן! משפט שהבנתי בקריאה ראשונה ללא כל מאמץ

צורך בהתעמקות או מחשבה נוספת הוא בעיניי משפט "נהיר לחלוטין". כאמור, כעורכת או ככותבת הייתי משייפת ומוסיפה שם את אחת ההצעות שציינתי לשיפור נוסף, אבל כאמור, אלה תוספות קטנות וגם בלעדיהן המשפט ברור. זו דעתי, נימקתי וביססתי אותה ואני עומדת מאחוריה בלב שלם. זכותך המלאה לחשוב אחרת, אבל אנא כבד אותה בלי לשייך לי תירוצים והצטדקויות, זה ממש מכוער ולא לעניין.

יאקים

New member
צר לי, אך איני חוזר בי מדבריי.

עצם העובדה שאת מתפתלת ומציעה שתי הצעות לשפר את המשפט הנתון - וגם אז הוא אינו נעשה נהיר לחלוטין - היא הנותנת.

trilliane

Well-known member
מנהל
יאקים, איני מתפתלת, מצטדקת או מתרצת.

גם משפט ברור ניתן לשפר. תמיד אפשר לשאוף ליותר, ואין סתירה בין הדברים. שוב, זכותך לא להסכים עם דעתי, אבל בפורום הזה מכבדים את דעתו של האחר גם אם לא מסכימים איתה. אם יש לך ביקורת אישית כלפיי אתה מוזמן לשלוח לי אותה במסר.

יאקים

New member
על כגון זה כבר נאמר במעמד הר סיני:

והעם רואים את הקולות. אני חולק בהחלט על גישתך ל"הסברים" מפותלים, ולשם כך איני זקוק למסר אישי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מזכירה שהערות שיפוטיות לגופו של אדם../images/Emo243.gif

ולא לגופו של עניין לא יישארו בפורום, וכך גם מי שלא מסוגל לכבד גולשים אחרים ולנהוג בכבוד בדעותיהם גם אם אינו מסכים איתם.

שיר18181818

New member
טריליאן, יאקים וחברי הפורום שלום!

כדי למנוע ויכוחים בנוגע לתקינות המשפט"אבן שאין לה הופכין", החלטתי לצרף את החיבור. ציטוט הערת המורה: " הסיפור מקסים וכתוב היטב, אך הוא פחות מתאים לחיבור, אין התמקדות בביטוי שמתאים בעיקר לחפצים ופחות לאנשים". הילדה הסבירה למורה שכל החלק הראשון מהווה רקע שמכוון עד למשפט, ואולם אחרי המשפט מתקיים תהליך שיפור בחייה של אותה אישה בעזרת הילדה, עד שאותה אישה היא " אבן שהפכו אותה". מאד חשובה לי דעתכם בנוגע לתקינות המשפט בחיבור, והאם יש הצדקה להוריד לה 15 נקודות. (ציון 85) מחכה לתשובותיכם, תודה רבה!

trilliane

Well-known member
מנהל
היי שיר, באיזו כיתה הילדה? ../images/Emo13.gif

אהבתי את התוכן, מבחינה צורנית יש מה לשפר בסגנון, בכתיב ובפיסוק (וגם בגופן... זה ממש לא גופן מתאים להגיש בו עבודות, לפחות לדעתי) אבל בסה"כ לא רע. הייתי יכולה להעריך את הרמה טוב יותר בהתאם לגילה של הבת, כאמור. מבחינת השימוש בביטוי, כפי שציינתי קודם, אני לא מוצאת בעיה (כדאי להוסיף לפניו פסיק, אבל זו ממש לא הנקודה). אם המורה הורידה 15 נקודות רק על השימוש בו, בעיניי זה לא נכון; אם היא הורידה ע"ס התרשמות כללית כי היו דברים אחרים שהפריעו לה, זה כבר משהו אחר. בכל מקרה 85 זה לא ציון רע...

שיר18181818

New member
טריליאן תודה, הילדה בכיתה ט, בת 14. לדברי המו

המורה, דבר לא הפריע לה בחיבור, להיפך, היא אהבה אותו מאד, אך כפי שאמרה, הילדה לא התמקדה מספיק במשפט, והוא מתאים יותר כדימוי לחפצים מאשר לבני אדם ורק על זה היא הורידה לה. המורה ביקשה לחבר סיפור שיהיה לו קשר למשפט, לא היה חשוב לה סימני פיסוק וכיו"ב. נכון ש85 זה לא ציון רע, אך זה מרגיז ברמה העקרונית, "למה להוריד ציון איפה שלא צריך?" בכל מקרה, כיף שאתם כאן, ותמיד עם תשובות מהירות.

trilliane

Well-known member
מנהל
מבינה את הרוגז העקרוני, זה קרה גם לי ../images/Emo201.gif

יש מורים כאלה, וכשמגיעים לאקדמיה מגלים שיש גם מרצים כאלה... השאלה עכשיו האם שווה להתעמת עם המורה או לא, או במילים אחרות: מה המשמעות של החיבור הזה? האם הוא בכלל ישפיע על הציון בסוף השנה? (השנה רק התחילה). האם הציון בסוף השנה קריטי? (היא הרי לא ניגשת לאף בגרות השנה). בקיצור, את צריכה להחליט האם משתלם לך להיאבק כרגע על העיקרון. זה מקומם ומתסכל, אבל לפעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק... (במיוחד בפוליטיקה בית ספרית).

שיר18181818

New member
טריליאן, נכון, את צודקת. גם אני שאלתי את בתי

כמה שווה באמת לעשות מזה סיפור. זאת מורה עם אגו לא קטן. את מקסימה, שיהיה לך חג שמח ושנה טובה ומתוקה.

למעלה