אבן שאין לה הופכין

שיר18181818

New member
אבן שאין לה הופכין

טריליאן שלום! בתי הגישה חיבור שבו התבקשה לשלב את המשפט "אבן שאין לה הופכין". החיבור התמקד באישה ניצולת שואה שעברה חיים קשים מאד, היא חיה בבית אבות ונמצאת באופן קבוע בפינת החדר, מבודדת ומנותקת. ילדיה אשר גידלה בקושי רב, אך בהרבה אהבה והקרבה, נטשו אותה! אין הם מתקשרים, ואין הם מבקרים. איש לא ניגש אליה,ואיש אינו מתעניין בה "כאבן שאין לה הופכין". המורה כתבה לבתי שהחיבור מקסים, אך המשפט אינו מתאים לעלילה, משום שמשתמשים במשפט על חפץ ולא על אדם.ועל כן הורידה לה מהציון! שאלתי היא כזאת: האם זאת טעות להשתמש במשפט כפי שהשתמשה בו בתי? יכול להיות שברוב המקרים משתמשים במשפט זה כדימוי לחפץ, אך האם זאת טעות לדמות את האישה שאיש אינו מתעניין בה, לחפץ? מקור המשפט "אבן שאין לה הופכין" הוא מהתלמוד :"הריני מוטל לפניהם כאבן שאין לה הופכין" (עבודה זרה ח ב) , מי שאמר זאת היה רבי יהודה בן בבא, שהשתמש במשפט על עצמו! אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה!

trilliane

Well-known member
מנהל
שלום שיר, ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

אפתח בהבהרה קלה: אני שמחה שנכנסת אלינו לפורום ומוחמאת שפנית אליי, אבל הפורום הוא במה לניהול דיונים ציבוריים, ולכן לא מקובל לפרסם בו פנייה אישית. אם את מעוניינת לכתוב לחבר פורום מסוים אפשר לשלוח לו מסר, ואם את רוצה להציב שאלה לפורום הפנייה צריכה להיות לכולם, ולא רק לגולש מסוים או למנהל/ת.
לגבי שאלתך, את התשובה ענית בעצמך ואני מסכימה איתך לחלוטין; עם זאת חשוב לי להדגיש שמדובר בדעה אישית – איני סמכות לשונית והדברים שאני כותבת הם על דעת עצמי וע"ס הידע האישי שלי. גם אני לא רואה מניעה לדמות בני אדם לחפצים. מי מאיתנו לא הרגיש לפעמים כמו סמרטוט רצפה או מינימום אסקופה נדרסת?
. כל הרעיון בדימויים הוא היצירתיות, היכולת לדמות משהו מתחום א' למשהו שונה מתחום ב'. גם אם המורה עצמה לא הייתה בוחרת לעשות שימוש כזה בדימוי, אני לא מוצאת כאן כל פסול ובטח ובטח לא רואה סיבה להוריד על כך נקודות.

ממש לא לעניין

כפי שכתבת בעצמך, גם אם היום הביטוי משמש בדרך כלל לתיאור חפצים, במקור הוא דיבר על בני אדם. זו פשוט בורות להוריד על זה ציון.

שיר18181818

New member
משום מה ההודעה קופצת לי, תודה רבה לך

ולכל המגיבים, שנה טובה ומתוקה!

הרהוט

New member
השאלה היא:

מהו המשפט המדויק שכתבה בתך? אם כתבה: "איש לא ניגש אליה, ואיש אינו מתעניין בה כאבן שאין לה הופכין" - המשפט אינו בנוי כהלכה ואינו נהיר.

שיר18181818

New member
טריליאן, אין לי מושג מדוע ההודעות קופצות לי ל

למקום אחר, שוב תודה על התשובות.

trilliane

Well-known member
מנהל
שרשור להודעה הלא נכונה הוא באג אנושי, צר לי.

כשמשרשרים להודעה הנכונה ההודעה אכן משורשרת להודעה הנכונה. לו זה היה באג בתפוז הוא היה קורה לכולם באופן אקראי, אבל העובדה היא שיש אנשים שהוא קורה להם לא מעט ויש כאלה שהוא לא קורה להם בכלל (והם דווקא אלה שכותבים יותר הודעות...)
אף אחד אינו מושלם: בשבוע שעבר הופתעתי לגלות הודעה שלי משורשרת להודעה ליד ההודעה שהתכוונתי לשרשר אליה בפתיל; שחזרתי את צעדיי, קלטתי שפתחתי את שתי ההודעות בו"ז, והבנתי שלחצתי על "הוספת תגובה מהירה" ללא נכונה מביניהן.

nevuer

New member
זה יכול להיות.

לאנשים שונים יש מערכות הפעלה שונות, דפדפנים שונים, תוספים ותוכנות שונות שמותקנות וכו'. אם מישהו טוען שקיים באג, את לא יכולה סתם כך לקבוע בנחרצות כזאת שהוא טועה. אולי את לא מכירה את כל הפרטים? אולי זה באמת באג שטרם דווח? מצד שני, בהחלט יכול להיות שאת צודקת, אבל זה משהו שצריך לבדוק בפורום תמיכה טכנית, לא כאן.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה "באג" שמתלוננים עליו כבר שנים רבות... ../images/Emo8.gif

בלי קשר למערכות. עוד במערכת הישנה של תפוז ראיתי תגובות של גולשים מופתעים שלא הבינו איך הודעה מסוימת שורשרה למקום אחר... אני בתפוז כבר למעלה מעשור, תפוז החליפו מערכות, הגולשים (גם אני) החליפו מחשבים, מערכות הפעלה ודפדפנים, אז לא סביר שיש קשר. אנשים הם אנושיים, וכשאנחנו טועים קשה לנו לקבל את העובדה שפקששנו, הרבה יותר קל להאשים את המערכת... זו התנהגות טבעית.
אני מודעת לרשימת הבאגים הקיימים כי תפוז מבקשים להעביר להם כל דיווח ובודקים אותו ואז מפרסמים למנהלים באגים קיימים, כדי שיהיו מודעים לנושא. בכל מקרה, מי שלא מקבל את דבריי – זה בסדר גמור; אכן יש פורום תמיכה טכנית ופורום משוב, הם פתוחים בפני כל גולש שרוצה לדווח.

sailor

New member
זה באמת קורה מדי פעם לאנשים

באופן אקראי, בפורומים שונים. את מזכירה לי את הפקידים שמאשימים את המחשב בזה שאת מיחסת את הבאג למשתמשים.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, כי אנשים מדי פעם מפקששים בשרשור

באופן אקראי בפורומים שונים... אבל לאורך השנים גיליתי שלגולשים חדשים או כאלה שמתקשים יותר במיומנויות מחשב זה קורה יותר, משום מה, ודווקא לגולשים ותיקים שמפרסמים מאות הודעות בחודש זה לא קורה (או קורה לעתים נדירות מאוד). חלקם פשוט לוקחים אחריות וקולטים שהם התבלבלו בפורום או בשרשור, זה הכול. זה קרה גם לי.

trilliane

Well-known member
מנהל
היי שיר, למה הכוונה ב"קופצות למקום אחר"?

אני לא רוצה לפתוח כאן דיון טכני, אשמח אם תשלחי לי מסר בנושא.

יאקים

New member
לטעמי, צודק הרהוט שהמפט אינו נהיר כל כך,

Nבע "כאבן שאין לה הופכין(ם)" נראה תלוי באוויר ואינו מקושר לקטע שלפניו. מה פירוש איש אינו מתעניין בה כאבן שאין לה הופכין? הרי הסיפא היא תיאור (אופן) לאדם או לחפץ: מחקריו מונחים בספרייתו כאבן שאין לה הופכין. האי ספון בביתו כאבן שאין לה הופכין. אולי ניתן למזער את האי-בהירות בתוספת קלה: איש אינו מתעניין בו והוא משול לאבן שאין לה הופכין... או:...והוא יושב ביתו כאבן שאין לה הופכין... מעניין לשמוע את תגובתך עוד לפני כניסת השבת.

trilliane

Well-known member
מנהל
נו באמת, אפשר להוסיף שם קו מפריד או "והיא"

כדי לשפר במעט, אבל הכוונה ברורה גם ככה, זה לא שיש כאן הבדל של שמים וארץ, ולכן אני טוענת שהוא נהיר לחלוטין – ברור למה מתייחס הדימוי ואין מקום לטעות או לפרשנות שגויה. הנה המקור שהציגה האם (אגב, לא יודעת אם היא ציטטה אחד לאחד): איש לא ניגש אליה,ואיש אינו מתעניין בה "כאבן שאין לה הופכין". עם קו מפריד: איש לא ניגש אליה ואיש אינו מתעניין בה – "כאבן שאין לה הופכין". עם "והיא": איש לא ניגש אליה ואיש אינו מתעניין בה והיא "כאבן שאין לה הופכין".

יאקים

New member
נהיר לחלוטין?! זה מה שאת אומרת, אך

איני היחיד שסבור שהמשפט אינו תקין כפי שנכתב בהיעדר קשר בין חלקיו. ברור שהוא זקוק להשלמה ולתיקון. עובדה שאת מציעה קו מפריד (מדוע את סבורה שהוא דווקא פותר את האי-בהירות?) לחלופין את מציעה הוספת "והוא", שזו בעצם תוספת שהצעתי כבר קודם לכן, לאחר שכתבת כאן שהמשפט ממש נהיר לחלוטין או להפליא. אבל אני כבר מורגל בנימוקים-לא נימוקים שלך המנסים להצדיק ולתרץ אמירות שבדיעבד מוכחות כלא מבוססות. אבל מילא. שנה טובה לך וליל מנוחה.

למעלה