אבן כורכר

s a r e l

New member
אבן כורכר

לא מיזמן סימתי עבודת שיפוץ גדולה בקומפלקס דירות. קירות המבנה מחופים אבן כורכר יפה מאד לטעמי ,אלא, כשבנו את המבנה, ככל הנראה לא מרחו את האבן בסילר. העיניין בא לידי ביטוי בכיתמי עובש עצומים ע"ג שטחים נרחבים מהחיפוי. בנוסף לעבודה שסימתי במקום , הלקוחות מעוניינים בניקיונה של האבן ואיטומה מכיוון שאינני מעוניין "לרושש" את לקוחותי. אשמח לקבל עצה כיצד ניתן להוזיל את העלויות, (הדרך אותה אני מכיר זה א´ לחכות לסיום החורף על מנת, שלאחר ניקיון האבן בלחץ מים היא תתייבש כמה ימים ורק אז למרוח אותה בסילר)

אבן כורכר

כחובבת כורכר מושבעת אני חייבת לומר שמי שרוצה מראה אחיד וחלק של קרמיקה או שייש שיבחר קרמיקה או שייש. בין האבנים שיש אבנים קשות יותר ומחוררות פחות ש"תופסות" פחות עובש אבל בכל זאת. אני לא חושבת שסילר יעזור אי פעם. לא מדובר על ספיגה של חומר אלא על מיקרואורגניזמים ממשפחת הפטריות אשר מוצאים להם משכן בקניונים הקטנים של האבן. בקיץ הם מתייבשים ומותירים גוון אפרפר אשר מתבהר עם ימי החום אך לא נעלם לגמרי. אפשר לנקות עם אקונומיקה מדוללת אך נראה לי מסובך בקירות אנכיים וגם סיזיפי משהו. בכל מקרה אם רוצים לנסות את ענין הסילר אני חושבת שהפתרון שהצעת הוא היחיד המעשי. בכל מקרה יש להמתין עד עיצומו של קייץ ף לעשות ניקויי בלחץ מיים ולשים סילר. מן הסתם יהיה צורך לחזור על הפעולה כל קייץ... בהצלחה.

איטום וסילרים

סילר לא יפתור את הבעיה הקיימת - סילר תפקידו לאטום את החרירים הדקים ולמנוע מעבר מים וספיגה . הבעיה שתארת הי אאופיינית לאבני חיפוי במיוחד שלא אוטמים אותם - נוצרת מושבה של מיקרואורגניזים שקשה מאד להעלים אותה לאחר מכן - חכה לקיץ לייבוש של האבן ולאחר מכן התזת סילר - לא בטוח שזנ יעזור

למעלה