"אבל זה ידע בסיסי!"

משורה

Member
אתה צודק בעיקרון

אבל לא זו הדרך.
קשה לחשוב בצורה מסודרת כאשר שלושה מראיינים נועצים בך עיניים בוחנות וחשדניות ומצפים שתשלוף להם תשובה תוך דקות. שאלות מסוג זה עדיף להדפיס על נייר בניסוח ברור ולתת למועמד זמן עם עצמו לענות עליהן בלי תחושת הלחץ של נוכחות המראיינים. ב"זמן" הכוונה ל 20-30 דקות לשאלה.

chopo

New member
תלוי לאיזו משרה

אני למשל ראיינתי לאחרונה הרבה מועמדים (לא בישראל).
רובם ידעו לדקלם את תשובות הבית ספר (ממשק מול אבסטרקט וכו').
רובם לא היו כוכבים כאשר עברנו ללוח (שאלות פשוטות של למצוא מעגל ברשימה מקושרת).
יש פה שאלה מאד בראיונות. שאלת FIZZBUZZ. שאלה מאד מאד קלה.
שאלו אותי אותה כמה פעמים. חיפשתי בגוגל מה הקטע. ראיתי בלוגים של מראיינים שאומרים שבאים מלא סניורס שלא יודעים לפתור את השאלה הזאת.
יש כמה סיבות לכך לדעתי.
אבל בגדול שאלת דיזיין זה לא שאלה בסיסית. בסיסית זה מה שכתבתי לך.
לגבי שאלת דיזיין - לדיזיין לוקח הרבה זמן. שאתה עושה דיזיין בעבודה לוקח לך שעה או כמה ימים לחשוב על פתרון טוב. בראיון בזמן לחץ אנשים נותנים פתרון תוך דקה חשיבה.
בשאלות דיזיין גם יש 20 פתרונות. אתה יכול לרשת. אתה יכול לעשות ממשק. אתה יכול לעשות API. אתה יכול להשתמש בRX. יכול להשתמש בBUS. אין לזה סוף.
אתה כנראה מראיין עם ציפייה לקבל תשובה מאד מאד ספציפית. לא תמיד תקבל אותה.
לדעתי - תן להם שאלות לפתור על הלוח. מעבר על עצים. לדבר על ביצועים.

user32

Well-known member
מנהל
תגובה

למצוא מעגליות ברשימה מקושרת זו שאלה שפשוט מיותר לשאול. זה מתחלק בין כאלה שמכירים את הטריק וזה יכול להיות גם מועמדים עם איטנלגנציה ויכולות של ילד בן 7, לאלה שלא מכירים את הטריק שיכולים להיות גם בעלי דוקטורט מMIT שגרועים בחידות ולא יצליחו לענות.
ויש את האופציה השלישית של כאלה שלא מכירים ויצליחו לפתור מה שלא מעיד עליהם הרבה.

בשאלת הצבא כל מתכנת ייתקל או נתקל במהלך העבודה בצורה כזו או אחרת. לפחות כל מתכנת שכותב בשפות עיליות ויסלחו לי מקודדי האסמבלי או אלגוריתמאי הMatlab. אני לא יודע לגבי אחרים אבל אני לא מחפש תשובה מסויימת. מבחינתי כל דיזיין יתקבל כל עוד המועמד מבין מה הוא מסביר, מסוגל להראות יתרונות/חסרונות/חלופות ורמת שיחה שדומה למה שמקובל בצוות כשנתקלים במצב דומה.

סתם דוגמא: לפעמים כשאלת המשך אני מבקש לתכנן סכימה לדאטה בייס טבלאי שתשמור את המבנה הנ"ל. בערך חצי מהאנשים מציעים לעשות טבלת מפקדים, וטבלת תתי מפקדים, וטבלת תתי תתי מפקדים. כשאני שואל ואם היו לי 1000 רמות היית עושה 1000 טבלאות? הם עונים שלדעתם רוב הDB יתמכו גם ב1000 טבלאות כך שלא צריכה להיות בעיה

chopo

New member
יש אלף שאלות על רשימות מקושרות

אגב, תתפלא כמה אנשים לא הצליחו לפתור את השאלה של למצוא מעגל.
העניין הוא כזה. לרוב האנשים אין נסיון בדיזיין. רובם עובדים על מערכות קיימות.
יש הרבה מתכנתים לא חזקים.
השאלה מה חשוב לך במועמד. ייתכן שדיזיין לא הצד החזק שלו,אבל הוא חכם, יש לו נסיון בדברים אחרים. בסוף לכל חברה יש איזה אחד או 2 שמובילים את הדיזיין.

אבל שוב. זו לא שאלה בסיסית.
השאלות שנראות לך מפגרות, הן מה שנקרא בסיסיות.
שאלות דיזיין נחשבות לקשות ולכן אתה גם רואה את התוצאות.

user32

Well-known member
מנהל
אני לא מתפלא בכלל

אישית, אני לא חושב שהייתי יודע את התשובה בעצמי. אינטואיטיבית הייתי מציע להכניס אחד לאחד לתוך רשימה/מפה להמשיך לעבור על הרשימה המקורית ובודק עבור כל איבר האם הוא נמצא ברשימה החדשה.
אבל בגלל ששמעתי על הפתרון האמיתי לפני בערך 10 שנים אני עושה את עצמי חושב 1-2 דקות ואז מציע בזהירות ובנפנופי ידיים את הפתרון והעיקר שהמראיין מבסוט.

השאלה של העץ-צבא רלוונטית לכל מתכנת באשר הוא. אני לא מסכים שרק שניים שלושה עושים דיזיין מהסוג הזה ואני לא מכיר מתכנתים שלא עושים דיזיינים מהסוג הזה ואם יש כאלה אז אני מעדיף שלא יהיו אצלי.

Lhuna1

New member
כמו שהסבירו לך זו שאלת "טריק" שלא מעידה דבר על המועמד

לא חושבת שהייתי מצליחה לפתור אותה לבד.
זה טיפשי לשאול אותה בראיון, כי מי שעונה עליה נכון, בסבירות גבוהה הכיר את החידה מלפני כן.
&nbsp
&nbsp

GuestOfHonor

New member
גדול על הפסקה האמצעית

השאלה הזאת מדמה את העבודה היומיומית הרבה יותר משאלות ביתספר.

היא בהחלט חלק משיחה ובהחלט אני פתוח לכל הפתרונות העובדים, ומנסה להבין עם המרואיין מה היתרונות והחסרונות של ההצעה שלו. גם אם מישהו פספס דברים בפתרון - לגיטימי, במצב לחץ של ראיון - דו-שיח כזה מאפשר להבין אם כן יש לו את היכולת להתמודד עם סוג כזה של אתגרים בעבודה.

liron50

New member
הריאיון בנוי על שאלה אחת.?

יכול להיות שבשאלה הכנסת איזה סיפור על חתולים כלבים עכברים ופילים והכל עשה למועמד
סמתוחה בראש ולכן הוא בכלל לא ידע איך לגשת לזה.
&nbsp
צריך לשאול כמה שאלות. כך שאם מועמד לא ידע לענות על שאלה בסיסית, אפשר להניח
את מה שרשמתי (סמתוחה). אם לא יודע לענות כל רוב השאלות- אז כנראה שהוא באמת
לא מתאים.

למעלה