אביר טומאנגה

DDN

New member
למה דווקא אביר טומאה?

יש לך הרבה אויבים מלבדו? הוא חומר שיכול לכתוש את הדמויות בלי להניד עפעף האם הוא שליט של אזור? האם הוא האחראי לרוע שקורה וצריך לגלות מי הוא? או האם סתם שולחים אותם לחסל אותו (האפשרות הכי פחות טובה לדעתי)

Dror Bar

New member
הסבר

בעיקרון בעולם שאני מנסה ליצור ( למרות שאני מאוד מאוד מתחיל בקטע של המשחק ( פחות משנה)). היה פעם מין רשע תקרא לו מצידי סופר אביר טומאה והוא הביא איתו כמה יצורי טומאה כמשרתים. החבורה הנוכחית צריכה למצוא כתבים קדושים שקשורים לאיך ניצחו אותו ובעיקרון אביר טומאה אחד שומר אליהם. האביר טומאה הנוכחי איבד את כוחו לאחר שחיסלו את האדון שלו( סיפור ארוך שבאמת יהיה כתוב בסיפור שלי שאני מפרסם). לכן אני צריך את המידע

DDN

New member
צורם משהו.

אביר טומאה (כואב לי להשתמש בביטוי הזה) לפי איך שאני רואה אותו ממש לא יאבד את כוחו כי הוא לא קשור לאדון. אולי אתה בונה וריאציה שלהם, אבל לדעתי זה מפספס לחלוטין את התפיסה של האביר השחור שהיא "מקור רשע עצמאי" (לדעתי, שוב, לדעתי) השומרים השחורים הללו לא סביר שישתפו פעולה (למראית עין כן, ואז יזממו אחד נגד השני) בכל מקרה, השומרים השחורים הללו ישתמשו בנשקים שיגרמו הכי הרבה כאב ליריבים שלהם וכמעט תמיד ירעילו את קצוותיהם. הוא יסתתר מאחורי צבא של עושי-דברו ויברח ברגע הראשון שיראה שהוא עומד להפסיד. מקווה שזה יותר ענה לך על השאלה.

נוטר שחור

"נוטר" נשמע יותר טוב משומר ומתכוון לאותו דבר (וגם עושה אסוציאציות ל"נוקם ונוטר"), ו"טומאה" נשמע סתם גרוע - מזכיר לי את השטויות של התיש הרבני מהדרכת חתנים ("אם לא תשמרו על טהרת המשפחה יצא לך ילד מתוסבך שישנא את המדינה, יתמכר לאוננות ויצביע לטומי לפיד!"). בכל אופן, הנוטר השחור לא חייב להיות פסיכופט אנטי-חברתי. הוא לא משרת את כוחות הרשע כי הוא רוצה להרוג דברים, להתעלל ולהתחזק (בשביל זה הוא יכול להיות סתם דמות מו"ד "טובה"). למה הוא כן משרת אותם? א) הרע הוא טוב - בעיני הנוטר השחור, העקרונות שמציעים כוחות האופל נתפסים כעקרונות נעלים - שנאה, קנאה, אכזריות - כל אלו נראים לו כערכים שמן הראוי לקדם למען חברה טובה ובריאה יותר. צא לכביש הקרוב, למשל, ותוכל לראות שם ילדים לבושי-כתום המנוצלים על ידי עובדי-קברים-ואבנים במטרה להטריד את האוכלוסייה בשמם של אלוהי רשע ומתוך טענה שלרצוח מוסקי זיתים, לשעבד אנשים ולשדוד קרקעות זה טוב לכולנו. ב) הרע הוא רע, אבל הוא נותן בונוסים. הנוטר השחור יודע שהוא עושה כל מיני דברים פסולים, ושאין שום דבר טוב או מועיל בכוחות האפלים שהוא משרת, אבל ההטבות שהוא מקבל מהם שוות את זה - נכון, הוא חצה את הקווים ואי אפשר לראותו יותר כחבר במשפחת האדם, נכון, הוא יבלה את חיי הנצח שלאחר המוות כעבד-שדים מלהג ומתייסר בגהינום, אבל בתמורה לזה הוא מקבל כוחות, הטבות ועוצמות בעולם הזה, אז לעזאזל העולם הבא. מה שקצת מעפן באפשרות ב', הינה העובדה שהנוטר השחור מקבל כוחות-על. הרבה יותר מתאים לכוחות רשע שרוצים לשים ללעג את הבריאה של האל הטוב לשכנע אנשים להתמסר להם בתמורה למחיר עלוב ככל הניתן - לא יכולת להמית במגע ולזמן סוס-שטני, אלא משהו נלעג יותר כמו חסדיה המיניים של השרמוטה השכונתית (שנותנת ל*כולם* חוץ ממך), צירוף מספרים שתמיד מביא לך חמישים שקל בלוטו, או קופסת סיגריות שלא נגמרת.

DDN

New member
זה לא נכון. כתבנו בכמה הודעות על

האופי של הדמות הזאת.

טומאה + מאנגה

יש לו עיניים גדולות ועגולות, שיער צבעוני ומזדקר, והוא רשע ולא שומר על דיני טהרת המשפחה.

Dror Bar

New member
עוד שתי שאלות

כבר הרבה זמן אני מנסה להבין איך עובדים הקסמים במו"ד 3.5 כאילו איך אני בודק עם הם הצליחו וכמה הם הורידו וכל זה? האם יש הבדל בין קסם תקיפה לקסם מוח לבין ריפוי או גירוש רוחות? אני ייתן כמה מצבים ואשמח אם תענו בכלליות או בשביל המצבים הנוכחיים: 1. המכשף סומסום עשה ידיים בוערות על גובלין מה קורה? כמה הוריד ואיך יודעים אם הצליח? 2. אלדין ננס האשליות עשה אשליה של כביש איך יודעים עם רודולף סתם בן אדם ברחוב מאמין לה ולכמה זמן? 3. הכומר עושה גירוש רוח על רוח אחת מה קורה ? איך יודעים עם הצליח? 4. אלנור עושה ריפוי על סומסום איך יודעים עם הצליח? 5. סומסום עשה קסם היפנוט על גובלין איך יודעים אם הצליח ולכמה זמן זה עוד שאלה אחת: יש יצור ששמו טרוגלודיט שיש לו רעל ואם לא עומדים הופכים להיות חולים... מה המחלה עושה ? במה היא מתבטאת? מקווה שתהנו

ננסק

New member
תגיד, קראת את ספר החוקים לשחקן?

בפרק ההסבר על הקסם, ובתיאור של כל לחש ספציפי, רשום כל המידע שאתה שואל כאן.

אולי הוא מחפש הסברים אלטרנטיביים?

אחרים מאלו שיש בספר, כמו אלה למשל: > המכשף סומסום עשה ידיים בוערות על גובלין מה קורה? כמה הוריד ואיך יודעים אם הצליח?< מדובר ב"ידיים לוהטות", לא "בוערות", וכשמכשף סומסום מניח את ידיו הלוהטות על הגובלין, עוברות בגופו של הגובלין צמרמורות עונג והוא גונח בהנאה, כל עוד ממשיך המכשף ללטפו. > אלדין ננס האשליות עשה אשליה של כביש איך יודעים עם רודולף סתם בן אדם ברחוב מאמין לה ולכמה זמן?< אמינות האשלייה של הכביש תלוייה בשנת הדגם של המכוניות שעוברות עליו. אם למשל יראה רודולף על הכביש האשלייתי מכונית אשלייתית מדגם שעוד לא יצא לשוק או סתם ענתיקה קלאסית כמו הרולס-רויס פאנטום העתיקות, הוא יקלוט שמשהו לא הגיוני כאן והאשלייה תתפוגג. כנ"ל לגבי אשלייה של פיל במכנסי עור שרוכב על תלת-אופן וצועק "הלו, בובה, רוצה לשבת לי על הפנים!?". > הכומר עושה גירוש רוח על רוח אחת מה קורה ? איך יודעים עם הצליח?< כדי לגרש רוח, הכומר צריך לעשות רוח בעצמו - הוסף +1 לגלגול לכל מאוורר שהוא מביא, ו+2 לכל ספר שירי משוררים שהוא מצטט - אם הוא מקריא את הכריכה האחורית של ספר בהוצאת "הספריה החדשה" (בעריכת מנחם פרי), הוא מצליח אוטומטית. > אלנור עושה ריפוי על סומסום איך יודעים עם הצליח?< ההרפיה מצליחה כשסומסום מתלבש ונותן לאלנור חמישים שקל. >סומסום עשה קסם היפנוט על גובלין איך יודעים אם הצליח ולכמה זמן זה < תהיה יותר ספציפי - ההיפנוזה תצליח אם הוא יבקש מהגובלין לעשות דברים שמתאימים לטבעו כמו לחפור, להכות גמד, למות ולהפוך לערימת נק"ן או לאסוף מטבעות ולהחביא אותם, אבל היא תיכשל מייד אם הוא ינסה לגרום לגובלין לעשות משהו מנוגד לטבעו כמו לצאת לשמש, להתרחץ או לרקוד ריקודי שורות עם אלפים וננסים.

פרט לכך

יש מין קסם עקמומי בתובנות על שיטות עם חוקים שמובעות ע"י אנשים שלא קראו את ספר הכללים. אני זוכר איך מישהו הסביר לי בפעם הראשונה על משחק המו"ד שלו, וזה הלך ככה: א) אני משחק שם כוהן ב) מה זה "כוהן?" א) זה מישהו שיכול ללבוש שריון לוחות ולהטיל קסמים, אבל מותר לו להרביץ רק עם אלה. ב) ויש שם רק כוהן? א) יש מלא דמויות, יש לוחם וקוסם וגם זוטון. ב) מה זה זוטון? א) סתם חרא של דמות, הוא בגובה 30 ס"מ ועושה קסמים שלא עובדים.

ננסק

New member
אני המום שהוא בחר להיות כוהן

בדרך כלל היינו צריכים לאלץ מישהו להפוך להיות הכוהן, באיומים קשים. א) קדימה, תשחק כוהן. ב) לא רוצה, הוא יכול להלחם רק עם חפצים כהים וזה משעמם, וכל הקסמים שלו גרועים. א) כן, אבל הוא מרפא, אז תהיה כוהן. ב) אני רוצה להיות קוסם! א) עכשיו אני קוסם, נתחלף בפעם הבאה. ב) טוב, בסדר.

למעלה