אביר או שובניסט ?

במחשבה שנייה - בכל אופן,

כבר הסברתי את אמירת המכלילה באופן מפרט אבל, לאחר שחשבתי הגעתי למסקנה שכללי הנימוס וההתנהגות הנאותים, שאני בעדם כמובן, נקבעו מתוך רצון להתחשב במי שנמצא בעמדה חלשה יותר. זה שאמור להתחשב הוא תמיד ה"אקטיבי" או זה שגורם לשינוי המצב הקיים, הנוח ו/או המקובל. גם על כך אני מסכימה ובדרך כלל נוהגת בנימוס ככל שידי משיגה ומתעצבנת על מי שנוהג כלפי בחוסר נימוס. ושוב: הנימוס, כמו החוק, באו לגבות ולהגן על החלשים יחסית, וליצור מקום ומרחב מחיה לכולם כשהחזק יותר נוקט בדרך של התאפקות, התחשבות ועזרה כלפי הזולת.

Boojie

New member
דווקא כאן אני לא מסכימה אתך.

נימוס בכללותו לא נועד להגן על חלשים, אלא בגדר "שמני סיכה" - להקל על החיכוך החברתי. לפיכך, הוא נועד גם ביחסים בין שווים, ובכל אחד מהכיוונים של יחסים לא שוויוניים.

אמיר.

New member
אני רוחש כבוד לבני אדם בכלל..

ולנשים בפרט.... תראי. בפועל אני לא קם לנשים באוטובוס ... אם הן צעירות - שלא יחשבו שאני מנסה להתחיל איתן... אם הם מבוגרות - שלא תעלבנה שאולי אני חושב שהן קשישות... ------- עד שאפתור את הדילמה.... אניבעצמי אהיה קשיש ויפנו לי מקום

Ludwig

New member
גם אותי הטרידה השאלה הזו...

בכל אופן אצלי הדגשת השוויון גוברת על מנהגי נימוסין (שעם חלקם אינני מסכים כלל). אינני מציע מקום ישיבה למישהו שנראה לי שמצבו אינו קשה ממצבי כיוון שהייתי נעלב אם היו מציעים זאת לי. לכן הייתי בהחלט קם עבור מישהי בהיריון אך לא עבור אישה בריאה וכשירה כמוני. בעניין פתיחת הדלת כשאני עם אישה אני משתדל שהיא זו שתפתח את הדלת על-מנת להדגיש את אי-קבלת המנהג המעיד על תפישת האישה כחלשה (כמובן שלעיתים אחרוג מכך על-פי הענין, למשל אם האישה נושאת הרבה דברים וידי ריקות...).

אמיר אני גם היתי מפנה את הכיסא

לאישה לנערה או לגברת. וזאת מכיון שאנחנו גנטלמנים. הפרוש למילה גנטלמן באנגלית הוא גבר. אבל אני עושה זאת מתוך ריספקט וכבוד למין הנקבי. "אשת חייל מי ימצא" - הנשים הן לא חלשות יותר אלא עדינות יותר.

ג´נטלמן = גבר מעודן אז מי עדין יותר

מוזר לי לקרוא את פרשנותך לפעולתך בפינוי מקום. יפה שאתה מכבד (ריספקט) אבל למה את המין הנקבי דווקא? אני מסכימה עם אמיר, וגם לי יש כבוד לבני אדם בכלל כל זמן שאינני חווה מצידם משהו אחר-שלילי. אותי לימדו בילדותי לפנות מקום באוטובוס לאנשים שנושאים משאות כבדים, לנשים בהריון, למי שזקן, לפחות לפי המראה, ולמי שהתנועה קשה עליו. ללא הבדלה בין גבר - אשה. ממה שאני למדתי כשגידלתי את בני וכשהתבוננתי בילדים אחרים הוא, שלילד קשה הרבה יותר מלמבוגר בריא לשמור על יציבות בעודו עומד באוטובוס וכך התרגלתי לפנות את מקומי לילדים ותוך כך זכיתי בהערות שליליות מכל הכיוונים.

אמיר.

New member
בכל זאת... י שלי כבוד לנשים...

החצי היותר איכותי של המין האנושי שי שלו את התפקיד הקשה והמכובד של לשאת בתוכו את הדור הבא... לא יודע .. אבל ככה גדלתי...

ולי יש כבוד לבני-אדם ולחיות ולצמחים

לא גידלו אותי ככה אבל הגיע הרגע בו התחלתי לגדל את עצמי. אני גדלתי, בדומה לך, על ענין הכבוד המיוחד המגיע לנשים. יחד עם זאת חוויתי אי-כבוד לנשים שבא יחד עם תפיסת האשה החלשה ה"פחות" והטמבלית. אז היום אני מכבדת אותך כאדם וכל אשה וגבר וילד וחיה וצמח ואבן (לא בית המקדש). אני מכבדת את כל מה שנברא וקיים כאן על פני האדמה הזו. אני מקווה שאזכה לכבוד מאחרים לא בגלל מיני, לא בגלל מראי, לא בגלל כספי ושם משפחתי, אלא בגלל היותי אדם. ובפורום זה - חווה.

אמיר.

New member
רק תיקון על השפה העברית.

בעברית (וזה ככה כבר בספר בראשית), ´אדם´ פירושו : 1. המין האנושי - כלומר זכרים ונקבות. 2. דווקא האיש (אבל זה דווקא פחות שכיח). ------------------ לגבי כל השאר.... נמאס..

למעלה