אביק לאמבטיה

חוג

New member
אביק לאמבטיה

האם שווה להתקין אביק או שיש לו בלאי גבוה ובעיות (כך לפחות טוען הקבלן)

המנעולן

New member
אביק = מילה יפה!

כוונתך בוודאי לסיפון אמבטיה ושלא תעיז להתקין אמבט בלי!!! אם זו עצה שקיבלת מאינסטלטור - זרוק אותו מיד מביתך!

בינא

Member
מה זה אביק של אמבטיה?

צינור המקשר את מוצא הניקוז של האמבטיה עם האוויר שמעל למים בצורה של פתח דמוי פרח בחלק העליון של האמבטיה מעל מוצא הניקוז...וגם אוסף את המים שעוברים את גובה המילוי המותר ומרוקן אותם דרך מוצא הניקוז. לא מתקינים אמבטיה ללא אביק. את הקבלן שאמר לך מה שאמר, יש לפטר לאלתר כי הוא מדבר שטויות ואינו מבין כלום. אם הוא קורא לעצמו "אינסטלטור" אז אתה יכול לקרוא לעצמך "פרופסור היגינס"...בקיצור הוא נוכל.

חוג

New member
אביק אוטומטי

ומה לגבי אביק אוטומטי? כזה שמסובבים עם כפתור או לוחצים עם הרגל ומחליף בעצם את פקק הגומי של פעם ?

בינא

Member
לא משנה אוטומאטי או דיגיטאלי

אביק, תפקידו מעבר אוויר בשעת ניקוז המים בסיום האמבטיה ומניעת שפיכת האמבטיה על גדותיה.

Rשף

New member
דווקא כן משנה

אם לא תטפל לקטנות הבחור שאל על התקנת מה שנקרא בחנויות "אביק אוטומטי" כלומר פתיחה של פקק הניקוז מכפתור שנמצא על האביק, וכנראה לזה התייחס האינסטלטור. יש לאביזר הזה בלאי ולא תמיד הוא מחזיק 30 שנה, אבל יש כאלה שלא יכולים בלעדיו.

חוג

New member
מהו בלאי סביר של המתקן ?

Rשף - תודה סוף סוף מישהו מתיחס לענין. הבלאי הוא בסביבות כמה שנות שימוש או כמה חודשים כמו שטוען הקבלן ?

Rשף

New member
תלוי

תלוי באיכות המתקן שתקנה, תלוי בכמה תשתמש בו וכמה תהייה עדין איתו. בבית קודם שלי מתקן כזה החזיק מעמד שנתיים בלי שמץ של תקלה, אני מניח שרב בתי המלון שמכבדים את עצמם מתקינים כזה ודי נדיר להתקל באחד שבור. לעיתים נדרש לכוון את גובה הבורג בפקק עצמו, אבל את זה קל לעשות לבד, גם במקרה של קטסטרופה אפשר פשוט להפסיק להשתמש במתקן ולעבור לפקק גומי.

חוג

New member
תעזרו לי להחליט

חשוב לי לדעת אם שווה להשקיע כסף בכזה שנפתח ונסגר עם כפתור או להסתפק בפפק גומי הישן של פעם כדי למלא אמבטיה !! יש כאלה שממליצים ויש שטוענים שישי לזה בלאי גדול וזה לא מחזיק מעמד הרבה זמן

בינא

Member
בבקשה, עזרה להחלטה נכונה

ככל שמתקנים הקשורים למים יותר מסובכים, כך יש בהם יותר תקלות, פחות אחריות (יצרן ואינסטלטור) ,עולים יותר ויש יותר כאבי ראש ולב. המלצה חמה - עזוב את הפטנטים - לך על פקק גומי ולא תצטער אף פעם. הערה קטנה - האביק מאוד חשוב לפעולת הניקוז של האמבטיה.

למעלה