אביזרים ראשונים

A לוןA

New member
בלי להיכנס לויכוח

על טיבעונות, צמחונות ויחס לבעלי חיים-
שימוש באזיקי בד פוגע ביותר חיות מאשר שימוש באזיקי עור.
ככה, שתדעי.

למה?

(באמת שואלת, לא בציניות).
וכן - לא נכנסת לויכוח, גם לא להטפה. רק מציעה עוד אופציה.
לי יש בדיוק כאלו

אני לא מסוגלת להשתמש בעור אם אני יכולה שלא, וגם יותר קל לשטוף ולייבש מוצרי בד או סיליקון.

A לוןA

New member
הסבר קצר

שימוש במוצרי עור בקר משתמש בעודפים של תעשיית הבשר- ויש המון ממנו. כיום, בגלל המודעות לנושא זב"ח, רוב העור הזה (ומדובר בהמון חומר גלם) פשוט נזרק לפח.
במה משתמשים במקום? בבד או תוצרי לוואי של תעשיית הנפט (פלסטיקים, סקוצי'ים, דמויי עור וכאלה)
ז"א-
במקום להשתמש בעור שכבר קיים בכל מקרה, זורקים אותו ומשתמשים בכותנה חדשה (שמגודלת תוך פגיעה בחיים אחרים) או בתוצרי לוואי של נפט (שפוגע, שוב, בחיים אחרים)

לוגית, בשימוש בתחליפי עור נפגעים חיים נוספים מעבר למה שכבר נפגעו בתעשיית הבשר.

Whip

New member
מעניין

נקודת מבט מעניינת...
אני בספק אם זה ישכנע טבעונים ללכת עם מעילי עור במקום בד, אבל ניחא :)

לא רק טבעונים -

יש לי כמה חברות קרניסטיות שמחרימות מוצרי עור ופרווה, ואני החרמתי אותם גם כצמחונית נטו.
לא חייבים הכל-או-לא-כלום, אישית אני מעודדת כל תרומה שרק אפשר.

וזאת באמת נקודת מבט מעניינת. אחשוב על זה, אבל אני לא חושבת שאהיה מסוגלת.
מה גם שבעניין של אביזרים זה לא ממש משנה - דברים מעור יותר יקרים, ויותר קשים לתחזוקה וניקוי. והריח

למה לי?

לולה 123

New member
מענייין

מעניין מאיזה חומר עשוי השוט שאיתו משתמש המאסטר שלך .
שוט מחוט תפירה ?
והשוט לא מעור ??? ...

לא, הוא כזה

סיליקון, רצועות דקיקות שיכולות מאוד מאוד לעקוץ ולנשוך, אבל גם ללטף (זה גם מה שכתוב באתר שמוכר את השוט - ובצדק).
מאוד קל לניקוי, שטיפה וייבוש, וכמובן לנשיאה בתיק לכל מקום שרוצים.

ויש כמובן, שוטים מסקאי

אפשר גם להכין בבית, די בקלות, מחבלים. ראיתי כמה סרטוני הדרכה וזה ממש לא בעייתי.
חשבתי שאם מוסיפים קשרים בנקודות מסויימות לאורך רצועות החבל - זה עלול להוסיף אלמנט מעניין (ואאוצ'י).

הכנת שוט זנבות חבלים

גם וגם

אין על הרגע הזה של הליטוף המרגיע על עור אדום ורגיש...
או על ההצלפה שמגיעה פתאום בהפתעה אחרי כמה ליטופים ועוצרת לך את הנשימה...
גרררר

A לוןA

New member
כשאת שמה עור ופרווה באותו מקום

את בדיוק נכנסת למקום הפנאטי של הכל-או-כלום
חיות מתות במיוחד לצורך ייצור פרווה
חיות לא מתות במיוחד לצורך ייצור עור

זה בכלל לא אותו תהליך- והעיוורון הזה של הכל או כלום רק גורם נזק- וגורם לעוד חיות למות.

אני לא יודעת עד כמה זה נכון ובדוק...

כמות מסחרית כזאת של עור (אביזרים, לבוש, ריהוט, הנעלה) - קשה לי להאמין שבכלל לא הורגים בשבילה. אני מבטיחה לברר, ולשמור על ראש פתוח.
אבל זה לא משנה - כל עוד יש לי ברירה - אני פשוט לא מסוגלת. אני לא מנסה לשכנע אף אחד (להציע אופציה כן, זה לגיטימי) - אני *אישית* לא יכולה.
וזה לא הכל או כלום - כי במשך שנים הייתי צמחונית בלבד ועדיין - נמנעתי ממוצרי עור.
וכמו שאמרתי, בלי שום קשר - הייתי בכל מקרה בוחרת בחומר שהוא גם יותר זול וגם יותר קל לתחזוקה וניקוי.

UltraL

New member
בימי קדם

ידע האדם להשתמש בכל חלקי הבהמה ולא לגדל ולהרוג פרה שלמה בשביל כמה סטייקים.

Whip

New member

גם היום בחברות "פרימיטיביות" (או שאולי הם יותר מתקדמות מאיתנו? טכנולוגיה וידע זה לא הכל בחיים...), דלות אמצעים, חיות באיזורים נידחים ושמגדלות\צדות את האוכל בעצמם - משתמשים בכל חלקי החיה, עד כמה שניתן

Tranquility40

New member
שבט באפריקה

יש שבט באפריקה שכדי לא להרוג את הפרה בשביל חתיכת סטייק, הם תופסים אותה, ומישהו מגיע מאחוריה וחותך לה חלק מהתחת.

Whip

New member
נשמע מוזר מאד

פרה מדממת וחתוכה באפריקה (לא במקום סטרילי ומחוטא)? לא נשמע שיש לה סיכוי גדול לשרוד אחרי חיתוך כזה...
אולי הכוונה לזה:
Watusi is known as the Cattle of Kings. Their unmistakably large horns can spear a lion....These cattle are viewed as sacred by the African people and are rarely used for meat production among the tribes. Instead, the cows are milked and bled (usually from a small cut made in the cow’s neck), and both liquids are combined to make a clabbered, yogurt-like mixture with a high protein content that is a staple to tribal diets.

למעלה