אביב גפן

taya

New member
אוקיי,

אביב גפן הוא אמן בינוני. הטקסטים שלו, מה לעשות, דיי טובים, הלחנים שלו חביבים, ומה שהוא עושה בשעות הפנאי שלו לא מעניין אותי. שיתלהב, שיהיה היפי מסריח, שיצלוב את עצמו, לי לא אכפת. ומה שלא תגידו, "עונות" שיר יפה. בהזדמנות זאת, מי שמשיג לי את כל המילים לשיר "שלווה", מקבל מה שבא לו.

dishate

New member
תקני אותי אם אני טועה בבקשה.

שאת אומרת "אמן בינוני" את מתכוונת בהשוואה למי ? יש לי תחושה שהרבה כאן לא מעריכים אמנים בארץ (לוא דוקא אביב גפן) רק בגלל שהם משווים אותם לאמנים בחו"ל... וזאת שגיאה. לכן תקני אותי אם אני טועה ותאמרי לי לעומת מי את קוראת לא "אמן בינוני"? (לא בציניות, אני באמת רוצה לדעת)

פלונטר

New member
למה זאת שגיאה?

אתה רוצה שנשווה אמנים ישראליים רק לאמנים ישראליים אחרים? ומה אם הכי טוב שיש לנו הוא גרוע בהשוואה למה שיש בחו"ל, אז למה שנשמע אותו?

dishate

New member
כי זאת שגיאה.

קודם כל אף אחד לא אמר שצריך לשמוע אותו, התכוונתי שבהחלט אנחנו יכולים לפרגן ולהעריך גם על הכישרון, גם על מעמדו כלהיט בארץ ובעיקר בגלל שנורא נורא קשה להגיע למעמד ולרמה כזאת בארץ! (ונכון שאולי יש כאן טיפה פרוטקציה אבל בסופו של דבר מוזיקה טובה תגיע לאוזן הנכונה תמיד). ולדעתי האישית, נורא טיפשי להשוות בכלל אמנים בארץ לאמנים מח"ול. למרות שאני חושב שיש לנו לפעמים קצת יותר טובים. ע"ע ריטה (שלדעתי משתינה על סלין דיון בקשת או עומדת עם מריה קארי כמו כלום וכו.. הבנתם את הנקודה).

dishate

New member
כי...

לקחת אמן שנחשב למספר 1 בארץ ולהציב אותו במעמד נחות לעומת אמנים גדולים מח"ול לדעתי זה טיפשי, כל עוד אין לו קהל בח"ול אני לא כל כך חושב שאפשר לקטלג אותו לפי "אמן טוב" או "בינוני" או "גרוע"...

פלונטר

New member
מה הקשר?

איכות לא נמדדת ע"פ הצלחה מסחרית, רק על פי מה ששומעים. לא צריך שיהיה לו קהל בחו"ל כדי שתוכל לקבוע אם הוא טוב או לא טוב.

taya

New member
יש להכניס נושא להודעה

ממה שאתה טוען אני מסיקה שאמנים בארץ לא יכולים להגיע לרמה של אמנים בחו"ל. עכשיו, אם אתה מודד אמן לפי הפופלאריות שלו, אולי אתה צודק. אבל בכל מה שנוגע לכישרון, אתה טועה. ההנחה הבסיסית שלך היא שהישראלים לא מוכשרים, לא טובים מספיק, ולא משתווים לאנגלים, או לנרווגים, או למי שזה לא יהיה. כמובן שזאת הנחה מוטעת, לישראלי יש בדיוק אותו פוטנציאל לעשות מוסיקה טובה כמו שלאנגלי יש. בקשר להצלחה, זה סיפור אחר. למי אכפת ?

dishate

New member
ממאאש לא...

אני מדבר על קנה מידה. לדעתי יש הרבה יותר אמנים בחו"ל שיגיעו לרמה של סטארים מהסיבה הפשוטה כי חיים שם יותר אנשים שישמעו את המוזיקה שלהם! כאן בארץ אין מספיק אנשים בכדי שיאפשרו לאמן להפוך ללהיט, כי ברוב הזמן הרבה מאוד אנשים מזלזלים באמנים הישראלים (כמו מה שקורה כאן). לסיכום כל הקטע נובע בסך הכל מגישה לא נכונה של האנשים בארץ לאמנים בארץ. לא נכון להשוות לאמנים בחול מהסיבה שמדובר בקנה מידה שונה לגמרי. ובקשר לזה שאביב גפן נסע ללונדון, הרי מדובר בעוד שלב ועוד ניסיון לפתח את הקריירה שלו, זה בדיוק אותו דבר אם הוא יוציא דיסק חדש והוא לא יצליח (ואין אמן שלא יודע איזה דיסקים הצליחו ואיזה דיסקים לא). אבל, לאמן בחו"ל יש יותר סיכוי לשנות את החומר שלו ועדיין להשאר באותה רמה (ע"ע מטאליקה, אולי בארץ לא אבל בחו"ל כן). האמן בארץ פחות או יותר מוגבל במה שהוא יוצר. אבל גלשתי כאן כבר לנושא אחר.

אתה מדבר על משהו שונה לגמרי

אתה מדבר על כמה פופולריות אומן יכול לגרוף בארץ. אנחנו מדברים רק על הרמה שלו, בלי קשר להצלחה ופופולריות. ולדעתי במובן הזה קשה לאנשים להעריך אומנים בארץ, ופעמים רבות לא בצדק.

G_Roni

New member
אפשר להשוות אבל קצת קשה...

זה עניין של שפה... אם מישהו אומר בשיר "יא בן זונה" זה נשמע הרבה יותר חזק מאיזה Fuck u וזה לא רק קללות... יש דברים שלא רגילים לשמוע בעברית כמו שיש דברים שלא רגילים לשמוע באנגלית יש כאלה שמעדיפים לשמוע אנגלית יש כאלה שמעדיפים לשמוע עברית עניין של טעם בקשר למוזיקה בכללי בלי המילים אפשר להשוות... וזה שהישראלים לא מוכשרים זה ממש לא נכון... הישראלים מוכשרים בדיוק כמו כל עם אחר בעולם אבל מדינת ישראל לא יכולה להתחרות עם כ-ל העולם נראה לי שאני סותר את עצמי אבל אני מקווה שתבינו

Fudghe_boy

New member
מה הקשר בין ריטה לסלין דיון?

מי בכלל שומע את זה וגם מי ששומע את זה לא עושה השוואות. חוץ מזה אתה אולי מתחבר לשירים בעברית כי אתה יותר מבין אותם והם תואמים את המנטליות שלך שהיא לא רעה בכלל אבל אי אפשר להשוות.

Black Rose

New member
איך הגעת לריטה?!

אני קוראת כאן את ההודעות של היומיים האחרונים ובלבלת אותי לגמרי- מה ריטה? איך הגעת אליה? היית אומר/ת ריקי גל הייתי מבינה.. פעם.. בעברה הרחוק היא הייתה רוקרית לא רעה ודי שווה. אבל ריטה??? אלוהים ישמור!!! אגב: רוב מוזיקת הרוק בארץ די פשוטה. והלהקות מטאל היחידות שמגיעות לרמה גם לא הכי גדולות (אישית אין לי בעיה איתן- אבל ממש לא מגיעות לרמה שבחו"ל).

dishate

New member
לא נחזור לזה שוב...

אבל התכוונתי לתת קנה מידה לאמנים גדולים בארץ שעומדים עם אמנים גדולים בעולם בלי קשר לסוג המוזיקה אלא רק לאמנים עצמם. הערות ה"אגב" שלך מתאימות כבר לדיון אחר. לא נמשיך עם זה, לפחות לא בדיון הזה...

taya

New member
טוב.

אריק איינשטיין, איפה הילד, שלום חנוך, אינפקציה (הם בסדר, יותר טובים מגפן), גזוז והתרנגולים. נכון, הרוב ישן, אבל בכל זאת. ויש מלא להקות מטאל בארץ שמי שזה הסגנון שלו יכול לתת לך הסבר יותר מפורט עליהן, אביב גפן לא בודד בשטח.

epitaph

New member
תוסיפי להם גם את...

ברי סחרוף,יהודה פוליקר,כוורת,החברים של נטאשה ומשינה...לדעתי כולם יותר טובים מאביב גפן.

לדעתי

שתי הלהקות הישראליות הכי מרשימות ששמעתי היו פרווה חמה, וPeople, קרניבל אין קואל הישראליים.

למעלה