אבטחה קצת..

e p s i l o n

New member
אבטחה קצת..

1. נניח שיש באתר פירצה המאפשרת שתילת סקריפט באתר. 2. אני יוצר דף ASP ומעדכן משתנה בעמוד למשל NAME דרך השרת. 3. האם אני ניתן לשנות את המשתנה הזה בעזרת סקריפט מושתל? (סקריפט צד לקוח? [יותר קל להשתיל] , סקריפט צד שרת ? )

Mapisto

New member
כשאני חושב על זה

זה מקצועי גאד דמט! וכן לדעתי אפשר לשתול תגי <% וכאלה פשוט תבנה מערכת שמסננת את זה.... (עדיף בצד שרת, אפשר לעקוף את זה בצד לקוח)

e p s i l o n

New member
אך אתה עוקף את זה

בצד לקוח?? מה מתרגם לאסקי ומשחקים כאלה? מה אני יכול לעשות בשרת אז שלא ניתן לעבוד עליו?

Admini

New member
אי אפשר לשתול <%

אפשר, אבל זה לא מזיק
מה שכן, אפשר לשתול HTML)

e p s i l o n

New member
אז אך

אני למשל גנוב sessionID ? האם אני כלל לא יכול להזיק דרך השרת? הרי יש את כול הקטע של XSS וכאלה - האם זה רק צד לקוח??

e p s i l o n

New member
אני ידוע

אך לגנוב עוגיה . (XSS פשוט ואני מציג לך את התוכן של העוגיה שלך אפילו כאן בתפוז..) וגם אני יודע ש session הוא סוג של עוגייה . אבל מה הקשר? האם יש דבר כזה sessionID בצד לקוח? או לכול עוגייה מצורף גם מספר התהליך ? מה קורה ? (מועדים לשמחה!!)

e p s i l o n

New member
אז

1. כאני אעשה למשל
alert document.coookie​
מה הוא יראה לי ? את כול העוגיות שיש? 2. זה עוגייה שנמחקת ישר אחרי..(נכון)

e p s i l o n

New member
הסתכלתי

1. בעוגיות שיש לי בתפוז עכשיו בזמן הגלישה , יש אחת שמכילה שם ומייל וכול מיני פרטים ועוד אחת שמיכלה מילה מוזרה + URL של תפוז + מספר. האם המספר המובלגן הזה הוא ה SEESIONID ? איפה הוא בכלל? 2. אמרת שהוא יציג לי את כול העוגיות ב ALRET . אך אני יודע שהוא מציג לי עוגייה אחרת כול פעם - מתי אני יודע שהוא עבר עוגייה כרגע?

e p s i l o n

New member
הסתכלתי

1. בעוגיות שיש לי בתפוז עכשיו בזמן הגלישה , יש אחת שמכילה שם ומייל וכול מיני פרטים ועוד אחת שמיכלה מילה מוזרה + URL של תפוז + מספר. האם המספר המובלגן הזה הוא ה SEESIONID ? איפה הוא בכלל? 2. אמרת שהוא יציג לי את כול העוגיות ב ALRET . אך אני יודע שהוא מציג לי עוגייה אחרת כול פעם - מתי אני יודע שהוא עבר עוגייה כרגע?

e p s i l o n

New member
עוד משהו

גם כשיצאתי ממערכת תפוז (יציאה ממערכת למעלה..) העוגיות לא נמחקו! אף אחת לא נעלמה... מה קורה כאן? אמרנו שהעוגייה נמחקת כאשר ה SESSION מת. האם ביציאה ממהערכת הוא לא מת? הוא חייב למות אחרת בלאגן יסרור כאן..

e p s i l o n

New member
משה גבר

לחץ כאן ואמור לי איפה לעאזאזל זה ה sessionId? יש כאן את שתי העוגיות שלך , ואח"כ משהו מוזר - sesionId והרבה אותיות מוזורות.. תודה!

e p s i l o n

New member
מה SQL ?

אך אתה גונב עוגייה בעזרת שאילתא?? אך אתה בכלל מכניס את השאילתא?

המנה

אני יודע שבaccess אי אפשר לעשות ; בשאילתה אבל נניח אם יש משהו לעדכון ככה:
sql="UPDATE tbl SET gg='t' WHERE id=" & Request("id")​
אם הid שהתקבל מהלקוח נראה ככה:
13; DROP TABLE tbl​
אז זה יהיה ככה:
UPDATE tbl SET gg='t' WHERE id=13; DROP TABLE tbl​
משהו בסגנון הזה :)

למעלה