אבחון מחוננות

אה, חשבתי שהתכוונת שאת תכתבי את השם

של המנהלת והתיכון... באמת לא היה ברור לי כל כך ממה את מסתייגת
.

רזאי

New member
אני פעילה בכמה וכמה פורומים

של תפוז. נראה לי שאם מישהו יחליט לחפש עלי פרטים, יוכל לגלות מי אני די בקלות. לכן גם אני אהיה מוכנה לתת פרטים על התיכון רק במסר. בכל מקרה מדובר בתיכון של היישוב שלנו, ועוד כמה יישובים סמוכים, מאוד רחוק ממרכז הארץ. לא רלוונטי לרוב המתעניינים.

אה, אני לא מתלוננת או משהו בסגנון.

גם אני שומרת על חשאיות בפורומים (לגבי העיר בה גדלתי, מקום מגוריי הנוכחי, וכו'), על אף שמאוד קל לגלות מי אני לפי הפרטים שכן מסרתי...

רזאי

New member
מבטיחה לא לנסות

למרות שבאמת נפגשנו כבר בכמה פורומים.

למה את כבר מניחה שעמום?

בני גם התחיל כיתה א, אוטודידקט שלימד את עצמו לקרוא בגיל צעיר, חשבון גיאוגרפיה ואנגלית
וברור שמבחינת ידיעות הוא במקום אחר.
יחד עם זאת, בגלל שיש גם מרכיבים רגשיים וחברתיים כרגע הוא כלל לא מרגיש משועמם.
ייתכן ובהמשך זה יבוא, אבל למה ללחוץ?
ומה בעצם ייתן לך האבחון? הרי אין פתרונות קסם ואני חושבת שבהמשך המורה תכיר אותו יותר
טוב ותעזור לך. אין צורך לנפנף בכותרות כדי לקבל התייחסות רצינית.

תמידי7

New member
אבחון פרטי למחונות

אם כבר דעתך נחושה רצוי כי יבחר מאבחן המוכר על ידי משרד החינוך או אז תוצאות המבחן יהיו תקפות וימנעו את הצורך להבחן שוב בשנה הבאה .
כפי שנכתב על ידי חברי לפורום מרבית בתי הספר ערוכים לתת מענה לכל גווני הקשת .

דנה11107

New member
אין דרך "למנוע" את המבחן בשנה הבאה

אין כל אפשרות ל"הימנע" מהמבחן בשנה הבאה גם אם מביאים אבחון פרטי.

תמידי7

New member
מקווה שלא טועה או מטעה אבל

למייטב ידעתי איבחון על ידי פסיכולוג מורשה / מוכר מטעם משרד החינוך בכל גיל שווה ערך למבחן המיון בכיתה ב . מכירה לפחות 2 ילדים שמויינו בדרך זו . לא סגורה בוודאות מתי אובחנו האם בשנה היעודה או קודמתה וכו . סייג נוסף הילדים הנל בני 11 ויתכן ושונו הכללים . אם טעיתי או הטעתי שולחה סליחתי

דנה11107

New member
נכון

זה נכון, אבחון מאפשר בחינה חוזרת (אם הילד לא קרוב לחתך, אם הוא קרוב הוא ממילא זכאי לעשות בחינה חוזרת) אבל כאן היא מדברת על ילד שרק התחיל כיתה א', שקודם יעשו את הבחינה בכיתה ב' ואם לא יעבור ולא יהיה קרוב לחתך תמיד אפשר ללכת לאבחון

התגובה שלי הייתה למי שטענה שאפשר

להתקבל על סמך האבחון הפרטי לכיתת מחוננים - והצעתי לה לבדוק שנית את העניין, כי למיטב ידיעתי זה לא אפשרי. אבל אם זה כן אפשרי, זה בהחלט יעניין לא מעט מההורים שנכנסים לפורום (ואם זה אפשרי על סמך אבחון של תחילת כיתה א', גם זה יעניין אותם).

דנה11107

New member
זה לא אפשרי

כמו שאמרתי, זה לא אפשרי. על סמך אבחון אפשר לבקש מבחן חוזר למי שלא עבר אבל זה בטח לא רלוונטי לילד בכיתה א

היא אמרה שהיא מכירה 2 ילדים כאלה.

במקום להניח מראש שזה לא באמת נכון, אני מציעה שהיא תבדוק שוב. אולי אצלם זה נכון, כמו שמשפחה אחרת תיארה שהילדה שלה נכנסה לתכנית בלי לעבור את הבחינה.
יש גם ילדים שנכנסים לכיתות מחוננים בלי לעבור את שלב ב' בגלל אפלייה מתקנת / רצון שיהיו מספיק ילדים בכיתה / היא תהיה מאוזנת, וכו' - ויכול להיות שגם אבחון עוזר לפעמים.
אני מעדיפה את הגישה של ברור על פני הגישה של "אין חיה כזאת"...

דנה11107

New member
באמת אין חיות כמו שאת מתארת - לא בארץ

האמא ששאלה לגבי הבת שלה שהתקבלה ליום השליפה ביררה, וכפי שניחשתי יש אצלם תוכנית משולבת מחוננים ומצטיינים ולכן היא נכנסה. חבל להשלות אנשים, אין מישהו שנכנס לתוכנית מחוננים מבלי לעבור את שלב ב' בגלל אפלייה מתקנת, האפלייה המתקנת (לטובת בנות) כבר מגולמת בבדיקה הראשונית של המבחן. גם אין אף אחד שנכנס על סמך איבחון חיצוני - איבחון חיצוני עוזר לקבל מבחן חוזר או מבחן מותאם אם מדובר על לקות מסוימת. גם אין דבר כזה שמכניסים מישהו בגלל שאין מספיק ילדים בכיתה - כל זה בדוק ולא סתם השערות אז באמת חבל להשלות את ההורים ושירוצו לשלם אלפי שקלים לאיבחון פרטי (אלא אם כן מטרתם היא אחרת - כלומר, לעצמם או להעשרה אחרת שאינה כיתת מחוננים)

גמר חתימה טובה

את מוזמנת לא לקרוא

את התשובה של האמא שטענה ש-2 הילדים האלה נכנסו כך, לכשתגיע, אם זה לא מעניין אותך. אותי מעניין לקרוא מה קרה שם, כמו שעניין אותי לגלות מה שקרה במקרה הראשון (שבו התברר שזו תכנית משולבת).
להגיד "צריך לברר את העניין, אנא עשי זאת" זה לא "להשלות אנשים". לפעמים יש הבדל בין מה שהכללים היבשים אומרים (שזה המידע שיש בידייך - כי הרי לא בדקת באמת מה קרה לכל ילד וילד בארץ) לבין מה שקורה בפועל. את חושבת שאין הבדל כזה אף פעם וגם לא מעניין אותך מה בדיוק קרה שם? סבבה - שוב, את מוזמנת לא לקרוא.

dpsegal

New member
כיף שמתייחסים אבל

תודה לכולם על ההתייחסות והאיכפתיות
לי אין שום רצון לקדם את ילדי (ולכן אין מדובר בלחץ שלי כהורה)
התלונות והמצוקה הגיעו ממנו!
הוא החל לגלות תוקפנות וחוסר רצון ללכת לבית הספר בגלל השעמום
מה שעושים בכיתה הוא עשה בגיל שלוש לערך (חשבון ושפה)
כן יכולה לספר לכם שלאור המלצת המורה סיפקנו לילד חוברות מתקדמות וספר קריאה
והמורה מתירה לו בזמן השיעורים לעבוד גם עם החוברות שלו וגם לקרוא ספר
כתוצאה מכך מצב רוחו השתפר פלאים והוא חוזר מבית הספר במצב רוח טוב בהרבה.
אני בדעה שכל אחד צריך להיות קשוב לילד שלו
לי חשוב שהילד שלי לא יסבול. ללמוד הוא ילמד וזו רק כיתה א
אבל! השעמום לילד מסוגו יכול להיות הרסני
אני מפנה את כולכם למאמר מרתק בגוגל - עצות מועילות להורי מחוננים
שם דנים בהרחבה בהשלכות ההרסניות שיכולות להיות לילד מחונן משועם ולא מאותגר.
האבחון שרציתי לעשות נועד לכך שההנלה והמורים יתייחסו לעניין יותר ברצינות ויתנו פתרונות/הצעות כיצד ניתן בחלק משעות הלימוד לאתגר את הילד ו/או לעניין אותו.
בכיתה א שעות מרובות של שפה וחשבון שלא מתאימות לילד ואין סיבה שישתעמם בכל השעות הללו ויסבול.
אז אני בודקת ומקווה לטוב.
תודה

רזאי

New member
פעם (בישראל) קיבלנו טלפון זועם

ממורה לאנגלית. היא ביקשה שהספרים שהילד קורא מתחת לשולחן בשיעורים שלה, יהיו באנגלית.

אצלנו, סוף סוף (אולי כי זאת כיתה ד')

יש לה שולחן משלה לקרוא מתחתיו (ולא מבלים חלק גדול מהשיעור בישיבה על השטיח והחלק האחר על כסא אקראי). אני מקווה שהחומר הנלמד יעניין אותה, אבל אם לא - אולי באמת היא תוכל להתחיל לקרוא מתחת לשולחן...

למעלה