אבחון מחוננות

dpsegal

New member
אבחון מחוננות

שלום לכולם
בני בן השש וארבעה חודשים התחיל כיתה א
על מנת לקבל פתרונות לשעמום בכיתה כגון חוברות מתקדמות, הוצאה לכיתה גבוהה יותר ללימוד חשבון ושפה,
אני רוצה לעשות לילד אבחון מחוננות כדי להביא תוצאות מסודרות להנהלה ולמורים.
מישהו יכול להמליץ על מכון לביצוע האבחון? מה לגבי מכון דרור? מכון ספירלה?
(האבחון בבית הספר מתבצע רק בכיתה ב' ורלבנטי רק מכיתה ג לכן רוצה לעשות כבר עכשיו).
תודה

לא צריך אבחון בשביל הדברים האלה

צריך לדבר עם המורה בצורה נעימה ויעילה.

מורות מאפשרות לילדים לעבוד בחוברות מתקדמות בלי קשר לאבחונם כמחוננים.

יש מורות/בתי ספר שמעודדים כל ילד - בלי קשר לאבחונו
ויש מורות/בתי ספר שלא מאפשרים לימוד בחוברות נפרדות - בלי קשר להיות הילד מחונן או לא

dpsegal

New member
תודה ! אבל

תודה על התייחסותך. עבודה בחוברות מתקדמות מאילה אחריות לא פשוטה על הילד וגם לי כהורה לא פשוט לספק חוברות שכן לא בהכרח יודעת מה מתאים. מלבד זאת אני רוצה לבדוק אפשרות לשימוש במה שקרוי הקצאה- שהיחד בשיעורים מסוימים יצטרף לכיתה בוגרת יותר. אבחון מקצועי יחייב התייחסנות רצינית יותר מההנהלה והמורים.

דנה11107

New member
למה לא לחכות

למה לא לחכות? רק התחילו הלימודים, כייצד ניתן לדעת אם הוא מתאים בכל המקצועות אותם הזכרת לשבת בכיתה בוגרת יותר? איבחון מחוננות לא ייתן מענה על השאלה, זהו מבחן איי-קיו זה לא מבחן שאומר שהילד יותר טוב בשפה, מתמטיקה או אמנות.

למה שלא ניתן יהיה לדעת?

אפילו בלי אבחון מקצועי אפשר לדעת - יש תכנית לימודים לכל שנה, ואפשר לבחון את הידע שלו ולראות אם הוא יודע את מה שהוא אמור לדעת בסוף כיתה א', למשל. דווקא לדעת אם מתאים לו לשבת בכיתה בוגרת מבחינות אחרות (בגרות, הפנמת הדרישות של בית הספר, וכו') קשה לדעת בלי אבחון - אבל אם הוא עומד בדרישות של המקצועות השונים (קריאה וכתיבה, חשבון, וכו') קל למדי. כפי שציינתי פה, לקראת סוף כיתה ב' המורה נתנה לכל הילדים בכיתה מבחן מקדים על החומר שהם עומדים ללמוד, ומי שקיבל 100 היה אמור לקבל פטור מללמוד את החומר הנ"ל. באותה מידה אפשר לעשות את זה בתחילת כיתה א' - אם הילד יודע את החומר היטב, אין צורך שילמד אותו שוב, נכון?

tomi32

New member
אתה כמובן מכיר היטב את הבן שלך

קח בחשבון שלהקפצה שכזו יש הרבה השלכות, גם אם מבחינת החומר אין בעיה ללמוד עם כיתה גבוהה יותר (אגב, מה יקרה כשהוא ישיג את תלמידי ב', הוא יעבור שוב לכיתה גבוהה?).
לפחות מהניסיון שלי, לכיתה א' יש חשיבות רבה בהסתגלות למערכת, ארגון, מבחינה חברתית ועוד (אני לא איש מקצוע, אז קשה לי להגדיר במדוייק את התועלת הרבה שראינו בשנה הזו).
אגב, הבן שלי מסרב עד היום בכיתה ג', לעבוד בחוברות מתקדמות יותר למרות שהמורה הציעה כבר בא' ואני כמובן לא לוחץ בכיוון. ההשערה שלי היא שהוא לא רוצה תיוג מבחינת הילדים האחרים - תיוג שממילא קיים כי כבר בגן הילדים יודעים מצויין מי בולט.

דנה11107

New member
למה להלחיץ?

אולי יעצבן כמה מכם שאני אומרת זאת שוב אבל ילד שמגיע לכיתה א' קורא, כותב ועושה תרגילי כפל לא מין ההכרח שהוא מחונן (מהכרות אישית) וגם להפך: ילד שמגיע לכיתה א' לא קורא, לא כותב וכ"ו יכול להיות מחונן (וזה מהיכרות עוד יותר אישית) אחרי 3-4 חודשים כולם מישרים קו ורק אח"כ ניתן לראות מי מתקדם יותר. אם כבר שבוע אחרי תחילת כיתה א' יכניסו ילד ללמוד עם כיתות גבוהות יותר ובהמשך הוא יתקשה זה יגרום יותר נזק מתועלת. אני לא רואה בזה סוף העולם אם ילד יישב 3 חודשים ו"ישתעמם" כביכול, כפי שטומי אמר יש כל כך הרבה דברים נוספים להסתגל אליהם בכיתה א' שלאו דווקא קשורים לתכנים הלימודיים ואם יש לילד הזדמנות "לפנות" עצמו כי קל לו בלימודים בכדי להסתגל - אשריו - למה להלחיץ אותו עם לימודים בכיתה ב', חוברות מתקדמות ועוד? מעבר לזה, יש קורסים וחוגי העשרה רבים אחה"צ ואם הילד מעוניין אפשר לשלוח אותו לשם.

If he knows everything they learn

in first grade, he will be bored the entire year. It doesn't matter if he is gifted or not. Would you like to sit an entire year and study things you already know? And do you think
that is a good way to start school?
He may not be bored in the parts where you don't study (like gym or lunch or maybe art), but he will definitely be bored in the parts where you either listen to the teacher or apply what she has just taught - which is much of what you
do in school.

THE WIZARD 55

New member
מנסיוני, אני יכולה לאמר לך שזה סתם טרטור

בתי נבחנה בתחילת כיתה א' במבחן מסכם של השנה וקבלה 100
ואז המנהלת הציעה שתלמד בכיתה ב', ואז החל הטרטור מכיתה א' לב'
וגם בכיתה ב' היא קבלה מאיות, כי היא כבר ידעה את הנושאים הנלמדים בכיתה ד'-ה'. אז הוצאנו אותנו מהכיתה והיא למדה במצויינות עם תלמידי
כיתות ד'. לדעתי, אין למורים כלים להתמודד עם ילדים מחוננים/מצויינים, הם פשוט אובדי עיצות. הכי טוב זה לשבת בבית, עם חוברות שלומדים בכיתות גבוהות יותר ולרוץ עם החומר, אם הילד רוצה ומבקש כמובן.

THE WIZARD 55

New member
היא תקבל

כך הובטח לי, שעתיים בשבוע, פרטני במתמטיקה. שעה בשבוע אנגלית יחד עם כיתה ה'. הוצע לי לצרף אותה למצויינים ה-ו במדעים ומחשבים.
אבל ישנה בעיה כי הבת שלי משתתפת גם במקהלה, ובתזמורת וזה נופל על זה. אני בדיוק עכשיו בונה לה מערכת יחד איתה. אני לא רוצה להעמיס עליה.

רזאי

New member
נשמע פשוט נפלא.

גם הילדה, וההורים התומכים, וגם ביה"ס. למורים מאוד קשה להתמודד עם ילדים כאלה. זה בעצם "חינוך מיוחד" אבל מהכיוון השני. נשמע שהמנהלת עושה מעל ומעבר כדי להתאים את המערכת עבור הילדה. ביישוב שלנו יש מנהלת כזאת בתיכון, היא עוזרת לילדים שזקוקים להתאמות משני הכיוונים. לצערינו מנהלת ביה"ס היסודי שונה ממנה מאוד.
זה יהיה יותר מידי אאאוטינג לפרגן למנהלת ולספר איזה בי"ס זה?
אני כרגע בחו"ל והרבה חברים סביבי מתכוונים לחזור לישראל אחרי כמה שנים מחוצה לה. כולם מתלבטים לאן לחזור בגלל איכות החינוך. אשמח אם אוכל להמליץ להם על בי"ס שהולך לקראת התלמידים. גם במסר, אם את מעדיפה.

רזאי

New member
אבל אולי זה אאוטינג בשבילם.

אני לא חושבת שאפשר למצוא כמה ילדים ברמה כזאת בבי"ס אחד.

למעלה