אבחון מחוננות

עדכון - קפצתי לכיתה הבוקר

הם יוצאים היום לטיול - המורה עמדה והסבירה מה הולך לקרות, והילדה קראה ספר מתחת לשולחן
.

רזאי

New member
מה שמראה שהקפצת כיתה לא תמיד עוזרת.

לא בהפגת השיעמום, וגם לא בשינוי הגישה...

כאמור, היא לא לימדה כלום, אלא נתנה

תדרוך לפני הטיול. כך שקשה להסיק מזה לגבי הפגת השעמום.

רזאי

New member
כן, אבל זה מראה שהילדה לא שינתה גישה.

היא לא מצפה שהמורה תגיד משהו מעניין או חשוב.

לצערי במובן הזה היא באמת לא שינתה גישה

ואכן גם עכשיו היא לא מקשיבה למורה (היא פשוט אמרה לי את זה). בינתיים היא כן עובדת יותר מכפי שהיא עבדה בשנה שעברה, למיטב ידיעתי, אבל מאוד יכול להיות שגם המצב הזה ישתנה בקרוב... גם כל הקטע של המורה הזמנית לא ברור לי, ולא ברור לי שהיא באמת מלמדת אותם יותר מדי. רוב מה שהילדה מתארת שהם עשו הן עבודות כתיבה (מה אני אוהב, אני דומה ל..., וכו').

רזאי

New member
כל שטויות ההיכרות הרגילות.

אנחנו נאלצנו להכין לבובת קרטון "תלבושת לאומית ישראלית". לא עוזר לנו שאין אחת כזאת. לכל הילדים שמגיעים ממזרח אסיה הרבה יותר קל במובן הזה.
אולי כשתהיה מורה קבועה המצב ישתפר.

רזאי

New member
היא רצתה בת,

ולא היה סיכוי שהיא תסכים לכובע טמבל

בסוף הלכנו על חולצה לבנה, חצאית כחולה, ושרשרת עם מגן דוד. לא נראה לי שיגידו לנו משהו. שנה שעברה אחת המורות שאלה אותי אם מצות הן המאכל הלאומי שלנו...

רוני810

New member
כשאני שומעת על החינוך בחו"ל אני רואה שהדשא של

השכן לא ירוק יותר. בטח יש לו גם יתרונות, אבל נשמע שלא מעט חסרונות. ולפחות לחינוך בארץ אנחנו רגילים, המוזרויות בחו"ל הן אפילו לא מוכרות לנו.
לא הייתי משערת ששולחן קבוע לפני כיתה ד' זו שאיפה מוגזמת. מסתבר שבכמה מקומות זה ככה.
אבל כמו שאמרתי, בטח יש דברים שהם עדיפים עלינו.

זה לא "החינוך בחו"ל"

זה המצב הספציפי בבית הספר הספציפי במקום הספציפי שבו אנחנו גרים. המצב פה באמת לא משהו, אבל אני לא יכולה להעיד על מקומות אחרים.

רזאי

New member
אני יכולה להעיד על ביה"ס שלנו.

הוא נחשב לטוב, אבל היינו מרוצים הרבה יותר בישראל.

כל הכבוד למורה שהיא מרשה לו לקרוא ספר

אנחנו נתקלנו בסירוב להצעה בשנה שעברה (בחו"ל) בטענה שילדים אחרים ירצו גם.

נטלי22

New member
לכיתת מחוננים אפשר להתקבל רק על סמך

המבחן של מכון סאלד. גם אם יש לך אבחון פרטי של IQ בשמיים זה לא יעזור. אולי יעזור לקבל מבחן חוזר.
לא יודעת אם החוקים זהים לגבי יום שליפה, או שאולי שם יש מקום לגמישות כלשהיא.

תמידי7

New member
תשובתי

שני הילדים הנל לוקחים חלק במסגרת יום שליפה . הילדים התקבלו לאחר אבחון במכון קרני . ילדים אילו הופנו למכון קרני באישור ובהנחיית אגף מחוננים בשל צרכים אישיים יחודיים . למען הסר ספק אם הורה יערוך מבחן ביומתו ללא אישור הרפרנטית תוצאות האבחון יהיו בלתי קבילות.

למעלה