אבחון דידקטי

אבחון דידקטי

הבת שלי בת 14 ואני מעוניינת לערוך לה אבחון, אני מתלבטת בין דידקטי לפסיכו-דידקטי.
הסיבה לאבחון היא שהיא צריכה הארכת זמן בבחינות ושימוש במילונית באנגלית.
אז איזה אבחון עדיף?

r i n i

New member
על מנת שיוכר בעתיד - פסיכו-דידקטי

בכל מקרה כדאי שתתענייני אצל היועצת בביה"ס או ב"ניצן" (גם אם את לא עושה את האבחון שם).

אני עושה את האבחון בניצן

וכתבתי את ההודעה פה אחרי שהתייעצתי איתם ועדיין לא הייתי סגורה על עצמי.

תודה רבה כנראה שזה מה שאני אעשה - פסיכו-דידקטי

להתאמות שציינת אין שום צורך בפסיכו-דידקטי הדידקטי מספיק בהחלט.
התוספת של האבחון הפסיכולוגי נדרשת רק כשהתלמיד זכאי לבחינות מותאמות או לבחינות בעל-פה. ממצאי האבחון הדידקטי יראו את הזכאות הזאת, ולפי זה המאבחנת אמורה להמליץ לכם להשלים גם את החלק הפסיכולוגי.
לכל יתר ההתאמות בבחינות: הארכת זמן, הקראה (עברית ואנגלית), התעלמות משגיאות כתיב, מילונית באנגלית, שעתוק בחינה בעברית ועוד ועוד ועוד... האבחון הדידקטי תקף מכיתה ז' ועד גיל 25 לשם השלמת בגרויות.
בקיצור, אין סיבה להוציא כסף מיותר. כמאבחנת לקויות למידה מזה 10 שנים בעלת תואר שני בלקויות למידה אני יכולה לומר לך באחריות - אין סיבה לאבחון משולב במקרה שציינת.
מצרפת לך גם קישור לחוזר מנכ"ל:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/applications/mankal/arc//sd4bk4_3_25.htm

שימי לב לסעיף מספר שלוש, אשר מפרט את ההתאמות בדרכי ההבחנות לפי 3 הרמות. מאחר וההתאמות שאת ציינת הן ברמה 1+2 בלבד, אין צורך באבחון שהוא משולב.

אבל ההפרש הכספי הוא בסה"כ 300 ש"ח

אז אני מתלבטת, האם לא כדאי לעשות כבר את הפסיכו-דידקטי בשביל 300 ש"ח?

אם אין צורך בו - זה פשוט לא ייתן לכם כלום אם ההפרש הוא יחסית קטן, אפשר "ללכת על בטוח". זה לא מבטיח שום דבר מעבר למה שאבחון דידקטי בלבד יכול לתת, אבל זו גם דרך פעולה אפשרית. אין מה להפסיד חוץ מאת 300 הש"ח.

מצטערת הפוכנת חובה פסיכודידקטי

להתאמות לבגרויות וגם ליסודי דידקטי כבר לא לא נותן עזרה כדוגמה להוראה מתקנת חייבים פסיכודידקטי .

אני אהיה הכי כנה שאני יכולה בלי להעליב עייפתי מהוויכוח הזה.
בפעם האחרונה אנסה להעמיד דברים על דיוקם:
אכן, לשם קבלת שעות שילוב (לא תגבור, ממש שעות שילוב) מזה מספר שנים משרד החינוך דורש אבחון פסיכו-דידקטי. בשטח לא כל בתי הספר מתעקשים על זה - יש שיותר מתגמשים ויש שהולכים על פי "הנהלים היבשים", אבל רשמית אכן משרד החינוך דורש אבחון משולב לקבלת שעות שילוב. זה נכון לגבי יסודי וחטיבה בלבד. בתיכון אין שעות שילוב.
לגבי התאמות בבחינות בית ספריות ובחינות הבגרות:
משרד החינוך מפריד את ההתאמות לשלוש רמות שונות, הנבדלות ביניהן במידת השינוי שהן יוצרות בבחינה. מרבית ההתאמות מוגדרות רמה 1 ורמה 2. עבורן אין שום צורך באבחון משולב.
רק עבור התאמות ברמה 3 - להן זכאים מיעוט יחסי של תלמידים - יש צורך באבחון משולב. מדובר בבחינות מותאמות (בלשון, ברבי מלל, במתמטיקה) ובבחינות בעל-פה.
ראי חוזר מנכ"ל אליו הפניתי בהודעה הקודמת.
תראי, אני יודעת שיש המון בלבול בשטח בעניין. זה נובע גם מהורים שמטעים אחד את השני שוב ושוב, ממכונים שרוצים להרוויח כסף ולוחצים על ההורים לעשות אבחון משולב בהסברים שונים ומשונים, וגם לפעמים מהעדר ידע מספק של יועצות - בחטיבה ובתיכון.
אבל מה לעשות. אני מאבחנת מאוד מאוד ותיקה ומאוד מאוד מנוסה. קוראת מדי תחילת שנה באופן מסודר ומעמיק את כל העדכונים והשינויים של חוזרי המנכל ומעורה בכל ההנחיות עד הפרטים הקטנים ביותר.
אני מאבחנת זו השנה העשירית ברציפות, עורכת באופן קבוע 3 אבחונים בשבוע לכל הגילאים. הרוב המוחץ של האבחונים הוא רק דידקטי ולא משולב ומעולם לא היתה שום בעיה ליישם את ההמלצות שנתתי לבחינות הבגרות בשטח. מעולם.
אני ממש ממש לא רוצה להעליב אבל ניהלתי את הדיונים האלו כבר בכמה פורומים אחרים ועייפתי. אבל זו האמת וזו המציאות, ומי שאומר אחרת פשוט טועה.
אפשר גם פשוט להרים טלפון לגף ללקויות למידה ואחת ולתמיד לשמוע את ההנחיות הנכונות.

אני לא נעלבת לבת שלי אין התאמות רמה 3

ודרשו בכיתה ז' אבחון פסיכודידקטי ובתיכון שלנו כן דורשים פסיכודידקטי
לאנגלית ( הקראה ומילונית) בשאר המקצועות תוספת זמן והתעלמות משגיאות כתיב ( הקראה כתוב והיא לא מקבלת ) כך שהיועצות שאני מכירה כן דורשות את הפסיכודידקטי .
אם ההבדל 300 ש"ח לדעתי עדיף כבר לערוך אבחון מקיף יותר .

נכון, הם דורשים אבל לא בצדק ובלי שום סיבה יש להם מן נטייה שכזו לשלוח את כל ההורים ישר ל"אבחון פסיכו-דידקטי" אבל בין זה לבין ההנחיות של משרד החינוך אין שום קשר. חלק מהיועצות לא תמיד מעורות בפרטים (שזו לדעתי שערורייה בפני עצמה), וגם בחלק גדול מהמקרים הם רוצים "לכסות את עצמם".
300 ש"ח זה באמת לא הבדל גדול, אבל ברוב המקומות שבהם עושים אבחון משולב המחיר הוא כפול בין דידקטי לבין פסיכו-דידקטי. לכן במקרים האלו מתחילים עם הדידקטי, ואם רואים צורך להשלים, אז ממליצים להשלים. תכל'ס הוועדות המחוזיות מסתכלות כמעט רק על הממצאים של אבחון לקויות הלמידה. לאבחון הפסיכולוגי יש פחות חשיבות במקרים האלו. מטרתו רק להוכיח לוועדה שמדובר בתלמיד עם IQ תקין ותו לא.

זה הרבה יותר גרוע

לבן שלי עשיתי בסוף ג' אבחון פסיכודידקטי בעלות של פסיכודידקטי אבל היה רק אבחון דידקטי כי " הילד ננעל בפניה " פסיכולוגית שלא אכתוב את שמה , אליה בשנה הבאה לא נלך .

במקרה כזה היה נכון לא לדרוש מכם תשלום קרה לי פעם אחת בכל ההיסטוריה שלי שילדה (גם ביסודי) לא שיתפה פעולה בכלום. היה כנראה מצב רגשי לא פשוט שם. שילחתי את האם ואת הילדה לדרכן בלי לגבות אגורה והמלצתי שיחזרו כשהילדה תהיה מוכנה (לא חשוב שהם לא חזרו).
גם קרה לי לא פעם שהתיישבו אצלי הורים ומתוך השיחה עלה שאין שום צורך באבחון דידקטי, אלא יותר מתאים להם אבחון רב"ע או קשב. הגיעו כי המורה שלחה אותם לעשות אבחון
גם אותם שילחתי לדרכם.
ורק שאני לא אתחיל כאן עם סיפורי יועצות או עם סיפורים על פסיכולוגיים שאמרו בשיחות משוב דברים שגרמו לשערות ידיי לסמור... והכי הזוי? פסיכולוג שישב איתי בשיחת משוב ובאמצע הנאומים שלו אני קולטת שהוא בכלל מדבר על ילד אחר שאבחנו ולא על הילד של ההורים שישבו מולנו!!!

כמו בכל תחום, גם כאן יש טובים יותר ויש טובים פחות ובגלל זה חשוב מאוד לברר למי הולכים ומה עושים.
אגב, גם 300 ש"ח זה בין 2-3 שיעורים פרטיים בהוראה מתקנת (כמו שאת מן הסתם יודעת), כך שזה לא כזה זניח בסופו של יום.
ועוד משהו - שולחת לך מסר

ושתינו נספר סיפורים

מועדות שילוב ועוד'
תעזבי זה היה ונגמר אליה לא נחזור לאבחון של כיתה ז'
נמצא מאבחן אחר או מכון אחר
חבל לי שהמכון שעשיתי לאחותו אבחון בכיתה ז' נסגר .

בינתיים גם קיבל אופק חדש באנגלית כתגבור , חשוב לזכור שאפשר לבקש מבי"ס שעות פרטניות מעבר לשילוב ע"ח אופק חדש שבו כל ילד זכאי לשעות פרטניות .

למעלה