אני אהיה הכי כנה שאני יכולה בלי להעליב עייפתי מהוויכוח הזה.
בפעם האחרונה אנסה להעמיד דברים על דיוקם:
אכן, לשם קבלת שעות שילוב (לא תגבור, ממש שעות שילוב) מזה מספר שנים משרד החינוך דורש אבחון פסיכו-דידקטי. בשטח לא כל בתי הספר מתעקשים על זה - יש שיותר מתגמשים ויש שהולכים על פי "הנהלים היבשים", אבל רשמית אכן משרד החינוך דורש אבחון משולב לקבלת שעות שילוב. זה נכון לגבי יסודי וחטיבה בלבד. בתיכון אין שעות שילוב.
לגבי התאמות בבחינות בית ספריות ובחינות הבגרות:
משרד החינוך מפריד את ההתאמות לשלוש רמות שונות, הנבדלות ביניהן במידת השינוי שהן יוצרות בבחינה. מרבית ההתאמות מוגדרות רמה 1 ורמה 2. עבורן אין שום צורך באבחון משולב.
רק עבור התאמות ברמה 3 - להן זכאים מיעוט יחסי של תלמידים - יש צורך באבחון משולב. מדובר בבחינות מותאמות (בלשון, ברבי מלל, במתמטיקה) ובבחינות בעל-פה.
ראי חוזר מנכ"ל אליו הפניתי בהודעה הקודמת.
תראי, אני יודעת שיש המון בלבול בשטח בעניין. זה נובע גם מהורים שמטעים אחד את השני שוב ושוב, ממכונים שרוצים להרוויח כסף ולוחצים על ההורים לעשות אבחון משולב בהסברים שונים ומשונים, וגם לפעמים מהעדר ידע מספק של יועצות - בחטיבה ובתיכון.
אבל מה לעשות. אני מאבחנת מאוד מאוד ותיקה ומאוד מאוד מנוסה. קוראת מדי תחילת שנה באופן מסודר ומעמיק את כל העדכונים והשינויים של חוזרי המנכל ומעורה בכל ההנחיות עד הפרטים הקטנים ביותר.
אני מאבחנת זו השנה העשירית ברציפות, עורכת באופן קבוע 3 אבחונים בשבוע לכל הגילאים. הרוב המוחץ של האבחונים הוא רק דידקטי ולא משולב ומעולם לא היתה שום בעיה ליישם את ההמלצות שנתתי לבחינות הבגרות בשטח. מעולם.
אני ממש ממש לא רוצה להעליב אבל ניהלתי את הדיונים האלו כבר בכמה פורומים אחרים ועייפתי. אבל זו האמת וזו המציאות, ומי שאומר אחרת פשוט טועה.
אפשר גם פשוט להרים טלפון לגף ללקויות למידה ואחת ולתמיד לשמוע את ההנחיות הנכונות.