אבו-מאזן

מטרניך

New member
נכון שהריבוי הטבעי בין הערבים גבוה

מאוד (בין ערביי ישראל הוא עומד כיום על 3.6% לשנה), אבל זה איננו מסביר את כל גידול האוכלוסייה, בייחוד אם ניקח בחשבון גם את ההגירה הטבעית. מדינת ישראל תרמה לריבוי הטבעי של הערבים שתי תרומות מכריעות: האחת - ירידה דראסטית בתמותת התינוקות במגזר הערבי הודות לשיפור העצום בהיגיינה ובשרותים הרפואיים (תחנות טיפת חלב וכו'); השנייה - חוק הלפרט הידוע שעודד את הריבוי הטבעי בין הערבים. אי-אפשר להתעלם מהעובדה שמאות אלפי ערבים נכנסו לישראל מ-1948 ועד היום, מספר שלעומתו מתגמד מספר המגורשים.

yeshgvul

New member
גם עוזי נרקיס שנתן את הפקודה...

הנה כמה קטעים ממאמר של מרצה בריטי-פלסטיני. אנשי ציבור ישראלים התערבו ומנעו את זה. לטרנספר המאורגן הזה (עם אוטובוסים) יש התיחסות גם במאמר מהארץ 15.11.02 מאת ד"ר גדי אלגזי ועזמי בדיר : Transfer’s real nightmare By Gadi Algazi and Azmi Bdeir Ha'aretz, Nov.15, 2002 אם תרצה, אביא עוד עדויות. שים לב שחלק גדול מהחומר הוא עדויות של ישראלים, ואף דברים שפורסמו בראיונות. http://www.shaml.org/publications/news7.htm מתוך: 1967: Why Did the Palestinians Leave? by By Nur Masalha*, Shaml, 05/1997 And only the intervention of a group of liberal Israeli intellectuals and academics saved the West Bank town of Qalqilyah from a similar fate when an order by the army Central Command for the expulsion of the inhabitants and the total destruction of the town was cancelled. Apparently Zeev Shaham, commander of a force that operated in the Qalqilyah area had received a verbal order to destroy Qalqilyah from Narkiss. Between 9 June and 18 July 1967 (before the cancellation of the order) at least 850 out of 2,000 dwellings in Qalqilyah had been blown up by the Israeli army and dozens of residents were forcibly transported from the town to the Jordan River.

Deathatred

New member
האם אתה טוען

שהעבודה של אבו-מאזן נכונה? ואיך אתה מעז להשוות בכלל בין השואה למלחמת העצמאות? בקר ב"יד ושם" ותראה שיש שם לפחות 3 מיליון שמות.

yeshgvul

New member
אני טוען שלא קראת אותה ממקור ראשון

ושגם אני לא. ראית איזה מגון של ציטוטים הובא ממנה. קשה לנהל דיון ככה. שים לב: אם כבר, השוויתי בין שואת היהודים לשואת הארמנים ולשואות אחרות של מיליונים. טיהור אתני שבוצע ב- 48 וב- 67 הוא פשע מלחמה. את הכינוי שואה צריך לשמור לארועים אחרים.

Deathatred

New member
איכשהו

נראה לי שכל האפלוליות הזאתי לגבי העבודה מעיד שמדובר במסמך פוליטי-שקרי שכל מוסד אקדמי מכובד ישמור מרחק ממנה. בעיקרון, מכל עבודה אקדמית נשמרים מספר עותקים. עותק אחד נשלח לספריה של המוסד שאליו הוגשה העבודה כך שכל מי שרוצה יוכל לעיין בה. גם המקורות של אבו-מאזן בעבודה עלומים ואינם ניתנים לאיתור. אני חושב שזה די מעיד על העבודה הזאת.

מטרניך

New member
על אופי העבודה של אבו מאזן אפשר

לשפוט ע"פ שני דברים, גם אם איש מהמתדיינים כאן ל קרא את העבודה: א. 'האכסנייה'. עבודה שמוגשת בראשית שנות ה-80 במוסקווה בנושא של 'הקשר בין הציונות לנאצים' דינה כעבודה שמוגשת באוניברסיטת ברלין ב-1939 על 'הקשר שבין היהדות העולמית לקומוניזם'. כזה הוא הערך של תואר הדוקטור המוענק על סמך העבודה. ב. אבו מאזן עצמו אומר שהיום הוא לא היה כותב את העבודה הזאת ככה. לעומת זה ישגבול, כחייל נאמן, המטהר, כמו ברפלקס מותנה, את כל השרצים הפלסטיניים, נזעק לטהר גם את השרץ האנטישמי של אבו מאזן ומגלה לנו שאפשר לספור בכל מיני ספירות את קורבנות השואה. כדאי לשלוח אותו לכנס הבא של מכחישי השואה במכון שלהם בלוס אנג'לס (המכון הידוע לשימצה של מרק וובר) שם הוא יוכל להרצות להם על שיטות עבודתו ואולי לספק 'קישורים'. שם הוא יוכל גם לעיין ב'מחקריו' של אבו מאזן ולהחליף דעות עם 'קולגות'. וכדי להשלים את התמונה הוא פתאום נזכר בארמנים - עם שלא כ"כ הטריד אותו עד היום (לפחות לא בהודעותיו בפורומים) - ובהתעלמותם של ישראל וה'אירגונים היהודיים' (כינוי אלגנטי ל'יהדות העולמית' או ל'לובי היהודי') משואתם.

yeshgvul

New member
ועוד קצת פרספקטיבה

קרא מה מיוחס לחיים וייצמן (העמדות האלה בוטאו לרוב, גם ע"י בן גוריון) ותבין למה חושדים גם בך. Weizmann also supported a transfer scheme and in 1941 told Ivan Maiskii, the Soviet ambassador in London (according to the envoy's own account): "If half a million Arabs could be transferred, two million Jews [ie, Jewish immigrants] could be put in their place. That, of course, would be a first instalment ..." According to Maiskii, Weizmann had proposed "to move a million Arabs ... to Iraq, and to settle four or five million Jews from Poland and other countries on the land where these Arabs were" When Maiskii queried how 4-5 million Jews could be expected to settle on lands previously inhabited by only 1 million Arabs, Weizmann replied: "The Arab is often called the son of the desert. It would be truer to call him the father of the desert. His laziness and primitivism turn a flourishing garden into a desert.' http://www.guardian.co.uk/Print/0,3858,4513838,00.html (מאמר מעניין בכלל)

smile2life

New member
לפי מה שפורסם (וזו דעתי האישית)

דעתי היא כשל אייס - המחקר ומסקוניתיו ראויים לכל גינוי. אבל מצד שני אנשים משתנים וגם דעותיהם הספר ("מחקר") הנ"ל פורסם בשנת 1984, משמע לפני כ-19 שנים בתקופה בה לא נראה אופק מדיני והזדמנויות שונות למימוש של דו-קיום. אני מעדיף לנהוג באבו-מאזן בדרך של "כבדהו-וחשדהו" אפרט: אני עדיין מתייחס אל אבו-מאזן כאוייב אבל גם כאל פרטנר להסכם שלום אמיתי - כל עוד ילך בדרך השלום יהיה זה נכון לנסות ולסגור עימו הסכמים, תוך שמירה על אינטרסים בטחוניים חיוניים של ישראל - משמע כן למדינה פלסטינאית בגדה וברצועה , כן לשתי מדינות לשני עמים, כן לפירוז שטחים נרחבים כן לבילאום אותם שטחים מפורזים, כן למתן נגיעה פלסטינית בירושלים המזרחית, כן לפינוי התנחלויות והתנחלויות קטנות במיוחד, כן להוצאת כוחותינו ממרכזי אוכלוסיה פלסטינים, כן לשיתוף פעולה אקולוגי וחברתי-כלכלי לא להקמת צבא פלסטינאי, לא לשלטון פלסטיני מלא בחלקים היהודיים במזרח ירושלים, לא זכות השיבה. יש עוד כמה לאווים אבל אני מעדיף שהנושאים והנותנים יגבשו אותם בצמם מכיוון שלא ניתן לנהל מו"מ לשלום מעל גבי פורום.

איתיץ

New member
נו באמת

אתה עושה רושם של אדם הגיוני, הפעל את שכלך למען השם: כפי שאתה טוען ש: "אבל מצד שני אנשים משתנים וגם דעותיהם הספר ("מחקר") הנ"ל פורסם בשנת 1984, משמע לפני כ-19 שנים בתקופה בה לא נראה אופק מדיני והזדמנויות שונות למימוש של דו-קיום." ואף מוסיף: "פרטנר להסכם שלום אמיתי - כל עוד ילך בדרך השלום " אם אכן השתנה האיש, ומוכן הוא ללכת בדרך השלום - מדוע שלא יפסול את עבודתו ויודה שטעה? מדוע הוא עדיין מחזיק בתואר אשר זו זכה בעודו משמיץ רצח עם ופוסל אותו בטענה שלא התבצע? מדוע עלי לשבת ולהסכים לתהליך של שלום עם אדם שהוא דוקטור מהסיבה הפשוטה שהוא טוען שמשפחתי שנרצחה בפולין בתאי גזים והשם יודע מה היא למעשה פרי דמיוני בלבד, או יותר גרוע מזה - היא הביאה זאת על עצמה. אנשים שמתבטאים בצורה כזאת מוכרזים על ידי ישראל "אישיות לא רצוייה". משום מה, אנחנו יושבים ומדברים עם האישיות הלא רצוייה הזו.

Deathatred

New member
מחזק את דבריו

אם פניו לשלום שיודה בשקריות עבודתו ויפסול אותה.

um21

New member
לא מבין אותך smile2life

אתה נותן קרדיט לאבו מאזן מכחיש השואה בגלל שהדברים נכתבו ונאמרו לפני כ-20 שנה אבל האם אי פעם נתת קרדיט לרה"מ אריאל שרון? התשובה היא לא אנשים כמוך לא סולחים לו על מה שכביכול עשה במלחמת לבנון לפני 21 שנה אתה מוכן לסלוח למכחישי שואה ולרוצחי יהודים בתנאי שהם ערבים אבל ליהודים ימניים אתה לא מוכן להקשיב ולסלוח

smile2life

New member
רואים שאתה לא מכיר אותי

דפדף אחורה בארכיון הפורום ותראה שדווקא אני (כן אני השמאלן) נתתי המון אשראי לרה"מ כשנבחר בקדנציה הקודמת ואמרתי לאנשים שיתנו לו קצת מרווח פעולה אולי הוא יפתיע. לצערי התבדתי: מר שרון החליט להרוס את הכלכלה וללבות את השינאה. לגבי אבו מאזן (שוב) אתה טועה לחלוטין: לעולם לא אבטח במכחיש שואה ואני חושב שהדבר כתוב בהודעה אליה אתה הגבת. אם מדובר בעוד טרול צר לי שהגבתי

אבו מאזן - פרטנר או לא?

בידיעות נכתב עליו פרופיל אגע בנקודה החשובה ביותר וכך נכתב >>כאחד מאבות תוכנית השלבים של אש"ף, אבו-מאזן תומך בהקמת מדינה פלסתינית כמעט בכל מחיר-גם על שטח מצומצם. הוא סובר כי בהמשך תביא מדינה זו תביא להתמוטטות הציונות ולהתמוססות של מדינת ישראל בתוך המדינה הפלסתינית, שתתפשט על כל השטח מהים עד הירדן!!!. לכן גם יצא נגד ערפאת והמאבק המזוין של האינתיפאדה: לדעתו מדובר בסטיה מתורת השלבים, וחוסר הסבלנות של ערפאת המיט אסון על הפלסתינים<< אני חושב אם הוא לא זונח את דרך הטרור כאמצעי אלא רק זמנית כי התמורה כעת ניתן להשיגה ללא טרור... - אזי אין הנהגה בראשותו פרטנרית אם הכתוב מעלה היה נכון לעבר והכונה לחיי דו קיום ושכנות טובה - אזי הוא פרטנר כיצד יודעים? ראשית מהמסר לתושבים במקום הסתה נגד ישראל "הסתה" לשכנות טובה ואתם מה עתכם?

איתיץ

New member
פשוט הא?

אין לשמאל תשובה, אז הוא יגער בך על שכתבת את ההודעה במקום הלא נכון. אני אענה לשאלתך. אבו מאזן עשה את הדוקטורט שלו בנושא "יחסי המנהיגות הציונית עם הנאצים", וטען שבמלחמת העולם השנייה מתו פחות ממליון יהודים. הוא טוען שהשואה היא המצאה יהודית אשר בה עשו שימוש בכדי להקים לעצמם מדינה טפילית ולגזול אדמות ערביות. זהו אבו מאזן. הוא ה"מתון". ואם אילו המתונים, אני שואל מדוע לא הפגזנו את הרשות לכל הרוחות ומחקנו את הציבור הזה מהעולם. איתיץ.

למעלה