אבולוציה

yanivli

New member
אבולוציה

לפי דעתי ואני חוזר ואומר דעתי לרוב הגברים יש יכולות מוטוריות יותר טובות מלנשים נהיגה ברכב לדוגמה. ואני חושב שהיכולות האלו התפתחו במשך השנים כתוצר אבולוציוני הגבר יצא לצוד מה שדרש/פיתח יכולות מוטוריות האשה טיפלה בילדים אוכל וכו.... אשמח לשמוע תגובות

TheFinalCut

New member
אבולוציה מוטורית (?)

תראה, ראשית כל, איני זוכר כרגע איפה זה פורסם (סבורני שב- Scientific American), אך ידוע לי כי אנתרופולוגים וחוקרים אחרים של אבולוציית האדם, כבר בכלל לא בטוחים בנוגע לתאוריית ה"צייד-מלקט" הנפוצה. שנית, אני בספק רב אם יש מחקרים שיתמכו בתאוריה שלך (מעולם לא שמעתי על מחקר שכזה או תוצאותיו) - ולא קשה במיוחד לבדוק כישורים מוטוריים, קואורדינציית עין-יד וכו'. אם יש לך מידע אחר, אתה מוזמן לספר לנו עליו. ולבסוף, אם שום דבר אחר לא משכנע אותך, זו עובדה בולטת, המתועדת היטב בנתונים של משטרת ישראל, שנשים (בארצנו הקטנה בכל מקרה), מעורבות פחות בתאונות דרכים. אני לא בטוח מה בדיוק זה אומר (יתכן שנשים נוהגות בזהירות רבה יותר, ו\או בפחות אגרסיביות ולכן, הן נמנעות בחוכמה מצרות שמיומנות רבה נחוצה על מנת לצאת מהם), אבל זה לא ממש הולך יד ביד עם התיאוריה שלנשים כישורים מוטוריים נחותים יותר. אני דווקא חושב (וזה עשוי להשמע לחלקכם מוזר למדי) שהדיון הזה יכול להתקשר לדיון שגליה העלתה, בנושא הפרדה בין מינים בכתה על"מ לשפר הישגים. כמו שבנות מתעניינות פחות מבנים בפיסיקה, הרי שהן גם פחות מתעניינות (לפי מיטב ידיעתי והכרותי) בספורט מוטורי ונהיגה מתקדמת. ויתכן מאוד שמאותן הסיבות. זה יכול ליצור אשליה, שלנשים מיומנות מוטורית קטנה יותר (כמו שהיה נהוג לחשוב שנים רבות, שלנשים יש יכולת נחותה במדעים - מה שהתגלה כשגוי).

amir_aikido

New member
לגבי תאונות הדרכים

אם אני זוכר נכון: הנתון של תאונות הדרכים היה מאוד מטעה כיוון שהוא לא היה ביחס לק"מ דרך ו/או שעות נהיגה ובוודאי שלא התייחס גם לשנות ניסיון בנהיגה וגיל (האם אצל גברים ונשים יש אותה התפלגות
או שהנשים הנוהגות יותר מבוגרות בממוצע ? ) או לנסיבות. וברור שמי שנוסע פי 2 בדרך יהיה מעורב בפי 2 תאונות ... כך שהנתון ההוא היה מנותק לחלוטין באופן שלא אפשר להסיק ממנו כל נתון שהוא. אמיר

TheFinalCut

New member
המממ

הרשתי לעצמי למצוא את הססטיסטקה עבור 2002 בנושא זה, מאתר משטרת ישראל (חיפשתי מידע בנושא גם בלמ"ס וברשות הלאומית לבטיחות בדרכים, אך העליתי חרס במקלדתי): http://www.police.gov.il/statistica_umipui/statistica/nehagim.zip (זה דורש הורדה ופתיחה של קובץ powerpoint קטן) ניתן לראות בבירור (בחלק התחתון של השקופית), שלמרות שנשים מהוות 39% מסך הנהגים, המעורבות שלהן בתאונות דרכים היא 22% בלבד. הגיונית, נדמה שכאשר משווים בין אוכלוסיית הנשים לגברים באופן כללי, הנושא של וותק, ניסיון וקילומטראז' ממוצע לא קריטיים - מאחר ואינטואיטיבית, אני מאמין שאין הבדלים מהותיים בין גברים לנשים עבור משתנים אלו (בממוצע). יתכן, כמובן, שאני טועה (ניסיתי לחפש מידע גם על חתכי הנהגים במדינת ישראל דרך אתר משרד התחבורה, אך האתר לא מגיב).

PooKiPsiT

New member
אבל לא התייחסת למה שהוא אמר...

"למרות שנשים מהוות 39% מסך הנהגים, המעורבות שלהן בתאונות דרכים היא 22% בלבד". זה לא אומר שבאמת נשים עושות פחות תאונות מגברים! כי מתעלמים כאן מנתון סופר חשוב שהוא כמה זמן בממוצע נמצאים הגברים על הכביש וכמה הנשים? אני יודעת שזה לא מדגם מייצג, אבל לפחות ברוב המשפחות שאני מכירה הגברים נוהגים הרבה יותר מהנשים. ואז צפוי גם שגברים יעשו יותר תאונות....

TheFinalCut

New member
"כן ולא"

תראי, התייחסתי למה שהוא אמר - באומרי שאין לי ממש מה לומר בנושא
לא הצלחתי לשים את ידי על המידע שמתייחס לוותק, כמות השימוש ברכב, גיל ושאר ירקות ולכן כל שנותר לי, זה להשתמש במידע שכן מצאתי ולנסות לעשות ספקולציות. במרבית המשפחות שאני מכיר, המצב דווקא שונה משלך - ונשים מבלות על הכביש לפחות אותה כמות של זמן כמו הגברים. גם הנתון שלי לא מדגם מייצג. כך שאולי (כמו שאמרתי בהודעה המקורית) הנתון של מעורבות בתאונות באמת לא אומר הרבה (אם כי מה שהוא בטוח לא אומר, זה משהו וודאי על הכישורים המוטוריים של גברים או נשים).

פלטרון

New member
בקורס רענון נהיגה סיפרו לנו ש...

הקורס הוא חובה לכל נהג "חדש" שמלאו לרשיונו מעל שנתיים ... ובמשפט - לא רק ש% תאונות הדרכים שונה , אלא שגם התפלגות התאונות וסיבותיהן שונה. מסתבר שנשים מעורבות באופן בולט ביותר באי-מתן זכות קדימה (משולשים, עצור וכיכרות תנועה ). למה ... לא יודע. זה הנתון הסטטיסטי. ומה שאמר אמיר הוא סופר נכון. צריך לבדוק זאת לפי ק"מ, ועוד קריטריונים . הבדיקה המשטרתית היא לפי מחזיקי רשיון בלבד ! לדוגמא - אני מכיר מישהי שהוציאה רשיון, נהגה בו בדיוק חודש. בחודש הזה לא שרטה את האוטו פעם אחת. אני לעומת זאת, נוסע מזה 4 שנים, כמעט כל יום. ואני גם לא שרטתי את הרכב פעם אחת ( טפו טפו טפו ). האם הוגן שהמשקל שלי ושלה לסטטיסטיקה המשטרתית יהיה זהה ? דוגמא ב' : ---------- אני מכיר מישהי שהיתה מעורבת בתאונת דרכים כחצי שנה לאחר שקיבלה רשיון. התאונה, אגב, לחלוטין לא באשמתה ! בלי שום קשר, מזה 3 שנים היא לא נוהגת (כנראה שזה הכניס אותה לסוג של טראומה ). האם הוגן שאני, שב-3 שנים האחרונות נוסע כל יום, והיא, שב-3 שנים האחרונות נסעה 0 מטר (!!) נהיה בעלי משקל זהה בסטטיסטיקה המשטרתית ? מה שאמיר אמר הוא סופר נכון, והרי לכם הבעייתיות . פלטרון

ailag

New member
יש לי רשיון שנתיים וחצי (כמעט)

ולא שלחו לי כלום על זה..

PooKiPsiT

New member
גם לי לא..

ולי יש רשיון כמעט 3 שנים.. בכל אופן - רק רציתי להגיב להודעה הקודמת בקשר לזה שנשים לא נותנות זכות קדימה - זה ממש נכון!!!
אני מודה שלא יוצא לי לנהוג יותר מידי, אבל גם מהפעמים שאני נהגתי וגם מהפעמים שישבתי ליד הנהג..יש שטויות שבעיקר נשים עושות ושטויות שבעיקר גברים עושים: נשים - לא נותנות זכות קדימה, הרבה פעמים לא מסתכלות במראות!!! גברים - נוסעים מהר מידי (גורר עצירות פיתאומיות ופניות חדות), ו"חותכים" המון!. אבל לא משנה מה תגידו...גברים..נשים...מה זה משנה??? הכי מעצבן זה להתקע מאחורי איזה בן 70 שעדיין נוהג משום מה ונוסע לפנייך על 30 קמ"ש בלי שאתה יכול לעקוף אותו!!!! גררררררר...כמה זה קורה לי!

2_be

New member
דווקא

אני לא בטוחה שניתן לאפיין את הנהיגה של גברים ונשים בכזו החלטתיות כפי שאת עשית. אני מכירה כמה וכמה נשים שחותכות חופשי ולעומת זאת גברים שלא נותנים זכות קדימה (ונשים שכן)... אי אפשר לקבוע כללים עפ"י סטטיסטיקה שאינה מוכחת (והוכחה אינה ניסיונך האישי ליד שלושה אנשים וחצי או ניסיונו האישי של אחר לפי השלושה וחצי אנשים שלו...) ו
גם לי יש רשיון כמעט שנתיים וחצי ואף אחד לא קרא לי עדיין (ולא שזה מפריע לי
)

PooKiPsiT

New member
אופס...ידעתי ששכחתי לכתוב משהו!

כשכתבתי את זה אמרתי לעצמי.. "לירז! אל תשכחי לכתוב אחר כך שאת יודעת שאי אפשר לעשות הכללות כאלה!! אבל זאת עדיין תאוריה נחמדה.." זכרתי את זה? מה פתאום..שאני אזכור משהו??? חס וחלילה!

ailag

New member
כולנו עשינו רשיון בסוף 2000? ../images/Emo6.gif

הנה משהו בקשר לאופי.. למרות שאני לא אוהבת את הקטע הזה של הבדלי נשים-גברים. היום הייתי בפקק ברוקח (למה פסטיבל כזה גדול במקום שאני צריכה לנסוע בו?) והתנועה התקדמה בקצב איטי ממש. הייתי באמצע הצומת והתקדמתי לאט לאט, ולרגע הסתכלתי שמאלה. הנחתי שאנחנו עדיין זזים באותה מהירות כמו המסלול משמאלנו, אבל לא - נתקעתי בפגוש של מישהי. עכשיו, לפני די הרבה זמן זה קרה לי, קצת יותר חזק, בחניה כשנהג מונית טען שאני נכנסתי בו (הפגוש הקדמי שלו נגע בצד שמאל של האוטו שלי ואני נכנסתי?) והוא צעק עליי שעות כשלא היה שום נזק לאוטו שלו. היא, לעומת זאת, יצאה ואמרה לי שפגעתי באוטו שלה. התנצלתי ואמרתי שזו אשמתי אבל נסענו ממש לאט ולא קרה כלום, והיא אמרה משהו על זה שזה לא היה נעים (ה"בום"). וזהו. המשכנו לנסוע. לא יודעת אם להגדיר את זה כ"לא פייטרית מספיק" או כ"רציונלית"

helva

New member
"לא נהגת מונית"? ../images/Emo13.gif

ולכל המודאגים משיעורי הריענון - מזמינים אתכם אליהם בערך אחרי 3 שנים מקבלת הרשיון ובתנאי שתהיו בני 21 לפחות בסוף השנה אליה הזמינו אתכם (או משהו כזה... עבר כמה זמן מאז שהייתי שם).

PooKiPsiT

New member
ואם אני עדיין לא בת 21?

(הוצאתי רשיון בגיל 17 וחצי) אז יזמנו אותי כשאני אהיה בת 21? אף פעם לא שמעתי על העניין הזה..

helva

New member
כנראה

אני לא קשורה בשום צורה למשרד הרישוי. באמת. פשוט כשהגעתי לשיעור הריענון הראשון היה לי קצת זמן ולא חשבתי להביא ספר, אז משיעמום קראתי את הצד האחורי של ההזמנה וזה מה שאני זוכרת שהיה כתוב שם. יכול מאוד להיות שאני טועה.

TheFinalCut

New member
בדיחה נושנה בנושא שמצאתי ../images/Emo73.gif

אין ספק שזה מחזק את הצורך בסטטיסטיקה מפורטת יותר עבור הדיון... I was driving to work yesterday when I observed a female driver cut right in front of a pickup truck causing him to have to drive on to the shoulder. This evidently peeved the driver enough that he hung out his window and pissed the woman off. "Man, that guy is stupid!" I thought to myself. I ALWAYS smile nicely and wave in a sheepish manner whenever a female does anything to me in traffic and here's why. I drive 38 miles each way every day to work, that's 76 miles. Of these, 16 each way, is bumper-to-bumper, most of the bumper-to- bumper is on 8 lane highway. So if you just look at the 7 lanes I am not in, that means I pass something like a new car every 40 feet per lane. That's 7 cars every 40 feet for 32 miles. That works out to be 982 cars every mile, or 31,424 cars. Even though the rest of the 34 miles is not bumper to bumper. I figure i pass at least another 4000 cars. That brings the number to something like 36,000 cars I pass every day. Statistically half of these are driven by females, that's 18,000. In any given group of females 1 in 28 are having the worst day of their period. That's 642. According to Cosmopolitan, 70% describe their love life as dissatisfying or unrewarding, that's 449. According to the National Institute of health, 22% of all females have seriously considered suicide or homicide, that's 98, and 34% describe men as their biggest problem, that's 33. According to the National Rifle Association 5% of all females carry weapons and this number is increasing. That means that EVERY SINGLE DAY, I drive past at least one female that has a lousy love life, thinks men are her biggest problem, has seriously considered suicide or homicide, is having the worst day of her period and is ARMED! No matter what she does in traffic, I wouldn't DREAM of pissing her off.

voguemaster

New member
בקשר לתאונות

בניגוד למה שאנשים חושבים לגבי הגורמים לתאונות דרכים, יש גורמים אמיתיים שבגללם גברים מעורבים ביותר תאונות. ראשית, רק כדי לסגור את המיתוס, אל תאמינו למשטרה כשהם אומרים שהגורם מס' 2 לתאונות הוא מהירות מופרזת. זאת הטעיה מכוונת, רוב התאונות קורות בטווח המהירויות הרגיל. שנית ויותר לעניין, גברים מעורבים ביותר תאונות בגלל שהם סובלים מעודף אגרסיביות (באופן כללי ופרטני על הכביש), ביטחון יתר וחוסר אחריות. אצל נשים המצב שונה לגמרי.

למעלה