אבוד בלימוד יפנית

Reikan

New member
אבוד בלימוד יפנית

אני כבר שבוע מהרהר לעצמי כיצד אתקדם בלימוד היפנית שלי ועדיין לא מצאתי תשובה. הדברים היחידים שאני יודע ביפנית עד כה הם כמה משפטי היכרות (האמת שרק 私は_です, ו-イスラエル人です), כמה ברכות (greetings) והיראגאנה. היראגאנה התחלתי ללמוד עוד בפברואר, אבל לקחתי המון הפסקות באמצע ורק עכשיו אני יודע לקרוא אותה בצורה שוטפת. טוב, כמעט שוטפת. בכל מקרה חשבתי לדחות קצת את לימוד הקאטאקאנה שבטח יקח לי עוד חודש בגלל שאני חושב שלדעת קאטאקאנה זה פחות קריטי בשבילי עכשיו. עכשיו אני רוצה להתחיל ללמוד יפנית באמת. אמא שלי אמרה לה שלא אכפת לה לשלוח אותי ללמוד יפנית, אבל קל לדבר וקשה לעשות, ואני לא מצליח לראות את עצמי מתמרן בין לימוד של שני שפות (צרפתית שאני שונא, ויפנית) עם כל כמות המבחנים האסטרונומית שתנחת עלי בעוד חודש, ותוסיפו לזה גם את העול למציאת מורה טוב ליפנית (כן אני יודע שיש לוחות). המשפחה שלי בכלל חושבת שאני קצת מוזר בגלל המשיכה העזה שלי ליפן ויפנית, אז לא נראה לי שאמא שלי תהפוך עולמות כדי למצוא את המורה המתאים, ולא נראה לי שהיא בכלל תדע איפה לחפש אם אני בעצמי לא אעשה זאת. בכל מקרה, אני לא יודע מה לעשות עכשיו D: האפשרויות שחשבתי עליהן הן: 1. ללמוד מאתרים באנגלית שאני לא מבין מהם שום דבר ועושים לי את המוות בכל מה שקשור לדקדוק (ולא בגלל שיש לי בעית אנגלית). 2. להתחיל ללמוד יפנית כמו שצריך ממורה פרטי (או בקבוצה) בחופש הגדול. 3. ללמוד קאטאקאנה ולשרוף עוד חודש. 4. להמשיך להרהר עד שאצא מדעתי. ואני רק רוצה לציין שאף פעם לא כתבתי פה כל כך הרבה (או שכן?) ואף פעם לא השתמשתי בסוגריים יותר מפעם בפוסט אחד.

GnomeBubble

New member
עצות

קודם כל, תשקיע בדקדוק, למרות שזה נראה לך מבלבל. אם אתה רוצה לדעת לדבר יפנית כמו שצריך, אתה פשוט חייב ללמוד להכיר את הדקדוק. נכון שדוברי שפת-אם לא צריכים לדעת דקדוק, אבל כשלומדים שפה בגיל מאוחר, אין לך ברירה אלא ללמוד אותו. הדקדוק היפני הוא מאוד הגיוני ומובנה יחסית לשפות אחרות, ורק צריך להבין את היסודות הבסיסיים של מבנה המשפט. בגילך יש לך עוד הזדמנות להתעמק בשיעורי לשון (לפחות בנושא התחביר) - זה באמת יתן לך הרבה כשאתה בא ללמוד כמעט כל שפה אחרת. למרות שבאנגלית תחביר, כמו שלומדים בבית הספר, הוא לא משמעותי, יש עדיין הרבה שפות פחות אנליטיות שבהן הוא חשוב מאוד. אפילו שפה "קלה" כמו אספרנטו לא תוכל ללמוד בלי ידע בסיסי בתחביר. עד כאן rant, ונעבור לעצה שניה: תלמד קטקאנה. היא פחות חשובה ושימושית מהירגאנה, אבל אתה תצטרך לדעת גם את זה. תתנחם בעובדה שאתה רק צריך ללמוד סט חדש של אותיות: כל החוקים לחיבור אותיות ולסימנים-משני צליל (הטן-טן והמארו) הם בדיוק אותו הדבר. יש אפילו כמה אותיות שהן די דומות. אחרי שלמדת קטקאנה והירגאנה ואתה יודע לקרוא אותן די טוב, תוכל לעבור רשמית לקאנג'י. מורה פרטי יעזור לך מאוד כמובן, אבל עדיין תצטרך ללמוד את הרוב לבד, אלא אם תוכל להרשות לעצמך קורס אינטנסיבי או מורה 10 שעות שבועיות לפחות אצל המורה

dannyshadow

New member
הממ

לגבי היפנית אני מאמין שיעזרו לך המומחים. ולגבי הזמן- אני לא רואה שום סיבה שהוא לא יספיק לך. בימים שלומדים בהם, אני מצליח לבוא הביתה, לנוח שעה-שעתיים, להכין ש.ב וללמוד דברים שקשורים לביה"ס, ללמוד יפנית, ללמוד גו ולהתאמן משהו כמו שעה וחצי. הלוח זמנים שלי בכלל לא צפוף. אבל אני זוכר שפעם כתבת פה שחלק מהזמן אתה עם לחצן הרפרש לחוץ, ואתה מחפש כול הזמן מידע על יפן ועל התרבות שלה. זה, לדעתי-בזבוז זמן. את הפורום אפשר לבדוק גם פעם בשעתיים. לחרוש על מקורות תרבות לא ממש יועיל לך. תכניס את זה בזמן המנוחה שלך אחרי ביה"ס. אני מניח שזה מה שמבזבז לך את כול הזמן. אם תשקיע בקטאקנה תוכל גם ללמוד 2-3 אותיות כול יום. תנסה להכין לך סדר יום בראש. תראה למה הזמן שלך מתבזבז כולכך מהר. אחרי ביה"ס אמורים להיות שלך משהו כמו 8 שעות פנויות. למה אתה לא מצליח לנצל אותן כמו שצריך? כרגע עוד יש לך הרבה זמן חופשי, תשקיע. ובהצלחה

Reikan

New member
עברו הימים

בהם הייתי עם לחצן הרפרש לחוץ פה. ואני לא מגדיר את העניין שלי בתרבות יפן וכל מה שקשור אליה כחרישה (במרכאות), זה פשוט מאוד מעניין אותי. והפעם הזאת שאמרתי שאני "חורש" מקורות על תרבות יפן הייתה לפני המון זמן, היום אני כבר יודע כפול ממה שידעתי אז ולכן אני כבר לא קורא הרבה, אלא אם בא לי לקרוא משהו מעניין.

dannyshadow

New member
אממ

אז מה הבעיה שלך "לתמרן" בין הלימודים? אני ממש לא בא להטיף לך עכשיו אם זה נראה ככה. אם אתה לא מספיק אתה צריך פשוט לבדוק מה מבזבז לך את הזמן, ולא יעיל, ולטפל בזה. ganbate

Reikan

New member
אין לי זמן

הולך להיות לי חודש שלם עכשיו שכולו רק מבחנים שהתוצאות שלהם ישפיעו לי על התעודה. אני לא רואה את עצמי הולך לשיעורי יפנית בזמן הזה ואני חושב שזה מובן מאליו.

dannyshadow

New member
אתה בכיתה ז'\ח'?

אני בכיתה ח'. אתה באמת חושב שיותר משעתיים יקח לך ללמוד ביום, וגם אם כן, אתה באמת חושב שלא תשאר לך איזו שעה-שעתיים להעביר ביפנית? אבל בעקרון אני אל אתווכח איתך. יכול להיות שיש לך תקופה עמוסה אבל לתמרן רק אתה יכול. ובשיא הרצינות- תעשה מה שבא לך. בשורה התחתונה אתה רוצה זמן ליפנית- אז תמצא אותה.

GnomeBubble

New member
לא רציתי למחוק, אבל נאלצתי

ואני מבקש סליחה מכל מי שהשקיע והשקיע הרבה בהודעות והן נעלמו. אני עד עכשיו לא שלם עם ההחלטה שלי למחוק, אבל אני רוצה להמשיך לשמור על הפורום הזה בתור מקום שלכל אחד נעים להיות בו, בלי מלחמות-השמצות. אני לא חושב שצריך לעניין אותנו מי צודק בויכוח שהיה כאן, אלא האם יש בכלל טעם בויכוח. מכיוון שלא ראיתי שזה הולך לשום מקום, החלטתי למחוק. ושוב, סליחה.

0Pandemonium0

New member
אתה לא צריך להתנצל../images/Emo45.gif

לא הבנתי למה לא עשית את זה קודם, אבל זה היה דרוש ובאמת אין מה להתנצל

חשוב מאוד לשמור על רמת הפורום

והרמה כאן הולכת ועולה בזכות כותבות וכותבים מקסימים כאן והנהלה מעולה. כל הכבוד.

dannyshadow

New member
=)../images/Emo45.gif

אני מוכרח לציין שאין הרבה פורומים בתפוז שמתנהלים בסדר כזה, וכול הכבוד לנו וכמובן להנהלה (גנום:p)

GnomeBubble

New member
תודה לכולם

ושוב, אני חייב לומר שאני בהחלט לא אוהב את הרעיון של למחוק הודעות, אבל אני גם רוצה שיהיה נעים לכולם לדבר בפורום הזה. אני מקווה ש-Reikan ו-m1ko לא נפגעו ממה שעשיתי והם ימשיכו לכתוב כאן (בלי לדבר אחד עם השני, אם הם לא רוצים
)

neko

New member
האמת שדווקא בפורום הזה כמעט מעולם

לא הייתי צריך להתערב. אני חושב שבמשך שנתיים וחצי מחקתי בו אולי 2 הודעות (למען כמובן SPAM ופירמידות שמופיעים כל שבוע). זו לא קהילה מהסוג שמושכת גורמים עוינים, וזה לא נושא שמעורר אצל אנשים עצבים.

last day

New member
תהיה אופטימי

אתה בחטיבה? אין לך בגרויות, יש לך זמן, אז יש מבחנים, אבל לא כל הזמן לי יש כל יום שיעור פרטי, חוץ מיום אחד שבו יש לי מחויבות אישית. יש לי מתכונת בהיסטורי העוד מעט ורוצים להעיף אותי מהבית ספר (כי הציונים שלי לא משו ואני חסרה הרבה) אבל בכל זאת אני לומדת כך לך בסוף היום שעה לפני שאתה הולך לישון ותלמד אתה לא תבין פילוסופיות שלמות בן לילה אבל לאט לאט לומדים עם המון רצון והשקעה תדע יפנית מעולה. בהצלחה לך
ודרך אגב, אני לומדת מעל שנה (עם הפסקות מסיבות אישיות) ואני ודעת יפנית כמו נעל ללמוד שפה חדשה שהיא שונה מהשפה שלך בטח לא קל ולוקח כמה שנים (בתנאי שאתה רציני) אל תתיאש

למעלה